Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.06.2017., 08:35   #29791
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nesmije, vidis da se covjek priprema psihicki na takve geliptere lol
Master_Hrc je online   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 08:42   #29792
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Samo broj 48? Pih, kepec...
Sva metra i žilet
Kolega s posla ima šlapu broj 52, koliko tek njemu auto troši
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 08:46   #29793
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Ček malo, kaj se ne smije voziti 100 km/h po autocesti?
Naravno da smije, samo te molim da to ne radiš subotom slijedećih par mjeseci. Čisto iz kulture. Ako nije problem.

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Nesmije, vidis da se covjek priprema psihicki na takve geliptere lol
Naravno. Naoružam se živcima kad idem na 500+ km put. Svašta se može vidjeti i doživjeti na cestama.
Staro 14.06.2017., 09:21   #29794
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Naravno da smije, samo te molim da to ne radiš subotom slijedećih par mjeseci. Čisto iz kulture. Ako nije problem.
Nemaš beda, idem 23.07., a to je nedjelja

... iako ne razumijem kako bilo tko u dane vikenda u sezoni želi i može voziti brže od 100 km/h... pa do skretanja za Jasku se u prosjeku vozi 60-70 km/h. onda se do Karlovca to digne na nekih 90-100 km/h, pa onda od mosta preko Kupe do tunela Sv. Marko opet to padne na 60-80 km/h jer se barem jedna kamp kućica okrenula na bok + 1 ili 2 sudara... i tako dalje, a uzrok je upravo moment kad se promet malo očisti da većina nagazi ko sivonja na nekih 130-150 km/h i onda se spucaju u ove koji nastave u ritmu 100-110 km/h jer idu na godišnji, voze djecu i nikam im se ne žuri ili se spucaju međusobno.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 09:31   #29795
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Kepec sa 48? Koji ti broj onda nosiš ?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
49-50, zavisno od kalupa

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 09:37   #29796
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Nemaš beda, idem 23.07., a to je nedjelja
Thx .

Citiraj:
... iako ne razumijem kako bilo tko u dane vikenda u sezoni želi i može voziti brže od 100 km/h...
Ne žuri se ni meni. Ako je dozvoljeno 130 i ima uvjeta za takvu vožnju, onda vozim 130.

Citiraj:
... a uzrok je upravo moment kad se promet malo očisti da većina nagazi ko sivonja na nekih 130-150 km/h
"nagazi ko sivonja" i vozi dozvoljenom brzinom. Ne vidim problem u tome. Problem je kad taj sa 100 obilazi šleper i napravi čep. Spor vozač je indirektno uzrok sudara, a krivac je nepažljiv vozač iza njega.

Citiraj:
... i onda se spucaju u ove koji nastave u ritmu 100-110 km/h jer idu na godišnji, voze djecu i nikam im se ne žuri ili se spucaju međusobno.
Uzrok je nepažnja. Spucali bi se oni i sa 60km/h.
Imao sam priliku vidjeti sudar gdje je brzina bila manja od 10km/h. Nisu gledali i zapucali se jedan u drugog na parkingu. Oba išla u rikverc sa nasuprotnih parkirnih mjesta.

Zaključak: treba živaca za voziti na more vikendom.

Vratimo se na potrošnju, zimske/ljetne gume i smrad iza dizela .

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 14.06.2017. u 09:43.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 09:45   #29797
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Thx .
Nema problema.. slobodno se najavi i drugi put kad budeš nekam išao pa ću prilagoditi svoj raspored da se ne sretnemo

Citiraj:
"nagazi ko sivonja" i vozi dozvoljenom brzinom. Ne vidim problem u tome. Problem je kad taj sa 100 obilazi šleper i napravi čep. Spor vozač je indirektno uzrok sudara, a krivac je nepažljiv vozač iza njega.
Problem je u tome što je pojam: "nagazi dozvoljenom brzinom" ok, no onda kemija u mozgu počne raditi logikom ma namazati ću još samo ovog ispred sebe, i još jednog i onda tako par komada zaredom, a uvijek se pojavi još jedan koji je još malo brži... sa ovim drugim dijelom o uzrocima se slažem.

Citiraj:
Zaključak: treba živaca za voziti na more vikendom.
Ma treba živaca uvijek

Citiraj:
Vratimo se na potrošnju, zimske/ljetne gume i smrad iza dizela .
... i kočnice.

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 14.06.2017. u 09:51.
Staro 14.06.2017., 09:51   #29798
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Nema problema.. slobodno se najavi i drugi put kad budeš nekam išao pa ću prilagoditi svoj raspored da se ne sretnemo
Ako se sretnemo, prepoznat ćeš me odmah. OS tablice, smrdljivi Golf dizel i ide 130km/h .
Staro 14.06.2017., 09:54   #29799
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Ako se sretnemo, prepoznat ćeš me odmah. OS tablice, smrdljivi Golf dizel i ide 130km/h .
Još ako je bordo boje odmah skrećem na prvo odmorište
Staro 14.06.2017., 09:56   #29800
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Meni osobno najgora vozačka osobina : kad se vuku. Ok, voziti po ograničenju, uredu. Ali kada se voze debelo ispod, tipa 40-50 na sat gdje je znak za 70 ili 80. Ok, možeš obići, ali kad ne možeš ( prometno, nepregledna cesta itd.)... Nitko me tako ne naljuti, ni oni bahati što oduzimaju prednost, oni koji ne znaju pa ne znaš kuda će kako vijuga itd... ovim što se vuku bi glavu iščupao s ramena nekad, imam fakat nula tolerancije za takve ljude. Autoškolu ne računam tu.
Najčešće su to stariji ljudi, ono fakat stari, kao da misle da neće umrijeti. Što je paradoksalno, mladi koji imaju život pred sobom budu budale i stavljaju glavu u torbu a ove mumije kojima se sekunde broje do groba ti se čuvaju kao da nema sutra
P.S. Pričate o gužvama.... takvih par se skupi puževa i imaš kolonu od par kilometara.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 10:40   #29801
Newmie
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Ekipa, molim za pomoć/savjet.

Otkad sam prije 2 tjedna kupio nove gume i napravio špur, imam "vibracije" na volanu prilikom brže vožnje (od 120km/h na dalje).
Da bi stvar bila čudnija, vibracije su nekad jače, nekad slabije, a nekad ih uopće nema. Kada kažem vibracije mislim da to da mi se volan trese lijevo-desno dok, pogotovo dok ga ne držim rukama.

Ima netko ideju što bi moglo bit, trebam li opet k vulkanizeru da pogleda?
Newmie je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 11:00   #29802
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ne bi vjerovao koji ću ti glup savjet dat da ga sam nisam iskusio - provjeri da su ti tlakovi u gumama oke.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 11:04   #29803
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
23 g vozačkog iskustva...potpuno se slažem s D1viry-em....sigurno da ne treba voziti preko dozvoljene brzine (bar ne znatno preko) ali u većini slučajeva (neovisno o brzini) krivac za sudare je glupost i nepažnja (alkohol češće kod gradskih nesreća vikendom i sl. ali to nije tema). Ljudi rade sranja i to često svjesno a pola njih se vozi kao su doma pred TVom. Za volanom treba imati "sve 4" otvorene. Ljudi su ležerni. Ili glupi pa rade gluposti. Nekad kad su često bile dionice bez autoceste...tek tamo se znalo vidjeti svega. Koliko me puta lik pretekno netom pred oštri zavoj...dakle nikakve šanse da vidi jel ide neko s druge strane a nema se vremena izvući. Kako ga nazvat nego idiotom...
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 11:32   #29804
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Newmie Pregled postova

Otkad sam prije 2 tjedna kupio nove gume i napravio špur, imam "vibracije" na volanu prilikom brže vožnje (od 120km/h na dalje).
Da bi stvar bila čudnija, vibracije su nekad jače, nekad slabije, a nekad ih uopće nema. Kada kažem vibracije mislim da to da mi se volan trese lijevo-desno dok, pogotovo dok ga ne držim rukama.

Što syss kaže - prvo provjeri tlakove.

Vrati se vulkanizeru - ako je dobar, neka provjeri opet gumu (možda se okrenula oko felge) i neka je dinamički ispita (ako ima stroj). Dobar vulkanizer će ti to srediti osim ako guma nije loše proizvedena ili skladištena.

Zadnje, ako ništa ne prođe - zamjeni gume sa prednje osovine na zadnju.
Staro 14.06.2017., 11:36   #29805
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Iskustvno ili ne, D1viry je malo krivo shvatio što sam napisao ranije. Pričamo o vožnji koja nije ekstrem nepotrebnog ganjanja do crvenog na semaforu ili drugog ekstrema gdje se osoba za volanom ne usudi potrošiti malo diesela/benzina pa se u leru odveze do crvenog.

No, isto tako nemojte suditi knjigu po koricama. Koji puta postoje posebni slučajevi kada treba sporije voziti a iz vana se čini da nisi ni natovaren niti nešto treće. Tipa za vikend žena i ja idemo na neki dječiji rođendan, i ona drži tortu u krilu. Tako da ja moram vozit ko po jajima (mrtvačka kola, penzionerski still, you name it) i jer ako prebrzo krenem, zakočim ili nedajbože uđem u zavoj torta leti unutar svoje kutije i slušam neganje na n-tu potenciju. E sad, kako objasnit nekome iza mene zašto vozim über sporo jer me u protivnom čeka razvod ili barem neganje...

