|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Zamjenska matična
Radi se o matičnoj WinFast K7N415DA. Prvo riknuo usb, tada i ps2 za miša, pa tipkovnica, pa floppy. Reko ja, mora da je matična kriva. Otvorio kučište i vidim da je otprilike pola kondenzatora napuhnuto, a neki imaju i nekaj smeđe gore pa brijem da je procurio elektrolit. E sad, na tu matičnu ide Duron 1300, 2x128 DDR 266Mhz, PATA disk i 4x agp kartica nekog nepoznatog proizvođača. E sad, koju matičnu uzet. Ja ciljao jednu od ovih: Gigabyte 7S748, SiS 748, Fsb 400Mhz, 3xxDDR (400/333/266Mhz), Udma133, sound 340 kn Gigabyte 7VT600-1394, Via KT600, Fsb 400Mhz, 3xDDR (400/333/266Mhz), Udma133, S-ATA & S-ATA Raid, sound, Lan, firewire 323 kn ASUS Socket A A7V600-X, KT600, FSB400, 3xDDR / 400, AGP8x, 6xPCI, U / ATA133x2 ports, RAID 0, 1:S / ATAx2 ports, USB 2.0, S / PDIF-out, 6 channel audio, ATX 389 kn ili ima netko neki drugi prijedlog? thanx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
jel misliš to klokat ili kasnije malo nadograđivat? ABIT NF7 ili NF7-S2 ili NF7-SL ASUS A7N8X i ostale inačice ovisi s koliko love raspolažeš EPoX 8RDA3I ili 8RDA3I-Pro nforce2 je najbolji za socket A (462) sis nemoj uzimat. potraži sam preko nabave |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ok, thanx za ovo na nf2 ma nije to moja ploča, od frendice je tako da ne vjerujem da će išta radit osim pisat u wordu i igrat chicken invaderse za razliku od svoje koja je clockana od prvog dana :-P i da, moja ima sis chipset, iako je p4 na msijevoj ploči, al svako malo neko sranje s njom :-D tak da ja odustajem od ms-ja i sis-a do daljnjeg |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
a po ćemu kažeš naprotiv?:confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
I jesi primjetio neku drastičnu razliku u brzini između via i nforce čipseta:confused:
![]() |
#7 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() A zakaj ti onda imas nforce a ne viu ![]() ![]() Razlika je skoro pa nikakva al svejedno imas nforce
![]() |
![]() |
#8 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Kud svi turci tu i mali mujo ![]() Ko kaže da će bit još dugo unutra i da sam 100% zadovoljan sa pločom ![]() A to hoću imat 5000 ili 52000 bodova u everestu me ne dira tak via uskoro sljeće u moju kantu ![]()
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
i zato ja imam via... ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
MOra se mali mujo umjesat kad vidim da preljevate iz supljeg u prazno ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
SiS čipseti su svojevremeno imali najbolje performase u radu sa diskovima, a o tome da su jedno vrijeme imali bolji čipset od Intela za P4 se ne treba ni pričat. Svaka platforma i proizvođač ima svoje zlatno doba. I još mi nije jasno zašto svi n-forsate taj nforce. Nisu svi opterećeni overklokom i nabrijavanjem, nekima je stabilno računalo najbitnija stvar, a dal će mi zararat neke datoteke kad šaljem mail za 15 ili 17 sec. živo me zaboli. CoD mi ne kljusa, komp se ne ruši, ja zadovoljan. Kao izjava jednog mog frenda da VIA nije za gejmersko računalo...ono, a na ovoj ploči se igra već godinu dana i nikad nijedna igra nije zaštucala ili odbila neku igru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
dakle moja preporuka za Socket A je nforce čipset... samo podsjetnik najbolja matična za Socket A DFI INFINITY je imala nforcde čipset. ![]() Pitanje usput vidio sam KT880 za Socket A kaj je to? jel valja šta ko se susreo s tim? |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Vis a vis VIA-e i (ne)postojanja DC-a (koji je na K7x procesorima ionako nepotreban, FYI), provjeri opet (VIA KT-880).
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
zato imamo tebe koji ćeš nam sve objsanit ak mi mlade nade fulamo, jelda? Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Strichek Moderator
|
gle neda mi se svaki put s tobom prepirat jednostavno si mogao napisat da ti preporučuješ tu i tu i točka, ovo nema smisla tim više jer svatko od nas gleda na to drugačije pa onda nek čovjek kupi što želi, ja sam samo iznio svoje mišljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: Zamjenska matična
Citiraj:
Citiraj:
Za korisnike koji nikad nece clockat stroj, obje ploče su izvrsne. Druga je mozda malo bolji odabir ako misli nadogradjivat tipa novi disk ili mozda ako pozeli spojit digitalnu kameru... a i nesto je jeftinija. Ali brijem da niti jedna nije los odabir...a Gigabyte ima i 2 godine garancije tako da... I da...vidim da se tu nesto spominje da je SiS nekad imao bolje ATA performanse..i SiS748 je na tom polju bolji od konkurencije..ali to je reda veličine 2-5% pa to prosječnom useru bas i nije od velikog znacaja. Eto... toliko o tome... nikakvi ABITi i slicno..cemu to? Zasto bacat lovu? Covjek treba samo plocu koja radi kako je zamišljeno po defaultu ![]() E da..i VIA i SiS imaju pasivno hladjenje chipseta sto znaci da su tise, a to je u ovom slucaju sigurno prednost. Priznajte da ste svi izbacili zujalice sa nf2 chipseta (ili bi bar zeljeli ![]() Eto... EOD sta se mene tice. Pozdrav ljudovi ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|