|
|||||||||||
|
|
#30902 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
#30907 |
|
Premium
|
Zanima me jedna stvar. Sve cesce mi se desava na autoputu da se ekipa vozi u lijevoj traci i to pod 1. nikoga nema u desnoj, znaci nikoga ne preticu i pod 2. ako je recimo u desnoj guzva onda svi odu u lijevu i desna postane brza. Uglavnom kako god bilo ja ako u tim situacija ostanem u desnoj onda sam brzi od ovoga u lijevoj. Bio sam uvjeren da se ja u desnoj ne bih smio voziti brze od nekoga u lijevoj, kao i to da se ovaj u lijevoj nebi smio tamo voziti ako nekoga ne pretiče jer je lijeva traka za preticanje a desna za vožnju. Tom analogijom ako je autocesta prazna vozac bi se trebao voziti po desnoj. Gledao sam malo: https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-si...eta-na-cestama ali tamo uopce nisu definirane ove stvari o kojima pricam. Da li mozda netko zna da li su uopce ove stvari definirane negdje u nasem zakonu? Zasto vas to pitam, naisao sam na "specijalca" koji je u meni izazvao rage kad sam vidio da se vozi po dvije trake da ga netko valjda po desnoj ne prođe... Imam vozačkog iskustva ful puno, najviše sam se vozio po Austriji i moram priznat da tamo nisam doživio ove stvari... Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 07.08.2017. u 16:52. |
|
|
|
|
|
#30908 |
|
Premium
|
@Master_Hrc Koliko sam uspio primijetiti, to kod nas u sezoni redovito rade mutavi stranci. Lijeva se popuni, a desna je prazna i postane brža. Naravno da se onda nađe i šaban koji radi slalom i ubrzava po desnoj. Prije par godina je zbunjenog frenda stepla murja na Slavonskoj jer se vozio u lijevoj traci bez ikakvog auta oko sebe u 4 ujutro. Nisu spominjali nikakav zakon, već zdravorazumski "Koji ti je qurac?" i evo ti dreger ![]()
|
|
|
#30910 |
|
Premium
|
U toj situaciji ja ne radim slalom već se i dalje vozim u desnoj traci i budem uredno brži od ovih u lijevoj....mislio sam da sam u prekršaju i da se nebih smio voziti brže od ovih u lijevoj ali sam bio u uvjerenju da su oni isto u prekšaju i da su me zapravo svojom vožnjom prisilili da sam brži od njih.... Zato sam htio provjeriti u zakonu o sigurnosti na cestama i nisam našao.... |
|
|
|
|
|
#30911 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Koliko znam, na autocesti je zabranjeno preticanje s desne strane. S druge strane (no pun intended ), Slavonska nije autocesta i slobodno možeš voziti dopuštenom brzinom po bilo kojoj traci i obilaziti s desne strane.Neka me netko ispravi ako sam u krivu. |
|
|
|
|
|
#30912 |
|
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
AFAIK obilaženje s desne strane može samo kad ovaj ispred tebe skreće u lijevo i to tebi daje na znanje pokazivačem smjera (rijetko u rvata) |
|
|
|
|
|
#30913 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Obilaženje nije pretjecanje (to je prolaz pored zaustavljenog vozila).
