|
![]() |
#5521 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pa nisu to naše tvrdnje već službeni cjenik Vipneta. Vjerujem da ipak nisu toliko ludi da odbiju ljude na vlastitoj infrastrukturi na kojima ipak zarađuju više. Jesu oni tebe zvali ili ti njih? Evo, zašto onda mene ne zovu? Jedino što su napravili je poslali račun s najmanje moguće napisanim fontom da usluga mjesečno poskupljuje za 10 ili tako nešto kuna. Potpisao si s Vipnetom, tako da ti je svejedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5522 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
@sakomako: Ne tvrdimo mi nista nego nagadjamo, a sto se tice novih ugovora pa lijepo pise u cjeniku koji vrijedi od 01.07.2017.god. da "Usluge nisu dostupne za aktivaciju novim i postojećim korisnicima od 01.07.2017. godine.", a sad ko koga neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5523 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2017
|
Ma od tcom infrastrukture nema kruha, nisu neovisni, sve ide preko ht smc i tehničara, otklon smetnji dugo traje, moraju plačati naknade... pa pretpostavljam da su to i oni u amis/vipu skužili pa se okreću nekim drugim putevima, grade vlastitu coax/ftth mrežu, homebox je sad u prvom planu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5524 |
Premium
|
Pisao sam vec u 4 mjesecu: "Sirenje "svjetlovodne distribucijske mreze" VIP pocinje krajem 4 mjeseca u dijelu Umaga, Rovinja, Poreca, Ploca, Pazina i Metkovica a sredinom 5 mjeseca u djelu Labina, te druga faza u Umag, Porec i Pazin. Pocetkom 5 mjeseca u Zagreb Brestju a pocetkom 6 mjeseca u djelu Vukovara, Vinkovaca i Krapine." Ovdje se ne radi kao sto tvrdite "grade vlastitu coax/ftth mrežu" radi se o cistoj FTTH- svjetlovodnoj distribucijskoj mrezi, prenosim sa stranica HAKOM-a: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5525 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Ugovor sam potpisao s amisom. Ugovor je sklopljen 07.07.2017 godine na dan kada sam ih nazvao i sklopio ovaj ugovor daljinskim putem! Jeli sada malo jasnije? Piše na pečatu koji je stavljen ispod oznake operator amis VIPnet d.o.o. Vrtni put 1 - 10000 Zagreb Pečat ima logo od amisa! Ugovor ima logo od amisa! A na potvrdi o sklopljenom ugovoru je logo od VIPneta. Naravno na njoj je i e-mail od amisa. No ono što je najzanimljivije na toj potvrdi se spominje i Odjel reklamacija, MMM Agramservis-Vipnet skladište. Tako da je to više namijenjeno za one koji sklope ugovor za mobilni telefon. Očito im služba koja priprema ugovore kasni. Bitna mi je cijena i usluga koja se daje za tu cijenu. Dali je amis virtualni davatelj usluge ili ne meni je ionako svejedno. U ugovoru piše pod opcijom pretplatnik želi 24 mjeseca plaćati naknadu po redovnoj cijeni, umanjenoj za 25% Redovna cijena je određena važećim cjenikom bez popusta. Mjesečna cijena s popustom 24 mjeseca za paket amis 3u1 iznosi 224,25 kn. Svi pretplatnici koji ugovore pakete unutar kojih je sadržana usluga interneta u prvih 24 mjeseca korištenja imaju zajamčenu brzinu 100/100 Mbps bez dodatne naknade za istu. Istekom 24 mjeseca operator će početi isporučivati brzinu definiranu ugovorenim paketom. Ukoliko pretplatnik ne odjavi vremenski pomak najkasnije 30 dana prije isteka 24 mjeseca korištenja isti će se naplaćivati sukladno važećem cjeniku. Dakle situacija je slijedeća 24 mjeseca 3u1 100/100 Mbps i vremenski pomak za 224,25 kn. Tri mjeseca prije isteka ugovora nazvati i zatražiti novi ugovor od 24 mjeseca, a onda će cijena vjerojatno biti još niža. Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 14.07.2017. u 15:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5526 |
Registered User
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5527 |
Premium
|
