|
![]() |
#571 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da se nađete negdje na pola puta (u Lici), zalijete kojim pivcem / vinom ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja idem u Orahovicu za par dana malo odmorit uz jezero. Budem 4 dana. Nosim Tele2 pokucni karticu, Vip karticu, Vip MF koji radi sa obje, 3-4 laptopa i jedan WiFi AP te razne pripadajuce žnjore te kablove i antenu onu logicu koju sam preradio pa bum malo testirao obje mreze ![]()
![]() |
#574 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() |
#576 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Premium
Datum registracije: Mar 2016
|
Može pomoć. Gdje najjeftinije kupiti ovaj 4G router Huawei B315s-22 kakav se nudi u paketu kod tele2? Pošta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
85 dolara (~560 kn) rabljeni iz Latvije preko eBaya. Isti seller ima i par drugih kompatibilnih modela za nešto manje para (od 55 do 100 dolara). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja sam završio s dotičnim, ispričavam se i slobodno izbriši ovih zadnjih par postova upućeno njemu, ionako je zainteresiraniji za ad hominem laprdanje nego da mi recimo demonstrira kako radi remote pristup na Huawei ![]() Inače SZK TELE2 mi je na određeno vrijeme riješio taj problem, ali trenutno opet ne radi, očito su na knap sa brojem javnih adresa pa izvode svakojake ludosti s tim fondom adresa koje imaju... Doduše sam remote kao remote i ne znači previše, jer moja udaljena podrška će biti potrebna u trenutku kad "ne bude interneta", a u tome trenutku se sigurno neću moć spojit pošto je ideja o backup linku ostala na ideji. Ali na jednoj drugoj lokaciji imam backup link i jučer je spasio stvar ![]()
![]() |
#581 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
![]() |
#582 |
Torrent freek
|
Pričaš o MF283? Nije zaključan sigurno, koristio sam 2-3 pri testu, dok su mi 2 trenutno na ovoj lokaciji koju gore spominjem, radi provjereno. Nije ni Huawei zaključan, jedino je mislim onaj D-Link DWR922 (mislim bar da je 922) od T-com bio zaključan, bar primjerak koji je mene dopao lani...
![]() |
#583 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Torrent freek
|
Ja zatražio i dobio na 2 dana ![]() Al za razliku od tebe nisan tražio pismeno, možda u tom grmu leži zec, zahvaljujem na informaciji, zatražit ću pismenim putem.
![]() |
#585 | |
Registered User
|
Citiraj:
Poštovani gospodine ------, nastavno na naš razgovor od dana 27. lipnja 2017. godine potvrđujemo da je poteškoća sa IP adresama riješena i da ste sada u mogućnosti koristiti sve usluge. Ispričavamo se na nastalim poteškoćama se Vas ljubazno molimo da nas kontaktirate u slučaju nove poteškoće. Srdačan pozdrav, ------------------------------------------------------------------------------------------- inače možeš resetirati vezu nekoliko puta dok ne dobiješ javnu IP adresu i više ne diraj router... Fora je u tome da se ne mjenja IP adresa svaka 24 sata, već se mjenja tek kad ga prvi put resetiraš! Ja sam imao 3 tjedna istu IP adresu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2017
|
Kakva IP adresa se dobije kada nije javna? Je li to ISP-NAT (više korisnika dijeli istu IP adresu)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Premium
Datum registracije: Mar 2016
|
Okolica Sesveta, nemam uopće tele2 signala. Vip i t-com imam 4G. Tele2 u potkrovlju na trenutak prikaže 3G al odma pukne i onda prikaže R(roaming). Probao na 4 različita mobitela(Iphone 7, Galaxy Note 4, Galaxy S3 i Galaxy A5 2017). Šteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Nije adresa iz CGN rangea (100.64.0.0/10) već privatna IP adresa u 10.0.0.0/8 rangeu. Ja sam obično dobivao 10.6.x.x. ili 10.7.x.x dok sam dobivao privatne. Sada se to više ne događa, slao sam mejl SZK, ali tvrde da se privatne na pokućnom nisu ni smjele/trebale događati i odonda nisam imao takvih slučajeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Torrent freek
|
Fala još jednom ![]() Router 11 days up, 33GB napravili, dobro je to, daleko od tere ![]() Testira danas malo, ipak se "pročulo" za pokućni, pitalo me par susjeda, pitali neki prijatelji, više je i turista, roaming je pristupačniji nego ikad, itd, itd. Kaže; Ping 13 65,7/37,9 Server: TELE2 ZG Dok se držin iznad 10/10 ja zadovoljan ![]()
![]() |
#590 |
Premium
|
nabavio sam si ovaj ruter od telca 2 i stavio si simpa karticu, signala imam 4 crtice ali nemam interneta, inače tu karticu koristim na mobitelu i mogu na internet normanlo, dali ja moram zvati ove iz t-mobile da mi oni nešto naprave ili ja moram nešto dodatno upisati.
