|
![]() |
#5881 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
i7 3770K svakako overclockati, imaš stock cooler ili neki drugi? Od ostatka, novi/veći SSD. Ne isplati se ništa tu mijenjati zasad. Ploča ti je vrlo dobra. i5 760 je još dosta stariji i nema baš nadogradnje za taj socket. Eventualno novi SSD kao i kod prve. 3770K ne ide na tu matičnu. Čekaj AMD Zen... pa dok kupuješ neki bartem 6C/12T procesor, 3770K konfa će ti postati backup ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5882 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
240gb Kingston ssd je primarni ali ide uskoro veći. Možda onda da kupim kućište sa vodenim hlađenjem? Ne mogu se sjetiti jesam li mijenjao cooler, čini mi se da jesam, lijen sam sad pogledati jeli stock ili nešto bolje. Kučište je neko bezveze, privremeno rješenje koje je postalo trajno. 6C/12T bi mi bio isplativ upgrade. Koji bi od ovih s popisa bio best buy? Ne znam razliku između Sandy i Ivy Bridgea, ni jeli bolje manje ili više W ![]() Instalirao sam ASrock tuning utility, OC-ao sam ga već nekad prije iz biosa na 4GHz. Ljeti u full loadu temp bude 90-100 stupnjeva. U voltaže se ne kužim. Sad se već trebam prebaciti na neku OC temu ![]() Hvala na odgovoru! Zadnje izmijenjeno od: coconut. 12.01.2017. u 06:40. Razlog: slike u thumbove |
![]() |
![]() |
![]() |
#5883 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Nemaš upgrade path sa 4c8t procesora na intelovim mainstream socketima. To su sve ekvivalentni xeoni tvome koji su još k tome zaključani Za cooler provjeri, sudeći po temperaturama ja bih rekao da je stock. Kupiti lc-cc-120 minimum (cca 170kn) ako bi bacio OC, a max nešto tipa scythe ninja 4 (ako stane u case visinom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5884 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
Poštovani forumaši, ovo su moje trenutne komponente. MBO GIGABYTE GA-MA790X-UD3P (AM2+, AM3 Support) CPU AMD Phenom II X4 940 BE AM2+ VGA XFX RADEON R7 260X RAM DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5 HDD HITACHI 500 Gb , 16Mb cache, Serial ATA II 3GB/S, 7200rpm HDD SAMSUNG Spinpoint F3 ST1000DM005/HD103SJ 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL + još jedan DVD RW LG neki PSU Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX CAS ANTEC NINE HUNDRED TWO -EU (Gamer case, bez PSU) MON SM 2243NW 22", Wide,1680x1050, 300 cd/m2,8000:1 + mrežna kartica i tv kartica Drugo što mene zanima jest što bi preporučili za nadogradnju ove konfiguracije. Treće je za onoga koji mi je ovaj post uklonio dva puta. 1. put je bio kao posebna tema, drugi put na mišljenjima i sada na komponentama. Pa hajde reci mi gdje da objavim pa da ne makneš, sunce ti tvoje. Zadnje izmijenjeno od: coconut. 12.01.2017. u 15:14. Razlog: procjene imaju vlastitu temu na koju ti još nemaš pristupa |
![]() |
![]() |
![]() |
#5885 | |
Premium
|
Citiraj:
Znači, OC uz upgrade hlađenja je najlogičniji korak. Uz to, i drugu konfiguraciju dovesti na razinu prve. I onda i nju OC ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5887 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
