|
![]() |
#1201 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Opcenito vole slati refurbished, za Epson 100% znam da salju masobno ekipi s AVS, negdje sam vidio da i Sony, ali je mozda bolji malo po tom pitanju. Posto je relativno nov tvoj projektor, vjerojatno dobis novi. Drzim fige. Ja sam kupio receiver kao refurbished, da nije bilo oznaceno na racunu, nema teorije da skuzis da nije ganc novi. No naravno, taj se uzjebao i poceo drkati pa sam ga prodao (nije mi se dalo cekati garanciju) a i htio uzeti noviji model. Kupim novi isto refurbished, ovaj je bio ocigledno otvarana kutija, nije bio tvornicki zapakiran ko prosli, i onda je krepala hdmi ploca, nisam mogao odraditi aufyseyy kalibraciju, pa je morao na servis na mijenjanje hdmi ploce. Ja zahtijevao zamjenu za novi, ali ne, radije su stavili novu plocu koja kosta ko cijeli receiver. Skola je, kupuj produzeno jamstvo sa direktnom zamjenom. Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Škola je možda ne kupovati refurbished ![]() Mic po mic se proizvođači međusobno natječu i sa dužinom garancije, sve se češće vide garancije od 4-5 godina, a 2 godine je postalo normalno (vs 1 godina do ne toliko davno prije). Tako da još malo pa neće biti potrebno ni nadoplaćivati produljenu garanciju.
![]() |
#1203 |
Lika u mom srcu
|
kanada ima svoja pravila.... godinu dana je jamstvo, i to ako sto krepa, ne vracas u trgovinu di si kupio nego salji dobavljacu/ovlastenom servisu, naravno o svom trosku. Imas 14 dana eventualno da vratis ili zamijenis ako je neispravno. Mooozda nesto ima po 2 godine. Recimo, hardveraj, zaboravi, godinu dana i to je to, za sve duze, plati dodatno. Isto, salji sam ne u trgovinu. A posto ovo ovdje nije ko zagreb da ga propjesacis u pola sata, to malo zakomplicira stvari, kako vremenski tako i financijski. e da, oba refurbished su bila toliko jeftinija, da se isplatilo zajebavat malo s jamstvom. I na kraju, tehnicar koji mi je radio na receiveru i mijenjao plocu, stariji gospodin rodom iz Karlovca ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 13.09.2016. u 15:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Flajing super šiiiip
|
Evo napokon je projektor kod mene ![]() Sve funkcionira kako treba a i po svemu što vidim projektor je stvarno novi. Došao je cijeli polijepljen sa onim jako tankim filmom folije koji se skoro pa i ne kuži (nekako ne vjerujem da su se išli zafrkavati s tim stvarima nakon refurbishanja, ali nikad ne znaš), nigdje nisam vidio ni najmanji trag ikakvog prsta ili bilo kakvog znaka korištenja, za lampu je uredno pisalo da je 0 sati korištena (iako se to vrlo lako resetira po potrebi tako da to nije zapravo pravi dokaz ali svejedno)... Projektor je došao sa novijom verzijom firmwarea koji mi je dodao par dodatnih mogućnosti u naštelavanju slike, ima još tiši ventilator nego moj prošli (koji je stvarno bio jako tih, ali ovog brate praktički ni ne možeš čuti), i slika mu je oštra do samih rubova (ništa strašno, i to sam praktički samo ja zamjetio jer sam buljio u svaku sitnicu, ali prošli projektor je zadnjih 5-10% slike gubio malo na oštrini, nedovoljno da kažeš da slika nije oštra ali ipak malo vidljivo). Tako da ne mogu reći da sam loše prošao, žao mi samo što nisam imao projektor za vrijeme godišnjeg pa da se mogu pošteno nagledati, ali što je tu je ![]() Ali sad slijedi novi zajeb... što god da se dogodilo (neki prenapon iz bilo kojeg razloga, ili nešto sl.) - poteglo mi je izgleda i Marantzovu HDMI ploču. Ne mogu nikako dobiti izlaz na HDMI preko njega. Bem se glupog, kao nakon što je projektor prestao davati sliku sam na brzinu testirao sve uređaje za svaki slučaj, a Marantza sam testirao samo tako da pušta zvukove sa par izvora. Sliku nisam doslovno imao na čemu testirati jer mi je jedino projektor primao HDMI. Kud nisam testirao kako spada i posudio bilo kakav monitor/tv za test, budala ![]() A garancija mi u međuvremenu istekla prije nekih 2 tjedna. Sad će biti veselo vidjeti koliko košta popravak ili (još više veselo, a i vrlo vjerojatno) zamjena pokvarenog dijela...
![]() |
#1205 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Cca 1800 kuna je bila hdmi ploča za jednog Onkya prije godinu dana, i još zamjena na to. Nadam se da je jeftinije sada... Sent from my G2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Vidim s ovima iz sonus art-a što će mi točno reći, jer tamo sam kupio. Ali u svakom slučaju ću doslovno platiti porez na budale...
![]() |
![]() |
#1207 |
Lika u mom srcu
|
Ista stvar se dogodila prijatelju, struja mu dosla kroz telefon u komp i otisla dalje kroz hdmi i skurila hdmi na kompu, receiveru i projektoru. Sranje u boji S tim da je on morao platiti skoro 2 soma eura promjenu ploce na projektoru. Ima nekog JVC-a od 30k kuna. Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
aka Edo, aka Syncros
|
Najgore je kaj smo lijeni dati 150 kuna za APC strujnu letvu sa zaštitnom baš za to... Sent from my G2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Flajing super šiiiip
|
Ukratko - ovi iz Sonus Art-a su me na pristojan način otkantali i praktički rekli da sam riješavam problem sa servisom. Ništa zapravo neočekivano, ali nekako bi ipak čovjek očekivao makar neku minimalnu beneficiju s obzirom da si njihov kupac i da je uređaj krepao točno na isteku garancije (zapravo i prije, ali tu sam sam kriv što nisam ranije reagirao). Pogotovo što mi AV/hi-fi budale ( ![]() Mogli su makar reći nešto u stilu - "evo u znak dobre volje vam dajemo 10% popusta na novu HDMI ploču" ili što god takvog tipa. Meni zamažu oči a njima financijski praktički ništa ne znači. Planirao sam kroz neko vrijeme svoje wharfedale zvučnike zamjeniti sa B&W 683 i odgovarajućim ostatkom ekipe, ali očito kad dođe do toga da neću kod njih ![]() Možda je samo do mene ali zbog ovakvih stvari se ja prestajem vraćati u takav dućan. Sad čekam odgovor od servisa, zamolio sam da mi makar odokativno napišu koliko bi me koštao popravak za najvjerojatniji scenarij (pretpostavljam mjenjanje HDMI ploče) pa ćemo vidjeti.
![]() |
#1211 |
Guest
|
Kupila nedavno u Elipsu za 2500 kn kucno kino 600 w kao , Home Theatre Pioneer Htp 072, uglavnom spojila sam ga i na tv i na android box, cak i na neki stari DVD |
![]() |
![]() |
#1212 |
aka Edo, aka Syncros
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Flajing super šiiiip
|
A majke ti... Dobio sam odgovor od servisa, naravno da treba napraviti dijagnostiku prije nego se točno zna što treba popraviti ali ako stvarno treba zamjeniti HDMI ploču, to će me izaći ukupno... pazite sad ovo - 3052kn do 3152kn (dijagnostika + ploča + zamjena ploče. Sama ploča je 2752kn). Ne znam tko je točno nabio cijenu, da li sami Marantz ili uvoznik za hr ili maloprodaja u hr ili svi skupa ali znam da nisu normalni. Pa to je uređaj koji je nov, kompletan, prije 2 godine koštao 6000kn. A sad 2 godine poslije bi kao samu zamjenu ploče trebao platiti kao pola cijene uređaja novog uređaja. Katastrofa ![]() Odnijeti ću ga na dijagnostiku da vidim da li se nekim čudom da popraviti bez zamjene ploče. Ako ne bude mogao nema šanse da ga popravljam za tu cijenu. A ja budala mislio da je i 1800kn puno što je kolega 9800pro rekao za Onkyo receiver :/
![]() |
#1215 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Pa odnesi na dijagnostiku i vidi sta je u pitanju.Ako je hdmi board u pitanju mozda bi mogao da porucis sa ebay ili nekog slicnog sajta pa da ti neko zameni.Mislim ako nije jaka cena da se poruci i sa ebay-a? Ja imam onkyo TX-NR5007. Onkyo je inace poznat po tome da mu dosta crkava hdmi board ali zbog pregrevanja procesora koji se nalazi na samoj hdmi ploci.Ja sam mu odmah po kupovini stavio dva kulera od 200mm da izvlace vruc vazduh tako da je sada i posle 5-6 sati rada avr samo mlak.A pre stavljanja kulera je posle sat vremena bio bas vreo. Nadam se da kod tebe ipak nije otisao hdmi board jer je zamena bas preskupa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Vidjet ćemo kako će dijagnostika proći. Ma sve oko ovog mi trenutno ide solidno na živce, prvo sam sebi sam digao tlak jer sam uredno mogao ovaj popravak riješiti u garantnom roku a drugo činjenica što zamjena te ploče košta toliko koliko košta... van svake logike. Po njima bi valjda moj receiver u djelovima koštao 15000kn.
