Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 17.04.2017., 19:29   #391
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
bas iso malopogledati snimke, i cudno trese taj williams. Cupa mu se iz ruku volan stalno.
https://www.youtube.com/watch?v=XIsiH6kFm4g

massa
https://www.youtube.com/watch?v=XkYPSJipFCQ

ferrari smooth ko putar, kao da vozi auto obicni
https://www.youtube.com/watch?v=f_BVXf0331A

https://www.youtube.com/watch?v=UiZ9rqR2drw
Gabre je offline  
Staro 17.04.2017., 19:32   #392
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Bilo kako bilo, sezona je počela veselo i dinamično. Mislim da u Mečki mogu sa servera obrisat CruideMod.rom ferrari napravio odličan posao. Mercedes očito nije imao više toliko lufta za napredak. Ferrari je lani znao di je kiksao i tu su potegli maksimalno. Pravi ljudi na pravom mjestu.

Dok su u McLarenu najviše pažnje pridodali liveryju i kombinezonima.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
e da, sinoc pogledao i intervju sa executive direktorom mclarena, pitali ga sto kazu na Alonsove komentare i sto kazu na Hondu...
vele da Alonso ima puno pravo komentirati, i da nije jedini koji tako misli... da se nadaju kroz mjesec dana napredku od Honde sa novim motorom...
pa pitaju, sto ako Alonso odluci otici.... ha, ako kaze Alonso sjedne s nekim na kavu i nesto zakljuce na toj kavi, da se tu ne moze nista

ili ako citas kroz redove, pustiti ce Alonsa da ode.
Gabre je offline  
Staro 17.04.2017., 20:12   #393
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Navodno je šasija top.Ali nema motor da je gura naprijed...
Staro 17.04.2017., 20:16   #394
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Bilo kako bilo, sezona je počela veselo i dinamično. Mislim da u Mečki mogu sa servera obrisat CruideMod.rom ferrari napravio odličan posao. Mercedes očito nije imao više toliko lufta za napredak. Ferrari je lani znao di je kiksao i tu su potegli maksimalno. Pravi ljudi na pravom mjestu.

Svaka ti je na mjestu. A sad zamisli koliko bi bile bolje sve prethodne sezone i sareniji poredak na kraju svake utrke da su panjevi dopustili od starta uvodenja turbo motora da proizvodaci u miru razvijaju svoje pogone. Nadam se da vise nece tako kemijati nekoliko sezona zaredom.
Staro 17.04.2017., 20:49   #395
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
bas iso malopogledati snimke, i cudno trese taj williams. Cupa mu se iz ruku volan stalno.
https://www.youtube.com/watch?v=XIsiH6kFm4g

massa
https://www.youtube.com/watch?v=XkYPSJipFCQ

ferrari smooth ko putar, kao da vozi auto obicni
https://www.youtube.com/watch?v=f_BVXf0331A

https://www.youtube.com/watch?v=UiZ9rqR2drw

Vidim da je williams fest niži od Ferrarija i da je to jedan od razloga trešnje.
Blue_Fatal1ty je offline  
Staro 17.04.2017., 21:28   #396
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

kako mislis nizi? znadu se mjere kakve moraju biti, nema tu nekog bitnog odstupanja.

http://www.f1fanatic.co.uk/2016/03/0...m-every-angle/
Gabre je offline  
Staro 17.04.2017., 22:30   #397
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
e da, sinoc pogledao i intervju sa executive direktorom mclarena, pitali ga sto kazu na Alonsove komentare i sto kazu na Hondu...
vele da Alonso ima puno pravo komentirati, i da nije jedini koji tako misli... da se nadaju kroz mjesec dana napredku od Honde sa novim motorom...
pa pitaju, sto ako Alonso odluci otici.... ha, ako kaze Alonso sjedne s nekim na kavu i nesto zakljuce na toj kavi, da se tu ne moze nista

ili ako citas kroz redove, pustiti ce Alonsa da ode.
Alonsa ionako plaća Honda. Malo je Ron Dennis imao pravo glasa kod vraćanja Alonsa natrag. Koliko se sjećam, bio je to jedan od stvari koje je Honda uvjetovala - top tier vozač.

Koliko mi je bio mrzak zbog svog ponašanja u McLarenu 2007, sada ima potpuno pravo. Motor je odron samo takav i čovjek govori istinu. Samo slijepci i debeli idolopoklonici Honde mogu reći nešto van tog konteksta tipa "motor je OK, treba mu vremena".

Na kraju boli ga qrac 50 milja godišnje se uplaćuje, pobjeđivao ili ne.
Ne krivim ga.

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Navodno je šasija top.Ali nema motor da je gura naprijed...
McLaren je odradio dobar posao i lani sa šasijom. Sakura je usrala motku.

Citiraj:
Autor Morpheous Pregled postova
Svaka ti je na mjestu. A sad zamisli koliko bi bile bolje sve prethodne sezone i sareniji poredak na kraju svake utrke da su panjevi dopustili od starta uvodenja turbo motora da proizvodaci u miru razvijaju svoje pogone. Nadam se da vise nece tako kemijati nekoliko sezona zaredom.
E da to nije samo veliki biznis, možda bi tako i bilo. kad gledaš, od 1996 do 2008 vladali su Ferrari, McLaren i Williams (namjerno tim redom). Renault je nekim čudom napiknuo 2 naslova 05/06 i svaka im čast na tome. Duhanski sponzori su morali vanka, tko je ostao. Red jebeni Bull. "nja nja, mi ćemo izaći nja nja nja". imali su spremnu šasiju još početkom 2008. 2009 kad je to krenulo, imali su gotov auto, ali Brawn je bio bolji zbog jačeg motora. Na kraju 2010-2013 je to bilo to.

Tijekom RBR dominacije, Mercedes je radio svoj V6 hybrid turbak i isto je krenuo RBR stopama tipa "nja nja, mi ćemo izaći, nja nja" i eto odjednom ajde sada svi napravite motore kakve ima Mečka. I eto, nakon 4 naslova RBR-u, 3 naslova Mečki. Vjerojatno je i 4. u igri ove godine, ako Ferrari poklekne. Iskreno se nadam da neće jer od 2013 nismo imali ovako interesantan početak sezone.

Tako da, to je tako kako je. Možemo se mi zejebavati tu i tamo, ali činjenice su činjenice. Sve je počelo odlaskom duhana, a dolaskom Rexone, uložaka i tampona, Hed and šoldersa i ostale usrane kozmetike. Para sve manje, a glad sve veća. Jasno je da se i pravila mogu kupiti tj. poštelati prema onome tko najviše bida. A na kraju se to savršeno prezentira "pomaže se malima zato nema razvoja motora", dok se istodobno štiti onaj koji vodi i koji je to sve skupa platio ko god to bio...
Brko je offline  
Staro 17.04.2017., 22:45   #398
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
kako mislis nizi? znadu se mjere kakve moraju biti, nema tu nekog bitnog odstupanja.

http://www.f1fanatic.co.uk/2016/03/0...m-every-angle/
Svatko može bolid podesit po visini kako njemu odgovara.
Gledaj to po iskrama. Nisu frcale baš iza svakog bolida.
Blue_Fatal1ty je offline  
Staro 17.04.2017., 23:06   #399
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ma frcaju iza svakoga, samo ovisi jesu li u firungu ili ne kako bi rekli, u kakav zrak ulete
Gabre je offline  
Staro 17.04.2017., 23:51   #400
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citam sad da Honda opet ima nove ideje za motor na testovima u Bahrainu. Pa dobro oce se vise oni odlucit za koncept i krenuti usavrsavati ga. Valda su vec na reviziji 17 od kad su krenuli...

Tragedija...

Alonso navodno je vec poceo pregovore sa Renaultom. Moguce da ce tamo po treci put i to gle opet poslije Mclarena nakon punih 10 godina
Romul je offline  
Staro 18.04.2017., 00:25   #401
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

To onda znači da McLaren osvaja prvenstvo 2018

Brko je offline  
Staro 18.04.2017., 07:29   #402
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
To onda znači da McLaren osvaja prvenstvo 2018

Zamisli koja bi to parodija bila da Lojzek ode a McLaren (tj. Hondaaaaaaaaaa) proradi, kao sad Ferrari .
Staro 18.04.2017., 08:39   #403
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
S obzirom koje je sreće, čak nije ni nemoguće. Ako Alonso otiđe to će bit dodatan pritisak na hondu i do iduće sezone mcl možda pređe na nekog drugog proizvođača .
nub je offline  
Staro 18.04.2017., 08:43   #404
vorda22
Guest

ma nema tu kruha, zabili su se previse na dno...nece 5 g nis napravit

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Staro 18.04.2017., 12:48   #405
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Staro 18.04.2017., 12:58   #406
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Da da probila voda.Ima vremena,za 40min mehaničari zamijene kompletan motor
Staro 18.04.2017., 13:03   #407
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Boze me prosti sto izvode sa tim motorom, totalno su kompas pogubili. Kakva sramota za jednog takvog proizvodaca, koji zaista ima renome u motosportu, ovo im stvarno nije trebalo.
Staro 18.04.2017., 16:44   #408
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

