|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Disk boot failure + No Fixed Disks preset problem
Jučer sam na starom kompu zamijenio dvd-rom i stavio sam novu mrežnu karticu. Izvadio sam stari dvd (LG neki) i ugradio ASUS DVD-E616P. Kad sam to napravio stavio sam mrežnu karticu D-LINK DFE-530TX. Upalim komp i dobijem error: "Disk Boot Failure, insert system disk and press enter"; stavim original win XP home - ništa. BIOS neprepoznaje novi DVD (samo stavi neke upitnike i takve gluposti). Kad ubacim win 98 boot disk neće mi napravit format c:, a kad napišem fdisk piše "no fixed disks present". Svi kablovi su dobro spojeni. Di je problem? Konfiguracija je : MSI K7T Turbo, AMD Athlon 900 Mhz(socket A), hard WD 20 GB |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
jesi jumpere dobro namjestio? i jesi u biosu nmjestio boot priority?? jel prepoznaje hard u biosu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
neki dan sam imao isti problem ali sa WD HDD, koji sam stavljao na posebni IDE. Kvaka je bila da sam switch na WD HDD-u morao staviti na CS položaj, dok je bio kao primari, ili master javljao mi je istu stvar kao i tebi. Sredi switcheve i sve će raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
na wd-u ako ti je solo disk, onda izvadiš jumper (dakle, staviš disk bez jumpera) a ako imaš 2 diska, onda normalno, 1 master, drugi slave... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|