@Antius Prvo, ako želiš procjenu konfiguracije, ideš na tržnicu -> procjene. Drugo, nisi napisao niti s koliko love raspolažeš, niti za što konfa služi. Treće, bez obzira na sve, možeš si ostaviti napajanje, kućište, hardove i grafu eventualno (ako ne igraš baš nešto previše nove naslove, ili ne igraš uopće). Sve ostalo moraš zamijeniti. Uglavnom, trebaš SSD, novi monitor, matičnu, proc, rame i grafu eventualno. Ovisno o koliko love pričamo možemo nešto skombinirati. Zadnje izmijenjeno od: coconut. 12.01.2017. u 15:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5888 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Da bi dobio prava pristupa tržnici pročitaj ovo
![]() |
![]() |
#5889 |
Premium
|
Vezano za prijašnje upise, odlučio sam se na upgrade polovnim komponentama. (i5 komponente će na bubanj) Veći ssd na oba; mbo+cpu+ram; možda gpu; kućište s vodenim hlađenjem za postojeću i7 konfiguraciju (i5 ima); sigurno sam nešto zaboravio. Nemam konkretan budžet, htio bih bang for the buck. Na tržnici sam zasad našao sljedeće: Intel Xeon E3-1225v3 socket 1150 + MBO Asrock Z68 Pro3 Fatallity Gen3 socket 1155 Koliki je nedostatak to što procesor ima 4 threads? i7 ih ima 8 edit: lutam, treba mi jači procesor od E3 Zadnje izmijenjeno od: murina. 13.01.2017. u 22:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5890 |
Premium
|
Ionako ti ne može taj cpu (1150) na 1155 mbo. A i da može, kao što smo ti rekli - nemaš upgrade opcija. Inače i7 ima od quadova pa do 10-core... Na "narodnim" socketima (1155, 1150, 1151) su ti sve quadovi + ht poput tvog, dok na profi socketima poput 2011, 2011v3 imaš sa više jezgri |
![]() |
![]() |
![]() |
#5891 |
Premium
|
Isti je prodavač, pa sam brzopleto zaključio da su kompatibilni. Ipak ću ić u slaganje konfiguracije sa više jezgri, vjerojatno novu, tako da temu prebacujem na drugi topic. Hvala na odgovorima, pomogli su! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5892 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Pitanjce - htio bi nadogradit RAM u starom računalu, imam 2x2GB DDR2 Kingston HyperX @ 800 MHz, našao sam na njuškalu istu za 200kn (ima isto 2x2GB na 800 MHz te je i vizualno ista) ali samo želim provjeriti jel je to dosta informacija ili treba još provjeriti latencije, ser. br. jer želim biti 500% siguran da su iste! -ako to kupim i uštekam, jel će mi sve 4 štangice radit u dual channel ili? Jel je to jako bitno uopće? Hvala.
![]() |
#5893 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako su na 800MHz, trebale bi biti međusobno kompatibilne. Radit će ti u dual channel ali oko toga se ne trebaš previše zamarati, to je 3-4% poboljašnje u performansama. Inače, za oživljavanje starog PC-a će ti prije pomoći SSD nego RAM |
![]() |
![]() |
![]() |
#5894 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Dual channel ti nije toliko bitan, ali da, radit će ti u dual channelu Eventualno ti postoji mogućnost da bi ploča mogla kenjati ako su joj popunjena sva 4 slota, sjećam se da su meni neke Gigabytice znale zezati |
![]() |
![]() |
![]() |
#5896 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Nadam se. Hvala svima na odgovorima!
![]() |
![]() |
#5897 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Pitanje za specijalce ![]() Imam i7 860 sa 16gb DDR3 1600 kojemu je nedavno blago u gospodinu izdahnula radeonka 7950 (jos boota, ali baca artefakte i bsod cim se malo ugrije - grijat cu je zrakom, ali o tome u nekoj drugoj dretvi). Pogonila je FullHD rezu (1920x1080) u igrama i nisam se bas imao razloga zalit - skroz kulturno i pristojno. Posto se keshowine za novu platformu nema, zanimalo bi me sta da pokusam ubost na trznjaku ili okolo a da fino pase na moj proc. Od igara ganjam WoW (brodiće), STO, HOTS, D3, NFS - rijetko nesto drugacije... Mogu ganjat opet 7950/280tku ili nekakvu điforsulju ovaj put? Sta vi kažete ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: QS. 24.01.2017. u 14:54. Razlog: Nepis-men |
![]() |
![]() |
![]() |
#5900 |
Premium
|
Samo to ti je sve downgrade ili sidegrade. http://www.iqcentar.hr/product&product_id=54520 Fino bi to išlo uz tvoj cpu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5903 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ili pak otići na rabljenu gtx970 ili r9 390, probati upecati za 1500kn, pa biti happy ![]() Ili uzeti 380x s tržnjaka ovdje s godinu dana gare.. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 25.01.2017. u 15:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5904 |
cyborg
Datum registracije: Dec 2016
|
Razmišljam o upgradeu kompa za što je moguće manje novaca i naletio sam na ovu ploču https://www.alzashop.com/gigabyte-b1...catid=18856826 i upario bih je sa G4560. RAM bih svoj iskoristio i kad iskoristim onaj bon od 5 eura to bi me sve skupa koštalo negdje oko 875kn. Zanima me jel postoji kakva bolja/jeftinija kombinacija za upgrade konfe iz Moj komp od ovoga što sam iskopao i zanima me jel bi radila sedmica (Win 7) na ovome obzirom da sam čitao da Kaby Lake neće podržavati istu. Unaprijed hvala na odgovorima i sugestijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5905 |
Premium
|
Moraš samo nekako rješiti update biosa. Možda ti je najbolje da se ne zajebavaš sa česima nego da zamoliš neke naše kod kojih bi kupio mbo da ti updejtaju bios. Inače uredno rade na win7 (barem zasad), imaš dosta o tome na netu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5906 |
cyborg
Datum registracije: Dec 2016
|
Je, vrlo rado bi zamolio nekog našeg, jedino je problem što je ova ploča kod nas od 700kn pa na više. ![]() Eventualno ovu uzeti https://www.uzishop.hr/intel-maticne...m-pro4sd3.html pa da njih zamolim da riješe update. Jedino što trenutno nemaju proca dobavljivog, al dobro, strpit ću se, nije problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5907 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5908 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
komponente
Pozdrav svima! Komp mi se nekako uklapa u ovu kategoriju pa pišem ovdje.. Naime muče me neke nedoumice Uzeo sam novo: i5 6500 MBO GA B150M-HD3 PsU Corsair VS 550W SSD KINGSTON 240 GB 1. Treba mi još grafička od cca 1600 kn. Zapeo mi je za oko SAPPHIRE RX470 NITRO za tu cijenu ili bi mi se možda ipak više isplatila neka RX480? Igram na SONY TV 53" u full HD rezi pa je pitanje da li mi uopće treba jače? 2. Bilo je hitno i dobio sam povoljno ali bih mijenjao matičnu jer nema podršku/priključke za ventove te bih volio da ima optički za zvuk radi kućnog kina i da je normalne veličine a ne ovo mATX - šta bi mi tu preporučili? 3. Također sam čuo da ovo Corsair napajanje nije što su Corsairi nekada bili.. Da li bi mi preporučili zamjenu i za šta do max 600 kn (možda neko polu modularno) 4. Trebam i HDD od 2TB. Koji uzeti s obzirom da se stalno vrti radi torrenta? Imao sam i Hitachi i SAMSUNG F3 ali nisu baš pouzdani.. EDIT: proradila mi je stara grafa 7950 pa koje napajanje da uzmem u slučaju ako ju zadržim u kompu? Hvala puno na pomoći. Zadnje izmijenjeno od: saxonac. 07.02.2017. u 15:37. Razlog: premješteno iz druge teme |
![]() |
![]() |
![]() |
#5909 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
2. kako to misliš da nema konektore za ventove? Ploče ionako daju 12V što uzrokuje popriličnu buku pa ih većina spaja na molex konektore napajanja. Samim time, konektori na ploči su beznačajna stavka. 3. ima i dobrih Corsair napajnaja. Ovo koje si ti uzeo to nije. Ono je dno. 4. nema tog harda koji nije sklon kvarovima. Ako baš hoćeš pouzdan disk, uzmi neki WD Red, ali znaj da košta.
![]() |
|
|