|
|
Rezultati ankete: Koje su pržilice bolje, LG ili LITE ON? | |||
LG |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 57.14% |
LITE ON |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 42.86% |
Glasači: 42. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() Kupujem pržilicu do kojih petstotinjak kuna, ali ne znam da li kupiti LG ili LITE ON, čine mi se dosta slične! Dajte koji savjet! ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
ja ti preporucam Liteon jer sam ih vidio "na djelu". A i koliko znam dobile su nagradu u BUG-u (ako ti to ista znaci). Pogledaj jos na www.cdrinfo.com , ali ja ti preporucam Liteon. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
LG przi 52x= 600kn imas garanciju 2 god. ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Pa
ja bi ti od ta dva rekao LiteON, on je ipak duže u tom poslu od LGa i on radi "brand name" CDRWe za druge koji naruče pun kufer komada pa se onda samo druka njihov logo. ![]()
![]() |
#5 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
nevjerujem LG nista imao sam neugodno iskustvo sa 3 cdroma i sa jednim monitorom kupio bi klimu Mitsubishi kupio bi i przilicu LITEON
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Liteon , nitko ko ga ima se ne žali,dapače , snimio sam par cda na 24X LiteOnu , snima i ne buni se.
![]() |
#7 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
lg 48/10/48...preporucam prvo ima 2g garancije sto je htjeli ili ne jaka stvar naime frend ju je kupio i sad je kod mene na dan-dva da isprobam i vidim da li bih ti i ja kupio...tiha je...radi na 48x ko luda...snimi mi cd traxdata silver/black 24x na 48x za 3:10min.. mala paznja je da sam primjetio da se nakon 5cd-a pocela malo zagrijavati...ali sprzio sam 24 cd-a za redom i toplina je ostala ista...tako da nije ju mozda pametno staviit pokraj diska ili nes slicno... nadam se da sam pomogao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
..
|
i da zaboravih...lg ako je u pio modu buci ko traktor..tako da oni koji imaju bilokojeg lg-a i zales se na buku neka provjere u windowsima da li je drivan kao udma/dma ili kao pio.... ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MadModerator
|
Glas za LG. Imam LG 16x10x40x i savršeno radi. Nijedan CD nije krivo zapržen. Pržilicu imam oko 1g. Nije bučna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: LG ili LITE ON pržilica?
Citiraj:
Osobno bi odabrao Lite On-a (IMHO kvalitetniji od LG-a), ali LG ima 2g garancije i tih je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Somewhere around Barstow
|
Možda pomogne www.cdspeed2000.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ja imam i lite-on DVD i lite-on CD-RW i oba rade bez ikakvih problema. Pogotovo sto se cijene tice, jer i da crkne nebi mi bio problem promjeniti ga.
![]() |
#14 |
Premium
|
Kupi LITE -ON.LG ništa ne valja, kako pržilica tako i dvd - rom!
![]() |
#15 |
Premium
|
Kao što sam nekioliko postova iznad već jednom rekao LiteON je dulje u CD/R/RW i DVD poslu od većine i poznatijih. Jedino što ne rade baš previše pod svojim imenom već rade velike serije za druge. Pa stoga ponavljam LG : LiteON, ja biram upaljeno svjetlo ![]()
![]() |
#16 |
Registered User
|
Imam CD od LG-ja i nis ne valja.Trebao bi biti brzi od przilice ali nije(testirano Nerom)
![]() |
#17 |
I'm DEAD sexy!!!
|
Ja ti imam novu LG-ovu pržilicu 48/24/48 i prži super. Princove CDe za 3min i 10 sec. Neki sam dan frendu snimo 30 CDova i nijedan nije pukao. K.
![]() |
#18 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ja imam Plextora oko 2.5 godine i do sada su otišla 3-5 CD-a i to isključivo mojom krivicom. Kakva glupa i nepotrebna rasprava.
