|
|||||||||||
|
|
#37171 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Koliko km ima auto, koliko je star, koji je motor i kakve relacije vozis? Koja je na papiru Euro norma? |
|
|
|
|
|
|
#37172 |
|
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Jel netko naručivao ključ s elektronikom s eBay-a?
|
|
|
#37173 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ovlasteni-neovlasteni servis i nekakva EU pravila - ima li tko iskustva? Konrektno, Škoda Šitigo, izvan garancije, do sada servisina u ovlastenom servisu. Sada bi trebalo napraviti neke "vece" zahvate po pitanju potrosnih materijala jer ima auto blizu 150k km (lamele, diskovi i slicne pizdarije), a volio bih imati "zig" u knjizici vozila. Koliko sam shvatio, sada se to navodno moze napraviti i u "neovlastenom" servisu. Svjestan sam da garancije nema, ali opet bih htio neku relativnu sigurnost, a treba mi i racun, no za auto koji ima manje diskove nego neki ozbiljniji bicikli mi se ne placa 1.500kn dijelova za iste kod "ovlastenog", jer su u Tokicu 300kn.
|
|
|
|
#37174 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
#37175 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@Bubba, traži registrirani servis koji ti može izdat račun. Žig ti može lupit bilo tko, ali ajde, tebi je račun bitan pa ti ga lupi taj servis. Popunjena servisna je za tvoju evidenciju, što je i kad rađeno, poželjna kod kupoprodaje auta. Fun fact: šoderaši su znali prodavat auto s "urednom" servisnom, popunjenom istim penkalom kroz 5+ godina pa ono Ak želiš proć maksimalno jeftino s kvalitetnim dijelovima, popiši što želiš promijeniti i scimaj Lagerosa (Anđelko) za opcije/ponudu ili sam pogledaj u Auto Kreši (najbolji popust za obične kupce). Ovak će te i obični servis dodatno oderat na rabatu za dijelove, uz ruke. Što se tiče općenito jamstva, ne moraš uopće servisirat u ovlaštenom, ali: link
|
|
|
#37177 | |
|
Premium
|
Automobili
Citiraj:
Baca li nazad imalo dima kad mu uvalis zestok gas? Jer ako nema DPF bacice sasvim sigurno. Pogledaj auspuh, ako je cist, ima DPF. Ako je crn i vidljiva je garez, nema. I to je pokazatelj. |
|
|
|
|
|
|
#37178 |
|
49%winner
|
Dpf je tvornicki dosao s autom, sudeci po specifikacijama prema vin-u. Ima zatamnjene prozore sto mi otezava primjecivanje dima, na retrovizorima ga nisam vidio. Hvala za auspuh savjet, prva stvar sutra koju cu pogledati. Cijelo vrijeme si mislim kako moram probati test s maramicom, al nije mi palo na pamet vidjeti prstom
|
|
|
|
#37179 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
|
|
|
#37180 | |
|
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
![]() Ja se redovito vozim obilaznicom na posao svako jutro, ako se istim putem i vraćam doma to je 80km dnevno. Velika većina regeneracija odrađena je upravo na obilaznici. Ne znam da li ima veze (99,99% nema), no kako imam navigaciju u autu palim je za svakakve gluposti jer mi je fora imati to na HUD-u (npr. jer volim vidjeti u koje vrijeme sam na poslu recimo). S njom upaljenom uvijek se pali na pola puta ako je neka dulja vožnja. Smart history mi nudi rutu na posao ujutro. Također, "Trip B" resetiram nakon svake regeneracije i već mogu dosta točno predvidjeti kada će se upaliti da mogu ili planirati vožnju ili odraditi regeneraciju do kraja. Pali se svakih cca 280~290 km. Znam znam... ne bih se trebao zafrkavati oko toga ali svaka budala ima svoje veselje. Kada se svaki dan voziš ili cijelom Slavonskom ili obilaznicom ponestane ti stvari za raditi u autu... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#37182 | |
|
Premium
|
Da, on je skinuo to. A meni je njegova Mazda brutalna, isprobao je, sada me još zanima bez toga, baš ga bum pital da me provoza ovih dana. Citiraj:
Ma treba, svaka budala nađe svoje veselje. Ja znam dodati si iznenadni put 30tak km i vozikati se i slušati muziku ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#37183 | |||
|
DBS
|
Citiraj:
Kao netko tko je vozio kao njegov pred face lift model, dosta je buke ulazilo tu i kužim zašto je to napravio. Ja sam sa svojom FL M3 što se tiče izolacije puno zadovoljniji. Nije to još možda razina skuplje konkurencije ali osjetno je bolje. Citiraj:
Ima ona izreka da ako se ne okreneš za autom nakon što si se parkirao - kupio si krivi auto. Sad sam već na ~30000km nakon godine i pol, i dalje imam isti osmjeh kad sjednem za volan. Citiraj:
Preslušao sam ukopčani USB zajedno sa svom glazbom na mobu (BT) bezbroj puta više, ali totalno kužim. ![]() |
|||
|
|
|
|
|
#37184 | |||
|
Premium
|
Citiraj:
Kako nije. Imao je para za M6, odlučio je uzeti M3 sa svom opremom, a onda došli problemi kao da je uzeo Twingo za 70 soma kuna. I naravno da ih je išao drillati, a oni idu simo mimo i kemijati u ovlaštenom. Dampirao je auto izvrsno, doslovce je 2x tiši nego moj ST unutra. Citiraj:
Baš to, toga se ja držim. Danas mi jutro bilo usrano, radio, sve ide krivo, rekoh fuck it, uzeo auto i napravio 100 km po Istri, vratio se sa osmijehom. Čak počeo koristiti i spritmonitor, pa se svako toliko nasmijem kada pogledam statistiku ![]() Citiraj:
Ja ti držim USB na sekcijama: Hip Hop, EXyuHipHop, Misc (Queen, rock, itd.), Classic (klasična), DBST (dubstep i sve vrste gluposti), Viza (prekrasan bend), i tu i tamo ovisi što mi se nađe još. A opet, kada se šećem sa psom imam drugu vrstu muzike, kao da nije isto jesma li u autu ili nisam. Sada došao neki CD sa metal hamerom , valjda dobar solo riffovi, to ide u auto od sutra |
|||
|
|
|
|
|
#37185 | |
|
Laughing Man
|
|
|
|
|
|
#37187 | ||
|
DBS
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#37189 |
|
Creeper
|
|
|
|
#37191 |
|
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Zabunom naručene gume 225/60R16C 105T za Osobno vozilo, i stoje u garazi skoro mjesec dana da bi otisao vulkanizeru da mi kaže da je 16C oznaka za teretna vozila. E sad, sto moze biti problem ako se stavi na osobno vozilo? Sumnjam da ce mall hr nakon mjesec dana uzeti nazad :/ Da napomenem da auto koji se vozi ne napravi puno kilometara godišnje, ali koliko se osjeti ta tvrdoća? Zadnje izmijenjeno od: Princ288. 06.07.2018. u 15:38. |
|
|
|
|
|
#37193 |
|
Creeper
|
Nisam mjerio, kupovao sam razne vrste i najviše što izdrži je dva mjeseca. Naručivao sam Sony baterije od lika iz Litve, on kad ih dobije to je praktički izašlo iz tvornice prije mjesec, dva... Te baterije su mi se pokazala najboljima. A također moram doći dosta blizu da bi ga otključao, recimo na pet metara otključa jednom u 100 godina, preko 5 metara nema šanse da otključa. Obično hvata na dva-tri metra, a prije nego baterija rikne praktčki moram stati uz vozačeva vrata.
|
|
|
#37195 |
|
Premium
|
Tu definitivno nešto nevalja, moj ključ na astri hvata na 20-30metara vjeratno i više. Nisam ga mjenjao kako imam auto cca 2 godine, a vjeratno je orginal još unutra (4 godine star auto). Uz to sve još se ključ i okupao par puta, baterija ista i još uvjek drži. |
|
|
|
|
|
#37196 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
ja ne razumijem, i ovo ne ide samo tebe, tako neki blesavi kvarovi, pa zar se vi svi bojite uc u krug ovlastenog servisa? Pa nece vas nitko opljackati ako odete tamo i pitate direktno. Ne naplacuje se postavljanje pitanja. Mozda bi se iznenadio da novi kljuc ne kosta bogatstvo, mozda je postojao recall na kljuc ili senzor u autu, itd itd. |
|
|
|
|
|
|
#37197 | |
|
DBS
|
Citiraj: