Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.09.2016., 16:26   #751
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Gotovo svi veliki proizvodjaci rade jedan proizvod od "istih" komponenti razlicitih dobavljaca. U mobitelima je to normalna stvar najcesce zbog brzine stancanja mobova, a sigurno ima neke veze i sa cijenom proizvodnje. To sve korisnike ne bi smjelo dirati, u idealnom slucaju nece ni znati da imaju cip memorije ili ekran drugog dobavljaca naspram istog moba kojeg ima njegov frend.
Staro 23.09.2016., 17:11   #752
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Čisto sumnjam ali ok. Daljnje teoretiziranje nema smisla.

Staro 23.09.2016., 18:00   #753
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Sloni ima recimo ekrane od Sharpa ,JID ko god to bio, i neki neo ili slično. Ti su zastupljeni recimo na z3.
Ali da, teško je teoretizirati oko nečeg poput leće kamere obzirom da je to malo teže provjeriti.
@xlr ja sam jeo srdelice , ostao sam gladan naravno
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2016., 13:30   #754
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Vidio sam ja brdo ajfona koji izgledaju tako izgrebano da nisam mogao vjerovat. Kolega isti gleda i ne vjeruje. Vidio sam i dosta s6 i s6 edge s izgrebanim staklom na kameri.jedan klijent je imao fleke na nocnom snimanju na s7edge. Zato treba sve uzeti s rezervom tko i sta. Jedina po meni mana htc 10 je cijena. Thats it
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 08:53   #755
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zahvljajući 'odličnoj' prodaji, HTC 10 pojeftinio za 150$ u USA. Valjda će to pojeftinjenje uskoro stići i do Europe.
http://www.phonearena.com/news/Deal-...-range_id86032
Staro 01.10.2016., 11:35   #756
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Interesting. Trebali su to puno ranije.

Ja zasad nisam imao poziva za 4200kn, bumo vidli za 4000.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 15:10   #757
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Zahvljajući 'odličnoj' prodaji, HTC 10 pojeftinio za 150$ u USA. Valjda će to pojeftinjenje uskoro stići i do Europe.
http://www.phonearena.com/news/Deal-...-range_id86032
To bi bila realnija cijena HTC 10..
A i nadam se padu cijenama na njušci na cca 3tkn..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 17:35   #758
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
haha samo se ti nadaj za 3k kn dobit htc 10.Rabljeni da ali to sigurno nisi mislio

Poslano sa mog EVA-L19 koristeći Tapatalk

warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 17:44   #759
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Zato se i prodaju i jako su traženi jer im je cijena "haha"
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 17:59   #760
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
ljudi moji, jeli htc 10 skup, jeste, onda si fino kupite cjenonovno bolje rangirani i povoljniji iphone 7
karlanal je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 18:00   #761
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Očekujete HTC10 po cijeni nekog Kineza. Sretno. Kupite Kineza odmah da riješimo taj problem.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 18:32   #762
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Očekujete HTC10 po cijeni nekog Kineza. Sretno. Kupite Kineza odmah da riješimo taj problem.
Ne, nego po cijeni npr. S7..

Htc nikad nije bio popularan s cijenama, a gledam njusku malo, najniza je 4tkn, s tim da je malo ostecen, a novi ispod cekica, 4.5tkn...

Sjecam se dok sam imal M9, jedva ga prodal, ne moram ni govorit da sam cijenu spustal dole..

Mislim dok cijena padne vani, onda bi i kod nas trebalo doc do pada cijena, e onda bu jos cijena na njuskalu pala, i taman dok cekam, eto ti htc11, a htc 10 bu jos drzal cijenu, najlakse ga je kupit, al ga je tesko prodat, osim ak nije ispod cijene..

Dopada mi se mob, al kaj je da je, skup je.. Sad samo treba cekat, pa bumo vidli kakve ce cijene kod nas bit nakon snizenja...
Staro 01.10.2016., 18:33   #763
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

ma cijena nije problem, cijena je jedino problem kod nas jer ljudi kupuju mobitele na otplatu 24 mjeseca i slijedeća 24 miseca odvajaju od usta da bi imali s7 i naravno da ja takvoj osobi puno 700 kuna više za htc 10 ali naše tržište ne odlučuje o sudbini htc-a, em nas je malo em nam je platežna moć nikakva
htc nešto krivo radi, šta, e to je već malo veća znanost
karlanal je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 19:15   #764
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor karlanal Pregled postova
htc nešto krivo radi, šta, e to je već malo veća znanost
Nikakva znanost, vec glupost uprave koja je unistila stvarno dobar mobitel. U SAD-u su dali jednom od telekoma 2-3 tjedna eksluzivu. Odgovor 3 ostala veca telekoma je da HTC 10 prakticki nisu ni prodavali, a ovaj prvi koji je ga dobio nije ga nikad izlozio na izlog, vec samo online prodaja.

U trenutku kad je mobitel izasao bilo je gotovo nemoguce kupiti isti, bez obzira sto si spreman potrositi (previse) na HTC10. Jednostavno ih nigdje nije bilo. I to ne samo u hrv, vec u UK, Njemackoj i SAD-u. Nitko ih nigdje nije imao izlozeno. Ne samo operateri, vec i obicni shopovi.

Onda dolazimo do cijene. Mobitel koliko god da je dobar cijena je previsoka. HTC mora shvatiti da vise nisu nikakav brend. Ali ama bas nikakav. Xiaomi i OnePlus su veci i poznatiji od njih. A oni se postavili sa cijenom kao da su Apple/Samsung.

Zadnja stvar je marketing. Njihova politika za marketing je da je isti bacanje novaca. Ok, sve 5. No nemas reklama nigdje, a nema nigdje ni izlozenog mobitela. I onda im daj 700 eura za mobitel na slijepo?

Ukratko, nikakva (visa) znanost. Vec totalni fail managmenta. Imali su ove godine mobitel koji je vrh, mogli su lijepo to izreklamirati, prodavati po normalnijim cijenama (definitivno ispod S7!) i osigurati da mobitel kao i recimo S7 bude na svakom kutku.

Ovako su prodali nista, a propast je sve blize.
Staro 01.10.2016., 19:27   #765
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Najviše su najebali mali dioničari
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 19:48   #766
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Daj Mileni pliz nemoj pisat stvari o kojima pojma nemaš.
Radi se o kompaniji koja je vrijedna nekoliko milijardi dolara i zapošljava 15.000 ljudi.
Ispada da su trebali zaposliti samo tebe da im riješiš sve probleme jer eto, ti si sve probleme sažeo u 3 rečenice bez da imaš bilo kakav uvid u poslovanje kompanije.
Nema mi gorega nego kad se netko na forumu ide petljati u poslovanja ovakvih giganata.

"Trebali su se reklamirati i prodavati telefon jeftinije", to je zaključak za djecu iz osnovne škole.
Očito imaju nekih problema u kompaniji ali takvi problemi ne dolaze s jednim telefonom, to je dugogodišnji plan koji nije ispao kako su planirali, a HTC ima problema već duže vremena.
Čitao sam dosta tekstova na tu tematiku i malo potkovaniji ekonomisti su objašnjavali sve HTC-ove greške iz prošlosti koje su došle na naplatu.

Uglavnom, ovakve kompanije imaju masu analitičara i stručnjaka (ne forumaša nego baš pravih) koji su očito imali neke svoje vizije koje se nisu ostvarile jer je IT industarija kao i trendovi u njoj - nepredvidivi.
Također je upitno ulaganje u samu kompaniju i tko zna koji investitori su se povukli i na čemu su sve izgubili novac.

Drugim riječima, dajte se ostavite zaključaka ako nemate ama baš ni najmanji uvid u poslovanje neke firme, a to mi tu na jednom forumu iz zemlja zvane Hrvatska - sigurno nemamo.
Ako je cijena HTC-a 10 visoka onda je visoka zato što mora biti tolika da bi oni pokrili svoje troškove, a zašto imaju velike troškove je opet uzročno posljedična veza na 100 drugih problema.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 19:51   #767
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Ovako su prodali nista, a propast je sve blize.[/QUOTE]

Ne mora znacit, sa M9 su ukenjali stvar, a desetka im drzi glavu iznad vode, sljedeca godina bi mozda mogla bit bolja po njih, naravno ukoliko srede jos neke stvari (marketing, cijena flagsipa bi trebala bit konkurentna).

10 nije nekaj extra tolko popularan mob, kinezi grabe velikim koracima napred, a htc ju je lako moguce da ostane u sjeni, ukoliko ne uloze dodatne napore..

Brend ko brend, izgubit ce svoj sjaj tokom vremena ukoliko ne ulazu u ostale stvari, marketing, dostupnost, podrska...

S vremenom, ime nece vise tolko znacit, a sami smo svjedoci dojucerasnjih nepoznatih igraca, a gle danas, OP3 zari i pali, a di je tu htc 10, ovaj kinez je samo jedan u nizu od uspjesnih modela, a ima jos modela kojima se smjesi blistava buducnost; ono sto je htc trebao bit..
Staro 01.10.2016., 20:03   #768
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Radi se o kompaniji koja je vrijedna nekoliko milijardi dolara i zapošljava 15.000 ljudi.
Ispada da su trebali zaposliti samo tebe da im riješiš sve probleme jer eto, ti si sve probleme sažeo u 3 rečenice bez da imaš bilo kakav uvid u poslovanje kompanije.
Nema mi gorega nego kad se netko na forumu ide petljati u poslovanja ovakvih giganata.
Ima jedna sad nebitna firmica, u segmentu mobilnih uređaja, koja isto tako nije slušala forumaše koji su tražili na sve strane da naprave ono što korisnici žele, i to su imali čak dvije opcije il stavit android il nastavit razvijat svoju, u tom trenutnku jako traženu platformu(iako bez pompe u jako brzom roku rasprodali sve), i mislila, jer je najveća i najjača na svitu jer ima ime, da će svi plesat onako kako oni vode.
I ta genijalna uprava odbacila obe ideje i android i meego, i potpisala ugovor sa jako ne popularnim i ne traženim microsoftom i na kraju propala.
Guess who is it
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 20:07   #769
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
I ta genijalna uprava odbacila obe ideje, i potpisala ugovor sa jako ne popularnim i ne traženim microsoftom i na kraju propala.
Guess who is it
I opet, ne znaš ništa o njihovim potpisima, ne znaš zašto je to napravljeno, i uglavnom ne znaš ništa o njihovom biznisu jer nisi dio vrha te kompanije.
Samim time ne vidim uopće svrhu pričati o tome što su trebali, ako su nešto napravili onda su to napravili s razlogom.
Opet se vraćam na masu analitičara, direktora, odvjetnika, menadžera koje te kompanije imaju... ali ne, forumaši znaju bolje.

I ne znam u čemu bi HTC trebao slušati forumaše? Možda kad se ovi žale na visoku cijenu? lol
Evo odmah će je spustiti za 50%, digli su je onako, bez razloga, da više zarade.
Staro 01.10.2016., 20:11   #770
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Najbolje da se zatvori ovaj forum, ionako nitko ne zna išta o ičem dovoljno.
A i da dođe netko tko zna, neće ga nitko shvatit ozbiljno.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 20:16   #771
panasonic
Banned

Daj nemoj s tim sarkazmom, podforum je namjenjen mobitelima, a ne ekonomskoj analizi velikih korporacija.
O nekom mobitelu ćeš znati sve jer ga imaš i imaš njegove recenzije na svakom koraku, a o poslovanju kompanije nemaš blage veze.
I čemu onda priča o tom istom poslovanju?
Staro 01.10.2016., 20:17   #772
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

@panasonic, niko ne veli da forumasi znaju bolje od njih samih (htc)..
Znas koja je svrha foruma, onda bi ti sve trebalo bit jasno..

Mada ima pojedinaca pa idu tak daleko, da potanko analiziraju samu firmu, al dobro, di bu pisali neg na forumu...

Naravno niko ne zna kaj se tam dogadja, ali imamo pravo na to razmjenit misljenja, svidjalo se to nekom il ne.
Staro 01.10.2016., 20:22   #773
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Naravno niko ne zna kaj se tam dogadja, ali imamo pravo na to razmjenit misljenja, svidjalo se to nekom il ne.
Je, ali stvara se suhoparna rasprava koja nema osnove, temelja, a ni smisla.
HTC je stavio tu cijenu koje je stavio, zašto je cijena tolika znaju samo oni.
Isto tako znaju zašto telefon nije više zastupljen, popularan, izreklamiran itd., sve to ima svoje razloge, a razlozi sigurno nisu ti što su ovi u HTC-u glupi.
Mi se možemo samo pomiriti s time i komentirat uređaj i njegove karakteristike, to je sve.
Staro 01.10.2016., 20:23   #774
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Možemo tu drobiti godinama o poslovanju tvrtke ali je činjenica da se HTC 10 slabo prodaje i to nije dobar znak jedne uspješne tvrtke

