Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.11.2017., 18:31   #9541
Vade_Darther
Registered User

Datum registracije: Nov 2017
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Imaju i OLED.
Ja govorim da LG u sve svoje LED televizore ubacuje IPS panele a OLEDi su mi tiha patnja ali nazalost necu imati novac da njega kupim u narednjih 3-4 godine.
Vade_Darther je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2017., 18:38   #9542
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Vade_Darther Pregled postova
Web OS je malo bolji od Tizena ali ne treba samo gledati smart tv os. Ja ne bih nikada kupio LG i da imaju ubjedljivo najbolji smart tv os kada ubacuju samo IPS panele u svoje televizore.
Znaimljivo , meni je Tizen bolji i brzi od WebOSa a da ne govorimo kolko izgleda ozbiljnije (u menuima) i radi brze (imam i jeda i drugi kuci svakodnevno u uptrebi i jos se nemogu navinknuti na ove djecije ikonice, kursore i slicno na WebOSu, kao da su ga djeca slagala ). Plus debilana da WebOS 3.5 ima manje aplikacija nego prosligodisnji WebOS 3.0 .

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 11.11.2017. u 21:13.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2017., 21:00   #9543
Vade_Darther
Registered User

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Znaimljivo , meni je Tizen bolji i brzi od WebOSa a da ne govorimo kolko izgleda ozbiljnije (u menuima) i radi brze (imam i jeda i drugi kuci svakodnevno u uptrebi i jos se nemogu navinknuti na ove djecije ikonice, kursore i slicno na WebOSu, kao da su ga djeca slagala ). Plus debilana da WebOS ima manje aplikacija nego prosligodisnji WebOS 3.0 .
Opcenito je WebOS poznat kao stabilniji i fluidniji od Tizena kada se uzmu sve verzije jednog i drugog ali nije iskljuceno da je zadnja verija Tizena bolja od zadnje verzije WebOSa. Nebitno, bitno je ono prvo sto sam napisao a to je da svi LG LED televizori imaju IPS panel sa losim kontrastom i losom crnom bojom ali dobrim kutem gledanja i ja nikada ne bih kupio neki LG jer mi je kontrast presudan za kvalitetu slike a kut gledanja mi ne znaci nista jer uvijek gledam TV ravno.
Staro 11.11.2017., 21:17   #9544
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Opcenito je WebOS poznat kao stabilniji i fluidniji od Tizena kada se uzmu sve verzije jednog i drugog ali nije iskljuceno da je zadnja verija Tizena bolja od zadnje verzije WebOSa.
Ima sneki link na to gdje se potvrdjuje da je WebOS stabilniji i fluidniji od Tizena ? Ba sme zanima kako su testirali na kojim verzijama jer ja fakat kod kuce osjetim totlano drugaciju razliku (a LG mi se jos i updejtoa prije 4-5 dana na novi firmware ali nisam primjetio nikakva poboljsanja/brzinu).

Moj Tizen je 1.0 (model TVa 2015) a WebOS mi je 3.5 (2017 TV) i Tizen ga "ubija" u svakom pogledu - od brzine pokretanja aplikaicja do samog rada sa TVom, WebOS sta god da kliknem radi sporije (oces menu popup, oces sources popup, oces Tv Guide, search... sve je barem duplo ako ne i vise sporije nego na Tizenu).
Staro 11.11.2017., 21:54   #9545
Vade_Darther
Registered User

Ne radi se o testovima nego o nizu clanaka raznih site-ova gdje se WebOS proglasava najboljim. Mozda su sponzorisani clanci, u to ne ulazim a WebOS nikada nisam detaljno testirao zato sto nemam niti cu ikada imati LG LED TV iz razloga koje sam iznad naveo. Evo ti npr jedan clanak: "LG’s webOS remains our favourite smart TV system to date, successfully holding off the new Samsung Tizen and Sony Android TV challengers."
http://www.trustedreviews.com/review...ijSpbzlMM5K.99
Staro 11.11.2017., 22:04   #9546
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Ma to izgeld ako pravi sponorirani test .

Mislio sam na neki full head to head test koji stvarno testirali nekoliko modela usporedno. ALi OK, nebitno, ja ima oba kod sebe i vidim koji je meni bolji.
Staro 11.11.2017., 22:25   #9547
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Meni su i jedan i drugi meh
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2017., 22:31   #9548
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Meni su i jedan i drugi meh
A sta ti koristis tj. koji OS ti je TOP ?

BTW meni je android laggy, Inace bi ga htio imati jer je najbolji za support ali nemogu se naviknuti na lag i povremena stucanja/zapinjanja, to bi me previse nerviralo kod TVa .
Staro 11.11.2017., 22:47   #9549
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
BTW meni je android laggy, Inace bi ga htio imati jer je najbolji za support ali nemogu se naviknuti na lag i povremena stucanja/zapinjanja, to bi me previse nerviralo kod TVa .
Meni Android na XE9005 radi otprilike jednako kao Tizen na 65KS8002, dakle TV-i iste klase. Jedino sto se Tizen brze budi iz sleepa ali i on isto povremeno zna stucnuti u radu i animacije znaju zatrzati. Android je po funkcionalnosti i supportu definitivno broj 1.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2017., 07:52   #9550
Vade_Darther
Registered User

Meni je android ubjedljivo najbolji OS za Smart TV. Mogu pisati sta hoce ili objavljivati u recenzijama ali jedino android ima ogroman broj aplikacija i veoma mnogo mogucnosti dok su svi ostali OS-ovi za Smart televizore veoma ograniceni brojem aplikacija, podrskom i mogucnostima sto je i razumljivo jer se android pravi za ogroman broj brendova i korisnika a ostali OS-ovi samo za jedan brend i kao takvi nisu puno interesantni velikom broju app developera. Da, znaju tu i tamo zastopati ali je i to normalno s obzirom na kompleksnost androida i mnogostruke opcije koje nudi.
Staro 12.11.2017., 13:02   #9551
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Pozdrav, selim u novi stan i u novom dnevnom boravku cu trebati na nosivi zid postaviti tv. Veličina koja mi odgovara po udaljenosti je 55''. Imam maxtv sa HD programima i želio bi pronaći tv koji ce mi biti best buy za novce koje imam na raspolaganju( ugrubo oko 6000 kn..eventualno malo više ako baš budem morao).
Kako sam uvijek kupovao Samsung, nekako me sada vuce da kupim isto, ali poznanik sugerira da razmislim o Sonyu ili Philipsu, da su navodno sada oni bolji. Inače većinom gledam sport na tv-u u hd-u i najviše materijale sa kompjutora preko hdmi kabela spojim na tv pa gledam skinuto u visokoj rezoluciji. Dali 4k, dali android ili smart tv neki drugi?!
-Može li mala pomoć u obliku sugestije nekih modela za ove novce a da dobijem što više?!
Hvala unaprijed!
Staro 12.11.2017., 13:15   #9552
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Da li je još Grundig 55" dobra kupnja ili ima nešto bolje u toj veličini za +/- 500kn? Gledao sam u dućanu, za tu lovu slika je odlična.
Ne trebaju mi nikakvi 4K, androidi, 3D i slične bedastoće
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2017., 17:14   #9553
Vade_Darther
Registered User

Citiraj:
Autor Delpiero Pregled postova
Pozdrav, selim u novi stan i u novom dnevnom boravku cu trebati na nosivi zid postaviti tv. Veličina koja mi odgovara po udaljenosti je 55''. Imam maxtv sa HD programima i želio bi pronaći tv koji ce mi biti best buy za novce koje imam na raspolaganju( ugrubo oko 6000 kn..eventualno malo više ako baš budem morao).
Kako sam uvijek kupovao Samsung, nekako me sada vuce da kupim isto, ali poznanik sugerira da razmislim o Sonyu ili Philipsu, da su navodno sada oni bolji. Inače većinom gledam sport na tv-u u hd-u i najviše materijale sa kompjutora preko hdmi kabela spojim na tv pa gledam skinuto u visokoj rezoluciji. Dali 4k, dali android ili smart tv neki drugi?!
-Može li mala pomoć u obliku sugestije nekih modela za ove novce a da dobijem što više?!
Hvala unaprijed!
Ja zivim u BiH i ne poznajem cijene u ducanima u Hrvatskoj pa ti ne mogu predloziti nijedan TV ali bih te savjetovao da ne uzimas Philips jer to nije onaj stari Philips nego su njih kupili kinezi i kvaliteta je upitna. Inace najkvalitetniji brendovi su ti Samsung, Sony i Panasonic.
Staro 12.11.2017., 17:19   #9554
Vade_Darther
Registered User

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Da li je još Grundig 55" dobra kupnja ili ima nešto bolje u toj veličini za +/- 500kn? Gledao sam u dućanu, za tu lovu slika je odlična.
Ne trebaju mi nikakvi 4K, androidi, 3D i slične bedastoće
Grundig nikada nije dobra kupnja iz razloga sto ih proizvodi turska kompanija Vestel koja ima losu kontrolu kvalitete i opcenito jeftinu i losu elektroniku. Bolji su od Vivaxa, Foxa, Voxa, Tesle i ostalih low-end televizora ali nisu ni blizu dobri kao Sony, Samsung ili Panasonic. A u ducanu je na svakom televizoru slika odlicna radi toga sto je sadrzaj na njemu u visokoj rezoluciji i sa visokim bitrateom a jako osvjetljenje u ducanima onemogucava da vidis nedostatke na televizorima.
Staro 12.11.2017., 17:39   #9555
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Nije. Tu di sam ja gledao, na Soniju je bila lošija nego na Grundigu, Quadru i Philipsu, na 4k tv-ima vrte 4k materijal tak da to nije mjerodavno. Na Grundigu je vrtio HTV, slika bez fleka, sve boje su tu
Na neke ne utječe svjetlost iz dućana jer imaju automatsko podešavanje svjetla.
Jedino je pitanje da li i koliko će puta Grundig unutar 5 godina biti na servisu. A kvari se sve danas.
Osim Panasonic plazme cccccc......
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2017., 17:49   #9556
Spikeman
Premium

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Nije. Tu di sam ja gledao, na Soniju je bila lošija nego na Grundigu, Quadru i Philipsu, na 4k tv-ima vrte 4k materijal tak da to nije mjerodavno. Na Grundigu je vrtio HTV, slika bez fleka, sve boje su tu
Jedino je pitanje da li i koliko će puta Grundig unutar 5 godina biti na servisu. A kvari se sve danas.
Pa izgleda da si se vec odlucio kaj ne?
Btw jel to onaj 55” za 3599 kn?
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2017., 18:07   #9557
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Grundig nikada nije dobra kupnja iz razloga sto ih proizvodi turska kompanija Vestel koja ima losu kontrolu kvalitete i opcenito jeftinu i losu elektroniku. Bolji su od Vivaxa, Foxa, Voxa, Tesle i ostalih low-end televizora ali nisu ni blizu dobri kao Sony, Samsung ili Panasonic. A u ducanu je na svakom televizoru slika odlicna radi toga sto je sadrzaj na njemu u visokoj rezoluciji i sa visokim bitrateom a jako osvjetljenje u ducanima onemogucava da vidis nedostatke na televizorima.
Imaš neki relevantni izvor ovih gluposti koje pričaš ili lupaš napamet?
Grundig se proizvodi u Arcelik tvornici u Istanbulu, Vestel je druga priča, low end koji proizvodi među ostalim i male kućanske aparate i baca ih na tržište pod brandom Končar itd...

FYI, 32" Sony se proizvodi u Grundig (Arcelik) tvornici

Grundig:
Vxx modeli - Turska tvornica
Gxx modeli - Njemačka tvornica

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2017., 18:56   #9558
Vade_Darther
Registered User

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Imaš neki relevantni izvor ovih gluposti koje pričaš ili lupaš napamet?
Grundig se proizvodi u Arcelik tvornici u Istanbulu, Vestel je druga priča, low end koji proizvodi među ostalim i male kućanske aparate i baca ih na tržište pod brandom Končar itd...

FYI, 32" Sony se proizvodi u Grundig (Arcelik) tvornici

Grundig:
Vxx modeli - Turska tvornica
Gxx modeli - Njemačka tvornica
Imam barem stotinu otvorenih televizora i bolji izvor mi ne treba. Pricam o panelima a ne gdje se TV proizvodi i to uopce nije bitno jer svaki brand ima svoje standarde, kontrolu kvalitete i isti(ili veoma slican) kvalitet bilo gdje da se proizvodi. Kada otvoris Grundig u vecini slucajeva ces vidjeti na panelu naljepnicu Vestel Displays. Kvalitetniji brendovi poput npr Sony-ja kojeg si spomenuo koristi panele od Innoluxa, Samsunga, AU Optronicsa, Sharpa, itd...
Staro 12.11.2017., 19:01   #9559
Vade_Darther
Registered User

Citiraj:
U shop nacinu rada televizora kakav postavljaju u ducanima iskljucen je light senzor. Ako je tebi najbolja slika na Grundigu i Quadru onda kupi njih i neka ti je sa srecom.
Staro 12.11.2017., 19:04   #9560
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Grundig uopce ne moze u istu recenicu sa Sony,Samsung i sl...
Srot uredjaj.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2017., 19:15   #9561
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor Delpiero Pregled postova
Hvala unaprijed!
Nego, ima li tko savjet koji model 55" tv da kupim? Hvala

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Staro 12.11.2017., 19:27   #9562
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Srot uredjaj.
+1

Poslano sa Galaxy S7
Staro 12.11.2017., 19:49   #9563
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Uzeo sam danas na probu Sony 43wd755 i mogu ga vratiti unutar 48 sati ili platiti i evo sad ce 3 u jutro a ja isprobavam i ne mogu nikako da shvatim o kakvom losem kontrastu ti pises. Doma imam Samsung 40h6400, dakle poznata i hvaljena Samsungova h6400 serija i za ovih 6-7 sati testiranja definitivno mogu potvrditi da ovaj Sony 43wd755 ima bolji kontrast i crnu boju od Samsunga. Generalno je slika na Samsungu 40h6400 malo bolja od slike na Sonyju 43wd755 ali u prikazu crne boje bolji je 43wd755. U startu mi je bilo cudno kada sam procitao da pises da je los kontast panela u ovom Sonyju jer sam nasao da panel za 43wd755 radi tvrtka AU Optronics koji su poznati po veoma visokom kontastu njihovih VA panela ali i najmanjem kutu gledanja od VA panela drugih proizvodjaca. Ne znam je li kod tebe dosao neki TV sa losim panelom ili sam ja dobio neki nadprosjecno dobar panel ali ni to nije iskljuceno. Opcenito sam zadovoljan slikom i zvukom na ovom 43wd755 ali jos nisam siguran da li cu ga kupiti jer nisam zadovoljan reprodukcijom sa USBa i nemogucnoscu da povecam titlove pa moram jos malo razmisliti.
Nakon paljenja 43wd755beap mi je odmah bilo jasno da od svega nista. Prikaz boja vidljivo slabiji nego na ips dell monitoru u2515h kaj imam. Čak bi se kladio da je na monitoru bolji i kontrast. U svim rezimima slike je bilo jako uocljivo pozadinsko osvjetljenje bez obzira na svjetlinu slike koju bi postavio. Jedino pozitivno kaj imam reci o tom televizoru je da nije bilo backlight bleedinga ni u tragovima ali to nije pomagalo puno s obzirom da je ekran neugodno svijetlio kada to nije trebalo-dakle los prikaz crne.
32w705c koji sam imao prije dvije godine je bio puno bolji po pitanju kontrasta i crne. Jel mene potrefio samo los primjerak ne bi znao.
Sada imam samsunga 40mu6402. Kontrast je puno bolji nego na tom sony-ju iako realno ne moze parirati sa crnom npr jednoj plasmi iz 2011 koju sam imao nedavno (p42g30).
Hd slika izgleda jako dobro. Odazivom panela i brzinom pokretne slike sam takodjer zadovoljan, iako se radi o 60zh telki. Prikaz boja puno bolji nego na 43wd755,ali ipak u opdnosu na neki dobar ips ili plasmu pogotovo, bojama fali malo zivota. Odlično uniformirano pozadinsko osvjetljenje bez bb i dse efekta. Vidljivi kut, steta kaj nije bolji, pogotovo kada se gleda odozgora. SD slika-bas neki dan paralelno pustio gospodare prstenova na samiju 40mu6402 i crt televizoru panasonic 36pd50. Nakon vidjenog mogao sam samo zaključiti-eh crt, ne ides ti jos u odpad starino

