|
![]() |
#2791 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
AMD je u tome daleko odmakao u usporedbi sa smijurijom zvanom Intel igpu. Recimo HBM on die in future. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2792 |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Gle, realno, sve kategorije ispod RX460 su već sada praktički nepostojeće, tako da je ovo samo evolucija u tom smjeru. Posebno ako se uzme u obzir da nemaju konkurenciju u toj niši (mislim na gaming capable APU-e)
![]() |
#2793 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2794 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Ne nego ćemo se mi smijat njima jer će PC za sebe biti u maloj kutijici (MBO+CPU+RAM+SSD) kojeg će napajat adapter sa 12V a u drugom velikom kućištu će biti sama grafička koja će imat svoj PSU i vlastitu 220V utičnicu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2795 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2799 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2800 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() da bude makar malo OT, kad naprave holograme i ostale pizdarije, dobrano ćemo otupavit.. već sad smo upitni, pogotovo ove nova generacija djece, koja praktički živi u internetu... .. ugl, tina katanic here i come! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2801 | |
Premium
|
Citiraj:
http://wccftech.com/amd-files-gpu-la...izio-mediatek/ http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1025 Međutoa mediji su taj sporazum (ako postoji) krivo shvatili |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2802 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
APU je super ali ne za gamera, barem ne onog srednje zahtjevnog. RX 460 je sada neki minimum za igranje, kroz godinu dana će biti neupotrebljiva. Diskretne grafe idu i do 50% po performansama iz generacije u generaciju. Velim super je APU, ali bazirati na grafičkom dijelu iz njega gameski stroj mi nikako ne drži vodu. Stvari su se opet pokrenule, 4K igranje je pred vratima...RX 460 će uskoro biti kartica za gledanje videa ![]() Po meni mogućnost izbora procesora bez grafičkog dijela je blagoslov, nikada ga nisam koristio a vjerojatno nikada ni neću. Zašto da plaćam nešto što mi ne treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2803 |
Premium
|
Bili bi odlični za "e sports gayming" https://www.youtube.com/watch?v=gp3yT-lurOU https://www.youtube.com/watch?v=1q5RnZKJl58 https://www.youtube.com/watch?v=5g3jVGuICGs itd. Takav tip ljudi ti uglavnom samo takve igre piči (znam ih ja nekoliko) Zatim "sportiste" - FM, PES itd. ![]() Drugi scenarij za koji bi bilo zgodno je u budžet buildovima ili konfe u kojima gpu nije mega prioritet. Recimo pretpostavka je da bi takav APU bio jeftiniji od ekvivalentnog zen cpu + rx 460 Naravno bila bi OK i za mnogo zahtjevnije igre, ali ne sa velebnim fps-om i/ili detaljima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2806 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Naravno da ima publiku, daleko od toga ali nije ni ništa neviđeno...sad da je rx 460 neka revolucija kao APU. Stvari se ubrzano mjenjaju, smjena rezolucija je tu, sve je jasno kad su već i konzolaši na 4K, makar ne na skroz nativnoj ali pucaju masovno na 4K telke. APU je bio i ostati će za nezahtjevne, bez obzira na rx 460...to je minimum koji bi imo bilo kakvog smisla za naredne godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2807 |
Premium
|
Pa bilo bi neviđeno za igpu performanse (ako uopće naprave sa hbm). Naravno taj level performansi sam po sebi nije ništa neviđeno, to se podrazumjeva. Ti još u igpu priču ubacio 4K ![]() Nije sve za svakoga, niti svaki cjenovni rang za sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2808 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
But then again, ajmo reć da imaš tu mini 460-ku sa procesorom. I s tim guraš igrice, dok ne kupiš diskretnu grafu. Što znači, više ljudi će moć kupovat bolje kompjutere. A onda ima i ono dual GPU što nemam pojma jel isplativo (ono, integrirana+diskretna grafa zajedno rade). Al za Esports i neke starije igrice, 460 je sasvim dovoljna. Mislim, evo sad sam pogleda i 460-ka gura BF1 1080p na 60+ FPSa (je medium but then again grafu moš kupit za cijenu vreće zemlje). Što ako se može na integruši radit, all the fucks yes please |
![]() |
![]() |
![]() |
#2810 |
Premium
|
AMD Ryzen rumors (prices & launch date) Glasine za EU cijene baš kao one moje procjene, imena su se izgleda zakačila u medijima, no lineup prema ovome nije 17 komada, nego mnogo realnijih 4-5, te svi sa SMT |
![]() |
![]() |
![]() |
#2813 |
Premijum AMDebil
|
IMHO, previše su to klimave informacije da bi bile točne Npr. 1700x i 1800x 200 mhz razlike (znači ugrubo 5-6 %) a razlika u cijeni 130 eura ![]() Onda zbrka - procevi sa i bez x, gdje ovi bez x bi imali praktički istu frekvu a manji tdp. A i naming schema nema smisla po meni
![]() |
#2814 |
Premium
|
Glupavo je, ali sigurno ćeš imati flagship sa par sto mhz primjetno skuplje. Pa sjeti se fx-a... Danas je FX 9590 duplo skuplji od fx 8300, a isti čip... Prema ovom njihovom bi bio cca 25% skuplji. Tako nešto ti je i i5 6600 (non K) skuplji od i5 6400 itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2815 |
Premijum AMDebil
|
Istina, ali je out of the box ipak jedno 30-40% brži, a ne 5-6 % (4.7/5.0 Ghz vs. 3.3/3.6) Jasno mi je da flagship procesori nisu i ne mogu biti value for money, ali baš da 200 mhz opravdava 130 eura veću cijenu, ne bi rekao ![]() Po meni, treba razlika i u stock i u boost taktovima biti barem 400-500 mhz za tolku razliku u cijeni
![]() |
#2816 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2818 | |
Premium
|
470€ = 3499.83kn Ajmo za EU uzet Đermaniju kao referencu, te da bi kod nas samo za 6% veći porez bilo = 3709kn Flagship, 600€ + 6% = 4735.94 kn Citiraj:
![]() Kažem, ja sam uvjeren da su cijene unutra, čak i da je ovo fejk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2819 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
|
![]() |
![]() |