pa koliko je lose taj motor dizajniran majke ti. Poprave jedan dio, onda probija na drugoj strani, pa tako u krug.
Gabre je offline  
Staro 18.04.2017., 19:11   #409
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Gledam tog Vetela, Hamiltona, Raikonena itd..svaka njima čast vrhunski su vozači. Čak su i simpa dečki. Ali jednostavno to nije to kaj je bilo prije. Nema karizme, nema napetosti, nema neke velike "šore" ni na stazi ni van nje....nema nekih jalih karaktera, super duela, suparništva. Sjetimo se samo kakvi su luđaci nabrijani bili Senna, Šumi, Lauda, Piquet, Mansel, Hunt, Berger, pa čak je i naoko smireni Prost na neki svoj poseban način bio karizmatična faca, imao je smisao za humor. Hakinen je bio na stazi divlji dok Senna i na stazi i van nje. Neznam...ovi su mi nekak random face....Izgledaju i ponašaju se kao da "servisiraju klime". Bez uvrede poštenim ljudima koji rade taj posao.
Sranje je otišlo toliko daleko da Hamilton mora pazit kaj kači na fejs jel ga jebu ovi iz F1.

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 18.04.2017. u 19:17.
Tvrdi je offline  
Staro 19.04.2017., 00:43   #410
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Danas vise nije dovoljno biti samo Nabrijan i lud. Ako nemaš dobar bolid sve ti to pada u vodu. Danas je previše tehnike i puno previše pravila.

Treba malo popustiti pravila i to bi sve izgledalo puno bolje. Iako ova sezona i nije toliko loša za sada kakva je bila zadnja..

Samo kada bi još dodali nadolijevanje goriva i recimo da se maknu oni mjerači trenutne potrošnje goriva, sve bi to izgledalo još puno ozbiljnije.
Staro 19.04.2017., 20:50   #411
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Što bi konkretno dobili nadolijevanjem goriva?
Vidjeli bi samo više taktiziranja, a manje borbe na stazi.

Uostalom, nadolijevanje goriva je obiljezilo ugl. noviju povijest F1. I uvijek bi imali neke eksplozije, mehaničare koji lete za crijevom i sl.

Priče da novi motori manje troše su gluposti. Stari V8 su bili odlični, pouzdani i imali smo buku. Ali neki drugi lobiji vladaju pa tako mora biti...

Pravila su sad takva da jedva i DRS pomaže preteći bolid ispred. Osim ako nemaš McLaren ispred sebe

Od početka 2000-tih smo imali valjda 2-3 sezone koje su bile za užitak. Meni osobno 2006. okršaj Schumachera i Alonsa, 2007. je bilo napeto, a 2008. tako-tako.
Obećavajuća je bila 2012. s puno pobjednika i onda Vettel sve usere do kraja. 2013. su Ferrari, Lotus i Mercedes dobro startali i onda Horner i Marko krenu kmečati i opet ista stvar.

A sad sve neki penali za svaki dodir, štednja goriva, obavezno moraš imati različite komponente guma, DRS i ostale pizdarije.

Motori su još i najmanji problem. Glupa pravila koja sam prije dvije rečenice naveo, treba sasjeći.

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline  
Staro 19.04.2017., 21:21   #412
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

od svega toga nabrojanoga, DRS je najveca retardacija koja je uvedena.
Gabre je offline  
Staro 19.04.2017., 21:25   #413
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

I to i pravilo o 4 motora za sezonu.

Brko je offline  
Staro 19.04.2017., 21:27   #414
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

I potrošnja goriva.Ajd barem su tokene ukinuli.
Staro 19.04.2017., 23:36   #415
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
I to i pravilo o 4 motora za sezonu.

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
I potrošnja goriva.Ajd barem su tokene ukinuli.
to jos nekako razumijem, jebat ga skuris motore, dobijes kaznu na iducem startu, i aj, ali ovaj DRS toliko ubije bilo kakvo utrkivanje, onaj koji je na sekundu iza u 2/3 situacija ovog ispred prelazi na iducoj ravnici. :/

nema vise onoga da disu jedan drugome za vrat i da se nateravaju po zavojima na metar pa se ceka koji ce zadnju sekundu kocit.

ove godine siroke gume malo popravljaju stvar jer imaju pun k vise mehanickog gripa i to se bas vidi koliko se po zavojima mogu bolje vozit.
alonsno, verstappen to iskoristavaju maks, pa i rikiardo

ukidanje tokena malo pomaze, stvarno su bili nasrali toliko pravila, ogranicenja, limita, da su ih mogli slobodno staviti na daljinsko upravljanje
Gabre je offline  
Staro 19.04.2017., 23:53   #416
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koliko vidim, DRS više nema tako strašan utjecaj kao prije.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline  
Staro 19.04.2017., 23:58   #417
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Formula 1 je uvijek bila kraljica motosporta. Dakle, top topova, nema ništa iznad, ništa brže, ništa sofitciranije, ništa SKUPLJE.

