|
|||||||||||
|
|
#36426 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
meni je to sve glupo da gluplje ne može biti. auto troši koliko troši. nije vrag da će netko od vas odmah prodat auto i kupit drugi ako skuži da mu auto troši 0.3 litre više nego je on u svojoj glavi zamislio? i kako to misliš štedit gorivo? jedino ako sjedneš na bicikl ili kupiš kartu za trem/bus i voziš se. nećeš valjda zaklat auto na dvije tisuće ili još manje da bi uštedio 10 kuna na 100 kilometara - to je kaj... 30 kuna do zadra ako ga ubiješ u pojam? strašno.. jebote led moj auto je 10 godina star pa troši 7 litara po gradu, a di neće ovi novi trošit još manje. a i da troši 8 opet isti kurac jer to je 100 kuna na 1000 km. gledam ...čitam ... ne vjerujem ... |
|
|
|
|
|
#36427 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ok, sad sam na kompu gledao, pa imalo bi vise smisla da pokazuje po 10km stupce pa da vidis sve na jednom ekranu.... jer sam i mislio da ovi grafovi pokazuju ukupni prijedjeni put podijeljen u tih 10ak stupaca... my bad |
|
|
|
|
|
#36428 | |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
opet, to bi vrijedilo za udaljenosti do 100km.. ako pređeš 100km opet ti dođe na isto.. s ovih 1km po stupcu je najpreciznije što može biti uostalom tko se zamara s time? metallica na usb i otvoren prozor, kakva potrošnja i ostali bakarači.. btw imao sam prometnu prošle godine, skršio auto, ne vozam se već dosta ![]() |
|
|
|
|
|
|
#36429 |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Auto troši kolko natočiš Uvijek će dobre volje sav benzin progutat. Nego kako gledate na ove sulude cijene benzina ? |
|
|
|
|
|
#36430 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
|
|
|
|
#36431 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Dečki, opustite se Ja sam vizualno htio pokazati da samo stvar poput kiše utječe u gradu na povećanje potrošnje i do 50 i više % I drago mi je da mi je Vuco ukazao na to da je Renol bolji od Volvijanera! ![]() A sulude cijene benzina, u subotu bio u Austriji, cijena je 1.15 eura, diesel. Evo cijene u EU https://autotraveler.ru/en/spravka/f...l#.WvxBG4iFOHs |
|
|
|
|
|
#36432 |
|
Lika u mom srcu
|
ne razumijem te ovo za povecanje potrosnje of 50% nikad mi nijedan auto nije povecao potrosnju 50%, a kamoli zbog kise. Zimi kad je -20 i kad sam u kolonama jos vecim i kilavim po snijegu i bljuzgi, mi potrosnja ode gore litru i pol... 2 maks. To je eventualno 20%... nesto tu nije ispravno s autom onda |
|
|
|
|
|
#36436 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Reno ima 2 rezonatora zraka prije klapne gasa koji stepe tu vlagu iz zraka. Reno : Volvo = 2 : 0 ! In your face...
|
|
|
#36438 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne, fakat imam rezonatore zraka na Renolu ![]() Bez zajebancije, jedan ko kutija, drugi ko batrljak kojeg mi je plino instalater strgao ![]()
|
|
|
#36440 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
|
|
|
|
|
#36442 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Auto mi pije 13-14,5 litara, eventualno na putovanju 10-11...i iskreno boli me briga za to. Gledati potrošnju po 1km mi iskreno nema smisla, 3 zavoja i jedna baba ispred tebe i popne se potrošnja. Se može to naštimati da je jedan stupac 10 km? To bi već bilo korisnije.. |
|
|
|
|
|
|
#36443 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni je svaki stupac 5km, ima 10 stupaca i pokazuje zadnjih 50km na tom grafu (matematika, jelte). Ne vidim neke koristi prevelike u tome, pa ga niti ne pratim redovito. Bas cu sad pamtit sta sam radio i kako vozio te i te kilometre kada je stupac bio mali. Tu i tamo kad se sjetim bacim pogled cisto jer eto graf pomalo fora izgleda. Ima i onaj kao ekometar koji izgleda kao mali equalizer, pa skakuce kako dodajes gas i ima Eco podrucje gdje znaci vozis "kako spada" i ostalo podrucje kada ne vozis bas stedljivo. Probao sam i to koristiti da vidim kakav mi je stil voznje u odnosu na potrosnju, ali sam skuzio da se samo nasekiram i da vise paznje posvecujem tom pokazivacu nego samoj voznji. Tako da mi taj display uglavnom pokazuje trenutnu brzinu u digitalnom obliku da ne moram gledati po kazaljci koliko vozim ![]()
|
|
|
#36444 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni pozelene trake oko brzinomjera kad štedljivo vozim, ali ta stavka na autu mi je najmanje bitna. Ionako ne mogu prebaciti 7 l/100 km i kad isključim sve te eko gluposti. Jedino da ga konstantno vozim preko 160-170 km/h. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#36445 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#36446 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#36447 | |
|
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
Problem je kaj baš i nemaju za isprobat tu kombinaciju, samo dizele sa automatikom, ali dizel ne dolazi u obzir. Samo je sranje kaj sa malo dodatne opreme ide preko 200k kuna što je malo too much, budem si još razmislio |
|
|
|
|
|
|
#36448 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Ti onda fakat puno opreme zelis nadoplatiti ![]() Moja (hatchback) sa 1.4 Turbo motorom, automatskim mjenjacem, Dynamic paketom opreme (a to je iz gornjeg dijela ponude, paket sa sportskom notom) i napoplacenim automatskim dvozonskim klima uredjajem (standardno je rucni), te zimskim paketom (grijanje sjedala i volana) je bila 159k KN. I onda kada se to umanji za popuste (24 sata Opela i prodavac) padne to na 140k KN ![]()
|
|
|
|
#36449 |
|
Premium
|
Za 200 tisuća kuna imaš i Focus karavan sa dosta opreme i jako dobrim motorom. A sada imaš i akcije znam da ima Mondeo (nije karavna, jbg) 150 KS 2.0 za 193 soma...nisam siguran da li je automatic ili ne. |
|
|
|
|
|
#36450 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|