|
![]() |
#1 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
nf7+mema problem
imam abitovu nf7-s v2.o plocu, na njoj je sve sto vidite u sigu+jos malo toga ali nebitno. imam probleme s memom, (2x256hc500+512superram400 kingmax.) s&m izbacuje greske koji god stick stavil u koji god utor, isto je i s primeom, nakon nekog vremena se zamrzne. na ploci je mobilac fsb=200, multp=12, za svaki slucaj dok sam testiral stavil sam 1,7v (sto je i previse jer je iz dobre serije). mema je vecinom na spd, probal sam razne latencije, probal sam sa svim naponima. ali non stop greske zamrzavanja i to najvise u u igrama... sta da radim? sta da jos probam?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
jednostavno...kolju se... probaj svaku zasebno stavljat pa probat... kombinacija memorija je ionak hebena da bi proradilo...pogotovo na nforceju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Probaj flashat drugi BIOS ali ako ni to ne pomogne onda se mema izgleda ne voli s tom plocom ili ju isprobaj kod nekog drugog da li je uopce ispravna. Jel ti se rusi komp zbog toga ili ti to samo S&M izbacuje?
![]() |
![]() |
#4 |
AutoCad & Allplan expert
|
ma komp mi se rusi, nemogu pola sata nest na miru igrat... sve skupa imam 5 isprobanih stickova meme (pojedinacno i u parovim 2x256xerox -samsung TCCC, 2x256 kingmax - hynix D5, 1x512 kingmax - ???chipovi) cisto sumnjam da doma nemam jedan ispravan stick.... niti jedni mi ne rade kak se spada. rade da al ne bas stabilno, primeu treba 3 min da izbaci gresku na onom 3 testu, a s&m-u ni toliko. cis na ploci je manta rays xt-oc bios. koji bios vi preporucate?
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
ja imam zadnji bios koji su objavili na webu i do sad nisam se susreo sa memorijom koja nije radila na toj ploči...hell..čak i infenion na 333 star 2 god radi ko zmaj... možda je ipak ploća zbog ovog biosa u banani...ili sama od sebe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
i meni isti problem...bar je bio neko vrijeme... prvo mi ploca nije htjela raditi sa 2 x 512 ddr433 superrama u dual channelu nego samo sa jednom plocicom ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
AutoCad & Allplan expert
|
pozdrav, evo jedan link s kolekcijom modanih biosa, ima za 99% ocerskih ploca... koji vi preporucate? gore je neki bios s 1T cr memom, sta bi bilo kad bi stavil bios s 2T? e da linkhttp://www.hwtweakers.net/postt4741.html
![]() |
#12 |
AutoCad & Allplan expert
|
e pa dobio bi stabilnije racunalo. naime stvar se poboljsala stavljanjem mantarays xt-oc d26 2T biosa. prime je tek nakon 2h izbacio upozorenje da je moguca greska, nije se zamrzo, ni u igrama se ne zamrzava... sad jos samo odredim koja plocica je neispravna...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|