Zajeb je što su otišle duhanđije. Marlboro, West, Mild Seven, Rothmans... svaka iole ozbiljna momčad je imala duhan na sebi.

Odjednom, neki pametni birokrati su se sjetili "ajmo mislit zeleno". Pa su limitirali motore. Pa su poterali duhandžije. Pa su uveli pravilo 4 seta guma za vikend. Pa su smanjili motore.

Zašto? Da bi doveli nove momčadi gladne uspjeha.

I eto nam ih. HRT, Lotus (kasnije Caterham) i Virgin (kasnije Marussia, Manor i kaj ja znam kak su se još zvali). Super pojačanja koja su trebala zamjeniti BMW, Toyotu i Hondu koje se samo tako pustilo da odu sa svojim sasvim pristojim motorima tada.
Kako se to završilo? U 7 sezona, zbroj svih bodova ove 3 momčadi je 2. Slovima DVA. I to od onog siromaha Julesa koji pogine u tom jebenom Manoru.
Ali da. Ebeš BMW, samo jedna pobjeda. Ebeš Hondu, samo jedna pobjeda. Ebeš i Toyotu koja je imala Pole position i par postolja...
A ovima je bio jebeni uspjeh ako su bili samo 4 kruga u zaostatku od vodećih.

Nekad Minardi je bio sprdnja, ali su osvajali bodove. Ovako su opelješili naivce i mnoga radna mjesta zatvorili. HRT opremu su čak na kraju prodali "po kili" jer nitko nije htio to preuzeti.

Poanta priče - radije bi gledao po 3 ili 4 Ferrarija, McLarena, RBRa, Mečke, Renaulta, Force Indije i Toro Rossa nego da "uživamo" u osakaćenom sportu koji je takav zato kaj neka tamo Monisha iz Saubera nema para za motore i mora imat pay drivere ili ćerku sir Franka kako nema za poštenog vozača pa vadi Massu iz penzije a u drugi auto meće momka koji je također platio sjedalo. Ono, libo me racku, imate GP2 i niže klase pa ćeš za ovo imati.

Hua!

Brko je offline  
Staro 20.04.2017., 02:48   #418
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Uvijek je bilo sljukerskih nomcadi, i prije 20 godina i danas. Netko se mora i razbijati i izletati i odustajati.
Sjecate se vremena kad bi motori pucali ko kokice svima, od najboljih momcadi pa do najlosijih. Po utrci barem 3-4komada
Ne skecam se kad sam vidio da se motor pravo rasuo i zadimio stazu i povratio ulje van po stazi.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
Gabre je offline  
Staro 20.04.2017., 08:06   #419
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Meni pak nedostaju šljunčare i pijesak pored staze. Naravno, ne želim da itko pogine i da kraj staze bude 30 metara šljunka umjesto asfalta prije zida pa da se ne može prikočiti jer to nikome ne treba, ali neka onda na specifičnim mjestima dodatno prošire zone izlijetanja, maknu asfalt i stave šljunak kao nekada pa kad se neki svjetski prvak malo preforsira i izleti sa staze njegova utrka će biti gotova. To je u starim vremenima dosta pridonosilo drami. Izgubiš 25 bodova samo tako jer si kao rookie ušao u zavoj.

Danas kada je skoro svaka zona izlijetanja prekrivena asfaltom možeš griješiti koliko hoćeš. Svaka greška se prašta osim na uličnim stazama i poznatom zidu u Kanadi. Pitanje je samo hoće li vozač previše poderati gume kod kočenja, pa će morati u box kod nove. Nekada su vozači čak i ukoliko su se uspjeli izvući morali u box promijeniti npr. prednje krilo jer se potrgalo zbog vibracija kada je bolid išao po šljunku, pa to znači gubitak minutu do minutu i pol dok kruže stazom bez prednjeg krila. Isto tako, koliko god neki mislili da uvođenje nadolijevanja goriva ne bi pridonijelo povećanju zanimljivosti, treba uzeti u obzir da je velika razlika u dizajnu bolida koji može završiti utrku sa većim tankom i bolida koji je konstruiran sa upola manjim tankom. Kada ni gledatelji ni momčadi ne znaju s koliko goriva je netko počeo utrku, drama opet raste. Drugačije se troše gume, drugačija su vremena stintova, bolid se drugačije ponaša. Dobar početak je što su dopustili razvoj motora, ali nadam se da neće ostati samo na tome.
Staro 20.04.2017., 15:13   #420
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Eee definitivno se slazem za sljunak!

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
Gabre je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme