|
![]() |
#751 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Gotovo svi veliki proizvodjaci rade jedan proizvod od "istih" komponenti razlicitih dobavljaca. U mobitelima je to normalna stvar najcesce zbog brzine stancanja mobova, a sigurno ima neke veze i sa cijenom proizvodnje. To sve korisnike ne bi smjelo dirati, u idealnom slucaju nece ni znati da imaju cip memorije ili ekran drugog dobavljaca naspram istog moba kojeg ima njegov frend.
![]() |
![]() |
#753 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Sloni ima recimo ekrane od Sharpa ,JID ko god to bio, i neki neo ili slično. Ti su zastupljeni recimo na z3. Ali da, teško je teoretizirati oko nečeg poput leće kamere obzirom da je to malo teže provjeriti. @xlr ja sam jeo srdelice , ostao sam gladan naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Vidio sam ja brdo ajfona koji izgledaju tako izgrebano da nisam mogao vjerovat. Kolega isti gleda i ne vjeruje. Vidio sam i dosta s6 i s6 edge s izgrebanim staklom na kameri.jedan klijent je imao fleke na nocnom snimanju na s7edge. Zato treba sve uzeti s rezervom tko i sta. Jedina po meni mana htc 10 je cijena. Thats it |
![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zahvljajući 'odličnoj' prodaji, HTC 10 pojeftinio za 150$ u USA. Valjda će to pojeftinjenje uskoro stići i do Europe. http://www.phonearena.com/news/Deal-...-range_id86032
![]() |
#757 | |
Premium
|
Citiraj:
A i nadam se padu cijenama na njušci na cca 3tkn.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ljudi moji, jeli htc 10 skup, jeste, onda si fino kupite cjenonovno bolje rangirani i povoljniji iphone 7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Premium
|
Citiraj:
Htc nikad nije bio popularan s cijenama, a gledam njusku malo, najniza je 4tkn, s tim da je malo ostecen, a novi ispod cekica, 4.5tkn... Sjecam se dok sam imal M9, jedva ga prodal, ne moram ni govorit da sam cijenu spustal dole.. Mislim dok cijena padne vani, onda bi i kod nas trebalo doc do pada cijena, e onda bu jos cijena na njuskalu pala, i taman dok cekam, eto ti htc11, a htc 10 bu jos drzal cijenu, najlakse ga je kupit, al ga je tesko prodat, osim ak nije ispod cijene.. Dopada mi se mob, al kaj je da je, skup je.. Sad samo treba cekat, pa bumo vidli kakve ce cijene kod nas bit nakon snizenja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Premium
|
ma cijena nije problem, cijena je jedino problem kod nas jer ljudi kupuju mobitele na otplatu 24 mjeseca i slijedeća 24 miseca odvajaju od usta da bi imali s7 i naravno da ja takvoj osobi puno 700 kuna više za htc 10 ali naše tržište ne odlučuje o sudbini htc-a, em nas je malo em nam je platežna moć nikakva htc nešto krivo radi, šta, e to je već malo veća znanost |
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nikakva znanost, vec glupost uprave koja je unistila stvarno dobar mobitel. U SAD-u su dali jednom od telekoma 2-3 tjedna eksluzivu. Odgovor 3 ostala veca telekoma je da HTC 10 prakticki nisu ni prodavali, a ovaj prvi koji je ga dobio nije ga nikad izlozio na izlog, vec samo online prodaja. U trenutku kad je mobitel izasao bilo je gotovo nemoguce kupiti isti, bez obzira sto si spreman potrositi (previse) na HTC10. Jednostavno ih nigdje nije bilo. I to ne samo u hrv, vec u UK, Njemackoj i SAD-u. Nitko ih nigdje nije imao izlozeno. Ne samo operateri, vec i obicni shopovi. Onda dolazimo do cijene. Mobitel koliko god da je dobar cijena je previsoka. HTC mora shvatiti da vise nisu nikakav brend. Ali ama bas nikakav. Xiaomi i OnePlus su veci i poznatiji od njih. A oni se postavili sa cijenom kao da su Apple/Samsung. Zadnja stvar je marketing. Njihova politika za marketing je da je isti bacanje novaca. Ok, sve 5. No nemas reklama nigdje, a nema nigdje ni izlozenog mobitela. I onda im daj 700 eura za mobitel na slijepo? Ukratko, nikakva (visa) znanost. Vec totalni fail managmenta. Imali su ove godine mobitel koji je vrh, mogli su lijepo to izreklamirati, prodavati po normalnijim cijenama (definitivno ispod S7!) i osigurati da mobitel kao i recimo S7 bude na svakom kutku. Ovako su prodali nista, a propast je sve blize.
![]() |
#766 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Daj Mileni pliz nemoj pisat stvari o kojima pojma nemaš. Radi se o kompaniji koja je vrijedna nekoliko milijardi dolara i zapošljava 15.000 ljudi. Ispada da su trebali zaposliti samo tebe da im riješiš sve probleme jer eto, ti si sve probleme sažeo u 3 rečenice bez da imaš bilo kakav uvid u poslovanje kompanije. Nema mi gorega nego kad se netko na forumu ide petljati u poslovanja ovakvih giganata. "Trebali su se reklamirati i prodavati telefon jeftinije", to je zaključak za djecu iz osnovne škole. Očito imaju nekih problema u kompaniji ali takvi problemi ne dolaze s jednim telefonom, to je dugogodišnji plan koji nije ispao kako su planirali, a HTC ima problema već duže vremena. Čitao sam dosta tekstova na tu tematiku i malo potkovaniji ekonomisti su objašnjavali sve HTC-ove greške iz prošlosti koje su došle na naplatu. Uglavnom, ovakve kompanije imaju masu analitičara i stručnjaka (ne forumaša nego baš pravih) koji su očito imali neke svoje vizije koje se nisu ostvarile jer je IT industarija kao i trendovi u njoj - nepredvidivi. Također je upitno ulaganje u samu kompaniju i tko zna koji investitori su se povukli i na čemu su sve izgubili novac. Drugim riječima, dajte se ostavite zaključaka ako nemate ama baš ni najmanji uvid u poslovanje neke firme, a to mi tu na jednom forumu iz zemlja zvane Hrvatska - sigurno nemamo. Ako je cijena HTC-a 10 visoka onda je visoka zato što mora biti tolika da bi oni pokrili svoje troškove, a zašto imaju velike troškove je opet uzročno posljedična veza na 100 drugih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Premium
|
Ovako su prodali nista, a propast je sve blize.[/QUOTE] Ne mora znacit, sa M9 su ukenjali stvar, a desetka im drzi glavu iznad vode, sljedeca godina bi mozda mogla bit bolja po njih, naravno ukoliko srede jos neke stvari (marketing, cijena flagsipa bi trebala bit konkurentna). 10 nije nekaj extra tolko popularan mob, kinezi grabe velikim koracima napred, a htc ju je lako moguce da ostane u sjeni, ukoliko ne uloze dodatne napore.. Brend ko brend, izgubit ce svoj sjaj tokom vremena ukoliko ne ulazu u ostale stvari, marketing, dostupnost, podrska... S vremenom, ime nece vise tolko znacit, a sami smo svjedoci dojucerasnjih nepoznatih igraca, a gle danas, OP3 zari i pali, a di je tu htc 10, ovaj kinez je samo jedan u nizu od uspjesnih modela, a ima jos modela kojima se smjesi blistava buducnost; ono sto je htc trebao bit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Premium
|
Citiraj:
I ta genijalna uprava odbacila obe ideje i android i meego, i potpisala ugovor sa jako ne popularnim i ne traženim microsoftom i na kraju propala. Guess who is it |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
Banned
|
Citiraj:
Samim time ne vidim uopće svrhu pričati o tome što su trebali, ako su nešto napravili onda su to napravili s razlogom. Opet se vraćam na masu analitičara, direktora, odvjetnika, menadžera koje te kompanije imaju... ali ne, forumaši znaju bolje. I ne znam u čemu bi HTC trebao slušati forumaše? Možda kad se ovi žale na visoku cijenu? lol Evo odmah će je spustiti za 50%, digli su je onako, bez razloga, da više zarade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Banned
|
Daj nemoj s tim sarkazmom, podforum je namjenjen mobitelima, a ne ekonomskoj analizi velikih korporacija. O nekom mobitelu ćeš znati sve jer ga imaš i imaš njegove recenzije na svakom koraku, a o poslovanju kompanije nemaš blage veze. I čemu onda priča o tom istom poslovanju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Premium
|
@panasonic, niko ne veli da forumasi znaju bolje od njih samih (htc).. Znas koja je svrha foruma, onda bi ti sve trebalo bit jasno.. Mada ima pojedinaca pa idu tak daleko, da potanko analiziraju samu firmu, al dobro, di bu pisali neg na forumu... Naravno niko ne zna kaj se tam dogadja, ali imamo pravo na to razmjenit misljenja, svidjalo se to nekom il ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Banned
|
Citiraj:
HTC je stavio tu cijenu koje je stavio, zašto je cijena tolika znaju samo oni. Isto tako znaju zašto telefon nije više zastupljen, popularan, izreklamiran itd., sve to ima svoje razloge, a razlozi sigurno nisu ti što su ovi u HTC-u glupi. Mi se možemo samo pomiriti s time i komentirat uređaj i njegove karakteristike, to je sve. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Premium
|
Možemo tu drobiti godinama o poslovanju tvrtke ali je činjenica da se HTC 10 slabo prodaje i to nije dobar znak jedne uspješne tvrtke ![]() ''HTC struggling to sell 1 million units this year'' http://www.phonearena.com/news/HTC-1...s-year_id82901 |
![]() |
![]() |
![]() |
#775 | ||||
Premium
|
Ali zato si ti tu da mi to objasnis. Naravno, kao padobranac sa svojim dobro poznatim tonom ![]() Citiraj:
![]() Mene ne mogu zaposlit, mislim, ako bas zele - mogu. Lako se mi dogovorimo. Ali nekako sumnjam da cu im moci pomoci, jer ondje gdje njima treba pomoc ja nemam niti znanja, niti iskustva. Ja samo komentiram stvari kako ih ja vidim. Uvid u poslovanje mi ne treba. Dovoljno je vidjeti kako 'posluju' i sve ti je jasno. Uostalom, ove stvari o kojima ja pisem nisam ja izmislio. Kako si vec 'nacitan' po pitanju ove teme, cudi me da to nisi nigdje procitao? ![]() Jednako tako mi ne treba uvid u poslovanje Hajduka npr. da bih znao da posluju iznimno lose. Niti mi treba diploma iz prestiznog glazbenog fakulteta da bi zakljucio kako mi Cecina 'glazba' ne lezi. Mogu nabrojati jos 100 ovakvih primjera, ali kako volis citati, vjerujem da shvacas gdje to vodi. Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Uzivaj mi. Daljnje odgovore od mene neces dobiti, jer nema smisla citati tvoje postove vise. Svaki put ista stvar. Naravno, da ponovim, samo moje misljenje i moja reakcija: ![]() Uzivaj u ostatku vikenda ![]()
![]() |
![]() |
#776 | |
Premium
|
Citiraj:
A to kaj ti velis, citiram: "a razlozi sigurno nisu sto su ovi u HTCu glupi" to mi ne znamo ![]() Znamo samo, da se prave glupi.. Ili znaju kaj rade il su fakat glupi, uzmi odgovor koji ti pase.. Dana im je sansa da isprave prethodne greske s prethodnim modelima, znam samo da su me ugodno iznenadili s modelom a neugodno s cijenom, al dobro, oni vjerojatno znaju zakaj to tak mora bit, mafa ne nuzno i da su 100% u pravu, trziste ce im sudit, ukoliko se pokaze da je htc bio u krivu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#777 | |
Premium
|
Citiraj:
Slično ide i HTC-u ako se ne opameti uskoro. postavljaju se kao naj top premium brend, a nemaju nikakvog razloga za to. Triba slusat consumere, forumasi su consumeri, consumeri im daju pare, zbog consumera postoje, vrlo jednostavno. EDIT: tek sam sad skužio da pričam sa panasonicom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Htc je postao nula na trzistu smartphonea. Zavrsit ce ko blackberry koji je upravon bjavio da prestaju razvijati nove mobitele vec da ce samo brandirati neki kineski mob sa svojim imenom. Zivim u kanadi, i htc10 NEMA NIGDJE izlozeno. Znaci fxcking best buy ga nema na displayu, a imaju valjda sve i jedan mob. Onda ove male mobitel trgovine koje imaju valjda od A do Z mobitele, ga NEMAJU izlozenog. Pa kako da onda average consumer kupi nesto? Htc kupuju jos jedino fanovi marke pa znaju sto traze i kupuju. Ali eto, zato su ih jedva milju prodali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 | |
Premium
|
Citiraj:
The reason I went with s7 edge is simple: price. It was a $150 deal from Telus, my carrier matched the price and my monthly bill was kept the same... i was off contract with them now I am on a 2-year contract. If I get HTC 10, I have to pay $999 + tax to get it from HTC directly, or get it from Bell for $299 on a two year contract. And my monthly bill goes up to by $15 per month. So overall I had to pay $660 more to get HTC 10. Even if HTC is better than s7e, it won't be that much. Now that exposes HTC's problem to be more than its products. The reason it goes exclusive with Bell in Canada is, I hope, they have no choice (if they choose to do so then they are just incompetent). They don't have the same bargain power as Samsung anymore when they negotiates deal with carrier. They don't have the volume to reduce mfg cost of HTC 10 so they have enough profit margin to undercut competition. They don't have the marketing budget to push their product anymore. So regardless how great their products are, when a consumer facing the same math I had to face when I was making my purchase decision, the odds will tilt significantly toward Samsung. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|