|
![]() |
#1 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
paint shop pro
ajd nek mi neko ko radi s tim veli kak da npr. dok uzmem jednu sliku, iz nje izrežem jedan dio, pejstam taj dio na drugu sliku, kak da promjenim veličinu tog izrezanog dijela dok je na toj drugoj slici. konkretno, bf2 logo želim ubacit na drugu sliku, al kad ga tam pejstam, nemrem ga smanjit da mi bude mali u desnom uglu nego mi je prek cijele slike.
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
pazipa, kad spejstash clip onda je to poseban layer. odes na resize ---> napises velicinu i IZGASIS RESIZE ALL LAYERS i opa. inace ja radim u psp ver.7 pa ako je window za resize drugaciji... eo pice: ![]() Zadnje izmijenjeno od: pikumaka. 18.12.2005. u 15:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To možeš napravit i pomoću IrfanViewa i Painta, ne treba ti nikakav PSP i ostali bakrači. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
ili kad vec spomnjes alternative...koji kolac neotvori taj logo, smanji ga pa tek onda upejsta..no pusti ukolac alternative, psp rulez |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
NITKOV
|
koristim psp x. znam ja to s risajzanjem al mi je glupo da nemrem na licu mjesta mišem odredit kolika mi veličina paše. ovak se ganjat s pikselima pa provjeravat jel dobra veličina mi ne pada na pamet. koristim inače photo express 3.0 koji je u biti photo editor za idiote. jednostavan do jaja. i u njemu otvorim bf2 logo - selection by color (magic wand u psp-u) - invert - copy - otvorim drugu sliku, pejstam tu selekciju na nju - uđem u adjust - transform i na licu mjesta mišem mjenjam veličinu koliko mi paše. inače oduvijek koristim ta dva programa kombinirano. prvo u PE3.0 napravim montažu na grubo a onda u PSP fino dotjerujem sliku. al sam se nadao da to sve mogu bez PE.
![]() |
#7 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Moreš i ovak: izrežeš na prvoj sliki ono kaj ti treba, prebaciš se na drugu sliku i tam označiš (Selection Tool) veličinu koju hoćeš za to kaj si izrezal. Ideš na Edit >Paste >Paste Into Selection i to je to. Uključi si ravnalo i mrežu da si lakše odrediš veličinu za taj izrezani dio. Evo slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
malo stiskanja po alatima.....eo deformation, moes i to...znaci deformation alat sa strane pa na kut i smanjuj.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
NITKOV
|
kaj se ljutiš odmah. al kad već cjepidlačiš, u irfanu mislim da to nemožeš napravit, a bome i sumnjam i u paintu osim ak objekt kojeg pejstaš nije pravilnog geometrijskog oblika (kvadrat, pravokutnik). a što se risajzanja tiče, zaboravi. neznam di je jednostavno u toj jednostavnijoj alternativi
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|