|
![]() |
#1981 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam problem s klimom. Samsung AQ12FCN 3.5KW klima iz 2003/2004. Dijagnostika servisera je da je otišao motor ventilatora (vrti se ali valjda presporo). Ako je, kakav zamjenski motor bi trebao tražiti (serviser kaže da oni nemaju dijelova za tak staru Samsung klimu)? Simptomi su takvi da se nakon (kraćeg) rada kompresor ugasi i klima prestane hladit. Navodno se ventilator presporo okreće (i čudno zvuči) pa se kompresor pregrijava i isključuje. Probali su s drugim (većim) kondenzatorom i opet se kompresor i ventilator upale (nakon cca 5min) ali se vent i dalje vrti jednako sporo. Trenutno se uopće ne žele upalit ni kompresor ni ventilator. Probao sam upalit grijanje, i to radi (iako vent i dalje stoji). Ako netko ima znanja i živaca odgovorit na par pitanja a da ne smara temu može i na pm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1982 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Koji plinovi se mogu dopunjavati tj. da su dostupni R126, R407 ili? Zadnje izmijenjeno od: lowrider. 04.08.2017. u 13:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1983 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1984 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1985 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1986 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Kad upalim klimu malo zasmrdi, pocistio sam filtere i naspricao neko dezinfekcijsko sredstvo po rebrima, ali jos uvjek zasmrdi. Ima neko ideju zasto i kako to rijesiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Sta znaci po rebrima i sa cime si prskao ?
Fujitsu ASYG 12 LU ... http://i.imgur.com/jqr3UJM.jpg Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm |
![]() |
![]() |
![]() |
#1988 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Pozdrav, ako mi neko moze dati savjet, misljenje za klimu izmedju 3500-4000kn bio bih zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1989 |
Registered User
|
Ako ti treba samo za hladjenje i dogrevanje tih 35m2 , TOSHIBA RAS-13BAV-E / RAS-13BKV-E za 3533kn je vise nego dobra klima .. Nemas potrebe za jacom ![]()
Fujitsu ASYG 12 LU ... http://i.imgur.com/jqr3UJM.jpg Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm |
![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1991 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Dali ti ona cijev sto ispusta tekucinu je negdje vani ili? Ja imam isti problem, meni je ta cijev ugurana u odvod od wc, kako je bila totalna renovacija stana to sam uradio jer imam 6-7 m instalacije vecinom kroz rigips i zidove, tako da sam tu cijev htio tako uraditi u slucaju pojave neznam kamenca ili neke baje, pa ako zastopa slucajno nesto u cijevi da ne pukne, pa da ne moram stemati. Uglavnom to su moje amaterske ideje bile, al eo sad mislim da zbog toga sto sam uradio to sa tom cijevi imam problema ponekada sa neugodnim mirisima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1992 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Kad maknes filtere onda se vide rebra od hladnjaka ona aluminijska. Spricao sam sa nekim KLIMASEPT. 2kvaju: je vani je cijev, ima 2-3m, i jedan zavoj pa moguce da se tu skupi stari odvod pa nesto od toga zasmrdi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1993 |
Registered User
|
Mozda si trebao malo ozbiljnije naprskati izmenjiva jer je lako moguce da to sto ti se oseca nije samo od njega vec od kade koja odvodi vodu ,pa ako si malo naspricao onda nisi ni dosao do kade ..
![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Registered User
|
Hvala na savjetu, mislim da cu tu uzeti, vidim da u specifikacijama pise kapacitet hlađenja (kW) 3,1 (0,75-3,50), 3.1 je prosjecna vrijednost? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Registered User
|
Stani , ima ta klimu za manje para , 3199kn ![]() https://www.hgshop.hr/klima-uredjaj-...roizvod/222153 Da to je prosecna vrednost ali veruj mi na rec da je ona sigurno bolja i kvalitetnija od neke noname od 3.5kw ..