![]() |
![]() |
#1217 |
Lika u mom srcu
|
Hdmi board ti je ujedno i glavni board na kojem je i audyseyy i sve ostalo, jedino. ima posebno jos ploca samo za pojacala, odnosno izlaze. Moj savjet je da svoj iVor slike spojis direkt na projektor, a zvuk i dalje moze u receiver. Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Flajing super šiiiip
|
Tako već i radim ![]() Komp mi je direkt spojen na projektor, a optičkim kabelom sam ga spojio sa receiverom. Trenutno mi to nije problem (osim što mi MPC javi grešku kad pokušam slati zvuk koji je preko 96kHz i onda nemam zvuka u filmu, konkretno na par novijih naslova sa 7.1 192kHz zvukom, moram vidjeti je li mi neki bug u software-u ili mi zvučna ne može slati preko 96kHz ili mi receiver ne želi preko optičkog kabela primati 96kHz) ali ono... trenutno mi treba samo PC ali kroz neko vrijeme ću htjeti spajati i druge uređaje (satelitski receiver, PS4, nešto totalno lijevo...) i svaki put ću morati ići iza komode i prespajati kabele. Gubi se poanta receivera ![]() A i da ne kažem da ovako ne mogu ništa raditi u menu-ima od marantza jer ih nigdje ne mogu vidjeti. Jedino da nađem negdje na netu slike svih stepova u svim podmenuima i onda brojati i pratiti gdje se trenutno nalazim ![]() Ma...
![]() |
#1221 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Ali stvar je u tome da su na app-u samo bazicne kontrole, a ja bi volio imati pristup svemu po potrebi. Nisam imao pojma da imaju web sucelje, thanks na infou, poigrat ću se s tim ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1222 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Meni je osobno taj monitorčić jedna od najboljih investicija za 100kn. Ljudi kada to vide gledaju u cudu jer pored komponenata izgleda vrlo high-tech a na njega sam uvijek spajao OSD, ili Duna za slušanje FLAC/Internet radia. To mi je čak draže nego aplikacija. Ali nisam imoa vremena za istraživanje, spojio sam ga na OSD out i mislio da ću dobit izbornik na njemu od Marantza ali frška figa. Nisam imao vremena za istraživanje, u izborniku nisam načao opciju da šalje OSD na taj izlaz i tu je priči kraj pa reko vi koji imate Marantze malo dože od mene možda znate. Well, kada saznam onda vas informiram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Flajing super šiiiip
|
Hajd, ako uspiješ štogod javi. A inače nisam znao da su ti mali ekrani toliko jeftini, nije baš da sam nešto razmišljao o tome ali svejedno ![]() U tom slučaju se možda i ja poigram malo s tim kroz neko vrijeme, i pod uvjetom da ti polučiš neke rezultate ![]()
![]() |
#1225 |
Flajing super šiiiip
|
Ok zvuci, bacim pogled malo kad uhvatim vremena.
![]() |
#1226 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Servisi će ti ići mijenjati cijelu ploču makar se radilo o samo jednom kondenzatoru. Mislim da je bolje naći nekog elektroničara koji je dobar s tim stvarima da malo pogleda. Sent from my SM-G900F using Tapatalk
![]() |
#1227 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Samo da se nadovežem na ove dvije godine, nije se to podigla kvaliteta izrade, nit je to zbog tržišnog natjecanja, već je u EU po zakonu minimalno 2 god garancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Raspitat ću se malo. Imaš li / ima li itko neku preporuku za dobrog meštra? ![]() Jest, s tim da mi nije jasno kako to da se neki još uvijek izvlače sa samo jednom godinom garancije (tipa apple).
![]() |
![]() |
#1229 |
Lika u mom srcu
|
Pa zato jer je njihova nevjerojatna garancija od izvanrednih godinu dana bolja od ostalih 2 ili 3 godine. Kako ne shvacas? Jesi probao web sucelje Igore? Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Flajing super šiiiip
|
Hej, jesam, sve radi kako treba - thanks na informaciji ![]() Sutra ću probati uzeti sat vremena za probati naći neki servis ili majstora koji bi se htio poigrati malo sa marantzom.
![]() |
|
|