Citiraj:
Jesi barem bio u brzini?
Jok. Imam onaj i-stop sustav koji gasi motor u leru, tako da ga izbacujem iz brzine kad sam na semaforu. Najgora stvar s tim sustavom je kad taman staneš i po inerciji izbaciš iz brzine a on ugasi motor - dok se kolona ispred tebe počne kretati jer se po zaustavljanju taman upalilo zeleno. E onda ti treba sekunda dvije dok motor ponovno ne krene. Većinom pazim da držim spojku stisnutu u tim slučajevima, ali ako se zaboravim bude psovanja s moje strane.

No, za 95% vremena kad se upali žuto dok ja stisnem spojku i ubacim u brzinu on je već spreman za kretanje. Uredno se kreće na zeleno.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 11:39   #29806
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

trubio bi ti svejedno
Staro 14.06.2017., 11:39   #29807
Newmie
Premium

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Što syss kaže - prvo provjeri tlakove.

Vrati se vulkanizeru - ako je dobar, neka provjeri opet gumu (možda se okrenula oko felge) i neka je dinamički ispita (ako ima stroj). Dobar vulkanizer će ti to srediti osim ako guma nije loše proizvedena ili skladištena.

Zadnje, ako ništa ne prođe - zamjeni gume sa prednje osovine na zadnju.
Hvala, provjerit ću prvo tlakove. Nisam to do sada provjeravao jer mi je nekak bilo logično da vulkanizer to napravi nakon što montira gume...

S druge strane, sumnjam da je loša guma. Kupio sam nove Goodyear EfficientGrip Performance proizvedene u 4. mjesecu. Bile su dakle mjesec dana stare kad mi ih je montirao.
Staro 14.06.2017., 11:40   #29808
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:

Kod kočenja ili kod normalne vožnje?

Staro 14.06.2017., 11:42   #29809
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

meni je vibrirao volan ko blesav na brzinama iznad tipa 60-70 reko ajmo redom - prvo na balans, pa ako bude i dalje onda na špur, a ako onda bude i dalje onda u savu sonjime.

turns out da je jedna prednja guma bila 1.8, a druga 2.2 i solved za 0kn.
Staro 14.06.2017., 11:43   #29810
Newmie
Premium

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Kod kočenja ili kod normalne vožnje?
Kod normalne vožnje.
Staro 14.06.2017., 11:46   #29811
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Uopce nema potreba da se opravdava voznja po propisima. Da se razumijemo, ako je ogranicenje 60 ja se redovito vozim 10-15 preko ogranicenja bas zbog ovakvih likova ala D1viry. Koji pizde, divljaju, nemaju živaca i opcenito kojima je to glavni krivac za nesrece. Ali brate mili ako te smeta sto netko vozi 100 po autoputu imas ozbiljnih problema i obavezno se treba javiti strucnoj osobi za pomoc. IMO. Pa ne vozi se covjek 60 po autoputu da ga treba drvljem i kamenjem. Jebes brzinu, alkohol, glavni razlog su spori vozaci..daj me nemoj....sta je sve necu cuti...:epicFacePalm
Master_Hrc je online   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 11:49   #29812
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Hvala, provjerit ću prvo tlakove. Nisam to do sada provjeravao jer mi je nekak bilo logično da vulkanizer to napravi nakon što montira gume...
samo mala pričica... prodavao sam 4 ODVRATNE gume koje sam dobio sa novim kolima za 400kn i nitko ništa i nakon valjda mjesec dana mi se javlja lik da bi uzeo 2 za 200kn... ma reko nosi, a ove druge dve će u smeće.

zove lik idući dan jel imam još druge dvije da bi i njih uzeo... pa imam, ali šta je bilo?

dao vulkanizer praktikantu da stavi gume na felge i zacviko obje, pa kad sam mu ispričao da imaš možda još dvije mi dao 200kn da kupim te druge dvije i da će ih on osobno staviti na felge.

tako da toliko o logici i provjeri
Staro 14.06.2017., 11:50   #29813
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:

S druge strane, sumnjam da je loša guma. Kupio sam nove Goodyear EfficientGrip Performance proizvedene u 4. mjesecu. Bile su dakle mjesec dana stare kad mi ih je montirao.
Čuj, ak je bila friška i krivo skladištena, natrpana ili stisnuta - ćao đaci.

Vulkanizeri znaju ostaviti visoki tlak u gumama nakon zamjene, jer im se neda 2 puta pumpati (prvo da sjedne, onda da ih se isprazni na dobar tlak).
Citiraj:
Kod normalne vožnje.
Vjerojatno će kod kočenja biti još jače izraženo, upravo u tom području oko 120kmh.
Staro 14.06.2017., 11:55   #29814
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ako je kod normalne vožnje, ne mora biti da će kod kočenja biti. Ako je kod kočenja, mogu biti i gume, i optika i diskovi (većina slučajeva).