|
|
|
|
#30915 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Nik, i tvoje zanimanje je onda vucibatinsko, po ničem se ne razlikuje od policajca, oba radite ono što vam služba propisuje. Pošto nema stativ, mora se osloniti na nešto radi preciznijeg mjerenja. Pomak lasera kod njega 1mm je na 100m, bezveze lupam, 1 metar A jako se sakrio iza stupa promjera 5cm, taj žuti prsluk vidiš na kilometar |
|
|
|
|
|
#30916 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Novi Polo,ni 3000km,i počelo se dogadjati da dok je klima upaljena dodaje okretaje/dodaje gas sam od sebe,recimo držim 2500 okretaja i sam od sebe skoči nekih 300-500. Ostavljen danas na servisu,nadam se cim prije saznati kaj mu je i da ga slože,makar me čovjek na prijemu servisa gledao u čudu dok sam mu objašnjavao,pitao me par puta Jeste li sigurni ... |
|
|
|
|
|
#30917 | ||
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ovo je po meni debilana samo takva. Naravno, sva ekipa će htjeti tamo polagati jer budimo realni, tko ih ne bi htio probati. Ja trenutačno vozikam dva auta, 2.0 250 KS i 1.4 95ks atmo...dobro, ovaj 1.4 sjednem svakih 7 dana po 20 minuta, jel..i tu je razlika ho ho ho. A da sam učio prvo na ovom 2.0 250 KS, a ne na nekom Cliu starom 4242 godina kojem je kvačilo klizalo i što sve ne, pa ne da ne bih znao voziti, nego brate mili koji bi to bio smor. Dnevno znam biti 5h u malom dostavnom koji ima 70konja ako i toliko, a ako i ima, izumrli su odavno... Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#30918 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Polagao sam prije 25g u nekakvom golfu dizlu, ne sjećam se jel bio turbo ili atmosferac. Auto kramp nad krampovima. Prvi dan na obilaznicu oko grada i odmah gas do poda, 130, drugi dan naglo iscurilo ulje u vožnji, ostali bez kočnica, vozio polako preko grada do majstora kočeći ručnom ![]() Prije polaganja vožnje odveo nas instruktor sve na jednu ljutu u obližnju birtiju, vozili smo ko avioni poslije. Imao lik ugrađenu mini papučicu za gas na suvozačkom mjestu, ja polažem, on gleda sa suvozačkog mjesta brzinomjer i dodaje gas da se ne bi slučajno vozili ispod ograničenja!? Meni svako malo samo ode pedala gasa, a noga mi u zraku. Isti dan polagao i za motor, dali mi Tomos 15-icu, kacigu nisu imali pa sam se s tim motorom odvezao doma i donio moju kacigu da možemo polagati. Sjećam se one vježbe za vožnju po crti, stave ti dvije dugačke daske s jedno pedalj razmaka i moraš između toga proći... svi nabadaju polako u prvoj, ja prošao sa zaletom preko pola poligona u 4. brzini. Ah, dobra stara vremena ![]() |
|
|
|
|
|
#30920 |
|
Bazinga
|
|
|
|
#30921 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
|
|
|
|
#30922 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Članak 142. definira da se mora voziti desnom trakom a ostalo nije bas definirano Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 07.08.2017. u 21:12. Razlog: Kad ispadne da si otvorio tab prije 3 sata :P |
|
|
|
|
|
|
#30923 | |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Isto tako trebalo bi se i cijelo vrijeme vozit desnom trakom te lijevu koristit samo za pretjecanje. Što se slavonske tiče, sasvim je nebitno u kojoj pretičeš, to je gradska prometnica. Mada ima ekipe, čak i na forumu koji i dalje misle da je lijeva preticajna i da se ljudi trebaju micat kad im se nabiju u dupe.
|
|
|
|
#30924 | |
|
Premium
|
Citiraj:
) jer se sam, bez ikakvog drugog vozila u blizini, vozio u lijevoj traci. Nikakve prepirke s 5+ pivi u dupetu ne bi pomogle u toj situaciji ![]() Dakle nije dobio nikakvu kaznu za to, samo su ga pitali da što glumi i gurnuli mu dreger ![]()
|
|
|
|
#30930 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
47. Imaš i pod 48.2 za sve forum warriore odredbu koja veli da u slučaju slavonske/bilo koje ceste s više prometnih trakova možeš koristit koju god dok ne ometaš promet iza sebe. Znači ako su našeg prekršitelja u ovom slučaju plavci morali obilazit s desne strane - smetao je. |
|
|
|
![]() |
|
|