![]() |
#20 | |
(°_°)
|
Citiraj:
A moja je duplo sporija od tvoje :confused:
![]() |
![]() |
#21 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Prijetelj mi ima LG već 6mj. mislim da je 48x i sve šljaka savršeno, nikakih problema! Osim toga LG 52x = 480kn
![]() |
#22 |
>>>
|
Mada imam LG 32x koji sam prepravio na 40x ja bih ti preporucio Lite-On na osnovu mojih saznanja koja sam prikupio visegodisnjim, dnevnim pracenjem www.cdfreaks.com i sl. Inace sam i prilicno razocaran s LG, koristio sam i 24x model i jedan moj frend je uvijek imao problema s medijima sprzenim u bilo kojem LG na svom Hitachi DVD-ROM-u. Za Lite-On svi kazu da je mozda i bolji od Plextora. RAK nemoj ovo uzeti previse k srcu ![]()
Ubuntu 8.10 cpu Intel Q6600 @3GHz (333x9) w/Scythe MINE Rev.B - 29C idle mbo Gigabyte P35-DS3 ram 8GB Kingston DDR2 667MHz gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1 case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
#erase startup-config
|
LiteOn. Toshiba i Teac su također iznimno kvalitetni recorderi. Navodno da LiteOn radi CD/DVD mehanizme za Plextor... ![]() Testirao sam jednom Toshibu 32x DVD/CD-RW combo i LGa 48x CD-RW (nije combo). pržio sam par različitih šrot medija (1.5kn/CD) i dva TDK. oba su bila postavljena na 32x. realno su posao obavili kao da su snimali 12x na šrot medije. LG je bio brži, ali u ScanDisku je imao dosta damaged blokova (onih žutih), pogotovo na drugoj polovini diska. Toshiba je bila savršena, a još je combo uređaj. LG ima 2 godine garancije, nižu cijenu i snima brže, ali izgleda da ne zna izregulirati optimalnu brzinu prženja kako treba, pa CD ispada loše snimljen i teže se čita. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
sjećam se.... kad sam imao starog Teaca 4x/12x. ripao je i audio na punih 12x, jednako brzo kao što je čitao i CD-ROM diskove bez greške i to mi nitko nije vjerovao dok to nije vidio kod mene. sječam se kada je frend kupio Plextora 4x/12x. toliko se hvalio da mi je par puta došlo da ga ili zacipelarim ili polijem hladnom vodom. a snimač nije imao ladicu, već caddy ![]() ![]() no, hvalisanje je prestalo kad mi je počeo donositi svoje princo medije (tada početkom '99. su došli kod nas u dučane ako se dobro sječam) zbog kojih je moj Teac 32x SCSI spuštao brzinu čitanja na 16x. Smijao mu se ja što od svih šrot medija snimljenih u svim šrot pržilicama, njegov Princo snimljen u najboljoj pržilici na svijetu moj Teac ne voli! malo tko je onda znao da je to bila druga generacija Teacovih recordera koji su imali dinamičku kalibraciju lasera za vrijeme snimanja (ROPC = Running Optimum Power Control). on si je za vrijeme snimanja mijenjao lasrsku snagu ovisno o mediju koji je unutra i tako se prilagođavao SVAKOM mediju zasebno, dok su svi drugi to radili samo na početku snimanja i pre-groove traki i snimali cijeli disk jednakom snagom lasera. danas to pak svi recorderi imaju, ali Teac je onda bio jedini za kojeg sam ja znao da to ima, a to im je već bila druga generacija. zato je teac mogao pržiti svaki medij koji si mu stavio unutra, uspješno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
>>>
|
Da li je itko primijetio?
Vise nije Lite-On vec... http://www.jlms.com.tw/ a evo jedan link za sve sadasnje i buduce vlasnike :-) http://digi.rpc1.org/0page.htm (hint - probajte i www.rpc1.org)
Ubuntu 8.10 cpu Intel Q6600 @3GHz (333x9) w/Scythe MINE Rev.B - 29C idle mbo Gigabyte P35-DS3 ram 8GB Kingston DDR2 667MHz gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1 case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
LG - bi uzeo samo radi garancije . brijem da je to sve isti *urac samo drugo pakovanje , ali ovi i grantiraju za gore navedeni 2 god
![]() |
#29 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vi svi govorite o CD przilicama, a covjek je naveo 500kn !? Za to se dobije DVD+-RW ![]() Moj glas ide za LG, serija 4167B (DVD+-RW), sam ju posjedujem, i radi kako se od nje i ocekuje-nikakvih lose sprzenih CD/DVD-a, brza i ono najvaznije u danasnjem hardware svijetu, 2 godine garancije!
![]() |
#30 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
LOL vucko još malo i 3 god ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |