|
![]() |
#1321 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Brzopotezno, na koju visinu postavljate straznje (5.1.2)? Gledam sa kauča i izmjerio sam cca 90cm + visna zvucnika. To ispada da je sam zvucnik 10-15cm višlji od uha.
![]() |
#1322 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
No ovo što su mi zadnja 2 višlje nije baš po standardima, generalno bi svi stražnji efekt zvučnici trebali biti u visini ušiju. Ja sam ovako stavio jer sam svojevremeno nailazio na dosta komentara da ljudima ovako generalno više paše. Meni iskreno zvuči super, a sad da li bi mi bilo bolje da su nešto niže - ne znam ![]() Scena u npr. Oblivionu gdje sa svojom letjelicom slijeće na onaj stadion - strava od osjećaja, čuješ ga svaki tren točno gdje bi trebao biti u odnosu na tebe....
![]() |
![]() |
#1323 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
![]() Rađe niže par cm, pa podignem knjigom, letvom, nogicama ![]()
![]() |
![]() |
#1324 |
Flajing super šiiiip
|
![]() |
#1325 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
surroundi koliko sam ja istrazivao bi trebali biti vislje od usiju nekih 30-40cm. Pogotovo ako ti ja kauc odmaknut od zida straznjeg a zvucnici iza. Prednji zvucnici, odnosno visokotonac u razini usiju. Meni je ocigledna razlika u prednjem stageu sada kad sam sve ustimao, toliko da mi se centralni zvucnik cuje kao da dolazi iz sredin eekrana, a u biti je dolje na podu nize. No imam ga nakosenog da tuce ravno u glavu. ![]() ovo je jedno dobro stivo da se pohvata sto kako kuda ![]() https://www.dolby.com/us/en/technolo...guidelines.pdf Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 27.02.2017. u 16:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Surroundovi bi trebali biti na nekih pola metra iznad uha dok sjediš. Tako se masterira audio od filma. Pogotovo ako se sjedi na stražnjem zidu. Ako se ima mjesta iza fotelje barem 1m onda može i niže. Sad, kako kome bolje paše je druga stvar. Meni su doma zadnji na 2.5m visine, fotelja je do zida+police po zidu ali čuje mi se dobro. Generalno ni smještaj ne pomaže ako film ima loše miksan surround. G2 sent it |
![]() |
![]() |
![]() |
#1327 |
Vršni visioc
|
Imam još 24h da odlucim ![]() Surround bi trebali bit višlji od ušiju? Hmm, nemam iza kauča ništa osim zida (znači da idu ljevo i desno od mene cca 90-100 stupnjeva). Da ih dignem za par cm od ušiju ?
![]() |
#1328 |
aka Edo, aka Syncros
|
A gle, postavi ih provizori na nešto pa vidi, probaj par visina. Evo sad gledam na Dolbyu i piše idealno malo povišu ušiju pa sad vidi. G2 sent it |
![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Vršni visioc
|
![]() |
#1333 |
Vršni visioc
|
![]() |
#1335 |
Vršni visioc
|
Došla većina i krenuli radovi. Naravno da sa bolovima u misicama javljam da sam cijeli stan preuredio zbog toga u 2 dana. SVS PB1000. Znam da sam trenutno euforican (jer je novo) ali nikad nisam imao prilike cuti ista slicno. Moj najveci/najbolji sub do sada je bio od 2.1 logitech sistema za 270kn u cosku sobe i njegov (boooom, booooom, muddyyy feeling). Nisam radio sub crawl jer iskreno nemam gdje sa njim osim jednog mjesta (ali mislim da sam piknuo jackpot) no ovo je u rangu sa imaxom a ne home cinema forom. Znači taj SUBsonic filing je van svijeta. Prvi put me stepavaju pluća a ne čujem zašto ![]() ![]() Denon AVR-X3300W - prije toga imao yamahu iz 2001. Ovo je cudo gdje je to otislo. 4k pass, 60hz, kodi - automatski refresh rate switching. Upareno sa philipsom 4k, nvidia shieldom, xboxom, synologyjem i amis tv (kojeg ne mogu više gledati zbog slike a sada i zbog zvuka). Sve bežićno, radi kao iz šale. OSD kalibracija, osd menu... Grije se, što jest da jest. Ima eco mode, ali nije da pomaže hlađenju kod "filmova koji se gledaju kako spada". Ostalo: Magnat motion 990 set 5.0 (iz 2001.) Imaju dobar freq range i sasvim solidno prate sve što se događa. Nemam veća iskustva ali nisam trenutno u situaciji mjenjati ih (iako bi zbog boje ![]() ![]() Štelao sam cijelu noc crossovere, distance, čuda. Da izvučem još koji Hz simo tamo ![]() Veselim se i tepihu/zavjesama jer je velika jeka trenutno u sobi. Kad sve posložim, okinem finalnu sliku :P ![]() Prije: ![]() Prije i zena u radu :P ![]() ![]() custom made stalci od ikejinog CD holdera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1336 |
aka Edo, aka Syncros
|
Daj samo objasni što misliš pod Kodi i sve bežično kod Denona? G2 sent it |
![]() |
![]() |
![]() |
#1337 |
Vršni visioc
|
https://kodi.tv/ - software za library i media player - imaš temu u audio video ![]() Denon - bežićno povezivanje na net, soptify, airplay, bla bla...
![]() |
#1338 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
Sretno sa SVSom, jeben sub. G2 sent it |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1341 |
Flajing super šiiiip
|
Pa fino fino, samo naprijed ![]() Zanima me kako će finalno izgledati (kad staviš te zavjese i tepih, te kompletiraš 5.1.2). Ima da uživaš ko malo prase (znam po sebi) ![]() Ja sam evo napokon kupio i crne roll-on zavjese pa ću ih montirati u petak/subotu. I taman tada riješim i boju ovih wharfedale dfs-a (bojam ih u bijelo, pretpostavljam da si me zato prozvao ![]() E i da, dogovorio sam sa ženom da ćemo definitivno kupiti i nekakav tepih osrednje veličine da prekrije osrednji dio prostorije. Eto, to je da mi Gabre bude sretan ![]() Jedino što poznavajući svoju ženu i sebe, odabir za njega će pasti za nekih par mjeseci tek ![]() I to će biti to za sad od mene. 7.1.4 će morati pričekati barem 3-4 mjeseca, a realno i više.
![]() |
#1342 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ima li tko iskustva sa soundbarovma? Imam Denona i 5.1 no preselivsi sve u novi prostor jednostavno mi je dosta zica i razvlacenja svega. Kada bih htjeo da to izgleda kako spada trebalo bi provlaciti kablove ispod parketa, stemati zidove i sl. ali posto nije izvedivo, samo razvlacenje kablova na sve strane isto ne dolazi u obzir tako da razmisljam o all-in-one kombinaciji (spoji dva kabela i sve zaboravi) ![]() Od trazenja na sve strane jedino Cambridge Audio TVB2 i Samsung HW-K950 djeluju zanimljivo. Samsung je cjenovno papren ali mislim da bi to bilo to. Smart tv, media player i comp kao audio player. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1343 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Imao sam slično razmišljanje i odlučio probati sa LG SH4, primarno zbog zvuka s tv-a (da ne moram svaki put paliti AV receiver, prebacivati izvor, itd.) i bome, i da mu ne znam cijenu rekao bi da sve skupa zvuci prilicno dobro. Pali se zajedno s tv-om, upravlja se s daljinskim od tv-a...sinkronizirao ga s AV receiverom i nakon prodaje SVS-a, za filmske večeri uskače zbog wireless subwoofera + kao dodatni "centralni zvučnik". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Lika u mom srcu
|
Ako si imao pristojan setup prije, onda nemoj ni gledati jeftine soundbarove. Ima ih sigurno dobrih,cak ih ima koji dolaze i sa bezicnim straznjim zvucnicima Samsung definitivno od ova dva |
![]() |
![]() |
![]() |
#1346 |
Vršni visioc
|
zoki, taj CEC dana imaju manje vise svi uredjaji ![]() ![]()
![]() |
#1347 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1348 | |
Premium
|
Citiraj:
http://hdtelevizija.com/2017/02/26/s...avi-recenzija/
![]() |
![]() |
#1349 |
Lika u mom srcu
|
soundbar koji ima mogucnosti kao receiver, kao onaj gore sto ima 3HDMI ulaza, je po meni super. Pogotovo za manji prostor, nemogucnost stavljanja zvucnika, kablova, itd. covjece cak i atmos podrzava i ima zvucnike. bez zajbancije da sam znao da tako nesto postoji, dvaput bih razmislio bih li se zajebavao sa raznim zvucnicima, kablovima, receiverima, itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|