|
![]() |
#9811 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Stvar sa SDom je malo kompliciranija od "manje je bolje". Velicina jest jedan od faktora, no isto tako u ovom konkretnom slucaju 49" mora SD razvuci na 3840x2160. S ozbirom da se radi o TVu i dalje nize klase, scaler i procesiranje sigurno nije na nekoj visokoj razini. Apsolutno je moguce da 49" izgleda losije od 55". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9813 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2017
|
Citiraj:
https://www.sancta-domenica.hr/led-t...ue40m5002.aspx Imas ovaj sa IPS panelom(odlican kut gledanja ali los kontrast i crna boja sto tebi nece smetati jer neces gledati TV u "cinema stil-u" kako si napisao) za 2.799kn: https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-43lj500v.aspx OK. Necu se vise sa njima ni raspravljati jer ocigledno ni ja njima ne mogu promijeniti misljenje a ni oni meni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9814 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Očito ne razumiješ što ti govorimo, ne postaj dva posta za redom, korsti opciju multqoute - na prvi post koji želiš citirati, klikni pored qoute gumba na ovaj plusić, pa na slijedeći post klikneš qute. Osnove konverzacija na forumu, ovako kad opališ dva i više postova zareodm, izgleda kao da pričaš sam sa sobom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9815 | ||
Registered User
|
Citiraj:
EDIT: Vidim sad da spomenuti Samsung nije IPS odnosno Samsungova inacica PLS i priznajem gresku. Takodjer sam zaboravio navesti i da je nativna frekvencija onog Sony-ja 100/120Hz a onog Samsunga 50/60Hz i da Sony ima najbolje procesuiranje SD signala odnosno prikaz istog od svih drugih brandova. E sad je stvarno gotovo. ![]() ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Vade_Darther. 21.11.2017. u 20:49. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9816 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ajd' necu te ni ja vise podj... ovaj proturjeciti. SD si ionako sam izvukao, i iz nekog razloga napravio predmetom bespotrebne "rasprave". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9817 |
Registered User
|
Hah ti mene kao pod*ebavao. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9819 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() Sve preko 50' na 3 metra je već too much i moraš pogledati film 3 puta da sve detalje vidiš ![]() Anyhow , sutra trebam otići po ovaj, ima li kakav stručnjak da blagoslovi ?? https://www.ronis.hr/tv-lg-oled55b7v...55B7V/product/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9822 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ak ti stane, probaj nać 65'', ja se naviko na 65 mogo bi komotno i veće btw. jedno pitanje za ekipu sa 65'' sony tvom, kad spojim komp na TV, na tvu kaže nativna rezolucija 1920x1080, kaj nije 4k?
![]() |
#9824 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9825 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() Već danima imam dvojbu između 49" i 55" XE9005 jer mi je udaljenost do TVa 2 do 2.5m i jučer se nakon odlučim za 55". A sutra počinje akcija i opet ne znam kojeg kupiti... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9826 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Glupo ce zvucati, al uvijek mozete probati napraviti 49 ili 55" ekran od papira/kartona i sjesti ispred njega. Meni je 'pomoglo' da ne odem na 55+ model ![]() Na kraju sam sa 43" presao na samo 48" iako sam imao neke skuplje 55" modele u planu. Gledam sa 3m. Naravno, sve je to individualno i nema smisla nekoga uvjeravati sto je bolje za njega. Da ste bili iole ovako aktivni prije mjesec dana mozda ne bi kupio predlanjski model s fhd rezom ![]()
![]() |
![]() |
#9827 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() vodeći se sa "nikad nije previše" , uzeo sam 34' ultrawide, koji mi je pol metra od nosa na stolu. Definitvno mi dobar dio s obje strane nije u vidnom polju i moram micati oči da bih kliknuo "x" itd. Nije baš drama za rad, ali fps je baš teško igrati i pratiti šta radi ekipa, pratiti mapu itd. ( zato igram u Fhd rezoluciji ) .Za mmo nema boljeg ekrana ![]() Ne treba pretjerivati pravite si više štete neg koristi, nakon početnog "wow" i "ma dobro je to" , pronađeš se u situaciji da mahnito gledaš po ekranu da ne propustiš neki detalj ![]() uzmeš stick sa filmom i metar , odeš u trgovinu, izmjeriš udaljenost i staviš stolicu, ubodeš film i vidiš jel ti problem pratiti titlove i okolinu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9828 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9830 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja sam imao 42 plasmu, gledao sa 3,8m. Kad bi došao kod bilo koga tko ima 55 mislio sam, jebote koliki ekran, gdje će mi to stati. Vrtit cu glavom non-stop, a i koliko struje to čudo potroši? Sad sam uzeo 65 i primijetio sam par stvari. - ne postoji pojam preveliki ekran - svi 55 ekrani mi sada izgledaju kao igračke ![]() - kad gledam film ili seriju lakše “uronim” u sliku, efekt koji sam imao ranije samo u kinu - ne šetaju oci lijevo desno čitajući titlove - koliko struje tek ovaj troši? ![]() - u odnosu na staru plasmu osjećam veći umor očiju Zbog toga sam stavio bias light, ali nisam siguran koliko to pomaze. Mislim da cu prije ili kasnije opet napustiti led tehnologiju i uzeti oled, ali to je sada 25 000kn u ovoj dimenziji pa treba malo pričekati. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#9831 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Citiraj:
imam iptv listu od reddevil-a koja ima puno FHD programa super, skinuo 10 filmova u 4k vrhunski a kad unutar filma ima i HDR e tek onda tv poblesavi i ne mozes vjerovat kako dobra slika izlazi iz tog cuda pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9832 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja sam se dvoumio između 49" i 55" s 2.5. metra udaljenosti te sam uzeo 49" koji mi je taman. Da je recimo 3-3.5 m onda svakako 55" Ako uzmem recimo 4k HDR film, stoji mi TV na pomičnom stolu te se približim na 1m ako treba ![]() Udaljiti ne mogu više od 2.5 tako da je meni 49" sasvim dovoljan. Makar i da je 55" ne bi bila tragedija, nije to tolika razlika, 6" je kao još mob da staviš uz ekran |
![]() |
![]() |
![]() |
#9834 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#9835 |
Premium
|
Je li prevelika zavisi je li na popustu ili nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9836 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
LG 55EG9A7 OLED valja li išta ili oled iz donjeg ranga nije (osim crne) bolji od VA kod Sonya? Na stranu razlika 4k i full hd. 4k sadržaja nema još dugo u velikoj količini. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
![]() |
#9838 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
Prednost Sonija je 4k, kod Oled-a crna je crna,nema pozadinskog probijanja,bolji vidljivi kut....nije ti dosta? ![]() sada udarite.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9839 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Ej momci pojedini forumaši kao boljku Oled-u spominju "black crush". Kako se to manifestira? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|