|
![]() |
#37862 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ako je i istina, istina je jer je ipak to 2.0 motor unutra, a ne 1.4 npr... Ekipa zaboravlja jednu stvar, svi bi samo konje i snagu, a ostatak mehanike tko šljivi...još su mi najači, dignu auto na 170 KS+, i onda stavljaju pakne od 250 kn.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37863 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Bmw 116d, 118d i 120d te generacije imaju isti motor od dvije litre. Tak da je razlika samo u mapi. Ja sam si razmišljao o tome no fali mi informacija da li zamašnjak drugačiji, kvačilo, ostatak mehanike što veli xplosiv. A i valjalo bi onda kad je već 180 ks u igri ić i na veću felgu i gumu što je opet ekstra trošak. Tak da si nisam pametan, bil il nebi.
![]() |
#37866 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() |
#37867 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Da sam na tvojem mjestu, ja bih išao maksimalno na 118d. Ovo više će vjerojatno ostaviti neke posljedice.
![]() |
![]() |
#37868 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ja sam proučavao za svoj Renault motor, pa je ispalo da ima 3-5 verzija istog motora iste snage u istom autu kroz godine. I ne, razlika nije samo u mapi. Sumnjam da je razlika samo u mapi u velikoj vecini auta. Znači razlike su na istom motoru od 150 konja, a kamoli onda još do "istog" tog koji se prodavao sa 180 konja. Kod mene je M9R744 pa još imaš M9R742, M9R746, M9R748, M9R754, M9R800, M9R802, M9R805... - svi imaju po 150 konja. I onda ima razlika - od samog motora pa nadalje. Recimo, neki imaju hidraulički servo, neki elektro-hidraulički. Pa ovi iznad 8xx imaju vodeno hlađenje turbine, dodatne izmjenjivače topline. Jači od 180 konja i neki od 150 imaju dodatak "balancing shaftova". Pa različiti injektori, različite turbine, pumpe goriva... U neke motore ide 6.6L ulja, u neke 7.4L... Kad uđeš u razlike kočnica, tu isto nema kraja. Različiti kočioni cilindri, čeljusti, diskovi, nosači, pločice... I onda od lamele do zamašnjaka preko ostalih pojačanih elemenata, ima toga bezbroj. Tvrdnje da su svi ti motori isti su priče za stare babe koje dođu servisirat auto i onda im prodaju još i "chip". Ti motori jesu "isti", isti je blok motora, iste su hrpe drugih stvari, ali razlikuju se tamo gdje je bitno. Na kraju sam ostao na tome da niš ne diram i da je isplativije kupit drugi auto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37869 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Bas sam gledao na vijestima nedavno prilog Slovaci pocinju pregledavati auta u prometu imaju li ili ne DPF. Koliko sam skuzio imaju borescope kameru policajci i provjera je vrlo brza i efikasna. Vjerujem da ce to polako svugdje doci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37870 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Isprike ako trolam. Razlike na e87 su bile na svim važnijim stvarima. Injektori, pumpa, diskovi, hladnjak, intercoler, dif., omjeri na getribi, blokovi su na 120d malo drugačiji. Mislim da su bile i dvije verzije turba garetov i mitchubishi. A verzija motora n47 ima kao u priči kao i kod svih motora većine grupacija. Remapan auto je uvijek bolji za vozit od stock auta više snage i bude pružao veći užitak pri kraćim ubrzanjima, no kasnije je banana za prodati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37872 |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
"HD remaster" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37873 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Mapiraj i vozi, ne stavljas v8 u kockicu pa da moras rekonstruirat auto..