![]() |
![]() |
![]() |
#1996 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Registered User
|
Prvoklasne , samo trebas ubosti jacinu , dobru poziciju unutrasnje tj da duva ka prostoru koji zelis pokriti , uraditi instalaciju po pravilima i to je to .. Ja imam Fujitsu 12LU , a grejem ovo dole u opisu ,, Prosle sezone potrosio 618kwh , a ove 843 kwh ..
![]() |
![]() |
![]() |
#1999 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
U mene je nokria fujitsu, ona jaca neka, stvarno sam prezadovoljan klimom. Jedina mana nije ljepa ![]() Izgleda bas ko bjesna zvijer neka, doduse i radi tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2000 |
Registered User
|
Ups tek sad vidim da si napisao Nocria .. Sta se ti zalis , ruzna , imas najbolji modelFujitsua i ti tako , ma ljubi joj auspuh jer takve klime , po toj ceni , skoro nece biti da se kupi .. Nov model Nocria basnoslovno skup :P
Fujitsu ASYG 12 LU ... http://i.imgur.com/jqr3UJM.jpg Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm Zadnje izmijenjeno od: nexteen. 09.08.2017. u 20:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2001 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
kroz koji dan budem javio povratno, i lokaciju, tj. tlocrt stana, mada je jako jednostavan stan, uglavnom javim kada budem imao više info i slika
![]() |
#2002 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Preselio se u novi stan i u njemu dvije tošibe inverteri. Stan je napravljen 2007, i klime su vrlo lijepo izvedene, znači samo unutranja jedinica na zidu, nema nikakvih kanalica i sličnih stvari koje dolaze kad se klima naknadno ugrađuje. Pretpostavljam da se radi o multi splitu, u dnevnoj je unutranja Toshiba RAS-M13NKCV-E (nazivno 3,5kw) i onda hladi cca 28 m2, a u spavaćoj je Toshiba RAS-M10NKCV-E (nazivno 2,5 kw) i ona hladi nekih 11m2. Klime odlično rade, tihe su, na "dodir" pusu dosta hladno, ne smrde, na brzinu pogledao filtere, doslovno začepljeni, tako da sutra ide detaljno čišćenje filtera, provjera stupnja zaprljanosti ventilatora i tave. Ali posto nemam nikakvih problema ovako na prvu, vjerujem da ce i dubinska inspekcija to i potvrditi. Naravno, sve samo dobro počistiti. Iskreno, ne znam gdje se nalazi vanjska jedinica, pretpostavljam negdje na krovu, pa me zanima jel postoji mogućnost da s nekako sazna koja je vanjska isla u ovakav multi split? Za unutranje sam si skinuo service manual, volio bi da ga imam i za vanjsku. I drugo pitanje, jel ima smisla kad prođe ljeto, zvati majstora da provjeri tlak plina i evenetualno ako jos nesto treba provjerit, čisto iz razloga sto su klime stare 10 god, preventive radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2003 | |
Registered User
|
Citiraj:
Podji na krov i cekiraj sam. Što se tiče tlaka plina,ako nije iscurio u 10 godina onda ni neće. ![]() Pregledaj kakve su vanjske jedinice i ako su kondenzatori čisti ustedi sebi lovu i ne zovi nikoga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Tako je, najbolje je ništa ne dirati dok radi uredno, osim redovnog održavanja. Nego, zna itko što je "ispod" haube Končara i Gorenja, te Vaillant klima. Dal su prva dva klase Vivax, Quadro, i sličnih, a ovaj treći nešto bolji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2006 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2009 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja imam Panasonic i Daikin, obje rade bez greške s time da je Panasonic starija par godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tražim klimu, sposobnu i za dogrijavanje u prijelaznim razdobljima (podno grijanje), termo blok, bit će izolacija do kraja ove godine 15 cm stiropor za nekih 50 m2. Išao bi na neke bolje modele, provjerene da tako kažem. Može savjet modela i na PM. thx |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|