Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 27.08.2017., 15:47   #1621
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Očekivao sam dominaciju oba vozača mercedesa zbog ovog dolje (novi i upgradeani dijelovi), ali Bottas me razočarao, a Hamilton se dvaput (početak utrke i restart nakon SC-a) za dlaku izvukao od napada Vettela što mi je bilo čudno s obzirom na engine upgrade koji su odradili kod oba vozača u momčadi. E sad, pitanje je da li su krivo mapirali novi motor za utrku ili je ferrari magično pronašao malo brzine u ranije upgrejdanom motoru koji se nije baš iskazao na prošloj utrci na kojoj je Vettelu trebalo i malo sreće za pobjedu..

Citat s autosporta:

Hamilton and Bottas were fitted with new internal combustion units, turbochargers, and MGU-Hs.

Fascinira me i Ricciardo koji se uvijek nekako dovuče to tog postolja ili je tu negdje oko njega svaku utrku.

Zadnje izmijenjeno od: Morpheous. 27.08.2017. u 15:57.
Morpheous je offline  
Staro 27.08.2017., 16:01   #1622
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Istina.. Ali mercedesov motor je preradjen samo zbog novih pravila. Do sada se smijelo trositi 1,3 l ulja a od ove utrke samo 0,9l.

Sve momcadi vjeruju da je mercedes upravo zbog toga dosao s preradenjim/novim motorom na oba bolida.

Iduca utrka je jos brza od ove. Budemo vidjeli tko gdje stoji..

Mercedes je sa zutim gumama bio brzi od ferrarija sa roza gumama. A zna se otprilike da su roza gume oko 3-4 desetinke brze ??! Kako to komentirati?
Staro 27.08.2017., 16:11   #1623
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
To se moze komentirati tako da ce Hamilton naslov izgubiti ako Mercedes podbaci s motorom ili ako se dogodi neka glupost, a Vettel i Ferrari sve odrade po ps-u....

Ono sto su nekad protivnicima bili Schumacher i Ferrari u najboljim danima, sad su Hamilton i Mercedes.

Sto se tice onog Pereza, ako ne dobije neku masnu kaznu, onda neka sve ide k vragu.
Znaci, Vettel je za Baku dobio 10 sekundi. Kimi danas jer nije pustio gas, 10 sekundi, a ovaj ga je skoro u zid zakucao i oni napisu noted.

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline  
Staro 27.08.2017., 16:19   #1624
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Upravo došo sa odojčine kaj sam propustio? da skidam utrku ili ne?
Brko je offline  
Staro 27.08.2017., 16:42   #1625
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Vettel napao na startu i restartu poslije sc Hamiltona, ali Ferrari nije imao sanse pored Mercedesa.
Ocon i Perez se dva puta sudarili. Kimi dobio 10 sekundi jer nije pustio gas na duple zute jer je Max bio sa strane parkiran na kemmel straightu.
Nakon restarta, Ricci nasamarao Bottasa i onda ga jos Kimi prosao. Bottas je bio ko Zonta 2000.
Alonso je dobro krenuo tako sto je sedmo mjesto uzeo Hulku bez drs-a i onda su ga prosli hulk i obje FI. Kasnije je odustao zbog motora.

Bolje gledaj nesto drugo, nisi nista propustio. Par napetosti i to je to...

aski je offline  
Staro 27.08.2017., 17:24   #1626
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Istina.. Ali mercedesov motor je preradjen samo zbog novih pravila. Do sada se smijelo trositi 1,3 l ulja a od ove utrke samo 0,9l.

Sve momcadi vjeruju da je mercedes upravo zbog toga dosao s preradenjim/novim motorom na oba bolida.

Iduca utrka je jos brza od ove. Budemo vidjeli tko gdje stoji..

Mercedes je sa zutim gumama bio brzi od ferrarija sa roza gumama. A zna se otprilike da su roza gume oko 3-4 desetinke brze ??! Kako to komentirati?

Nije istina da je mercedes bio brži na žutim gumama, kad su bili na istim gumama mercedes nije bježao ali su u ferariju zaključili da ne mogu preteći pa su igrali na sigurno jer još uvijek vode. Vettl je odvozio najbrži krug utrke i da je na startu bio prvi tamo bi i ostao jer ga mercedes ne bi mogao preteći, samo pratiti. To je današnja formula 1.
gil je offline  
Staro 27.08.2017., 17:45   #1627
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Možda je Ferrari imao korištene ultra gume pa su se brzo potrošile, nekako je prebrzo Vettel odustao od napada. OK, Mercedes ima jači bolid, na ravnom je sjajan, Ferrari se približavao kroz zavoje, ali ultra soft vs soft je trebao anulirati Mercedesovu prednost u motoru. Solida utrka, ništa posebno... ekipa u Force Indiji ima ozbiljne glavobolje s obzirom da za njih voze dva debila.
Staro 27.08.2017., 17:48   #1628
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Aha, vidim priča opet ide onim tokom "u mađarskoj je pobjedio vozač, a ovdje bolid" fina dvostruka mjerila, fina

@mob
Brko je offline  
Staro 27.08.2017., 18:02   #1629
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Možda je Ferrari imao korištene ultra gume pa su se brzo potrošile, nekako je prebrzo Vettel odustao od napada. OK, Mercedes ima jači bolid, na ravnom je sjajan, Ferrari se približavao kroz zavoje, ali ultra soft vs soft je trebao anulirati Mercedesovu prednost u motoru. Solida utrka, ništa posebno... ekipa u Force Indiji ima ozbiljne glavobolje s obzirom da za njih voze dva debila.
Nije imao koristene. Rekli su na skyu da su skroz nove. Mislim da je Ricci imao koristene, tako sam ja razumio Hornera poslije utrke.

Lewis je Vettelu odgovorio da je bio blizu jer je pustio gas, sto je kasnije objasnio novinarima.

Dakle, bio je sporiji na izlasku iz prvog zavoja jer su mu gume bile hladne, a zadnjoj sikani kad je opet krenula utrka je koristio krivi mod.
Onda je prema eau rougeu pustio gas na samom ulasku da vettel pusti gas i ostane iza. Kasnije se odvojio i to je to...

aski je offline  
Staro 27.08.2017., 18:05   #1630
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
@ brko: Ovo baš ne razumijem. Tko je to i gdje izjavio?
gil je offline  
Staro 27.08.2017., 18:27   #1631
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Znači, postovi sadrže konstataciju "Mercedes je brži bolid". Zvuči kao nebitno skroz tko ga vozi. A pred mjesec dana, pisalo se o Kmettelovim nadljuckim naporima sa pokvarenim bolidom kojim je došao do pobjede, na stazi konfiguracije ala Monako.

Ferrari je bolji na sporijim stazama, Mercedes na bržima. Kmettel i Hamilton su izvrsni vozači i to je to.

Mercedes je dominirao 2014-2016. Ove godine to nema veze sa dominacijom.

Htjedoh reći da je ovo bitka Ham vs Kmettel, a ne Kmettel vs Mercedes samo to.

@mob

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 27.08.2017. u 18:58.
Brko je offline  
Staro 27.08.2017., 19:18   #1632
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Cinjenica je da Ferrari na pravcu nije mogao proci Mercedes kad bi mu dosao iz zavjetrine.
Mercedes je za nijansu brzi u ovom trenutku i to taman za ovoliko sto Vettel nije mogao na pravcu ubaciti bolid ispred Hamiltona.

Svi su ocekivali, a i vecina nas je napisala da ce Mercedes izdominirati, ali nije. Da Vettel nije odustao od jurnjave kad su skuzili da ga ne mogu proci, bili bi unutar sekunde.

S obzirom da je Ferrari iznenadio na ovoj utrci (bio tu negdje) u Monzi bi za njih mogle kljucne biti kvalifikacije.
Znaci, brzinu imaju, ali ce imati i prednost po sporim sikanama koje Mercedesu nece ici u korist. Ako se Vettel uvali na pole, mozda nakon dugih 7 godina Ferrari opet bude prvi na domacem terenu.

aski je offline  
Staro 27.08.2017., 19:22   #1633
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Mercedes je prejak još uvijek. Govorim o čistoj snazi motora. Hamilton je vrhunski vozač i ta kombinacija će ove godine biti nepobjediva. Jedino gdje eventualno vidim priliku Vettela je u nekim kvarovima na bolidu Hamiltona kojih ove godine nije bilo.
Staro 27.08.2017., 21:09   #1634
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Na Autosport plus je nedavno bila dobra analiza.
Overall, Ferrari je +0.150s iza Mercedesa. Dakle ništa strašno. Kakva nepobjedivost? To da je +0.5~1s, onda ajde de. Ovako, sve je to tu negdje.
A govorimo i o 2 različita bolida i setupa. Nije baš sve u motoru. Potrošnja guma, drag... da je Kmettel bio ispred, vjerojatno bi se i Ham mučio i pitanje bi li ga prešao lako. Ok, ovdje možda da i u Monzi, ali te 2 staze odudaraju od svih ostalih.

No svejedno, vidjelo se da je Mercedes nemoćan na nekim stazama bio.

Tako da, komotno se možemo složiti da je ovo bitka prvih vozača dviju momčadi, nakon dugo dugo godina. Zadnji puta ovak neš smo gledali davne 2012.

@mob

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 27.08.2017. u 21:15.
Brko je offline  
Staro 27.08.2017., 21:22   #1635
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
mercedes se samo mora osigurati da je mercedes u kvalifgikacijama ispred ferarija, jer ako moraju pratiti, nemaju sanse. kad imaju cist zrak naprijed lete stazom bez konkurencije.

i koja debilna kazna za kimija pa nemoj me jebat, a ona dva debila iz FI se dva puta smazu na 300kmh i nikom nista, skoro komad karbona ubio nekoga pored staze, i nista...

dobro je kimi rekao, bacaju se kazne randomly...
Gabre je offline  
Staro 27.08.2017., 22:39   #1636
partwish
Creeper
Moj komp

Mercedes je još uvijek najbrži bolid, htjeli to neki priznati ili ne.
Staro 27.08.2017., 22:42   #1637
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nitko ni ne tvrdi da nije. Samo malo downplayam "Kmettelove nadljucke vozačke sposobnosti u sporom jadnom Ferrariju".
Brži, ali samo toliko da ga Ferrari ne može prestići na ravnom dijelu. Sve dalje je ovisno o milijun faktora.
Brko je offline  
Staro 27.08.2017., 23:22   #1638
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Brzi je on podosta, da dva vrhunska vozača moraju zaista zapeti opasno da bi pratili Mercedes koliko toliko.

Ali Honda kruh ti ljubim, gledao sa kvaka, Alonso ima 30kmh sporiju brzinu od jedne force indie na izlasku sa orougea ili kak se zove
Gabre je offline  
Staro 28.08.2017., 08:35   #1639
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Ono jučer s hondom i Lojzekom je bilo tragično za gledat. Čini mi se da mu je totalno dop*** na kraju i da je sparkao bolid bez nekog tehničkog problema koji bi ga spriječio da se dokotrlja do cilja. Izgleda da mu je izbor momčadi za iduću sezonu ograničen, tako da mu je vjerojatno best bet da mcl otkanta više tu propalu hondu. Najgore bi bilo da ode npr u renault, a mcl u zadnji čas otkanta hondu. Hijao tragedije.

A mečka je prosto brža od ferrarija. Na stazama gdje brute force motora ne dolazi toliko do izražaja ferrari ima neke šanse, al da ferrari ima bolji aero paket, ne znam baš.
nub je offline  
Staro 28.08.2017., 10:04   #1640
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Nitko ni ne tvrdi da nije. Samo malo downplayam "Kmettelove nadljucke vozačke sposobnosti u sporom jadnom Ferrariju".
Brži, ali samo toliko da ga Ferrari ne može prestići na ravnom dijelu. Sve dalje je ovisno o milijun faktora.
Alonso je imao nadljudske napore u sporom Ferrariju.
Staro 28.08.2017., 10:30   #1641
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Izgleda da Perez postaje šupak klase Schumacher

Intervju me podsjeća na situaciju s Montoyom. Ne, nije ga vidio

Situacija 1: 7:08

Situacija 2:

Nadam se da bi Perez mogao izletiti iz Force Indie, a Alonso mogao uskočiti. To bi bio potez...

