|
![]() |
#36304 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Drugi gornji SASIC sam platio 558kn (EDIT: sad vidim da je vani 30-50EUR originalni), mislim da je na tu cijenu još nešto bilo rabata. Pa je ispalo 480-520, tak negdje. Sad gledam cijene na netu, nisam ziher živimo li u Švicarskoj pa da su cijene kod nas tako lude, ili ovi u Europi znaju nešto što mi ne znamo. Jučer sam manžetu platio 350kn. 79EUR vani, 243EUR kod nas. Tko je tu lud?! https://www.ebay.de/itm/Motorlager-M...gAAOSwGzhaPPTC https://moto-dynamic.com/engine-moun...2105,3,845,967 - Pa ako su ove cijene ispravne i ako je ovo legit shop s legit dijelovima, kosu ću si počupat jer sam puno više platio sve kaj sam dosad mijenjao... Na što trebam paziti kad ću naručivat izvana? Ovo su sigurno originali? ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 06.05.2018. u 04:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36305 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo ja baš danas DIY-ao izmjenu ulja u premijum krampu. Uzeo Castrol na akciji (5l za $35) I kao pravi balkanac iza zgrade na parkingu obavio kaj treba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na kraju sve fino obrisao, ko da se niš nije radilo ![]() ![]() Sad to odfurat na deponij i to je to ![]() Neki dan stigle maglenke, jedna je bila razbijena pa sam od lika koji ima isti Allroad rasturen za dijelove uzeo maglenke. Veli evo ti obe, druga je čabe ![]() Reko ok, onda ću ti ukrast i zadnji bumper guard jer je mom falio taj umetak. Sad iduće ima epoxy smolom sredit dno prednjeg branika da napokon umirovim vezicu i nacentriram branik kak spada. ![]() ![]() ![]() 287k ![]() ![]() ![]()
![]() |
#36307 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
361889 fotkano nekidan na točenju (zanemarite prašinu ![]() ![]()
![]() |
#36308 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() A pred koji tjedan sam prodao zračnu oprugu koja je bila višak liku koji vozi Allroad ko moj samo što je auto Stage3 sa oko 500 konja na kotačima i 315k km Reko, aj sretno ![]()
![]() |
![]() |
#36309 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Za ovo neimanje podataka u sustavu mi je malo nejasno. Kad si dobio prometnu, u nju su upisani svi podaci koji stoje u IS MUP-a, tak da ne kužim kako ovi na tehničkom nemaju podatke. Nije MUP kriv što STP nije ažurirao ili proslijedio podatke o obavljenom tehničkom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36310 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Nisam isao na STP u remetincu jer nisam imao vremena to obavit poslje servisa pa sam isao u Zvonimirovu drugi dan. Uglavnom sreca je da imam do srijede regu jer bi inace bilo veselo da mi je do danas vrijedila. Kolko sam shvatio lika na STPu, on je provjeravao nekaj u bazi od MUPa jer ih nije mogao zvat da mu daju info posto ne rade subotom. Uostalom ja sam korisnik i mene nije briga gdje je greska, bitno je da je radi necije greske meni oduzeto vrijeme i da se toleriraju takve stvari drzavnim sluzbenicima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36311 |
Premium
|
Prodavači imaju velike marže, da dobiš 50% popusta na cifru koja je slična kod svih, još ima dobru zaradu na isti dio. Nekad sam u Sloveniji u ovlaštenom kupovao dijelove, bili su 30% jeftiniji po redovnoj cijeni i to bez obračunatog povrata tada. Kad naručuješ izvana provjeravaj broj šasije , i godinu i mjesec proizvodnje ako je koji redizajn u pitanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#36312 |
Moderator
|
![]() |
#36313 | |
Premium
|
Citiraj:
Jasno. No STP je povezan s bazom MUP-a tak da je to do njih a ne MUP-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36314 |
Premium
|
Tu zna biti ok cijena, samo prvo treba provjeriti stanje, nekad piše da imaju na stanju, a u stvarnosti nemaju https://spareto.co.uk/t/vehicles/ren...gine-mountings |
![]() |
![]() |
![]() |
#36315 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ako se ikad bezobrazno obogatim, samo ovo dolazi u obzir. https://classics.autotrader.com/clas.../gto/100960182
![]() |
#36316 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Probaj kontaktirati Lageros d.o.o. iz VG, Anđelko tamo ti je dosta aktivan, valjda cijeli renault HR forum kupuje kod njega ![]() Na renaulte ti obično idu Sasic ili Hutchinson, a taj nosač bude skup jer je hidraulički, imaš ulja u njemu. Možda ti Anđelko nađe zamjenski ili čak OE renault po boljoj cijeni. Imam dobra iskustva s njima, ili original OE dijelovi po boljoj cijeni ili od firme koja proizvodi za renault, samo izbrušeni tvornički broj, a mijenjao sam podosta toga, doma imam dva stara renaulta. Kad već tražiš po dialogysu, dobro upiši podatke o autu i obavezno pogledaj OE broj na samom dijelu, onda nećeš pogriješiti. Dali su originali ovo s neta, to ti nitko ne može reći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36318 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
@ Wolverine : pa zakaj nisi auto opral pred kućom... ![]() Da kojim slučajem živiš u Švicarskoj, izmjena ulja "na rinzolu" bi te papreno koštala. No, sreća je što se stari običaji ipak i u tuđini, čuvaju od zaborava... ![]()
![]() |
#36319 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() ![]() Al to mi je ono, 'normalno' auto je bio star preko 25god., meni je šok bilo par komada kod ćaćinih dobavljača iz uvoza, auti stari 2-3-max4 godine sa 300-400.000km. I onda takvog netko kupi starog 5god sa <100.000km na satu ![]() Moj privatni auto s najviše km je bio golf 3 1.9td, sa 540.000, ali taj auto je toliko bio uništen i neodržavan kod dotadašnjih vlasnika da je kod mene nakon godinu dana i isteka rege završio karijeru - otišao je kod frenda u dijelove da si iskoristi vrata, haube i felge s gumama, ostalo je bacio ![]()
![]() |
![]() |
#36322 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
@Wolverine Lijep ti allroad pogotovo za te novce, valjda ti je dobra još brtva hladnjaka ulja, meni prije 2 god je pukla usred vožnje pa je ulje iscurilo van počeo lupat motor i brzo gasi motor, srećom blizu garaže pa se lako riješilo, a i antifriz novi je morao ić. @jopis Koji je to motor? Moj je 2.4 sa 322k km, al upitno stanje km jer su mudraci skidali prije na 220-240k km tak neš i obrisali cijeli folder kilometraže pa se moglo vratit na real samo pod pretpostavkom što se vidlo jedva na naljepnici od zadnjeg velikog servisa na 300k km. A reko bi da ovaj moj ima 400k jer drugi auti kaj imaju 300k su puno bolje stanje, a ovi kaj imaju do 250k su ko novi.
![]() |
#36324 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Buraz ima A6 3.0tdi Quattro@390.000km, ex Bandićev privatni auto ![]()
![]() |
![]() |
#36325 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Super. Lijepo je to kad auti nisu izvozani od hrpu ljudi koji ne održavaju baš kak treba. Od šogora a6 2.4 je u vrhunskom stanju, al se naulagao u njega, al sad je savršen, bivši od kosorice tj vlade rh tak mu je rečeno.
![]() |
#36326 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Doduše, mene je više do sad koštalo održavanje mog a4 nego buraza njegovog a6 10g mlađeg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36327 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Sve znam, Anđelko je zakon! Probat ću ovaj put s neta pa javim je li stvarno original. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36328 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
O da, Challenger iz tog doba mi je jedan od top automobila. Citiraj:
![]() Pa i tu se kao ne smije, tj zakonom je zabranjeno ali evo, ovaj me puta nije nitko ulovio ![]() Zato kaj je prijašnji vlasnik negdje zapeo i polomio donji dio pa ne možeš spojit da dva elementa. Zato tamo stoji crna vezica. To mi je iduće za sredit. Moram cijeli branik skinut, rastavit, epoxy smolom i vunom to sve lijepo spojit i bude ok. Neki je majmun pleh vijkom probao spojit pa je tak jasno puklo. Isktina, ili ak imaš kakvu drvenu klet pa za namazat drvenu građu. ![]()
![]() |
![]() |
#36329 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Koja je fora s tim američkim autima; stav mehaničara je takav da su američki auti po kvaliteti ispod europskih, osobito japanskih i da su europski auti koji se plasiraju na američko tržište niže kvalitete nego na domicilnom tržištu. A onda vidiš primjerke iz '64. koji izgledaju kao da će doživjeti 500 godina. Da ne kažemo kako je tamo normalno kupiti auto star 40 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36330 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Teško,pogotovo što u skoro svakoj reklami od kraja 80ih ide stavka mpg. A ti 40 godina stari auti baš tamo i ne cvijetaju. Kad razgovaram s Amerima i pričamo o autima jako ih zanima mpg na dizelima. Objašnjavam ja turbo,torque ali ništa to ono ne shvaćaju samo je mpg bitan. Druga stvar što se auto 40 god star,tamo ili tu treba renovirati da bi smio uopće na cestu, ukoliko nije držan pod staklenim zvonom. Ko ima para za renovaciju 40 godišnjeg klasika taj baš i ne brine o mpg ali takve kupce zasigurno ne možemo zvati uobičajenim kupcima automobila. Zamisli nađeš w114 aitomatik I očeš ga regat. Di ćeš bilo kakav oblik rezervnih dijelova nać da ga učiniš funkcionalnim? Zato se kod takvih autiju ide na restauraciju(znam jer radimo jednoga ![]() Glede kvalitete amera to nebih znao ali meni noviji zgledaju ko hrpa neugledno nabacane plastike. No to njih i radi,ne umjereni kić. Glede kvalitete...neki.modeli Mercedesa(ML, Alabama) I BMWa(x5,South Carolina) su se za cijeli svijet proizvodili u USA. S time da su motori i getribe sklapane u EU I onda slane tamo. Bilo im je isplativije tako zbog USA proizvodnih olakšica na SUVove. Tako da smo neke modele vozili iste jbiga. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 07.05.2018. u 01:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|