Kod normalne vožnje je guma vjerojatno ili optika.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 11:58   #29815
Newmie
Premium

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ako je kod normalne vožnje, ne mora biti da će kod kočenja biti. Ako je kod kočenja, mogu biti i gume, i optika i diskovi (većina slučajeva).

Kod normalne vožnje je guma vjerojatno ili optika.
Optiku sam dva puta radio taj dan kada sam mijenjao gome. Prvi put su napravili, otišao se provozati i skužim da mi volan stoji nakrivljen u desno. Kako ga ja ispravim tako se on vrati desno.
Ništ, vratio se nazat i napravili novu optiku koja mi se činila OK sve dok nisam poterao auto malo brže izvan grada...
Staro 14.06.2017., 12:33   #29816
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Definitivno provjeri tlak u gumama. Ja sam imao problema s krivim manometrom pa mi su mi prednje bile nejednako napumpane i volan je vukao lagano u lijevo kod naglog kočenja na manjim brzinama. Nova benzinska i novi manomentar - riješen problem.

Također, kod preuzimanja auta su mi gume bile napumpane skoro 0.5 bara iznad preporučene vrijednosti. To su pravdali u salonu dugim stajanjem vozila. Kontroliraj sve sam koliko možeš.

Staro 14.06.2017., 12:39   #29817
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

identičan problem i isto ulijevo + vibracije
Staro 14.06.2017., 12:40   #29818
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Optiku sam dva puta radio taj dan kada sam mijenjao gome. Prvi put su napravili, otišao se provozati i skužim da mi volan stoji nakrivljen u desno. Kako ga ja ispravim tako se on vrati desno.
Ništ, vratio se nazat i napravili novu optiku koja mi se činila OK sve dok nisam poterao auto malo brže izvan grada...
Ako su se samo gume promijenile - nemaš previše što razmišljati o krivcu.

Ako ne riješi stari vulkanizer, probaj izvuć pare od njih nazad. Davno sam tu dobio preporuku za Autolab:
http://www.autolab.hr

Ima špur, ima radnju za vulkanizaciju i gume.

Na kraju skužio da znam gazdu Beru i privatno, samo nisam znao čime se bavi
Staro 14.06.2017., 12:41   #29819
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Uopce nema potreba da se opravdava voznja po propisima. Da se razumijemo, ako je ogranicenje 60 ja se redovito vozim 10-15 preko ogranicenja bas zbog ovakvih likova ala D1viry. Koji pizde, divljaju, nemaju živaca i opcenito kojima je to glavni krivac za nesrece. Ali brate mili ako te smeta sto netko vozi 100 po autoputu imas ozbiljnih problema i obavezno se treba javiti strucnoj osobi za pomoc. IMO. Pa ne vozi se covjek 60 po autoputu da ga treba drvljem i kamenjem. Jebes brzinu, alkohol, glavni razlog su spori vozaci..daj me nemoj....sta je sve necu cuti...:epicFacePalm
Nisi me shvatio, kao što ni ja nisam shvatio ispravno prije tebe. Ne kažem da su krivi nego izazovu nepažljive vozače i onda bude belaja.
Ja ih obiđem i gotovo, ako mogu. Samo napominjem da smetaju.
Jako često se dogodi prometni čep, a nema nikakvog sudara niti nečeg drugog. Samo spor vozač.
Napisao sam da su uzrok, a krivci su iza.
Općenito problem stvaraju vozila koja se gibaju osjetno sporije/brže od svih ostalih. Ako svi idu 130, nema problema. Ako svi idu 100, nema problema. Problem nastaje kad svi idu 130+, a jedan 100.
Kad takav krene obilaziti šleper, više gledam u retrovizor nego naprijed. Ja ću naj***ti od nepažljivog vozača, a ne taj spori.
Alkoholizirani voze i brzo i sporo, tako da je to drugi kriterij uzroka sudara.

Ne opravdavam divljanje na cesti, ali isto tako ne treba ni izazivati vraga.

Velikom broju ljudi može pisati na spomeniku: "Vozio po propisima", "Imao je prednost", "Bio je u pravu", "On je normalan, drugi je divljao", "Nije ništa kriv" i druge stvari.

Stanje na hrvatskim cestama meni govori da se prilagodim ili da očekujem sranja. Tko god bio kriv.
Staro 14.06.2017., 12:41   #29820
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:

Pogotovo ako se netko vozi po desnoj traci na autoputu 115 km/h, odmah uzeti vozačku do kraja sezone...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na