|
![]() |
#1021 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ne znam čime sam zaslužio prozivanje po pitanju ferrarija kojeg mi se ne da niti spominjati u postovima, ali u vezi Hakkinena kao šlampavog vozača si se debelo zahebao ![]()
![]() |
#1023 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Nisam te prozvao nego sam post ponudio kao svoje viđenje stvari zadnjih godina koje sam nadovezao na tvoj post u kojem slično objašnjavaš. Nije namjera bila da se osjetiš prozvanim, sorry ako tako izgleda. Mika je bio šlampav. Sjetimo se nekih utrka, a posebice Monze 1999. Bio je on dobar vozač, ali daleko od vrhunskog. Osobno sam navijao za njega godinama i pomno ga pratio. Također, psiha mu nije jača strana nikad bila, nažalost. Kao ni kišne utrke. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#1024 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ma sve ok, krivo sam shvatio. Mika mi je bio jako drag kad je vozio i činjenica je da nije bio bajan na kišnim utrkama, ali kad je trebao pritiskati, radio je to toliko žestoko da su se na ferrarijevom pit wallu držali za glavu kad bi ga gledali kako stiže Schumachera u utrci. Schumacher je priznao kako je njega smatrao svojim najvećim protivnikom. Mislim da to dovoljno govori. E sad, tko je što imao u bolidu koje sezone......već smo zaključili da svi muljaju na svoj način, a pravila se mijenjaju i interpretiraju logikom kao i hrvatski zakoni. Vorda, onaj jump start link je prezarazan ![]()
![]() |
#1026 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Znate ono kad karikiraju one drinking igre, tipa, piješ svaki put kad neko nesto napravi ili kaže. Listaj F1 teme i popij svaki put kad Brko počme pilat o kupovini pravila ![]() NHF Brko ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A jbg kada je tako. Koja je posljednja momcad koja je osvojim naslov bez malo drugacije interpretacije pravila... Sent from my LG-H815 using Tapatalk
#1028 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Apropos Mike. Meni je bio iznimno drag vozač. Impresionirao je sve svojim debijem 1993. uz Sennu kada je mjenjao Michaela Andrettija. Bio je iznimno duhovit Finac spreman za zezanciju sa svima i uvijek spreman za interview. Onda je došao Adelaide 1995. Promjenio se nakon toga dosta. Al treba bit iskren i reći da je kvaliteta 90-ih bitno pala u vozačkom smislu odlaskom Mansella,Prosta,Senne... F1 je vapila za novim zvijezdama i duelima i sve je palo na Schumachera i Hilla u jednom trenutku. Dolaskom Villeneuva se htjelo malo napunpati rivalstvo ali nije to bilo to. Po meni tek pocetkom 2000. su dosli pravi vozaci poput Montoye,Raikonena,pa onda i Alonsa i Kubice spremnih stvarno parirati Schumacheru. Tako da vjerujem da je Schumacher izjavio da mu je Mika bio najveci rival ali samo do 2001. nakon toga imao je gore spomenute po meni teže protivnike ali tada je on imao oružje u rukama, nadmocni Ferrari i dvojbeno FIA-u mogli bismo reći. Mika će mi uvijek ostati u sjećanju ali treba si priznati ireci da je ipak imao dosta ispodprosječnih utrka,pa čak i onaj ispodprosječni Coulthard ga je znao pobjediti. To si Schumacheru nije moglo dogoditi niti od Irvinea niti od Rubensa. |
![]() |
![]() |
#1030 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ali kad već smo na Japancima, baš mi nekako fale malo...Vrlo dobro se sjećam uz ovih dvojicu spomenutih i Hideki Node, Taki Inoue, Satoro Nakajima, pa do ovih mladjih naravno Kobayashija i Satoa. Nekako su mi ti Japanci uvijek unosili dodatnu čar u F1. |
|
![]() |
![]() |
#1032 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Da se uključim u ovu priču o povijesti -> što se mene tiče Hill i Villeneuve su bili najgori prvaci koje sam ikad vidio. Možda se krivo sjećam jer sam bio dosta mlađi, ali njihove vožnje su mi ispod razine barem 7-8 vozača danas. Mika je bio dobar, ali ništa spektakularno. Stvar je samo u tome što je cijele 90-e Schumi bio u baš jako inferiornim autima i radio čuda unatoč tome. Malo je ironično što je većinu naslova poosvajao u superiornim autima tek kad su došli vozači koji mu pošteno mogu parirati. |
![]() |
![]() |
#1033 | |
Premium
|
Citiraj:
No ipak ako malo to detaljnije pogledamo B194 je bio vrlo brz bolid pogotovo u rukama MSC. Teško je reći jel bio bolji od FW16. Sigurno u prvom djelu sezone bih rekao da je B194 bio bolji - legalan ili ne nebih sad o tome ovdje. FW16 je bio vrlo nepredvidiv bolid, prelazio bi iz podupravljanja u preupravljanje u jednom krugu sad zamislite voziti takav auto na limitu cjelu utrku. Sjetite se vrlo nekaratkeristčnog odustajanja Senne u Brazilu u utrci dok je pritiskao da stigne MSC. Senna je bio uspio koju desetinku biti ispred MSC na kvalifikacijama ali to mi se čini više zahvaljujući Seninoj brzini u jednom krugu. Hill nije bio nigdje u prvom djelu sezone a zaostatak za Sennom u kvalifikacijama je bio ogroman. Kako je sezona odmicala pa su neke stvari i isplivale o B194 a Adrian Newey i Patrick Head su uspjeli dovesti u red vrlo nepredvidivi FW16 i uz malo pomoći oko onih diskvalifikacija MSC Hill se skoro docepao naslova te godine. Osobno mislim da bi Senna do kraja uspio... B195 sa Renaultovim motorom je bio definitivno na blizu FW17. Opet FW17 mi se čini da je bio bolji ali opet u rukama prosječnog Hilla i DC jednostavno nije bilo dovoljno. Ferrari F310B je bio prvi konkurenentan auto u njegovom vremenu u Ferrariju. Dakle MSC je imao nekonkurentan auto samo 1996. godine. Dakle po meni MSC nije bas imao nekonkurentne aute u 90-ima osim 1996. kada napokon Hill osvaja jedva tu svoju titulu. |
|
![]() |
![]() |
#1034 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Uvijek se radila mitomanija kako je Šumaher osvajao naslove sa PUNO slabijim bolidom. To nikako nije točno. Sve naslove i skoro naslove osvojio ili sa najboljim bolidom ili nijansu lošijim. Nikada sa PUNO i DRASTIČNO lošijim kako se voli pričati. Od 7 naslova, 4 je osvojio sa dominantnim bolidom, 2 sa ravnopravnim i 1 sa nijansu lošijim. 2005 je pokazala jako dobro da sa 3.bolidom na stazi nije mogao prdnuti kraj Renaulta i McLarena. Da nije bilo onog fijaska u Indianapolisu, sezona bi prošla bez pobjede. Možemo pričati o nekim pobjedama u Ferrariju 1996, ali iste godine pobjedio je i Olivier Panis u Ligier Mugen Hondi ![]() 1997 i 1998 Ferrari nije dobro krenuo na početku, ali kasnije je itekako proradio. Šumaher je bio odličan vozač. I to je to. Mitomaniju ne treba dalje raspirivati u stilu kako je baba Milka iz Ličkog Petrovog Sela sa jednom kašikarom i 3 klipa kukuriza oćerala 100 iljada Nemaca i domaćih izdajnika i tako odbranila goloruki narod Like i Korduna. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#1035 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Gosn.kamikaze ![]() ![]()
#1036 |
Antimićanin
|
@Roso None taken. Vidim da svaki puta pogodi di treba ![]() @sholky Uz Hilla i Villeneuvea, kao najbezveznije prvake dodao bi i Buttona te Rosberga. I što bi još tragedija bila da im se nekakav Massa pridružio... katastrofa ![]() Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#1037 |
Guest
|
ne dirajte Miku, car najveci. vozio je ovisno o Erjinom raspolozenju... nakon najjaceg preticanja ikad: https://youtu.be/PCqCXaDUXRc Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
![]() |
#1039 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Honda navodno ne želi više iduće sezone dati motor Sauberu zbog promjena u upravi. McLaren navodno zatražio od Ferrarija motor za iduću godinu. Bit će zanimljivo ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
#ojebemtiživot @Gabre Nakon 3 godine faila, bolje da odu nego da ostanu. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#1043 |
Antimićanin
|
S jedne strane ih razumijem. 2013. su krenuli sa vozačkom postavom Button-Perez. Niti jedan superstar nakon 15 godina. Uvijek su imali jokere, nakon Mike Kimi, nakon Kimija Alonso, uz/nakon Alonsa Hamilton, nakon Hamiltona qrac. Otišao Vodafone kao glavni sponzor, otišao Tag Hauer, otišao Hugo Boss i kaj ja znam tko još. Mercedes ima svoju momčad par godina, nisu motori više jeftini kao nekada... Ron je jedini spas svoje guzice i firme od bankrota vidio u Hondi koja je mogla platiti Alonsa i još davati motore mukte. Ova priča oko ferkana mi drži vodu jer je Ron otprdio svoje, momčad su preuzeli ljudi kojima je bitna lova i rezultati i koji nemaju sentimenta. Njima ime McLaren ne znači ništa, samo biznis. Ron kakav je da je, bio je last of the kin. Sad firmu vode ljudi iz showbiznisa i omotani šeici puni petrodolara. Sad će biti i superstara i boljih motora. Ali...to više nije to. Niti će ikad biti. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#1044 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
#1045 |
Guest
|
|
![]() |
#1046 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Ferrari je dao Hassu prošlu utrku da im testiraju nove motore koje će Ferrari sada voziti iduću utrku. Još mi je nevjerojatno bilo koliko je Haas brz bio zadnju utrku. I još jedna ekipa sa Ferrarijevim motorom. Odlično za Ferrari. |
![]() |
![]() |
#1047 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
#1048 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Mislim da bi bilo jako loše za Mclaren da uistinu uzme Ferrarijeve motore. Bolje bi im bilo da ostanu sa Hondom. Mislite da bi Ferrari dopustio da njihova customer ekipa bude bolja od njih? Po meni je to kraj za Mclaren, nažalost... |
![]() |
![]() |
#1049 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Slažem se da će im Ferrari ponuditi vjerojatno godinu stare motore ,a ne nove. Ali i ti stariji motori su bolji od Honde osim ako ne nađu cca 100 konja ove godine. |
![]() |
![]() |
|
|