Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2005., 02:34   #1
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Konfa: Rad sa Autocadom i Archicadom

Znacio,treba mi neka konfa koja ce odraditi Autocad brzo i kvalitetno,a Archicad pogotovo. postojeca konfa je prespora: P42.4C,1 GB geil,Ati 9600XT (glupo),Intel 865PERL itd itd. Konfa se koristi za vodovodne sheme i instalacije i mape znaju biti i po 100 -200mb velike pa bi trebalo sloziti nesto jako dobro,a i ovaj Autocad 2006 cucla sve zivo. Bacio sam oko na P4 2mb cache i adekvatnu plocu, ali covjek zeli Matrox PARHELIU a koliko znam ona je AGP grafa. Radije bi zamjenio Matroxa nego uzeo starog 478 zbog agp-a. Molim da mi neko slozi nesto dobro a da koristi postojeci GEIL znaci obican DDR jer misli stavit jos 2 x512 istih. Jedino ako nemam izbora,onda zamijenimo ovaj Geil sa DDR2. 2GB rama pozeljno u konfi.
Pozdrav.

P.S. Zanima me znaci maticna,proc,graficka i eventualno ram ako treba DDR2.Optika ,kuciste i sl. ne treba.Za cjenocni limit ne znam jos,vidjet cemo sta se nudi.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2005., 09:32   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: Konfa: Rad sa Autocadom i Archicadom

Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv
Znacio,treba mi neka konfa koja ce odraditi Autocad brzo i kvalitetno,a Archicad pogotovo.
...
covjek zeli Matrox PARHELIU a koliko znam ona je AGP grafa.
Postoje neke izvedbe Parhelije s drugim suceljima, no nije mi jasno cemu forsiranje kartice koja vjesto skriva svoju OGL i DX podrsku a performanse su duplo slabije od danasnjih, 5 puta jeftinijih, consumers kartica. A forsirati prelazak s konja na magarca a da nije u pitanju opravdani razlog (neki masno placeni Wildcat ili nesto slicno, nema nimalo smisla...

Citiraj:
Za cjenocni limit ne znam jos,vidjet cemo sta se nudi.
Tesko je raditi bilo sto ako se ne zna cijenovni limit. Barem okvirno, ako nista, red velicine. Sto je s monitorima? Zahtijevi za multimonitor podrskom, genlock, framelock?

Sve u svemu, premalo detalja za ozbiljniju i opsezniju opservaciju, a ovako mozemo zapasti u krivi put i sloziti neprimjerenu konfiguraciju.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 05.11.2005., 01:33   #3
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Evo ovako.
Najbitnije mu je izuzetno brz rad sa Archicadom i Autocadom. MUST BE.
Sljedece sto ga zanima je super grafa s kojom ga ne zanima igra. Prije je na staroj konfi imao matrox g450 i zadovoljniji je nego sa ATI-jem kojeg sada ima. Znaci,on puno radi sa Archicadom i shemama/nacrtima a kaze da mu je matrox bolje radio. Treba mi maticna,proc i grafa da sve zajedno bude do 6000-6500.
Staro 05.11.2005., 12:07   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv
Evo ovako.
Najbitnije mu je izuzetno brz rad sa Archicadom i Autocadom.
Logicno, no jos uvijek mi nije jasno sto podrazumijeva pod "brzim radom".

Nacelno, mozemo podijeliti "brzi rad" u dva dijela:
A)ako se radi samo o 2D modelima koji su kompleksni, dovoljan mu je i S3 Virge, no potrebni su brzi diskovi i puno RAM-a
A)ako se radi o wireframe (ili nedajboze teksturiranim) modelima, uz sve ono iz tocke A potrebna je i odgovarajuca graficka kartica

S druge strane...

Citiraj:
proc i grafa da sve zajedno bude do 6000-6500.
... buduci da si zaboravio napisati valutu, ako se ne radi o $ ili €, besmisleno je razgovarati o bilo kakvom upgradeu. No dobro, recimo da pretjerujem, no stvari s ogranicenim budjetom ne stoje bas najbolje. Tek za nekakvih 10-13k kn bez monitora se moze pricati o solidnoj CAD konfiguraciji s mjestima za prosirenje, no kratki smo za pola...

U svakom slucaju, moj prijedlog je cuvati predvidjene novce dok se ne skupi malo veca svotica, jer potrositi manje od 1k€ na upgrade racunala za profesionalnu svrhu je bacen novac.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2005., 12:31   #5
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bubba
[B]Logicno, no jos uvijek mi nije jasno sto podrazumijeva pod "brzim radom".

Nacelno, mozemo podijeliti "brzi rad" u dva dijela:
A)ako se radi samo o 2D modelima koji su kompleksni, dovoljan mu je i S3 Virge, no potrebni su brzi diskovi i puno RAM-a
A)ako se radi o wireframe (ili nedajboze teksturiranim) modelima, uz sve ono iz tocke A potrebna je i odgovarajuca graficka kartica

S druge strane...

... buduci da si zaboravio napisati valutu, ako se ne radi o $ ili €, besmisleno je razgovarati o bilo kakvom upgradeu. No dobro, recimo da pretjerujem, no stvari s ogranicenim budjetom ne stoje bas najbolje. Tek za nekakvih 10-13k kn bez monitora se moze pricati o solidnoj CAD konfiguraciji s mjestima za prosirenje, no kratki smo za pola...

U svakom slucaju, moj prijedlog je cuvati predvidjene novce dok se ne skupi malo veca svotica, jer potrositi manje od 1k€ na upgrade racunala za profesionalnu svrhu je bacen novac.

Ufffff. Kuzim ja da tebi nije dosta detalja ,ali ne kuzim se toliko u rad sa CAD-om zato i pitam ovdje. Sad ima P4 2.4C,giga geila,intelovu 865 plocu i ati 9600. Njemu je to sporo. On zeli dati za procesor,maticnu i graficku do 6500i za sada zadrzati postojece drive-ove. U obzir dolazi i DDR2 ali radije bi izbjegao jer ima novih giga geila pa da ne spusi na cijeni. To je sve sto mogu reci. Hvala unaprijed.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno