|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Konfa: Rad sa Autocadom i Archicadom
Znacio,treba mi neka konfa koja ce odraditi Autocad brzo i kvalitetno,a Archicad pogotovo. postojeca konfa je prespora: P42.4C,1 GB geil,Ati 9600XT (glupo),Intel 865PERL itd itd. Konfa se koristi za vodovodne sheme i instalacije i mape znaju biti i po 100 -200mb velike pa bi trebalo sloziti nesto jako dobro,a i ovaj Autocad 2006 cucla sve zivo. Bacio sam oko na P4 2mb cache i adekvatnu plocu, ali covjek zeli Matrox PARHELIU a koliko znam ona je AGP grafa. Radije bi zamjenio Matroxa nego uzeo starog 478 zbog agp-a. Molim da mi neko slozi nesto dobro a da koristi postojeci GEIL znaci obican DDR jer misli stavit jos 2 x512 istih. Jedino ako nemam izbora,onda zamijenimo ovaj Geil sa DDR2. 2GB rama pozeljno u konfi. Pozdrav. P.S. Zanima me znaci maticna,proc,graficka i eventualno ram ako treba DDR2.Optika ,kuciste i sl. ne treba.Za cjenocni limit ne znam jos,vidjet cemo sta se nudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Konfa: Rad sa Autocadom i Archicadom
Citiraj:
Citiraj:
Sve u svemu, premalo detalja za ozbiljniju i opsezniju opservaciju, a ovako mozemo zapasti u krivi put i sloziti neprimjerenu konfiguraciju.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Evo ovako. Najbitnije mu je izuzetno brz rad sa Archicadom i Autocadom. MUST BE. Sljedece sto ga zanima je super grafa s kojom ga ne zanima igra. Prije je na staroj konfi imao matrox g450 i zadovoljniji je nego sa ATI-jem kojeg sada ima. Znaci,on puno radi sa Archicadom i shemama/nacrtima a kaze da mu je matrox bolje radio. Treba mi maticna,proc i grafa da sve zajedno bude do 6000-6500. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Nacelno, mozemo podijeliti "brzi rad" u dva dijela: A)ako se radi samo o 2D modelima koji su kompleksni, dovoljan mu je i S3 Virge, no potrebni su brzi diskovi i puno RAM-a A)ako se radi o wireframe (ili nedajboze teksturiranim) modelima, uz sve ono iz tocke A potrebna je i odgovarajuca graficka kartica S druge strane... Citiraj:
U svakom slucaju, moj prijedlog je cuvati predvidjene novce dok se ne skupi malo veca svotica, jer potrositi manje od 1k€ na upgrade racunala za profesionalnu svrhu je bacen novac.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Ufffff. Kuzim ja da tebi nije dosta detalja ,ali ne kuzim se toliko u rad sa CAD-om zato i pitam ovdje. Sad ima P4 2.4C,giga geila,intelovu 865 plocu i ati 9600. Njemu je to sporo. On zeli dati za procesor,maticnu i graficku do 6500i za sada zadrzati postojece drive-ove. U obzir dolazi i DDR2 ali radije bi izbjegao jer ima novih giga geila pa da ne spusi na cijeni. To je sve sto mogu reci. Hvala unaprijed. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|