Jel itko još koristi Amis? ![]() Ako da, jel itko dobio kakvu novu opremu koju su najavili posebnim dopisom (!) upućenim krajem 7. mjeseca? Mogli su dopis poslati zajedno s računom, nisu čak morali koristiti ni veći font od onog kojim su napisali obavijest da poskupljuju ![]() Meni ništa nije stiglo, a kako mi ističe ugovor zvao sam ja njih. Načelno sam zadovoljan uslugom i da je ostao Amis kao samostalan operator potpisao bi ugovor bez da trepnem, ali ovo pod Vipnetom je grozota... Uglavnom, ne nude baš ništa. Tvrde da ostaje sve kao do sada, iako naravno ne mogu potvrditi do kada. Jedna djevojka je spominjala da bi u 9. mjesecu trebali dobiti neku brošuru pa nekako mislim da je to kraj svega. Iz odjela prodaje ne nude ništa, nikakve pogodnosti, kažu da mogu na Vip, da je super akcija, na konstataciju da bi plaćao barem 60kn mjesečno više nema razumnog odgovora (npr. kod Amisa je program Pink Plus u osnovnom paketu, a kod Vipa se Pink Plus (da, jedan jedini program, a ne cijeli Pink paket) plaća 45 (!!!) kn mjesečno.) Kako se nalazim 2km od centrale i na vDSL-u imam brzinu ~20, najvjerojatnije ne mijenjam ništa dok oni ne počnu dirati po uslugama i cijenama. Nakon toga mislim da mi je bolje ići na HT jer možda u selu dovedu FTTC i skrate petlju, a za TV uzmem satelitsku, npr. total. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5528 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam na FTTH amisu, i sa netom sa zadovoljan, zna bit ko i kod svakog operatera povremenih ispada (mjesečno jednom), IPTV je očajan dakle katastrofa kompresija slike, VoIP isto šušti dosta nije čist zvuk testirano na par telefona. Ono šta mene zanima da li itko zna zašto u zadnjih možda mjesec dva kad napravim tracert google-a ili youtube-a dobim ovolko IP adresa, prije nego šta je ovo bilo je samo od amisa i sve je bilo 1ms sad je ovakva situacija ![]()
![]() |
#5529 |
1
|
Ne kužim sad ovo od 1.7.2017 jel to gase FTTH, mislim ja ga još moram imat godinu i pol jer sam popisao ugovor, a šta kasnije ako isključe, prebacuju nas na vip/b.net ??
P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope... Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 30.07.2017. u 08:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5531 |
1
|
Na stranici iza Cilim je napisao i stavio link cjenika u kojem piše ispod skoro svake stavke FTTH-a Usluga nije dostupna za aktivaciju novim i postojećim korisnicima od 01.07.2017. godine. znači više ju ne možeš aktivirat, ovi koji imaju trenutno sad imaju do isteka ugovora, a dalje me baš zanima šta će bit.
![]() |
#5532 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo imam u ruci ugovor od Amisa! Lijepo nazoveš i pitaš, a ovo što negdje nešto piše ne mora ništa značit. Stari ugovor mi je isticao 28.09.2017, a novi mi je stupio na snagu isit dan kada smo se čuli telefonom i dogovorili produženje usluge. Dakle na starom ugovoru sam ostvario veći popust od onoga koji je stajao u ugovoru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5533 | |
1
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5538 |
Premium
|
Imam Albis 7742 Zvao sam SZK i oni kažu da mogu koristiti toga do daljnjeg, da će raditi još neko vrijeme, do kad ne znaju. Kako Albis 7742 ima DVB-T tuner, a ovaj novi nema, nastavit ću koristiti 7742 dok ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5540 |
Premium
|
Ima veze meni jer ovako imam i zemaljske programe na istom daljinskom + po meni je bolja slika i ne trza slika na zemaljskim programima. Tako kad gledam hrt, rtl, novu... ne uzima iptv bandwith i slika ne trza. Oni samo ponavljaju da je to unaprijeđenje usluge i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5541 |
Premium
|
Dobro nema veze sa Amisom i IPTV-om ali ima s tvojim komoditetom i mogucnoscu da gledas zemaljske TV programe preko tog prijemnika uz normalno postavljenu tvoju vanjsku antenu. Ako je tako drzi se starog Albisa i nedaj ga ni po kojoj cijeni dok god mozes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5542 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Cisto vezano na temu "Amis mrtav ili ne", nakon razgovora sa prodajnim predstavnikom VIPneta, na koji vas preusmjeravaju s Amisa, te svega sto mi je nadrobio, zamolio sam ga da mi to da u mailu "da proucim sve ponude" ilitiga vjerovali-ili-ne-ali-ovoga-ima-u-2017. Pa evo: Citiraj:
Ali kad me krenuo uvjeravati da je ovo gore odlicna ponuda (ne, nije zajebancija, 4Mbit/s u 2017. godini) za prelazak na VIP (na moj komentar da dobivam racune od VIPa preko godinu dana se pravio grbav...) i da sigurno necu dobiti bolju, da su drugi to prihvatili (sic!) itd, doslo mi je da ga stvarno pitam kad ce se uozbiljiti i poceti raditi svoj posao. Ne samo da su ubili solidan "alternativni" telekom, nego su se razbahatili i srozali ispod svake razine profesionalnosti. Tuzno. Zadnje izmijenjeno od: dUG1. 09.08.2017. u 00:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5543 |
Premium
|
Cista sramota, a ti si sad na Amisu (optika ili zica) ili si sad na nekom drugom provajderu pa si htio preci na Amis. Edit: sad sam vidio jedan tvoj stariji post ti si na "Amis 2u1 10/07 + TV", znaci na iznajmljenoj Tcom parici-zici, sudbina takvih je nazalost takva kakvu ti nude, a kako stoji stvar sa prelazkom na B.net, dali ti je B.net dostupan. Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 09.08.2017. u 12:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5544 | |
Registered User
|
Citiraj:
Radujte se narodi! A danas u 2017 ovih 100/100 Mbps na optici smatram preskupim za 225 kuna i čekam da poduplaju brzine za te novce naravno uz flat tarifu, 1500 minuta besplatnih tetelfonskih poziva unutar cijele EU u pokretne i neprokretne mreže i vše od 70 TV progarama. Ljudi nisu nikad zadovoljni pa tako niti ja, jer mi je glupo da je od tih 70 TV programa samo 1 u HD rezluciji, a sve ostalo U SD i šrot od kvalitete slike i tona, jer što će mi onda 4k HDR TV? Tehnika ide dalje gazi sve pred sobom, a ovi se ne miču već 6 godina, stoje na mjestu i ništa se novoga ne nudi, osim što su skinuli malo cijenu, ali može to još dole ili bolja usluga za ovu cijenu. No usluga je sve lošija i dalje mi krči u slušalici kod telefoniranja i prošlo je 6 mjeseci od prijave i nisu se pomakli za dlaku, jer sada smo svi prikopčani na VIP telefoniju, dok je bilo na Amis ton je bio izvrstan i nikada ništa nije krčalo. Dokaz da veća kompanija ne mora značiti bolju i kvalitetniju uslugu. Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 09.08.2017. u 13:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5545 | |
Premium
|
Citiraj:
""Sirenje "svjetlovodne distribucijske mreze" VIP pocinje krajem 4 mjeseca u dijelu Umaga, Rovinja, Poreca, Ploca, Pazina i Metkovica a sredinom 5 mjeseca u djelu Labina, te druga faza u Umag, Porec i Pazin. Pocetkom 5 mjeseca u Zagreb Brestju a pocetkom 6 mjeseca u djelu Vukovara, Vinkovaca i Krapine." Bas me zanima dali je netko iz tih gradova dobio ponudu od VIP-a za paket na optici i po kojim cijenama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5546 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5547 |
Premium
|
Radi se o "Svjetlovodnoj distribucijskoj mrezi" a svjetlovodna nit dovodi se u svaki stan. https://s4.postimg.org/zfqqw79a5/Vinkovci_4.jpg https://s14.postimg.org/g6kdxjrdd/Krapina_DC1.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5548 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Bneta nema (ZG Trešnja), optike takodjer, pa mi ostaje bakar tj VDSL. Meni zapravo cist dosta, ali me iznenadila VIPova bahatost i stav "boli nas briga". Nis, naci dobrog prodajnog iz T-Coma i pokunjeno se vratit natrag ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5549 | |
Premium
|
Citiraj:
Ili se u nekom roku moras odluciti za prelazak na VIP ili nekog drugog dostupnog provajdera. Koje je njihovo objasnjenje osim da vise nisu usluge dostupne za aktivaciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5550 | |
Registered User
|
Citiraj:
Po općim uvjetima ugovor vrijedi do daljnjeg, samo što je sada normalna cijena a ne kao u ugovornom razdoblju od 12 ili 24 mjeseci gdje vrijede popusti i brzina 100/100, a sada je 50/50 tako piše i u novom ugovoru. Ako ne pružaju uslugu dužni su u nekom roku obavjestiti korisnika prije prastanka pružanja usluge. Na optici normalno sklapaju nove ugovore na 12/24 mjeseci. Najbolje da sada netko u mojoj zgradi tko se želi priključiti na njihovu optiku da mu neće dati a postoji infrastruktura. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|