![]() |
![]() |
#37874 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel istina to da mazde hrdjaju i da im je lak "tanak" ? bas mi se svidja mazda 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37876 | |
DBS
|
Citiraj:
Nakon 30000 km hauba mi ima preko 30 točkica koje sam pokrpao touchup paint bojom (kupiš u salonu za 100kn, u tvorničkoj boji vozila). No problem nije samo do mazde, današnji lakovi su na bazi vode i puno su mekaniji od nekada. Navodno su i novi BMW-i cca 80 μm. Tako su mi rekli u jednom detailing dućanu. Ako se odlučiš na kupnju i smeta te to, ne slušaj ekipu koja će ti preporučiti keramičku zaštitu za lak. Ja sad da kupujem Mazdu, iz salona bih ju odveo na stavljanje prozirne folije. Najbolja zaštita protiv kamenčića. Pogotovo ako se dosta voziš autocestom kao ja, još gore u zimskim uvjetima kad sipaju kamenčine po cesti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37877 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...h/2019411.aspx Kako ljudi ginu ovih dana, pogotovo motoristi...a sad i ovo. Strašno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37878 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Lak na bazi vode nema veze sa tvrdoćom i trajnošću. 17 godina star Passat je u tvornici bojan bojom na bazi vode i lak se dosta dobro drži. S druge strane, stričeva Mazda 6 iz 2012. ima osjetljiv lak dozlaboga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37879 | |||
DBS
|
Citiraj:
http://compressors.matteicomp.com/bl...tomotive-paint Citiraj:
https://www.8thcivic.com/forums/deta...companies.html Citiraj:
U praksi europski auti imaju nešto tvrđi lak, japancima je to poznata boljka. Ovisi o načinu nanošenja i proizvođaču očito. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#37880 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37881 |
DBS
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37883 |
DBS
|
Prošle godine onaj nesretnik s posla išao autom doma, kod Jankomira mu iz drugog smjera frontalno doletio kamion, prešao traku i onaj betonski dio koji razdvaja trake IIRC. Mrtav na mjestu ostao, ni kriv ni dužan. Taman sam zaboravio na to jer se dosta često tamo vozim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37884 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Kaze svjedok da je Mercedes vozio brze od 150 kmh... po raznim portalima kazu da je osoba iz Mercedesa ispala u dva dijela na cestu...pa i da je 4 mrtvih...sto god bilo, zbog sramotnog divljastva, unisteni mnogi zivoti po tko zna koji put. Autonomna voznja i zdravo, da vise covjek ne napravi sranje...ali ne tako skoro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37886 |
Premium
|
Pogledam ovakve vijesti da si osvijestim iznova posljedice nerazmišljanja u prometu. Ispune me čistim gnijevom. Da mi neko smeće od čovjeka smakne bilo koga važnog mi u životu, kao što je ona baba pročelnica nečega nečega pijana smaknula nečijeg oca i muža u Rijeci, stvarno ne znam što bih toj osobi napravio. Postoji 10000 načina za vozit kao manijak, guštat u tome i riskirat samo svoj život, a ne nevine - ali to nije dovoljno, jer se nisi pokazao u selu/gradu pred ostalima. Kako možeš stisnut gas. Jer za to je potrebno puno hrabrosti i moraš biti kvalitetna osoba, jel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37887 |
Banned
Datum registracije: Jul 2018
|
Blizu živim pa se tam često vozim....užas...a danas vozim klinku kod bake i dva debila u kombiju mi presjeku put kroz crveno...meni se taman upalilo zeleno...koliko luđaka ima majko moja...... Ne kužim zakaj imamo presretače na autocesti kad najviše ima gradskih divljaka...rekao sam i prije odma zatvor za pijanstvo i dvostruku brzinu od dozvoljene. Inače tam na tom dijelu je pista a ne cesta, u mnogim glavama. I to se nastavlja tam po aleji bologne. Zadnje izmijenjeno od: MarioR. 23.08.2018. u 23:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37888 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
jbg netko ima dozvolu za ubijanje ko recimo horvatincic i brdo takvih, a mi obicni smrtnici moramo pazit dal smo zimske gume stavili na točan datum inače te streljaju pa kad znaš da možeš, jebetise nadam se da će mladić dugo živjet s tim na savjesti, ak ju ima
![]() |
#37889 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Bez brige , sad ce policija odmah izvesti akciju pojacanog nadzora i kaznjavat ekipu sa 10kmh iznad ogranicenja i sve ce biti u redu.
![]() |
|
|