|
![]() |
#5072 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
aha.. pa cisto solidno ![]() i ovo sto pise data rate mi se smanjilo nedavno.. sa jedno 15k cca na 9.5 sta to uopce znaci ako netko zna? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5073 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
e sad, moze biti da ti je degradirao signal, ili ti je smanjena brzina od strane operatera. kojom brzinom ti skida? jer ako je bilo 15mbits, onda bi i atenuacija bila drugacija, sto znaci da bi teoretski maximum na vdslu bio veci. potrazi ako ima u postavkama modema attainable rate ili max throughput tako nes |
![]() |
![]() |
![]() |
#5074 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
hmm.. moguce da su oni smanjili.. dok ne postelaju.. trazio sam po postavkama al ne mogu nac.. no nebitno sutra ce mi doc tehnicar pa cu vidit s njim.. hvala na informacijama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5075 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
Kolega @MadBoY mislim da si krivo zakljucao temu H1. H1 je dio Optime, ali migracija jos nije ni upola zavrsila. I dalje se vode H1 korisnici i kada zoves tehnicku sluzbu (ne SZK) pitaju da li je tel. broj na H1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5076 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Evo bas dobio 4 nova kanala na H1 ![]() Sent from my starship using subspace communication channel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5077 |
kripl. ing.
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#5078 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5079 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Od danas mi je aktivna optima. I prvo iznenađenje - premda sam ugovorio (preko njihovog telemarketera) tarifu od 169 kn bez ugovorne obveze (16Mbps/FlatFixtelefon/bez OptiTV) telefon je ostao kod t-coma i moram koristiti adsl spliter (koji, dok sam bio kod t-coma, nisam koristio već oko pet godina jer se telefon spajao izravno na ruter/modem) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5080 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
sry ipak je sve u redu. informacije na moj.hrvatskitelekom.hr (u istom profilu su bile sve fiksne usluge i dvije mobilne, sada su ostale samo dvije mobilne) se nisu bile osvježile. Izgleda da zato što nisam uzeo maksimalnu brzinu (koja bi tražila vdsl/vdsl2) moram koristiti taj spliter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5082 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2016
|
Da li Optima za ADSL koristi Annex A ili Annex B? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5083 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zavisi od lokacije odnosno jesu li na "svom" ili tuđem DSLAM - u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5085 |
Registered User
|
A kako ću znati da li ide preko ULL-a ili preko HTovog dslama? Za par dana mi dolaze instalirati uslugu, i znam da će biti preko splittera, znači neće biti VoIP, da li to nešto znači? Uzeo sam ovaj Tel+Net bez ugovora za 189 kuna, mislim da cijena ne ovisi o centrali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5086 |
Moderator
|
Ako ide splitter vrlo vjerojatno je njihov Annex A Dslam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5088 |
Moderator
|
Dakle, kad montiraju onda ćeš tek znati šta si "dobio". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5089 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Mi prešli prije par dana s optime na vip i preporod. Veza je jednostavno pucala ko luda i to se godinama nije uspjelo riješiti. I sad me zove gospođa da su dobili zahtjev od vip-a, da ih zanima koji je razlog prijelaza, da nam tu istu tarifu nude nekih za nekih 50-60kn manje. Hvala ali ne hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5090 |
Registered User
|
Ovaj Optimin Innbox je živo smeće. Jedva hvata 11Mbps, a procjena maxilalne brzine oscilira cijelo vrijeme od 6-12 i veza svaki dan pukne bar 2x, kad sam spojio Fritzbox, maximala je najednom 13, modem se zakači na 12 Mbps a veza stabilna bez ikakve greške. Zna netko jel imaju neki bolji modem? Da znam tražit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5091 |
Moderator
|
Ovisi koja je xDSL linija, za VDSL jedino Innbox a i forsiraju ga jer mogu više čačkat po njemu daljinski, za ADSL imaju TP-Linkove. Ako možeš nastavi koristiti Fritzbox - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5092 |
Premium
|
Ja nemam nikakvih problema s Innbox-om. Radi sve ko podmazano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5093 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5094 |
Moderator
|
Rekoh sve poviše, koristi Fritza i uživaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5095 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ovako. otkad je h1 propao, sestru mi svako tolko gnjave iz optime. sad ju uvjeravaju da mora uzet neki novi paket jer paketa od 5mbita vise nema , a taj novi je naravno i skuplji .(pretpostavljam da je hoce navest na novi ugovor), takodjer, da joj trebaju zamijeniti ruter (trenutno je ZTE i dalje u pogonu)... sad me zanima, ako ona ne pristane na novi paket, da li oni zakonski njoj moraju drzat i dalje ovaj stari paket ili joj mogu prekinut uslugu kompletno?
![]() |
#5096 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Prije neka dva tjedna došao mi je tehničar iz Optime i donio novi router Innbox v45\v51. Zamolio sam ga ako je ikako moguće da mi ostane stari router Fritzbox 7360, jer sam naviknuo na njegove opcije i zgodne stvari ko npr. schedule wi-fi paljenje\gašenje... Zvao je ove svoje iz tehničke službe, unosio je nove parametre u fritz i sve je radilo ok. Međutim problem se pojavio u tome što kad god bih nazivao fiksne brojeve iz moje županije bi mi stalno javljalo zauzeće linije. Mobilnu mrežu i fiksne brojeve van županije sam mogao normalno zvati. Jučer sam zvao optimu i prijavio kvar, i nakon par sati su me nazvali i rekli da moram isključiti fritza i spojiti njihov innbox router, jer da mi drugačije neće raditi ova stvar s telefonom. Spojio sam njihov router i sad telefon radi, ali opcije kod ovog innboxa su siromašne, pa me zanima postoji li mogućnost da vratim fritza, a da mi nekako ovo s telefonom proradi??? Brat mi čak kaže da njemu sada internet sporije radi. Prije par godina sam upravo zbog loše usluge kod Optime(pucanje linije) prešao na H1 i bio potpuno zadovoljan zadnjih par godina i sad se opet ne mojom voljom našao na Optimi. Hvala puno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5098 |
Poboljsana verzija
|
Pomalo sam noob za mrežne stvari. ![]() Mene zanima da li je ikako moguće ostaviti samo fritza, ako je radilo sve osim ovog problema kojeg sam gore naveo i to nekako riješiti? Zadnje izmijenjeno od: HAL 9001. 31.03.2018. u 14:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5099 |
Moderator
|
Za VoIp u Fritz - u te zeza postavka za "Area Code", pregledaj one dvije teme za postavljanje VoIp - a na Fritz - evima, govorilo se o tome. Sad se ne mogu sjetiti jeli rješenje kada nije definiran / postavljen ili ne. Samo kao info vidi sliku 7 ovdje > https://www.internode.on.net/support...tzbox_routers/ to je iz wizzarda, valjda je opcija kasnije dostupna u std. web konfigu. Jesi isprobao jel radi kada biraš "puni broj" formata +385 22 1xx 2yy ? Isto tako provjeri jeli uredno dobivaš free brojeve kao 0800 xxxxx. Neka te ne čudi da "internet sporije radi" na Innboxu, Fritz je za njega SpaceShuttle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5100 | |
Poboljsana verzija
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |