|
![]() |
#1 |
Guest
|
Instalacija SATA diska
Trebam pomoć. Prilikom instalacije winXP na novi SATA disk ,na početku kada trebam pritisnuti F6 za instalaciju RAID drivera,program ne odgovara,tj,instalacija se nastavlja kao da nisam odabrao F6!!! I,naravno,kod prvog restarta,kada sam napravio particioniranje diska,dobijem "grešku u instalaciji oper.sustava".Ošla tipkovnica ili sje...XP??Ili... Hvala! |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prije instalacije ubaci disketu s driverima od SATA kontrolera koju si dobio s matičnom i kad te zatraži, stisni F6 i malo pričekaj. Nakon par sekundi će ti možda reć da nije pronašao driver pa stisni S (Specify), ak se ne varam. Ponudit će ti nekoliko verzija drivera, ovisno o OS-u, pa ćeš izabrat jedan. Nakon toga instalacija ide normalno, samo prati upute.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ako imas USB tipkovnicu ne rade ti tipke F.... Istu situaciju sam imao prije par dana kod kompica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Floppy, nisam dobio sa matičnom,nego CD,sa kojim napravim bootable floppy sa driverima.Kako mi ne prima F6,operativni javi grešku u prepoznavanju uređaja(ne zna jel' CD/DVD,SCSI ili nešto drugo),traži onaj "S" što ga spominješ,nađe drivere(označeni kao required),izaberem,učita njih i ostale drivere,radim particije,formatiram,prvi reboot,i....."error loading operative system" dok se diže!!!!!! Ljudovi,jel netko zna KAKO ovo riješiti?! Jer probao sam DVIJE P/S2 tipkoivnice,TRI operativna(2xwinXP+win2000),i .....NIŠTA!!!!! Možda da probam drugi HD,da ovaj vratim u trgovinu?(na stranim siteovima isto neznaju riješit ovaj problem već TJEDAN DANA!!?) ![]() E,da! A šta ako mi SATA kontroler na matičnoj ne radi ispravno?Kako to prepoznati ili provjeriti? Ajd' hvala. Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 11.11.2005. u 13:14. |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
E,da...moja konfiguracija je AMD Sempron 2800s.754,Epox 8KDA3I nF3 250,Gigabyte ATI Radeon 9550,2X512 DDR3200 Kingmax SuperRAM,i nestetni Maxtor DiamondMax 10 250gb cache 16mb SATA |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Mighty,ajd' reci koje si/bi ti odabrao (ja one za nf3 komada2). Voki sve sam to napravio,ali NEĆE primit F6,a par sekundi iza toga PRIMA F2 za "recovery console". A do "S" (specify) ionako dodjem jer XP prijavi neidentificirani "device" u daljnjoj proceduri,pa traži floppy sa driverima.Uredno očita drivere i pored upiše"requested",a zatim na prvom reboot-u...Stvarno,da nije SATA kontroller na matičnoj?Kako to provjeriti? |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
pa inače kada stisneš F6 nista se ne dogadja. A da ti nije prihvatio F6 nebi ni nasao nepoznati disk i nebi imao mogucnost stisnuti famoznu "S" tipku. A gdje si uzeo ploču? Jel si u mogucnosti da je odneses tamo di si kupio da pogleda serviser? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Voki,ako ništa ne stisnem(mislim F6),SVEJEDNO dobijem navedenu poruku,tj. izbor "specify" itd. Ploča je kupljena u (sa'š likovat,moguće sa punim pravom!),...ehmmm,uuuuuu Ve-Mil-u OS.E,vidiš,ja njih zvao da pomognu,tel. nisu uspljeli,pitam za mogućnost neispravne ploče/drivera/HDD-a,kažu moguće,ali da ja to SAM MORAM USTANOVITI?!!???EJ,njihovo obadvoje POD TEŠKOM GARANCIJOM,HDD star 6d,ploča 1-2mj. ![]() ![]() ![]() Pazi;nisam računalno baš totalna tetkica ,al' nisam ni osnovao Epox,a niti Maxtor!A za dijagnostiku traže 183kn i to DA IM SVE KOMPONENTE DONESEM ZASEBNO(stvarno,nije tol'ko do love,kol'ko do principa) ![]() ![]() Mighty,probao sam ja obadvije skupine drivera;imaš pravo ![]() Sanjam instalaciju XP-a.... |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako hoćeš, javi mi se na PM pa ćemo pokušat nešto riješit.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Prvo:veliko hvala Domyju_os za ponuđenu pomoć,ali... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izgleda da nešto nije bilo u redu sa cd-om od matične,jer sam slučajno naletio na programčić na PC-u na poslu.Taj programčić služi kreiranju bootabilnih floppy-ja,u njemu sam napravio drivere skinute sa službene Epox-ove stranice i...RADI!!! :clap: Još jednom,hvala svima,i nadam se da će moj problem(a prvenstveno rješenje) pomoći nekome da kraće lupa glavom o zid,ako se nađe u sličnom problemu. ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 14.11.2005. u 12:36. |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Sad javi Ve-Milu OS da si našao riješenje problema, ako ih zanima za 183kn. Čisto sumnjam da je samo tvoj CD došao s.ban.
![]() |
#16 |
Guest
|
Ne mogu za 183kn,jer bushido mi nalaže da im zaračunam kamate,a tolko mi ne mogu platiti. ![]() Za nagradu(sebi),tamo više ne namjeravam ni nogom kročiti(a kamoli nešto kupiti). No dobro,to je moje mišljenje na osnovu ovog i još nekih drugih propusta kojima su me počastili(kriva boja kućišta-ja im pređam preko toga,onda isto to kućište ne radi;skužim da je riknula glavna reset tipka-skinem i zamijenim sa starog kućišta,i opet oprostim...e,pa NEMA VIŠE KREDITA DRUGOVI,MENI DOSTA! |
![]() |
![]() |
#17 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Ne,probao sam i jedne i druge,naknadno shvatio da nF3 nisu pravi driveri,ali to ionako nije bilo presudno,jer neispravan je bio CD od matične(pogle' malo moje kasnije komentare od ovog na koji mi odgovaraš). |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|