|
![]() |
#1231 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo pristigli mi little birdovi za stražnja 2 zvučnika ![]() Stvarno su me ugodno iznenadili, u živo djeluju dosta skuplje/kvalitetnije nego što sam očekivao. Samo sam pustio par scena sa blu-raya da vidim da li rade i kako rade (prvih 20 minuta od Obliviona i 10ak minuta od novog Mad Max-a), i za sad sam jako zadovoljan sa 7.1 (zapravo kod mene za sad 0 ![]() Ali moram pogledati par filmova u poptunosti prije konačne odluke. Trenutno mi je sve u polu-rasulu jer rješavam neke stvari po dnevnom boravku, a i sastavljam si donji element ispod projektorskog platna (nacrtao sam si što točno hoću i otišao da mi izrežu i kantiraju ivericu u potrebne dijelove) pa stavim slike kad to dovršim večeras ili neki od naredna 2 dana ![]()
![]() |
#1232 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Ja nasao na zapadnoj obali Energy .1e, stari bookshelfi koje imam u Hrvatskoj, i jednostavno sam ih morao uzeti, a ironija je da sam ih i sad platioo 500kn, kao i u hr prije 10 godina Sad cu uzeti neko staro vintage stereo pojacalce, na njega chromecast audio spojit i veselju nema kraja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Evo ja sam napokon gotov i sa ovom komodom/regalom ili kako god bi ju nazvao, što mi ide ispod projektorskog platna. Drago mi je da sam ju išao sam napraviti, jer sam stvarno dobio u centimetar kako sam htio a koštalo me sve skupa 650kn materijala. Evo par slikica toga i stražnjih little birdova: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Desni little bird mi je malo okružen biljkama ali (iako se to možda na slikama ne kuži) ima otvoren zračni put u smjeru u kojem sam ga htio postaviti. Ove wharfedale dfs sam odlučio zamjeniti isto za birdove ali standardne veličine ne little bird. To ću za nekih mjesec/dva kad se budem imao vremena i volje malo poigrati s tim. ![]() Ovo sam ugradio i dvosjmerna zidna svjetla da tuku direktno uzduž zida i na strop, ne kuži se ovako baš ali navečer daju dosta ugodnu i toplu atmosferu uz gledanje light serija i filmova, ono kad ne želiš zamračiti cijelu prostoriju nego se i polu družiti sa ženom ili ekipom ![]() EDIT: I evo jedna slika komode bez da danje svijetlo direkt tuče pa da se ništa ne vidi ![]()
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 29.09.2016. u 17:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
Lika u mom srcu
|
super izgleda prostor. par savjeta/ideja/pitanja: - nekakav tepih na sredinu da malo akusticki tretiras jeku? - kako zamracis navecer da ti ne tuce svjetlost na platno sa prozora? neke zavjese su u dolasku ili? - sigurno si vec napisao, no koja je to dijagonala - 120" ? - centralni zvucnik malo nagni prema gore, podbaci ispod njega male stopice nekakve, mozes onaj bluetack plastelin ljepilo ili gumene stopice koje se koriste za namjestaj i slicno - i dalje mi nije jasno cemu si isao na 7.1 kad su ti ovako zvucnici postavljeni ![]() - kauc je prva liga :thumbsup: |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Ajmo redom: 1. tepih - možda jednog dana ali ni žena ni ja generalno ne podnosimo tepihe, jebiga osobni ukus ![]() 2. trenutno nikako ne mogu zamračiti (s unutarnje strane jelte, s vanjske imam rolete) ali mogu ti reći da nije nešto strašno da previše smeta refleksija, daleko od idealnog ali ni približno koliko sam mislio da će biti. Da, stiže mi kroz neko vrijeme crni-tanki-neprozirni roll on za svaki prozor pa će to već biti kako spada. 3. 135" 4. jest, to će već sutra biti postavljeno ![]() ![]() 5. moram ti reći da je zvuk itekako dobio na kvaliteti. Pogledao sam par scena obliviona na 5.1 i onda na 7.1, razlika se bome osjeti. I svaki od tih zvučnika je usmjeren točno prema "publici" na kauču. A kako on šalje samo visoke i srednjotonske tonove koji se doslovno idu širiti u smjeru u kojem ih pošalješ, efekt ne bi smio biti previše različit od toga da su postavljeni direktno iza gledatelja. Je i nama se ful svidio već na prvu, ali ono što sam obavezno tražio je da bude maksimalno udoban i baš za ko čovjek zasjesti i gledati filmove ![]()
![]() |
![]() |
#1236 |
Lika u mom srcu
|
odlican je, a za tepih bi mogao promieniti misljenje, ne treba biti veliki, ali onako malo meksi za pod nogice kad se spuste sa kauca, a i audio slika ce ti se popraviti. I dati malo topline prostoru jer ovako dosta hladno izgleda. 135" bem ti, to je bas ogromno, ajde izmjeri ako ti se da koliko imas udaljenosti od platna do polozaja glave/ociju, bas da usporedim sa svojim kinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Glava mi je na 400 do 410cm od platna. Meni je to osobno taman kako treba. Nemam osjećaj da bi bilo dobro imati još veću sliku na ovu udaljenost a niti nemam osjećaj da mi je preveliko (ne osjećam nikakav zamor ili nešto slično ni nakon dužeg gledanja). A i prostor generalno dosta veće izgleda u živo nego na ovim slikama, to se uvijek iznova iznenadim kako je percepcija prostora toliko različita na fotkama.
![]() |
![]() |
#1238 |
Lika u mom srcu
|
ma ne volim ni ja didze midze svakakve po kuci, poludim na to ili kad vidim kod ljudi milion slika, krizeva, ukrasa po zidovima random razbacanih, to mi je odvratno. meni je 3.6m glava od platna pd 106", i nekako mi je ok, mozda bih mogao ic na 110 eventualno 120@ ako se odlucim na srebrno platno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Flajing super šiiiip
|
Je, i meni isto, ali dobro - 100 ljudi 100 ukusa. Nisam znao da boja platna utječe na percepciju veličine/umor/što god? Mislio sam da eventualno može davati bolji kontrast i to je to više manje.
![]() |
#1243 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Treba samo paziti da se ne pretjeruje sa veličinom platna ovisno o klasi projektora. Imamo jedan Sony Vpl55 na 133 inča i fino se vidi pikselizacija pa makar bio i full bluray materijal. Igore svaka čast na uređenju sobe, baš je lijepa. Jedino kako Gabre kaže staviti tepih i dodao bih još zavjese i možda koju sliku ili policu na lijevi zid, pomogne to puno oko zvuka. I daj majke ti promjeni onaj defaultni HR novogradnja luster, užas 😂 Sent from my G2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Thanks, drago mi je da ti se sviđa ![]() Vidjet ćemo još što ćemo točno sa lijevim zidom, da li neku policu/police, sliku ili nešto sasvim 100to. Ali definitivno će se nešto odraditi i na tom dijelu, no da sam sebe ponovim - ništa previše. Za početak ide vjerojatno neka fotelja. Klasične zavjese ne idu, ali kao što sam rekao u nekom od gornjih postova - idu crni roll on zastori koji će se spuštati za gledanje filmova. Ubacili ste mi bubu u uho više sa tim tepisima, možda se zaletim narednih dana vidjeti da li ima nešto urbano/mega/cool ![]() Edit: evo na, vrijeđa mi plafonjeru koju sam stavio :P Ma to je svijetlo koje nikad ni ne palim pa mi se neda davati neka jaca para i komplicirati sad.
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 29.09.2016. u 23:49. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Lika u mom srcu
|
stigli mi energy zvucnici neki dan ![]() sad mi Polk stoje u kutu, i vjerojatno ih prodam pa ubodem UniFi UB5 za te novce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Flajing super šiiiip
|
Hajd, drago mi da si zadovoljan kako je to ispalo. Uživaj sad ![]()
![]() |
#1248 |
aka Edo, aka Syncros
|
Da, iza i ako možeš bočno. sent from my G2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
ne mora više to...to je zastarjelo,,, sad ima puno modernijih i učinkovitijih rješenje...i ja si razmišljam da si napravim tako nešta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1252 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
sent from my G2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
aka Edo, aka Syncros
|
Pa kako ti se čini sada zvuk? Jel imaš previše odjeka, jel ti zvone stakla od basa, jel ti jedna strana sobe glasnija od druge...tvoje uho je najbolji mikrofon, onda sustavi kalibracije od par soma € pa onda Audissey sa receivera... sent from my G2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Lika u mom srcu
|
mene stvarno netko ima na piku. Eno mi opet projektor poceo zajebavat, par veceri za redom se sam gasi sa treptajucim crvenim lampicama na njemu,,, a to nije dobar znak... odnio ga jutros na servis i procjenu. Sad kad me sokiraju s cijenom popravka, uzet cu ga i batom smazat. iduci ako ga budem kupovao kupujem sa najduzim mogucim jamstvom i na bubanj prije isteka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
zadnja rečenica: skužio sam da to ekipa radi sa svime. auti, perilice suđa, elektronika, ma sve. to im je ušlo u filozofiju života jer su skužili da je rizik od kvara prevelik, a vrijeme provedeno bez uređaja postaje predugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Lika u mom srcu
|
Nije stvar vremena bez uredjaja nego cijene popravka i da li se uopce moze popraviti. Platio sam 750$ vent na napajanju (kosta 35$) i lampu (250$). Osgatak ruke i porez. I to je valjda najjeftinjji popravak sto mos imat jer je taj vent odmah dostupan. Ovo ce me izut iz cipela, vrlo lako da ga ni necu popravljat. Sent from my Pixel XL |
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Gledaj to s vedrije strane, bude upgrade nekakav ![]() Bas nemas sreće s tim. Budeš si morao neko osiguranje uplatit za opremu. Jesu to cijene servisa inače tak visoke općenito, il jednostavno imaš specifičnu stvar pa deru?
![]() |
#1260 |
Flajing super šiiiip
|
Bem mu, tebe stvarno ide s tim :/ Ajd držim fige da te za promjenu pozitivno iznenade i da ispadne da je neka jeftina glupost, nikad ne znaš.
![]() |
|
|