''HTC struggling to sell 1 million units this year''

http://www.phonearena.com/news/HTC-1...s-year_id82901
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 20:28   #775
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Citiraj:
Ali zato si ti tu da mi to objasnis. Naravno, kao padobranac sa svojim dobro poznatim tonom

Citiraj:
Zaposljava 15000 ljudi, i radi toga su brend? Daj me nemoj...
Mene ne mogu zaposlit, mislim, ako bas zele - mogu. Lako se mi dogovorimo. Ali nekako sumnjam da cu im moci pomoci, jer ondje gdje njima treba pomoc ja nemam niti znanja, niti iskustva. Ja samo komentiram stvari kako ih ja vidim.

Uvid u poslovanje mi ne treba. Dovoljno je vidjeti kako 'posluju' i sve ti je jasno. Uostalom, ove stvari o kojima ja pisem nisam ja izmislio. Kako si vec 'nacitan' po pitanju ove teme, cudi me da to nisi nigdje procitao?

Jednako tako mi ne treba uvid u poslovanje Hajduka npr. da bih znao da posluju iznimno lose. Niti mi treba diploma iz prestiznog glazbenog fakulteta da bi zakljucio kako mi Cecina 'glazba' ne lezi. Mogu nabrojati jos 100 ovakvih primjera, ali kako volis citati, vjerujem da shvacas gdje to vodi.

Citiraj:
Forum sluzi za raspravljanje, zar ne? Ja sam u raspravu unio svoje misljenje. Ako iznosenjem vlastitog misljenja na xy forumu petljam u poslovanje htc-a, onda je ta firma u totalnoj banani. No nekako mislim da je ovdje veci problem tvoj nacin dolaska do konkluzije, nego htc. Banane su zute. Japanci su zuti. Japanci su banane?

Citiraj:
Čitao sam dosta tekstova na tu tematiku i malo potkovaniji ekonomisti su objašnjavali sve HTC-ove greške iz prošlosti koje su došle na naplatu.
Super. Kad si vec sve to procitao, umjesto da blebleces bezveze i bez ikakve potrebe uletis tim tonom po bog zna koji put u raspravu, mogao si jednostavno iznijeti ovdje to sto si procitao? Mislis da bi to bilo korisnije za ovu raspravu, ili ove gluparije koje pises ?

Citiraj:
Drugim riječima, dajte se ostavite zaključaka ako nemate ama baš ni najmanji uvid u poslovanje neke firme, a to mi tu na jednom forumu iz zemlja zvane Hrvatska - sigurno nemamo.
Drugim rijecima, idemo zatvoriti ne samo ovaj forum, vec sve ostale forume. Zabranit raspravu opcenito. Jer eto raspravljati i iznijeti vlastito misljenje je idiotarija, jer negdje tamo sigurno postoji netko pametniji od nas?

Uzivaj mi. Daljnje odgovore od mene neces dobiti, jer nema smisla citati tvoje postove vise. Svaki put ista stvar. Naravno, da ponovim, samo moje misljenje i moja reakcija:

Uzivaj u ostatku vikenda
Staro 01.10.2016., 20:36   #776
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Je, ali stvara se suhoparna rasprava koja nema osnove, temelja, a ni smisla.
HTC je stavio tu cijenu koje je stavio, zašto je cijena tolika znaju samo oni.
Isto tako znaju zašto telefon nije više zastupljen, popularan, izreklamiran itd., sve to ima svoje razloge, a razlozi sigurno nisu ti što su ovi u HTC-u glupi.
Mi se možemo samo pomiriti s time i komentirat uređaj i njegove karakteristike, to je sve.
Pa ok, komentiramo uredjaj, dostuponost i cijenu, znam da sam nebitni faktor, ko i vecina ovdje, al kolko god se razilazimo u nekim misljenjima, imamo jedno u kojem se slazemo, tj, vecina nas, mob je skup, preskup..

A to kaj ti velis, citiram: "a razlozi sigurno nisu sto su ovi u HTCu glupi" to mi ne znamo
Znamo samo, da se prave glupi.. Ili znaju kaj rade il su fakat glupi, uzmi odgovor koji ti pase..