![]() |
#593 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Koristim pokućni desetak dana i isto imam problema s pucanjem veze. Odmah drugi dan je pukla par puta, resetirao sam router na tvorničke postavke i bilo je ok sve do prije par dana. U zadnjih par dana puca svako malo i stvarno mi već ide na živce. To nije pravo pucanje jer sve lampice svijetle i veza i dalje radi ali neće otvarat stranice i torrenti svi krepaju. Ispravi se samo od sebe nakon min-dvije ili kad ponovno pokrenem router. Repetitor mi je blizu tak da je signal maksimalan (5 barova) što znači da je sigurno problem u ovom Huawei routeru. U ponedjeljak idem reskinut ugovor i vratit im router. Molim preporuke koji router uzeti. Jako mi se sviđa TP-LINK MR-6400 ili Archer MR200 koji je samo malo skuplji ali nijedan nema 1 Gbps LAN portove. Na ovom Huaweu mi je brzina uglavnom ravno 100 Mbps ali nekad skoči i na 110-115 pa bi trebao isto router s gigabitnim LAN portovima jer očito može više od 100. Edit: Ok, malo sam istraživao i uzeo bi jedan od ovih - TP-LINK Archer MR200, D-LINK DWR-953 ili ASUS 4G-AC55U. Samo TP-LINK nema gigabitni LAN port ali to i nije toliki problem ako je kvalitetan router. Ima li tko iskustva s nekim od ova tri? |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Gdje se brzo i jednostavno može kupiti antena za tele2 ruter? Neka unutarnja, a da koristi i pojačava signal. Pod brzo, mislim nešto što se može kupiti u HR u trgovini ili može doći u roku 2-3 dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#595 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2017
|
Citiraj:
Naručio u subotu sa sajta i poslao potvrdu o uplati, stigla u ponedjeljak. Sent from my HTC 10 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Baš sam htio napisati iskustvo od prije neki dan u vezi "vanjske" antene za 3G/4G na spominjanom routeru. Imao sam jednu malu antenu (vjerojatno 3 dBi) od starog Thomson routera, stavio je čovjeku nakon šta je riješio problem sa SIM karticom (zamijenili mu), zavidao je na br. 1 i u web konfigu uključio da je na br. 1 vanjska antena. Testna lokacija nije bila ni malo idealna radi priključka na struju (samo sam htio potvrditi da stvar radi) ... dobio sam rezultat 33 / 4 Mbps ... daljni komentar je nepotreban. |
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2017
|
Koju mobilnu antenu za 4G predlažete? Mislim na XPOL-A0001 ili slične. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
I ta sa njuškala i ta sa e-bay su smeće. Dundimonio@ da si komadić žice od desetak cm spojio na vrh koaksa ili neku wifi antenu imao bi isto ako ne i bolje , jer dobit je ta viša pozicija (tavan) a ne ta "Gsm" antena čiji autori (preprodavači kineske robe) neznaju ni napisat decibel niti što on kod antene znači...i da mi je znati VSWR ... ![]() Zadnje izmijenjeno od: D/G. 16.07.2017. u 23:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Premium
Datum registracije: Feb 2017
|
@ d/g uzeo sam 5m kabla s SMA konektorom i prvo probao sa WiFi antenom, nije išlo. Zato sam uzeo taj škart zbog dobiti više pozicije, kao što si opisao. A što misliš o nekoj home made 1800mhz yagi anteni? Sent from my HTC 10 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|