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 12.11.2017. u 20:04.
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2017., 19:53   #9564
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Srot uredjaj.
Neki konkretan razlog i koji točno modeli?

Imam seriju 6 doma. Na drugoj lokaciji imam stariju seriju 8. Baka mi ima stariju seriju 4. Kolega ima UHD serije 9...

Jel moram reći kako je svaki model različit na svoj način?

4 i 5 su low end i ne možeš očekivati da ćeš za 2000 kn dobiti nešto bolje od Samsunga ili Sonya (koji koštaju više).

6 i 7 su neki mid range i ima sve što prosječnom korisniku treba. Iako rijetko gledam TV, sad ću se sjest pred 6621 i pogledati tekmu. Smart opcije ne koristim, osim Miracasta i Youtubea i tu radi sasvim ok. Zvuk također iznadprosječan pored svega što smo razmatrali u toj klasi. Po prvi put kućno kino nije spojeno na TV.

8 je neki skoro pa high end. Prije 3 godine je uz njega došlo 6 pari 3D naočala, metalne noge, kvalitetnija plastika, i isto sva tehnologija koja je tad bila aktualna. Sve za normalnu cijenu.

9 kod kolege...55" s aluminijskim okvirom, brutalni zvuk, 2 DVB-T2 / C / S2 tunera (!!)...svaki detalj na tom TV-u, od daljinskog do stalka vrišti premium... i sve to za 6700 kn s 5 godina garancije

Prema servisu, korišteni paneli su LG-evi i Samsungovi kao i u svim ostalim brandovima. Navodno, Samsung u niže rangirane serije ni ne stavlja svoje panele, kako bi bili konkurentni cijenom, a to sam se uvjerio i u dućanu kad mi je paralelno pokazan isti video s 2 različita Samsung TV-a iste dijagonale.

Pošto ne pogledam više od jednog filma tjedno, a TV program uopće ne pratim (nit ima previše smisla na ovakvim TV-ima), reci mi čime bih točno profitirao da kupim skuplji Sony, Panasonic, Philips ili Sony? Što se zvuka tiče, svi se mogu sakriti pred Grundigom.

Bezveze se komplicira. Masa komponenti, pogotovo panela je identična kroz većinu proizvođača. Praktički samo dizajn kućišta, sučelje i softversko krpanje slike razlikuje model od modela. Kupiš ono s najdužom garancijom što ti ulazi u budžet, sve ostalo su nijanse i cjepidlačenje jer savršen TV ne postoji.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2017., 20:06   #9565
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Bla, bla, bla..
Serije 9xxx,8xxx pa čak i 7xxx imaju dobre matrice i čipsete, slika nije ništa lošija nego na drugim markama, jedino možda zaostaje Smart TV dio, što Grundig (odnosno Beko koji je kupio cca. 65 % Grundig šparte, odnosno skoro 100% zabavne elektronike) velikodušno kašira sa opremom i završnom obradom uređaja (osobno gledah i dotaknuh 55VLX9681SP, uređaj na opip djeluje kao da je napravljen iz jednog komada, metal, staklo i plastika premium kvalitete, ništa se ne piga,ne škripi prilikom micanja, sumnjam da bilo koji drugi proizvođač može parirati u cijenovnoj klasi što se tiče završne obrade...)

Što me opet vraća u rane osamdesete, CRT 72 cm u MDF 19 mm kućištu obloženom pravim(!) furnirom sa 3way zvučnicima (bass, middle, treble) te daljincem za koji danas trebaš oružni list...
Šećer na kraju, gore navedeni sanduk još i dan danas radi u spavaćoj sobi, doduše samo sat, dva dnevno(noćno) kao uspavanka, sa kvalitetom prikaza kojim izazivam na Pepsi Challenge svaki LCD do 5K Kn...

Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 12.11.2017. u 20:08. Razlog: ispravak
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2017., 20:22   #9566
Vade_Darther
Registered User

Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
Bla, bla, bla..
Serije 9xxx,8xxx pa čak i 7xxx imaju dobre matrice i čipsete, slika nije ništa lošija nego na drugim markama, jedino možda zaostaje Smart TV dio, što Grundig (odnosno Beko koji je kupio cca. 65 % Grundig šparte, odnosno skoro 100% zabavne elektronike) velikodušno kašira sa opremom i završnom obradom uređaja (osobno gledah i dotaknuh 55VLX9681SP, uređaj na opip djeluje kao da je napravljen iz jednog komada, metal, staklo i plastika premium kvalitete, ništa se ne piga,ne škripi prilikom micanja, sumnjam da bilo koji drugi proizvođač može parirati u cijenovnoj klasi što se tiče završne obrade...)

Što me opet vraća u rane osamdesete, CRT 72 cm u MDF 19 mm kućištu obloženom pravim(!) furnirom sa 3way zvučnicima (bass, middle, treble) te daljincem za koji danas trebaš oružni list...
Šećer na kraju, gore navedeni sanduk još i dan danas radi u spavaćoj sobi, doduše samo sat, dva dnevno(noćno) kao uspavanka, sa kvalitetom prikaza kojim izazivam na Pepsi Challenge svaki LCD do 5K Kn...
Serije visoke klase(7,8 i 9) su dobre kod svakog brenda i to se slazem. Nego najbolje da ne sirimo temu i da se ne prepiremo bez razloga. Vama se svidjaju ti Grundinzi i kupujte ih a ja cu radije dodati 100-200 eura i uzeti televizor iste serije ali nekog Samsunga, Sonyja ili Panasonica.
Kada smo vec kod CRT televizora niti jedan LED im ne moze ni blizu po pitanju kvalitete slike i zaista mi je zao sto ih vise nema novih za kupiti a Grundig CRTovi su bili sinonim za kvalitet i izdrzljivost.
Staro 12.11.2017., 20:36   #9567
Vade_Darther
Registered User

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Nakon paljenja 43wd755beap mi je odmah bilo jasno da od svega nista. Prikaz boja vidljivo slabiji nego na ips dell monitoru u2515h kaj imam. Čak bi se kladio da je na monitoru bolji i kontrast. U svim rezimima slike je bilo jako uocljivo pozadinsko osvjetljenje bez obzira na svjetlinu slike koju bi postavio. Jedino pozitivno kaj imam reci o tom televizoru je da nije bilo backlight bleedinga ni u tragovima ali to nije pomagalo puno s obzirom da je ekran neugodno svijetlio kada to nije trebalo-dakle los prikaz crne.
32w705c koji sam imao prije dvije godine je bio puno bolji po pitanju kontrasta i crne. Jel mene potrefio samo los primjerak ne bi znao.
Sada imam samsunga 40mu6402. Kontrast je puno bolji nego na tom sony-ju iako realno ne moze parirati sa crnom npr jednoj plasmi iz 2011 koju sam imao nedavno (p42g30).
Hd slika izgleda jako dobro. Odazivom panela i brzinom pokretne slike sam takodjer zadovoljan, iako se radi o 60zh telki. Prikaz boja puno bolji nego na 43wd755,ali ipak u opdnosu na neki dobar ips ili plasmu pogotovo, bojama fali malo zivota. Odlično uniformirano pozadinsko osvjetljenje bez bb i dse efekta. Vidljivi kut, steta kaj nije bolji, pogotovo kada se gleda odozgora. SD slika-bas neki dan paralelno pustio gospodare prstenova na samiju 40mu6402 i crt televizoru panasonic 36pd50. Nakon vidjenog mogao sam samo zaključiti-eh crt, ne ides ti jos u odpad starino

Drago mi je sto si zadovoljan svojim novim televizorom ali moram ti reci da je definitivno taj Sony kod tebe bio los primjerak. Nakon 2 dana testiranja ja sam odlucio ovaj Sony kupiti jer nisam mogao naci bolji kvalitet slike za isti novac. Evo ispod dvije fotografije koje sam brzinski uslikao da vidis kakav je kontrast kod ovog mog 43wd755. Prva fotografija je slikana u potpunom mraku a druga sa svjetlom. Da napomenem da se na ovom kanalu nalazi crni dio na donjem i gornjem dijelu ekrana a na prvoj fotki je slikana veoma svijetla scena i da je los kontrast ti crni dijelovi bi poprimili sivu nijansu ali su veoma crni a jos TV nije postavljen ni u Film nacin rada nego u Opcenito pa crna moze biti jos bolja. Druga fotka je postavljena samo kao referenca da se vide ovi crni dijelovi na dnu i na vrhu ekrana.
https://i.imgur.com/5tLzZaU.jpg
https://i.imgur.com/bMq6S56.jpg
A sto se tice CRT-ova, niti jedan LED im ne moze ni blizu i svaki CRT treba cuvati jer im je slika stvarno odlicna.
P.S. Ispricavam se ako su fotke lose kvalitete jer sam na brzinu fotkao ali ako zelis napisi i ponovo cu fotkati malo bolje, samo reci koji kanal i sadrzaj hoces da fotkam.
Staro 12.11.2017., 20:40   #9568
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Ja vise zalim za monitorima. Iako dobar crt televizor 16:9 (ili 4:3 da je nariktan na 16:9 format a ne npr 4:3lb kako se najcesce stavi) je po meni daleko najbolji izbor za nase tv kanale u standardnoj rezoluciji-to vise nije dovoljno. Sama tehnologija crt ekrana je limitirana sa malom diagonalom a pokusaji da se napravi nesto veliko a dobro su uglavnom neuspjesni tako da su veliki crt televizori em glomazni, em imaju velikih proiblema sa ostrinom slike ili geometrijom i konvegencijom. Ukoliko pričamo o televizorima velikih dijagonala vise zalim za plasma televizorima nego za crt televizorima
Medjutim Crt monitori nikako nisu smjeli odumrijeti polovinom proslog desetljeca. Smatram da je i dan danas kvalitetan crt monitor bez premca u kvaliteti slike u svijetu pc monitora

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 12.11.2017. u 21:04.
Staro 12.11.2017., 20:46   #9569
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Ona donja slika zbilja djeluje kontrastno iako docarati sliku nekog tv-a putem fotografija je jako tesko. Zbilja steta sto moj primjerak nije bio tako dobar, jer sam za za samsunga morao doplatiti 1000kn
Staro 12.11.2017., 20:58   #9570
Vade_Darther
Registered User

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Ona donja slika zbilja djeluje kontrastno iako docarati sliku nekog tv-a putem fotografija je jako tesko. Zbilja steta sto moj primjerak nije bio tako dobar, jer sam za za samsunga morao doplatiti 1000kn
Da, zaista je dobar kontrast i uzivo izgleda isto kao i na fotkama. Neko sam ko zaista kaze ako nesto ne valja ali na ovom televizoru je kontrast stvarno dobar. Ako pogledas prvu fotografiju vidjeces da se veoma tesko i vide ove crne linije na dnu i na vrhu ekrana(ja ih cak i ne vidim dok uzivo gledam) dok je veoma svijetla scena sto znaci da je odnos svijetlo-tamno odnosno kontrast odlican. Sto se tice tih 1000kn vise sto si morao dati za Samsung vjerujem da si sa tom doplatom dobio opcenito bolji TV i ne smatraj to kao neki gubitak.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na