|
![]() |
#2521 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#2525 |
Moderator
|
To nije odgovor na pitanje po cemu je taj Pentium usran u odnosu na Core i3 ![]() To sto ce ti e-piso biti manji kad ces komadu morat objasnit zasto imas pentiJum a ne Core aj3 je drugi par cipela. ![]() A sad opet, zasto bi to bio usran cpu? (sad cekam da bubba uleti s postom kako pentiJum nema podrsku za AVX ![]()
![]() |
#2527 | |
Moderator
|
A core i3 je nativni quad core? ![]() Citiraj:
Referirao sam se na tvoju izjavu vezanu uz cijene intelovih dual core + ht procesora. A ne sto ce biti kad ce biti.
![]() |
![]() |
#2528 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Da se razumijemo, nijedan Intelov čip, počevši od celera (danas, dok još nema ZENa na tržištu) nije usran, MEA CULPA, možda, ali stvarno možda, sam pretjerao. Ali, pošto je ovo tred o raspravama i špekulacijama o nadolazećim procovima, osobnog sam mišljenja(koje je naravno potpuno subjektivno) da će izlaskom ZENa stvari izgledati potpuno drugačije...
![]() |
![]() |
#2529 |
Moderator
|
![]() |
#2530 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
IMO ako bude ukljucenih/iskljucenih SMT verzija, onda sumnjam u 6c verziju. Koji bi to clusterfuck bio: -4c/4t i 4c/8t -6c/6t i 6c/12t -8c/8t i 8c/16t I bas ono sto je vec thunderbird napisao. Sta uzeti, 4c/8t vs. 6c/6t ili ista situacija sa 6c/12t vs. 8c/8t. Nekako imam osjecaj da nece izvodit gluposti ko Intel i izbaciti verzije bez SMT-a, a ako to pak budu napravili, onda sumnjam u bilo kakvu 6c verziju (sto je pak lako moguce, jer su rekli da Zen moduli dolaze po 4 jezgre.) onda prije da ce samo biti 4c/4t 4c/8t i 8c/16t. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2531 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
@Wolverine Hopla, pa to se sad šamaramo bez rukavica... OK, kaj bi ja tebi trebal priznat, kaj si ti Isljednik ili CRO CSI? Pa nek me sad zbanaju doživotno za ovaj post.
![]() |
#2532 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
Ovo mi se cini kao savrsen procesor za nas povremene igrace, tj. kad naletim na neku strategiju tada je i igram, pomalo. A za ostalo je vise nego dovoljan, barem se meni cini. Cijena OK. Nije strasno. I sam imam Phenoma II vec "sto" godina i cekam taj ZEN, pa cekam, pa cekam... i od cekanja ostario. Za divno cudo ovo moje sklepano cudo jos radi zadovoljavajuce, nece da rikne, neda se.... a radi 24/7 vec par godina, negasim ga... umjesto grijalice.
![]() |
#2533 | |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2534 |
Overclocker
Datum registracije: Nov 2016
|
Pa ovaj "usrani" pentium je bolja kupnja od i3, ako se nema para za i5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2535 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Kolko ja znam SMT se ne vidi na "die shotu" kao zaseban komad hardvera kao jezgre, cache i sl. nego je više softverski feature (iako naravno i njega neki komad 'ardvera odrađuje), samim time niti lošiji yieldovi odnosno defektni primjerci čipa ne mogu utjecati na njegovo postojanje ili nepostojanje. Znači njegovo gašenje čisto artificial. Treba se ići namjerno na isto kao nekakvu amputaciju kako bi se segmentiralo tržište. Am I right? Postoji šansa da samo za quad misle gasiti smt da imaju ponudu sa zenom u sto nižem rangu, jer bi IMO amd ošao previsoko da im 4c8t najmanje košta 1500-2000kn kao najjeftiniji cpu (i ovo je btw optimistična prognoza) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2536 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2538 |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
svaka jezgra ima jedan thread. kad imaš smt, onda svaka jezgra ima 2 threada. znači 1 jezgra se grana u 2 threada. tako dobiješ 4 jezgre i 8 threadova
![]() |
#2539 | |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
A onda je AMD u problemu jer ti mora 6c proc prodavat po cijeni malo višoj od 4c8t, umjesto po znatno višoj koliko može tražiti za 6c12t proc... Tako bi barem ja razmišljao da sam na njihovom mjestu, SMT 4 everyone (osim za low end) ![]()
![]() |
![]() |
#2541 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
rečeš 25% ha ![]()
![]() |
![]() |
#2542 | |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Tim bolje, jer bi onda 4c8t i 6c6t imali vrlo slične performanse, što ide u prilog mojoj tezi da 6c6t nema smisla ![]()
![]() |
![]() |
#2543 |
Aiden Fierce
|
Intel tvrdi barem 30% . Ako nades prof.aplikacije, koje fino skaliraju eto ti skoro 50% . Ako je amd-ov SMT jednak intelu onda je tesko za odlucit, da. Bumo vidli
![]() |
#2544 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
25-30% zvuči puno realnije, naravno, bilo bi super da AMD-ov SMT bude efikasniji. Usput, svi su nekako preskromni oko cijena ... AMD-ovi marketingaši su se, logično, ulovili prenapuhane cijene 6900K, ali ako Ryzen bude negdje između 6800K ($400) i 6900K (ukupno, +OC) ne vidim razloga zašto ne bi mogao biti "samo" $500. Pa ne mora valjda biti mjerilo zadnjih 5-6 godina koliko nas Intel reketari novim i7-cama sa po 5-10% više snage. Meni manje od 50% boosta nije vrijedno gnjavaže oko sklapanja i instalacije novih makina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2545 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Postoje i malo iscpnija istraživanja ![]() 20-25% je neki prosjek. Da potražimo neka testiranja hexe i 4c + HT, hexa bi bila brža. Inače ako ste gledali onaj linusov ryzen video sa CES-a što je bio ovdje linkan, kaže da su mu iz AMD-a tvrdili da imaju bolji multithreading tj. da jezgre bolje skaliraju od intelovih zbog nečega (ne sjećam se čega, ugl. ima u videu). To je ponovio i u onom WAN showu što sam ovdje isto bio linkao. Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 14.01.2017. u 23:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2546 |
Guest
|
moze li netko sumirati vijesti oko novih amdova procesora za nas koji ne pratimo sto to dolazi, po kojoj cijeni? hocu li imati perfomanse i5 6500 (~1700kn) po povoljnijoj cijeni? |
![]() |
![]() |
#2548 |
Guest
|
a dobro onda. za polaris graficke su se unaprijed znale cijene i otprilike perfomanse pa sam mislio. |
![]() |
![]() |
#2549 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Sumirali smo da je AMD postao veoma uspješan što se tiče najave novih tehnologija i da je napravio veliki hype train. Što i nije bilo tako teško za napraviti s obzirom da Intel reciklira zadnjih 5 godina pa je ljudima već muka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2550 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Malo spekulacije oko cijena ryzen-a... Mislim da Amd nece napravit rez kako se neki nadaju iako su cijene intela prenapuhane, to odgovara amd-u jer mu omogucava vecu zaradu. Rekao bih da ce cijene ryzena biti do max 20% nize od intelovih ekvivalenata na samom startu, a onda ce intel malo spustiti svoje cijene tako da kad se situacija stabilizira, tamo 4/5mj. ryzen bi mogao biti cca 10% mozda 15% povoljniji od intel ekvivalenta. Recimo da to pretocimo u brojke i7 7700k sada kosta 3200kn, ekvivalent ryzen ce na izlasku kostati recimo 2700 kn. Kad se sitacija stabilizira i7 7700k ce kostati 2900 krznenih, a ryzen ce ostati na 2600-2700kn. Slicna racunica bi po postocima vrijedila za slabije proceve, amd je kompanija koja gleda na profit kao i svaka druga, s tim da treba u obzir uzeti da su oni zadnjih par god. jedva prezivjeli i moraju to negdje nadoknaditi tako da cisto sumljam da ce biti jakih cpu za bagatelu... S druge strane ploce ce takodjer biti nesto jeftinije od intelivih pa kad se to dvoje uzme u obzir usteda ce biti nesto osjetnija naspram intel kombinacije.
![]() Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 16.01.2017. u 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|