Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.10.2017., 13:30   #2431
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
najjaci su mi komentari, pa dobro... nema premaz po ekranu, al koristit ce netko foliju, ili lako se izgrebe, pa nema veze, koristit ce casove, jebli vas caseovi, folije, bumperi i ostala sranja koja stavljate, lijepite po mobitelu, shvatite...vecini ljudi se gadi stavljat ista po mobitelu, hebo te taj huawei bez tog premaza po staklu 2017. godine, nebi ga uzeo ni da mi ga netko dzabe pokloni
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 13:40   #2432
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
@locks
Kakve su to onda individue i kako koriste te mobitele kad su im neupotrebljivi nakon par mjeseci?
Svog tovarim već godinu i pol, radi ko prvog dana.

@mob
pa već sam u ovoj temi čini mi se spomenuo da sam vidio S7 Edge koji ima hrpu slika u galeriji i ne može ih otvorit,mob očajno radi,trzavo i sporo.vidio sam i S7 koji je jedva radio do te mjere da je vlasnica popizdila i kupila Honor 8...
S7 bi i sam preporučio prije P10 jer se pregrijava,a imao sam Mate 9 tako da znam o čemu se radi.Kirin 960 je promašaj...
naglasio sam samo da i P10 ima neke adute,ali da je S7 generalno bolji izbor...
locks je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 13:42   #2433
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nisam ja rekao da ti lažeš niti da ti ne vjerujem. Samo se čudim kako netko može ubit mobitel sa najjačim SoCom 2016.godine sa 4GB RAMa
Izgleda da se sve može kad se hoće

@mob
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 15:17   #2434
locks
Premium
Moj komp

što je najgore žena odbija napravit factory reset jer se boji da ne izgubi slike iako sam joj objasnio da su slike već spremljene na Google photos
Staro 11.10.2017., 15:30   #2435
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Neka se spoji na komp i prebaci/kopira slike na komp.
Staro 11.10.2017., 19:07   #2436
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Jel ja to dobro čitam po netu, da i Samsung ima problema s (pre)grijavanjem uređaja?

Rugala se sova sjenici Di je trouble?
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 21:10   #2437
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Jel ja to dobro čitam po netu, da i Samsung ima problema s (pre)grijavanjem uređaja?

Rugala se sova sjenici Di je trouble?
A koji to samsung?
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 21:20   #2438
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor locks Pregled postova
žena
All elements of the equation are now known. Please do not proceed any further
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 11:13   #2439
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Molim vas preporuku mobitela do 1500kn. Mob je za curu - znaci mora imati bateriju koja bez brige izdrzi 1 dan torture na fejsu i cca 2h razgovora. Sad ima neku staru xperiu i vec si kosu cupa radi broblema s baterijom, stekanjem, ne radi gps, problemi sa signalom itd

Znaci, nesto provjereno, da to radi kak spada.

Hvala
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 11:30   #2440
vorda22
Guest

Uzeo sam Moto E4, za 1000 kn. Služi mi kao sekundarni uređaj, jer ne želim potpuno ugasiti privatni broj. Uglavnom, iznenadilo me što se može dobiti za 1000 kn. Posebno obzirom na stanje prije par godina kada nisi baš mogao dobiti solidan anrdoid za 1000 kn.
Plus:
- oštar ekran
- skoro stock android
- performanse obzirom na cijenu: napucao sam ga sa svim aplikacijama koje imam na službenom S7. I mogu reći da nije toliko lošiji kako sam očekivao. Ima povremenih trzaja i lagova, ali ima i S7, tako da to ne uzimam za zlo.
- kvaliteta razgovora je pristojna
- kvaliteta izrade sasvim solidna za cijenu

Minusi:
- svjetlina malo slaba za vanjske uvijete
- sporo prilagođavanje intenziteta svjetline prema vanjskom svijetlu
- kamera za očekivati očajna, fokusiranje katastrofa
- vanjski zvučnik loš
- prilično sklizak u ruci, treba maska
- Wifi povremeno puca, ne znam da li je do softwera ili do hardwera

Osobno, minusi vezani za kameru i zvučnik mi nisu bitni jer to ni ne koristim. Jedino što iritira je povremeno pucanje Wifi-ja i spora prilagodba intenziteta svjetline. Tako da ako netko gleda taj cjenovni rang, a puno ne slika i sluša glazbu na zvučnik mob je ok.
kad ti bude primarni uredjaj, onda mozes eventualno neke prave dojmove iznjet...ovak kad koristis povremeno, ko da ne koristis...

Sent from my MI MAX using Tapatalk
-->
Citiraj:
Autor kaiwan Pregled postova
Uzeo sam Moto E4, za 1000 kn. Služi mi kao sekundarni uređaj, jer ne želim potpuno ugasiti privatni broj. Uglavnom, iznenadilo me što se može dobiti za 1000 kn. Posebno obzirom na stanje prije par godina kada nisi baš mogao dobiti solidan anrdoid za 1000 kn.
Plus:
- oštar ekran
- skoro stock android
- performanse obzirom na cijenu: napucao sam ga sa svim aplikacijama koje imam na službenom S7. I mogu reći da nije toliko lošiji kako sam očekivao. Ima povremenih trzaja i lagova, ali ima i S7, tako da to ne uzimam za zlo.
- kvaliteta razgovora je pristojna
- kvaliteta izrade sasvim solidna za cijenu

Minusi:
- svjetlina malo slaba za vanjske uvijete
- sporo prilagođavanje intenziteta svjetline prema vanjskom svijetlu
- kamera za očekivati očajna, fokusiranje katastrofa
- vanjski zvučnik loš
- prilično sklizak u ruci, treba maska
- Wifi povremeno puca, ne znam da li je do softwera ili do hardwera

Osobno, minusi vezani za kameru i zvučnik mi nisu bitni jer to ni ne koristim. Jedino što iritira je povremeno pucanje Wifi-ja i spora prilagodba intenziteta svjetline. Tako da ako netko gleda taj cjenovni rang, a puno ne slika i sluša glazbu na zvučnik mob je ok.
kad ti bude primarni uredjaj, onda mozes eventualno neke prave dojmove iznjet...ovak kad koristis povremeno, ko da ne koristis...

Sent from my MI MAX using Tapatalk
  Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 11:54   #2441
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
Molim vas preporuku mobitela do 1500kn. Mob je za curu - znaci mora imati bateriju koja bez brige izdrzi 1 dan torture na fejsu i cca 2h razgovora. Sad ima neku staru xperiu i vec si kosu cupa radi broblema s baterijom, stekanjem, ne radi gps, problemi sa signalom itd

Znaci, nesto provjereno, da to radi kak spada.

Hvala
Xiaomi note 4X ima odličnu bateriju (većina šaomija ima), solidnu kameru i hardver koji će njoj biti dovoljan. I cijenom odgovara (računam cijene kod nas u dućanu).
Staro 12.10.2017., 13:15   #2442
locks
Premium
Moj komp

sad imam oba kod kuće.Redmi 4X i Note 4X.Note ima dosta dugotrajniju bateriju....
daleko od toga da manji model ima lošu bateriju,dapače,ali Note 4X je zvijer...
Staro 12.10.2017., 13:15   #2443
acmevagabundo
Premium

Datum registracije: Jul 2015
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
..., jebli vas caseovi, folije, bumperi i ostala sranja koja stavljate, lijepite po mobitelu,...

Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
...vecini ljudi se gadi stavljat ista po mobitelu, ...
E tu se nebi složio. Ne znam širok krug ljudi, ali ovo malo što znam rekao bi da više ljudi ima case nego ne. Po ekranu ih nema puno koji nešto stavljaju, ali gledajući sebe koji nemam ništa na mobu, rekao bi da sam u manjini.
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 13:41   #2444
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor acmevagabundo Pregled postova

E tu se nebi složio. Ne znam širok krug ljudi, ali ovo malo što znam rekao bi da više ljudi ima case nego ne. Po ekranu ih nema puno koji nešto stavljaju, ali gledajući sebe koji nemam ništa na mobu, rekao bi da sam u manjini.
Case obavezno ali staklo nagrđuje znatno i užas živi iskreno..Nijedno nije savršeno nijedno nema oleofobni premaz kak treba nit je feeling kod toucha kao kad se ide direktno po ekranu a niti jedno nije trajno rješenje. a ona usrana jeftina plastična folija kaj dolazi sa P10 je katastrofa. Kupuješ flagship pa ti vele da nosiš to smeće od folije. Iskreno, ja ne bi ni case uzeo da mob nije staklen pa se bojim pucanja...jer ionako većina nas mijenja mob minimalno jednom godišnje. Ne stigne se ni pohabat znatno. Bar kod nas koji znamo čuvat stvari.....
Staro 12.10.2017., 15:40   #2445
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Note 4x sam i ja gledao i 32gb upada u budjet. Samo sam bio malo skeptican u vezi pouzdanosti. Al ako tvrdite da je to provjereno mislim da se nema sta razmisljati.

Hvala
Staro 12.10.2017., 16:07   #2446
locks
Premium
Moj komp

pouzdan i vrlo isplativ s odličnom baterijom.MIUI nekad zajebava,ali na to se navikneš
Staro 12.10.2017., 17:53   #2447
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Staro 12.10.2017., 18:13   #2448
locks
Premium
Moj komp

ma ni slučajno MTK je rastrošan i grije kao sijalica...Zašto ne Motorola?

https://www.uzishop.hr/uredaji/13520...ola&results=13
Staro 12.10.2017., 18:14   #2449
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
...jer ionako većina nas mijenja mob minimalno jednom godišnje.
Ja svake 2.5 godine prosječno, valjda sam manjina, a i keljim svašta na mob No što se tiče stakla, odličnim mi se pokazao Brotect AirGlass, fleksibilno ojacano staklo, imao sam ga valjda preko godine dana na mobu bez da se izgrebalo, tanje je od stakla običnog, a isto se lijepi bez mjehurića, jedino cijena +60 kn za komad...

Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk
frulex je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 21:13   #2450
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor frulex Pregled postova
Ja svake 2.5 godine prosječno, valjda sam manjina, a i keljim svašta na mob No što se tiče stakla, odličnim mi se pokazao Brotect AirGlass, fleksibilno ojacano staklo, imao sam ga valjda preko godine dana na mobu bez da se izgrebalo, tanje je od stakla običnog, a isto se lijepi bez mjehurića, jedino cijena +60 kn za komad...

Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk
Nismo mi neki ovdje kao "tech geekovi" mjerilo. Normalan čovjek ima jedan mob bar 2-3g....
Staro 12.10.2017., 22:26   #2451
Sanogo
Premium
Moj komp

Sanogo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Ima netko možda preporuku mobitela do 1500-1600kn, bitna je samo što bolja kamera?

Razmišljam Motorola G5 ili Huawei P9 Lite. Hvala.
Sanogo je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 23:18   #2452
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor locks Pregled postova
pa već sam u ovoj temi čini mi se spomenuo da sam vidio S7 Edge koji ima hrpu slika u galeriji i ne može ih otvorit,mob očajno radi,trzavo i sporo.vidio sam i S7 koji je jedva radio do te mjere da je vlasnica popizdila i kupila Honor 8...
S7 bi i sam preporučio prije P10 jer se pregrijava,a imao sam Mate 9 tako da znam o čemu se radi.Kirin 960 je promašaj...
naglasio sam samo da i P10 ima neke adute,ali da je S7 generalno bolji izbor...
Kirin 960 promašaj? Ajd molim te elaboriraj.
Mob se više grije? Da, dok se puni. Zabole me.
Proc promašaj? Imam mate 9. Bolji mob koji radi isto kao i prvog dana, bez laga, trzanja i sličnih pizdarija još nisam imao. Ja mu manu fakat još nisam našao.

Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Case obavezno ali staklo nagrđuje znatno i užas živi iskreno..Nijedno nije savršeno nijedno nema oleofobni premaz kak treba nit je feeling kod toucha kao kad se ide direktno po ekranu a niti jedno nije trajno rješenje. a ona usrana jeftina plastična folija kaj dolazi sa P10 je katastrofa. Kupuješ flagship pa ti vele da nosiš to smeće od folije. Iskreno, ja ne bi ni case uzeo da mob nije staklen pa se bojim pucanja...jer ionako većina nas mijenja mob minimalno jednom godišnje. Ne stigne se ni pohabat znatno. Bar kod nas koji znamo čuvat stvari.....
Zbog čega je kaljeno užas živi? Ja ne znam kakva si ti kupovao, no ja sam i za mate 8 i za mate 9 uzeo neko lijevo, 3 kom za 5,5 $. Touch radi besprijekorno, filing skužim da je mrvicu drugačiji (staklo telefona je glađe) i to zaboravim nakon 14 sekundi. I jebo me pas ako nije tvrđe od original stakla. Ja telefone furam po gradilištima, odlažem ih di stignem al na kaljenom ni ogrebotine. Ti mater, samsung s8 ružno pogledaš i zgrebe se. A ekran bi mu puko vjerojatno i da na dormeo madrac padne. A za oleofobni premaz me zabole neka stvar, uzmem krpicu i obrišem ga. No ako mi i netko kaže da se na mobu bez kaljenog ali s oleofobnim premazom ne vide otisci, samo ću reć da debelo laže. Isto ga moraš brisat.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2017., 05:29   #2453
locks
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Kirin 960 promašaj? Ajd molim te elaboriraj.
Mob se više grije? Da, dok se puni. Zabole me.
Proc promašaj? Imam mate 9. Bolji mob koji radi isto kao i prvog dana, bez laga, trzanja i sličnih pizdarija još nisam imao. Ja mu manu fakat još nisam našao.
trajanje baterije u odnosu na Mate 8 je dosta lošije.oba sam imao i činjenica je da se meni dosta grijao.dobro,bilo je pakleno ljeto,ali tolika mrcina se ne smije toliko grijat.
Kirin 960 je krivac i za pregrijavanja P10 tako da....
i nisam nigdje napisao da je Mate 9 loš,dapače.....
fino radi,super ekran,dobra kamera.

Zadnje izmijenjeno od: locks. 13.10.2017. u 06:05.
Staro 13.10.2017., 06:56   #2454
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ne kužim koliko se to tebi grije? Da ti je vruće pod prstima da ga nemreš držat? OK, imam ga u kejsu pa možda mrvicu manje skužim toplinu, no ja nisam skužio pregrijavanje, u svakom slučaju nikakvo koje bi imalo afekta na sam rad i performanse. A što se batke tiče, ne bih se složio na ovo dosta. Malo lošije u odnosu na m8, no i dalje dovoljno da u danu nemrem iscijedit bateriju bez obzira što mu radio. OK, korištenje moba je individualno, no velim, mob je lag free i radi ko i prvog dana, brzo i ko urica. Zato sam reagirao kad si napisao da je 960 promašaj.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2017., 10:33   #2455
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Ne kužim koliko se to tebi grije? Da ti je vruće pod prstima da ga nemreš držat? OK, imam ga u kejsu pa možda mrvicu manje skužim toplinu, no ja nisam skužio pregrijavanje, u svakom slučaju nikakvo koje bi imalo afekta na sam rad i performanse. A što se batke tiče, ne bih se složio na ovo dosta. Malo lošije u odnosu na m8, no i dalje dovoljno da u danu nemrem iscijedit bateriju bez obzira što mu radio. OK, korištenje moba je individualno, no velim, mob je lag free i radi ko i prvog dana, brzo i ko urica. Zato sam reagirao kad si napisao da je 960 promašaj.
Kirin 960 troši dosta više struje od kirina 955. Imao sam P9 i P10 pa to znam a bome ima i dokumentirano. Više se grije noviji kirin. Iako se i P9 dost jako zagrijao kod navigacije. Nije da se mob ne može držat pod prstima al se dosta jako ugrije taj P10 a još sam imao i masku gore. Nitko nije spominjao usijanje. I ptičice znaju da se kirini na huaweiu i honoru dosta jače griju od ostatka ekipe koja ima snapdragon. Tebi je to ok meni nije i točka. Svako ima svoje prioritete. Usput budi rečeno kod P10 je grijanje izraženije nego kod Mate 9 zbog manjeg kućišta a sama baterija je malo ispod prosjeka (u smislu trajanja). OK, dosta se brzo mob punio. Ima odličan i poveći punjač te to huaweijevo brzo punjenje. Na punjenju se moj P10 uopće nije grijao. Najviše kod kamere i gps/4G. Lag nisam primjećivao al jesam screen dimming bug koji me jako smetao.
Staro 13.10.2017., 11:41   #2456
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nekad imam filing da pricamo o elektricnim pecima. Ono, proslogodisnji model je od 3kW, najnoviji je od 2,5kW i slabije grije sto je i logicno jer proslogodisnji je trosio dosta vise struje, onak, topili su se kablovi. Moj frend ima Honor pec na pelete, e to se ugrije ko svinja na raznju. Ako se naslonis rukama odmah se dlanovi oznoje.

Pricamo o disipiranim megawatima ili miliwatima?
Staro 13.10.2017., 12:01   #2457
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Nekad imam filing da pricamo o elektricnim pecima. Ono, proslogodisnji model je od 3kW, najnoviji je od 2,5kW i slabije grije sto je i logicno jer proslogodisnji je trosio dosta vise struje, onak, topili su se kablovi. Moj frend ima Honor pec na pelete, e to se ugrije ko svinja na raznju. Ako se naslonis rukama odmah se dlanovi oznoje.

Pricamo o disipiranim megawatima ili miliwatima?
Možeš se ti sprdat ali nakon 15 min na kameri sa P10 meni je bio fakat vruć. Ne da se neda držat ali jebeno neugodno. NAvigacija još gore. Zakaj bi kupio taj mob ak mogu drugi koji se ne grije niti blizu tolko, pogotovo nakon tih 15 min korištenja. Osim toga oni koji intenzivnije igraju na mobu mogu fakat i doć do pregrijavanja na tom kirinu i onda ide throttling.
Staro 13.10.2017., 12:46   #2458
locks
Premium
Moj komp

Citiraj:
već sam i prije pisao isto u temi Huawei.
vani na terasi 35+ temperatura,stream F1.Mate 9 vreo,neugodan za držat.ekran i pozadina vrući.
ista stvar na OP 3T je da je topal,ali ni blizu kao Mate.
pretpostavljam da kad je hladnije nema tih problema,ali eto ljeti se kuhao.

a baterija je meni na Mate 8 (2 SIM),4g cijeli dan,sinkronizacija i full osvjetljenje 7h sot(prosjek)
Mate 9 jedna SIM i spojen na hot spot,5,30h sot.priznajem moglo se izvući ponekad i 7h,ali sam mogao i na Mate 8 čak i 9h....
Staro 13.10.2017., 14:04   #2459
hEROD
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Nakon pitanja za preporuku između p10, op5 i s7 ipak sam se odlucio za s7.

Hvala na preporukama od forumasa, nadam se da ce me sluziti kako treba
hEROD je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2017., 14:19   #2460
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor hEROD Pregled postova
Nakon pitanja za preporuku između p10, op5 i s7 ipak sam se odlucio za s7.

Hvala na preporukama od forumasa, nadam se da ce me sluziti kako treba
To je objektivno i najbolji mobitel od ta tri. Pogotovo po kojoj se cijeni sada da naći.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na