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online  
Staro 28.08.2017., 12:14   #1642
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Alonso je imao nadljudske napore u sporom Ferrariju.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Izgleda da Perez postaje šupak klase Schumacher
Teško... kao i u broju pobjeda, tu je i dalje nedodirljiv.

@partwish
2012 je. Ferrari je bio fakat kanta. Ali eto, izmaknuo naslov za picinu dlaku.

@mob
Brko je offline  
Staro 28.08.2017., 15:42   #1643
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Teško... kao i u broju pobjeda, tu je i dalje nedodirljiv.
Ima još sigurno 10-ak godina karijere ispred sebe da to dostigne, ako mu je ne ugasi ovakvo ponašanje.

U sredini poretka uvijek može više nereda napraviti nego pri vrhu

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online  
Staro 28.08.2017., 16:31   #1644
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

perez ima valjda neki kompleks da mladom Oconu zeli nesto dokazivati. kreten. 7 godina u F1 i ovako se ponasa protiv timskog kolege.

sinoc sam gledao intervjue sa Zakom iz mclarena, da je imao par dorucaka sa Alosnom i da je prilicno siguran da Alonso ostaje u mclarenu. Isto tako je rekao da moraju u narednih 2-3 tjedna od luciti o nabavi motora, jer im je razvoj bolida za iducu sezonu vec gotov do stadija gdje moraju znati koji motor ide unutra.

Ja jos ne vjerujem da su kimiju nakeljili 10 sekundi, a perezu nista za 2! dva sudara, ali su mu dali 5 sekundi za presjecanje sikane lol

IFA bi se zaista morala zamisliti oko tog razbacivanja kazni nasumicno
Gabre je offline  
Staro 28.08.2017., 17:24   #1645
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Nije tu samo do fije nego i do ovih sudaca koje mijenja ko Briatore jeftine droljetine. I onda svaki ima neke svoje drlje brlje.

Trebaju odrediti standard koliko bi sudaca trebali imati, jednog koji ce biti sef i jos dvojicu po mom misljenju. I da prihvate ponudu ako mogu putovati po svijetu citavu godinu.
I naravno, imati uvijek nekoga u rezervi.

Ajde, onaj prvi kontakt je bas bio u zaru borbe, ali ovaj drugi je bio ocita namjera da ga sjebe.

Ako je npr Vettel za Baku dobio 10 sekundi, a nije crnu zastavu i moze biti sretan zboga, onda je ovaj trebao proci jos gore. A Perez se bas ne moze pohvaliti reputacijom. Napucavao je u McLarenu 2013. Kimija u Kini, nekoga u Monacu, ne sjecam se, mozda isto Kimija...

aski je offline  
Staro 28.08.2017., 22:59   #1646
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ovo smeće od Honde se pak zdimilo i u MotoGP, Marquezu pod dupetom

Di su ti Hyundai bageri da zatru fabriku u Sakuri...
Brko je offline  
Staro 29.08.2017., 00:00   #1647
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Njega svakako nitko ne voli

aski je offline  
Staro 29.08.2017., 00:31   #1648
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Da, baš čudan lik. Ono, to je jedini sport gdje navijam protiv nekoga.

@mob
Brko je offline  
Staro 29.08.2017., 16:49   #1649
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

odlicni su mi ovi klipovi sa team radija https://www.youtube.com/watch?v=o9XFApHHc_Y

pogotovo jer meni debili ovdje stave reklame uvijek usred zanimljivih trenutaka, smaknem se svaki put. mamu im

ali grdo izgleda ono stiskanje na zid na pocetku, ono je stvarno moglo jako jako ruzno zavrsiti, srecom nije kotac povukao drugi u zrak...
Gabre je offline  
Staro 30.08.2017., 03:44   #1650
draksa
Premium

Datum registracije: Oct 2008
https://www.autosport.com/f1/news/13...oil-burn-level

Lol, cijelu sezonu usporavaju Ferrari sa sitnicama i onda još ovo.

Navodno je ovo vrijedno oko 10-15 konja tako da možemo očekivati Merc 1-2 na skoro svim kvalama osim Singapur
draksa je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na