|
![]() |
#1054 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#1055 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Nađi HMM od oba i provjeri ime / FRU. Ovako napamet, 98% da paše tj. da radi. Za SW dio priče pogledaj x stranica nazad u ovoj temi, naknadno sam ubacivao WWAN modul u jedan T410. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1056 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Nego, što nema X230 zalemljen procesor na ploču? X230 s 8GB, upgradeom na i7 3630QM, 180GB SSD i tipkovnicom iz X220 bi me izašlo nekih 520€. Za 470€ dobijem yogu 2 pro, the struggle is real ![]() X230T mi nije opcija jer je nepotrebno skuplji, a ne dobivam finger-touchscreen, već moram olovkom tapkat, tako da praktičnost touchscreena ne dolazi do punog izražaja.
![]() |
![]() |
#1057 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Isprva sam sam htio T420 nadograditi na i7 ali odustao zbog grijanja. Koliko vidim na T430 ima bolje riješenje za i7 novije generacije. Meni T420 ugodno služi, mobilan i manje zauzima mjesta na kauču. Nego, hvala @calypsu na 9cell bateriju Razmišljam onako, da li pašu baterije na T430? ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1058 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1059 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1060 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
U T430 ti tvornički idu:
Za Gobi je @Nikky prije nekoliko stranica napravio tutorijal što i kako na Windowsima, ali ti ja iz prve ruke mogu reći da je ugurati vlasnički firmware u Linux muka i da sam odustao, stavio modificirani BIOS bez whitelista i stavio neki Toshibin 3G modem s Ericsson čipom... govorim o T420. *** Za T430 je malo malo zeznuto modati bios pa sam dugo i strpljivo (četiri dana) kopao po ebayu i nekidan ubo povoljno Ericssona (H5321gw), ![]() ... koji je stigao jučer. Evo prije, 10 minuta sam ga ugradio u T430, Linux ga je prepoznao i radi out of the box bez instalacije bilo čega ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 01.03.2017. u 22:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1061 |
Moderator
|
Fino kolega. Sad si tek nafrkao, 300% dostupan svugdje ![]() Na #26 stranici ima moja "priča" za Gobi 2000 & T410. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1063 |
Moderator
|
Nema problema, isporuči mi materijal i daj par dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Moderator
|
Linčino, neda ti se Googlat ? ![]() https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPa...00/td-p/436343 U principu razlika je mala i oba su već "stara" jer se tu detalji brzo mijenjaju / dograđuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1067 | ||
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Znači trebam kupiti za T430 - Ericsson HSPA+ WWAN Minicard (H5321gw) da bi to sve radilo kako treba. Ako neko od Vas ima viška kupujem,ako ne tražio sam na ebaju To bi trebalo biti OVO , OVO , OVO ? Znači bilo koji od ta tri, upiknem odzadas di je memory slot, povežem antene,malo jebanja sa driverima i eto ga? To je u stvari ovdje na strani 76 samo nekužim jel to ovo PCI Express Mini Card ili PCI Express Half Mini Card ? I jel ide neki drugi wwan modul u t430 osim ova dva, gobi i erikson, bez modanja biosa i drkaranja? Edit: Nemam laptop pri ruci, niti ću ga imat do 15.3 kad se moram pojavit sa modulom i to sredit u pol sata. Što ako nije wwan ready,tj ne nađem žice ispod memory slota? ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo, ako kupiješ H5521gw moraš ga kupiti sa onim limenim dijelom koji ga drži u utoru jer je pola veličine do šarafa: ... ili ako želiš biti ziher da će raditi, imam jednog Gobi 3k pa se možemo zamijeniti za jednog tvog Ericssona (H5521gw)... meni Ericsson paše za Linux na T420, a ti na Windowsima ionako moraš stavljati drivere, a Gobi je pune veličine pa ne treba nosač ![]() Mislim da su svi T i X modeli wwan ready. EDIT: ma hebeš te male slike s interneta, evo poslikao sam H5321gw u T430... modem je pola veličine i tu vidiš modem i nosač. ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 02.03.2017. u 10:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1069 |
Sandy!!!
|
Citiraj:
![]() Taj Gobi 3k normalno radi na našim carrierima? Tcom Vip i to? Max speed mi se čini da san naša da je 14Mbps, kod Eriksona je 21? Ma glavno da ja dodjem to uštekam, instalam šta triba i vozi dalje ![]() Ovi H5321gw sa ebaya nemaju taj metalni add-on , a i naša san na par mista po netu kako prodaju fake, tj nisu Lenovo nego Toshiba i neki drugi,pa laptop opet neće da radi sa njima. Zalipe lenovo naljepnicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1070 |
Moderator
|
Važno je / bitno je koji OS misliš dignit ili već je instaliran. Sa W8 i W10 može biti veselja dok upogoniš, sa W7 i XP ide bez problema sa odg. drv / sw sa supporta. Sam si kopirao šta sam pisao pa ponovo pročitaj ![]() SW za "aktivaciju" sim card ima opciju vezano za operatere, odabereš universal i ima da radi sa našima. Ako uzmeš podržani FRU raditi će 100%. Trampa sa kolegom te rješava brige jeli odgovarajuči ili fejk. Općenito kod WiFi / WWAN kartica za laptope imaš situaciju da je isti "komad" ali je ubačen drugačiji FW (pamet) vezano za kojeg proizvođača je namjenjeno (IBM / Lenovo, HP, Toshiba, general, ...). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1071 | |
Sandy!!!
|
Citiraj:
![]() Ništa, bit će trampa, šaljem kolegi PM ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Premium
|
Moram ovo napisat negdje... ![]() Naime, kolega je pronasao nacin kako je moguce sje*at Thinkpada T seriju... On ima T540p... I eto, nesto ga je clickpad nazivcirao i odvalio ga je sakom... Naravno, laptopu nista, ali HDD koji se veselo vrtio je izgleda dobio udarac i neka glava je opalila po ploci i sad je veselje jer se laptop svako malo resetira... ![]() Da ne povjerujes... Dakle, sa svim akcelerometrima, zastitama, magnezijskim kucistem, Thinkpad T serija ne moze izdrzati udarac sakom dok disk radi... Osim u slucaju da ima SSD, onda moze... ![]() Logika je jednostavna - Thinkpad nikako ne moze znati da ce ga odalamit necija sapa, jer stoji na mjestu, u miru, i veselo nes krcka po disku... ![]() Dakle, ako tucete svoje Thinkpade, a vjerujem da smo ih svi tu i tamo zveknuli, pripazite da nemate HDD unutra... ![]()
![]() |
#1073 |
Moderator
|
Na žalost istina, zaštita ne stigne odraditi ako je unutra hdd. Pitanje je jeli nastradao "samo" hdd ili negdje neki spoj / lem sad zeza. Ako baš morate, tucite stol / ormar a ne nedužni lap. Pazi da nas ne optuže da propagiramo nasilje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1075 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1076 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Moderator
|
Baš odlično izgleda, štos je šta baš svijetle naša slova ... Pa kolega gdje je kraj ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1078 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Svejedno, hvala na tom odgovoru. @Bertone Lijepo. Nešto u zadnje vrijeme Tapatalk zeza sa prikazom slike, Takođđer preko mobitela Chrome ima problem prikaza.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Premium
|
Pa tu je kraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1080 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Nekad mi se čini pametnije preskakat ovu temu ![]() Kad vidim upgrade koje radi kolega @bertone dođe mi samo da trošim pare ![]() Ali ima i za to lijeka, želim isprobati par distri pa će zaboravim na ovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|