|
![]() |
#3991 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
S tim da je udaljenost mala i zid s vratima između. Postavljeno imam 40hz i ručno odabran kanal s najmanje šuma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3992 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Eh da to sam zaboravio reći. Da bi brzina bila veća potrebno je staviti na 40hz. Moj asus ap je bio na 20/40hz i davao mi je max 72mbps na pola metra udaljenosti a kad sam ga stavio na 40hz daje 150mbps. Poslano sa Samsung Galaxy a3(16) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3993 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Prekjučer stigao Iskon u kuću i jedini problem je tragični wifi domet routera. Tcomov je pokrivao cijelu kuću čak i impresivno dalje od kuće. Ovaj router je frula. Kako najlakše doskčiti tomu? Ima li Iskon nekoliko routera na raspolaganju pa tražiti nekaj sa boljim wifi signalom? Enkom A1521-I |
![]() |
![]() |
![]() |
#3994 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
To je teški šrot..imao sam problema s njim tj s wirelessom. Znaci nisi na vdslu? Za vdsl djele ZyXEL VMG5313 . Evo tu imas listu https://www.iskon.hr/Pomoc-i-podrska...Routeri-modemi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3995 |
Premium
|
Predaleko za VDSL. Nisam ja u igri nego curina kuća. Zyxel ima ok wifi? PS viper, offtopic za tebe jer si mi pomagao ![]() Ja sam produzio Amisu, samo Internet, najjeftiniji su ![]() Unatoč vip sranjima, radi ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3998 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3999 |
spava mi se
Datum registracije: Nov 2013
|
Wireless access point. Ili nekakav router pa pošalješ zahtjev da ti stave Enkom u bridge. Gotovo sve je bolje od Enkom srota koje sad možda i radi ok, ali počet će kad tad hebat. Lakše ovako, manje živaca izgubiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4000 | |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() 80/40 FTTB akcijska cijena 109.99 kn/mj (24mj) ja sigurno necu produzivat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4001 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Enkom, krasno. Taj šrot se toliko grije da plastika redovno požuti - ako si dobio rabljenog 99% je žut - ili se čak deformira/topi u nekim slučajevima. Vidio na svoje oči. Baci ga u zid i zovi da je crkao, bolje je ono bijelo ZyXEL smeće od ovog šrota koje može zapaliti kuću... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4002 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Zyxel ima duplo gori wifi od enkoma, tako da ga ipak nemoj u zid, barem jos neko vrijeme ![]()
![]() |
#4003 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Nevjerojatno da Iskon, koji ima neto dobit za prošlu godinu 8.777.048,36kn da još uvijek rotira routere od 4-5 godina te da nema novaca da napokon nabavi neki pošteniji router. Iskon i dalje nije odgovorio na prigovor (predan u službenoj formi) ni nakon 20 dana; Btw tražio sam "Davanje mišljenja na zakon" preko prijava.mingo.hr vezano uz moju reklamaciju i uz citiranje zakona; Citiraj:
![]() |
![]() |
#4006 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace bum se za jaja ugrizao hehe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4010 |
Registered User
|
Na forum.hr u temi Iskon javio se korisnik kojem je aktiviran paket 20-50. Kaze da mu mjeri 20/9mbps i kaze da je to ok ali ga muci ping tokom igranja koji skace. Trazio sam ga parametre parice sa rutera za proucavanje. Dao sam mu savjet da mi provjeri postavke u ruteru i kakvi je wifi modul na kompjuteru sa kojim se spaja. A bome sam mu i rekao da tih 20mbps kojih je izmjerio nije kako je on rekao "OK" jer ako moze up 9mbps e onda sigurno moze i 50mbps down. Poslano sa Samsung Galaxy a3(16) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4011 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Da si gledao, vidio bi da ima Carnet paket jer mu ISP ne piše Iskon. Ne trebaš postati stvari s drugog foruma ako nisu krucijalne. Kada se ja ručno u routeru naredbama prebacim na carnet paket meni je ograničen na 9.79Mbps i ne mrda više (iako je profil 20), ne znam kojim načinom nekim korisnicima daju tih 20-50. Btw ja goru službu od Iskonovog odjela održavanja korisničkih računa nisam vidio. Puni forumi kako ne odgovaraju na upite a meni već dojadilo čekanje na odgovor prigovora tjednima i iskona "žao nam je što niste dobili odgovor na prigovor 20 dana, slučaj smo opet eskalirali u odjel odr kor. računa". Kažu biti će popust, i na kraju trajnim nalogom skinu više nego što trebaju a ne odgovaraju na prigovor. Neće meni oni zeznuti, pa ih ja prijavio Tržišnoj inspekciji da mi oni malo požure prigovor jer je danas opet došao račun bez popusta. I krkani mi ovo napravili danas Status predmeta: Dodijeljen rješavatelju 7.11.2016. Nadležna institucija: Tržišna inspekcija, TI PJ Rijeka Prijava podnesena I promijenilo se u ovo Rješavatelj: Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti A ja se nikakvom HRAMD-u nisam obratio.
![]() |
#4012 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Nije ni HT bolji sto se tice racuna, meni 4 mjeseca za redom salju krive racune. Ja sam preko mingo podnio prijavu za savjet jel mi HT nije odgovorio u zakonskom roku na prigovor i oni isto tak prebacili na Hakom i nakon 2 tjedna dobio sam doma od Hakoma preporuceno raskid ugovora bez penala i ak hocu HT ganjat da im dostavim jos neku dokumentaciju al nisam odusto sam prihvatio raskid ugovora i ugovorio ponudu ispod stola sa HT-om i opet nakon mjesec i pol HT mi nije odgovorio na novi prigovor i sad sam opet raskinuo ugovor bez penala i prebacujem se na iskon dali mi ponudu trio total 50 za 199.99kn ak nist drugo bar cu manje placat |
![]() |
![]() |
![]() |
#4013 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Btw zaposlenici ovih tvrtki imaju pravo na popust od 10% (izvadak iz cjenika, veliki poslovni korisnici Iskon-a) https://www.iskon.hr/O-Iskonu/Tko-smo/Referentna-lista S time da dodaju nove tvrtke na popis ali ne uklanjaju propale tvrtke tipa Dioki, Dina-petrokemija, CityEx...
![]() |
#4014 |
Registered User
|
Hmm da, ne vidim tvrtke gdje rade jad i bijeda radnici. Sve su to tvrtke koje zapošljavaju radnike koji imaju prosječnu plaću. Poslano sa Samsung Galaxy a3(16) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4015 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Vezano uz popust na tajni nalog tražio sam umanjenje, te mi je pismeno potvrđeno da će biti na sljedećem računu. Naravno da to nisu učinili, a kao objašnjenje bilo je da trenutno imam popust od 10kn na mjesečnu naknadu. Zatražio sam neka primjene samo jedan od dva popusta koji je povoljniji u mom slučaju, što je, naravno, isto odbijeno. S takvim stručnjacima i njihovom vidnom brigom o korisnicima nema smisla raspravljati pa sam ukinuo plaćanje trajnim nalogom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4016 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Evo, u 24h HAKOM riješio. Danas dobio "odgovor" da će mi biti odgovoreno poštom. Kao da Hakom nije skužio kako prepisati odluku u web sustav. Status predmeta: Riješen Nadležna institucija: Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti Prijava zaključena Citiraj:
![]() |
![]() |
#4017 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4018 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Nije li kolega Ag008 zbrojio popuste toliko da je skoro Iskon njemu trebao placati da koristi njihove usluge? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4019 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4020 |