Dana im je sansa da isprave prethodne greske s prethodnim modelima, znam samo da su me ugodno iznenadili s modelom a neugodno s cijenom, al dobro, oni vjerojatno znaju zakaj to tak mora bit, mafa ne nuzno i da su 100% u pravu, trziste ce im sudit, ukoliko se pokaze da je htc bio u krivu..
Staro 01.10.2016., 20:51   #777
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Citiraj:
I opet, ne znaš ništa o njihovim potpisima, ne znaš zašto je to napravljeno, i uglavnom ne znaš ništa o njihovom biznisu jer nisi dio vrha te kompanije..
Ne, nisam dio vrha nokie, al sam godinama prije raspada vidio da to ide jako jako loše, ne samo ja, nego negdi 50% ljudi na svitu. Consumeri oće android, ti im ne daš. Izmisliš vrhunsku alternativu, koja podržava android appove, uređaj sa tom alternativom se rasproda u presaleu, ti odustaneš od tog projekta i okreneš se najgoroj mogućoj alternativi. Ili je namjerna sabotaža kompanije ili je managment jako glup.

Slično ide i HTC-u ako se ne opameti uskoro. postavljaju se kao naj top premium brend, a nemaju nikakvog razloga za to.

Triba slusat consumere, forumasi su consumeri, consumeri im daju pare, zbog consumera postoje, vrlo jednostavno.

EDIT: tek sam sad skužio da pričam sa panasonicom lakše je zgradi objasnit da se pomakne dva metra desno nego tebi išta dokazat :P povlačim se iz rasprave
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 21:28   #778
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova
''HTC struggling to sell 1 million units this year''
Odmah me sjetilo na ovo.

Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2016., 02:43   #779
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Htc je postao nula na trzistu smartphonea. Zavrsit ce ko blackberry koji je upravon bjavio da prestaju razvijati nove mobitele vec da ce samo brandirati neki kineski mob sa svojim imenom.

Zivim u kanadi, i htc10 NEMA NIGDJE izlozeno. Znaci fxcking best buy ga nema na displayu, a imaju valjda sve i jedan mob.
Onda ove male mobitel trgovine koje imaju valjda od A do Z mobitele, ga NEMAJU izlozenog.

Pa kako da onda average consumer kupi nesto?

Htc kupuju jos jedino fanovi marke pa znaju sto traze i kupuju. Ali eto, zato su ih jedva milju prodali.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2016., 11:12   #780
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Htc je postao nula na trzistu smartphonea. Zavrsit ce ko blackberry koji je upravon bjavio da prestaju razvijati nove mobitele vec da ce samo brandirati neki kineski mob sa svojim imenom.

Zivim u kanadi, i htc10 NEMA NIGDJE izlozeno. Znaci fxcking best buy ga nema na displayu, a imaju valjda sve i jedan mob.
Onda ove male mobitel trgovine koje imaju valjda od A do Z mobitele, ga NEMAJU izlozenog.

Pa kako da onda average consumer kupi nesto?

Htc kupuju jos jedino fanovi marke pa znaju sto traze i kupuju. Ali eto, zato su ih jedva milju prodali.
Dodajem jedan post s foruma za Kanadu i HTC 10:

The reason I went with s7 edge is simple: price.

It was a $150 deal from Telus, my carrier matched the price and my monthly bill was kept the same... i was off contract with them now I am on a 2-year contract.

If I get HTC 10, I have to pay $999 + tax to get it from HTC directly, or get it from Bell for $299 on a two year contract. And my monthly bill goes up to by $15 per month.

So overall I had to pay $660 more to get HTC 10. Even if HTC is better than s7e, it won't be that much.

Now that exposes HTC's problem to be more than its products. The reason it goes exclusive with Bell in Canada is, I hope, they have no choice (if they choose to do so then they are just incompetent). They don't have the same bargain power as Samsung anymore when they negotiates deal with carrier. They don't have the volume to reduce mfg cost of HTC 10 so they have enough profit margin to undercut competition. They don't have the marketing budget to push their product anymore.

So regardless how great their products are, when a consumer facing the same math I had to face when I was making my purchase decision, the odds will tilt significantly toward Samsung.

gin.tonic je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na