|
![]() |
#3032 | |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3033 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
![]() Mobiteli od 8 somova ![]() Moguće je svašta. Da bude suzdržan u OC smislu, a možda bude i The One of Zen family (kao što je sada g4560 među Kaby glavna pojava). Sa ovakvim cijenama sigurno privlači najviše pažnje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3034 |
Overclocker
Datum registracije: Nov 2016
|
Eto čudit ćemo se što će amd-ov flagship bit 5000kn jer to je skupo, a intelov ekvivalent 6900k je samo 9000kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3036 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Znaci uzet jedan 8 core i miran si sigurno 6 godina, 600€ sa porezom uopce nije strasno kako sam mislio da ce biti. Onome kome je 600€ skupo taj nikad ni nije gledao 6900k kao opciju, ali ici ce to jos dolje, pogotovo ako reagira Intel sa snizenjem cijena.
![]() |
#3037 | |
Premium
|
Citiraj:
Doduše kad zanemariš flagship i gledaš ove isplativije 8/16, te sigurno mnogo jeftinije mbo od x99 ušteda tek onda postaje ogromna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3038 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
600€ je flagship, na istoj stranici je osnovni 8/16 model 386€. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3039 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Potpis ko kuca!
![]() |
![]() |
#3040 |
Uptime 99.99%
|
![]() |
#3041 |
Premium
|
Sada ih navodno šalju recenzentima, sigurno ih i štancaju na veliko ako su potpuno gotovi i definirani (barem octe), mbo vendori ih sigurno imaju dosta itd. tako da kad uzmes u obzir sve te radnike u aziji kojih ih se mogu dočepati nebih se iznenadio da nas dočekaju recenzije vrlo brzo (još leakova raznih benchmarka se podrazumjeva) kao u slučaju kaby lake, jer NDA obvezuje samo one koji su ga potpisali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3042 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
El još stoji ono da svi idu u isto vrijeme van il oni to planiraju ko doma kad pečeš palačinke izbacivat; 2 danas, za mjesec dana još 3 itd? zapeo mi ovaj r5 (nadam se da mijenjaju ime) za oko.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3043 |
Premium
|
Kolko sam ja skužio prema zadnjim glasinama - kao ipak 28.2. da dolaze ova 3 okta modela, a 2.3. kao ostali?! Ili 28.2. recenzije, a 2.3. prodaja... EDIT 2.3. - 16:00 CET (Central European Time) http://www.sweclockers.com/nyhet/233...ras-den-2-mars Inače 28.2. će AMD navodno imati svoj neki event, no priča se da će onda o Vegi govorit, no vjerojatno će biti i nešto zena Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 15.02.2017. u 19:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3044 |
Overclocker
Datum registracije: Nov 2016
|
2 dana razlike stvarno ne igraju ulogu, eventualno ako netko želi baš odmah kupiti pa naruči drugog, možda mu neće stići idući dan nego nakon vikenda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3045 |
Premium
|
Realno ne treba ništa kupovati odmah. Minimum minuma tjedan lufta, poželjno i više. Radi hype cijena, ali mene konkretno zanima i feedback za mbo (bugovi, OC ponašanje i sl.), za to treba i dosta više vremena |
![]() |
![]() |
![]() |
#3046 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Sumnjam da bude bugova. Uvjeren sam da bude to poprilično ispeglano kad izađe van. Puno oni to pickaju i lickaju i sigurno to i žele da to bude sve funkcionalno na day 1. Kad se sjetim P45 čipseta i 45nm procesora, kupio sam P5Q-E čim su izašle. Tjedan dana to nije radilo kak se spada i u tih 7 dana su izašla 3 biosa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3047 |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#3050 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Jos 2015 su iz TSMC-a rekli da su osigurali narudzbu iz AMD-a. Tad su svi mislili da je to za Zen ili Polaris ali je ispalo da proizvode APU-e za konzole. Xbox One S isto ima 16nm APU, ovo je potvrđeno iz MS-a. Već imaju dosta iskustva s 16/14nm FinFet procesom (PS4 Slim, PS4 Pro, Polaris, Xbox One S), tako da su se do dolaska Zen-a već fino uhodali. Citiraj:
http://www.eurogamer.net/articles/di...tech-interview
![]() |
![]() |
#3051 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Aha, 27 godina ![]() U 6 godina promjenim 2 žene (pravno) a komoli tek cpu ![]() ![]()
![]() |
#3052 |
Antimićanin
|
Kolega je mislio da je miran sa performansama toliko ![]() To što Intel svaka 2 mjeseca kenja sa novim socketom, ne nosi veliki pomak u performansama već samo veliki nedostatak rezervnih dijelova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3053 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Kad izadje nova platforma "djecje bolesti" odnosno poneki bug su normalna stvar, i to ne mora nuzno biti do AMD nego i do mbo proizvodjaca. Nakon prvioh mjesec dana velika vecina biti ce popeglana jer bude odmah u startu solidan br.usera pa ce i te djeceje bolesti brzo izac van.
![]() |
#3054 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3055 |
Antimićanin
|
A čuj, da na moju plaću mene i7 7700K košta 500 kuna i ploča 300, isto kao i amere bi me bolio kitomir koja je razlika. Nebi ni pratio vijesti nego bi zvao Uzija svakih 8-10 mjeseci "jel kaj novo Intel poslao da uzmem". A ovako kad jednu plaću koštaju proc, ploča i ram, baš mi se to i neda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3056 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Sto se mene tice moze Intel svakih 3 mjeseca izdati novi procesor, ali dok performanse nece izmedu svakog procesora biti bar 25% ne isplati se mijenjati postojeci. (Zato i imamo masu trzista dobrih procesora za kojih vise nema maticnih ploca) Isto kao i kod Samsunga, vec je postalo nategnuto da li svakih 2 godine odnosno dvije generacije mijenjati Samsung Galaxy 5 na recimo 7. Trziste je postalo dosadno nema napredtka samo neke kozmeticke izmjene i sad se stvarno nadam da ce AMD napraviti pomak u performansama i potrosnji. Moj CPU i5 3570K ce uskoro imati pet godina i moze bez problema jos tu jednu godinu raditi, bez da se osjete godine, a recimo graficku 280X sam zamijenio sa RX 480 jer je razlika nebo i zemlja po performansama i potrosnji. Nazalost zato i sirotinja ostaje sirotinja zivi iznad svojih mogucnosti i pokusava kreditima pratiti "napredak" odnosno marketing. Tako da sigurno necu svoj procesor zamijeniti sa recimo Intelom sedme generacije sa 4 cora, to je suludo, ako mijenjam idem bar na 8 corova uz kako sad stvari stoje nizu potrosnju struje. Napravis cost benefit analizu i vidis da li ti vise vrijede novci u novcaniku ili neka nova stvar, naravno nismo svi isti.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 15.02.2017. u 22:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3057 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Zar mislite da je ovaj cijeli hype oko zena tek tako, jer je novo od AMDa ? Jer je nesto "leakano" ? To se sve lijepo planira za jaaako lijepe novce. No sad smo otisli s teme. Veselim se Zenu svakako. Više me zanima zbog OCa nego zbog fičura! Dokle ideeee ?
![]() |
![]() |
#3058 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3059 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
S druge strane imaš lika kao mog stanodavca tamo koji me tražio da mu složim komp. Tada je taman Skylake izašao i lik hoće to jer su mu svi rekli kako je to nova stvar i to mora imat. Reko gle složit ću ti generaciju stariji stroj za koji znam da provjereno sve radi kako treba. Ali ne, hoće on DDR4 i skylake. I tak jasno da sam prvih par mjeseci imao jebade s Gigabyte pločom koja bi random rušila sedmicu, ne bi se htjela probudit iz sleepa i sl. Mislim ffs USB 2.0 portovi nisu htjeli radit s nekim uređajima ![]() Tak da nema šanse da više kupujem ikome novi stroj prije nego se vidi što s čime radi kako treba. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3060 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |