|
![]() |
#24091 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#24094 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#24096 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#24097 |
FC Bayern <3
Datum registracije: Mar 2015
|
Jer me trube općenito nemaju smisla na autima, osim ako ti pas/mačak spava pred autom da ga otjeraš (a to se toliko "često" dešava, da ti ta truba niti ne treba..). U 8. god. koliko vozim trubu sam koristil jednom i to iz spomenutog razloga za otjerati živinu, pas je spaval na cesti i nije čul auto.. Trubentanje na semaforima ili u prometu je po meni čisti seljacizam.. Nikakve koristi osim dizanja nervoze i tenzija kod drugih sudionika u prometu. A svatovi općenito nisu "my cup of tea" jer ne vidim potrebu ceremonija i retardacije ako želiš vrijeme/život provoditi s nekom osobom. To je valjda između tebe i te osobe, eventualno obitelji, a ne pol sela čija je jedina namjera dolaska alkohol/free hrana. Isprika na ![]() A kaj se mlinca tiće, ima 5,6k km, troši ispod 5 i pol litri, a zabava u vožnji neprocjenjiva. Nisam još čul ni jednu zamjerku ljudi koji su se vozili. Većinom su oduševljeni "kak to ide". Tako da se ne morate brinuti za njega. Tak dugo dok ne dimi ko neki drugi "hvaljeni" motori ja presretan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24098 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() za trubu po gradu se donekle slazem, jer nista neces promijeniti kod hrpetine likova koji se ili boje voziti ili ih bas briga kaj se oko njih dogadja...a takav je svaki treci... sto se tice on-topica, nema mi gore nego procitat kad netko najbitniju stavku auta kaza da malo trosi ![]() Sent from my MI MAX using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#24099 |
FC Bayern <3
|
Nije mi najbitnije, ali recimo da budeš teško našao auto koji je tolko zabavan i troši malo. Valjda se slažeš da je bolje da troši 5 i pol, nego 6 i pol. 125 ks benzinca + ovoliko zabavan + finog izgleda + mala potrošnja za takve novce nećeš naći. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24100 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Svasta cu procitat, da truba beskorisna. Pa gdje se ti i koliko vozis, mene valjda svaki drugi dan spasi od sudara jer se ekipa prestrojava na slijepo, i sirena je jedini nacin da se trgnu i pogledaju i vrate natrag. Ili da se probude na semaforu jer bleje u mobitele i slicno. Da ne spominjem razne voznje u rikverc.. sve gledam kao da ugradim jos jacu ![]() Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#24101 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Taj Ford Ecoboost 1.0 125ks u čistom gradu troši od 7-7.5 litara. Pod grad mislim ZG, a ne neko selo bez ijednog semafora koje je eto nazvano gradom. I ne mislim na slavonsku u 9 navečer nego regularnu gužvu prema i/sa posla.
![]() |
#24102 | |
FC Bayern <3
|
Citiraj:
Dam se kladiti da budem uspel ispod 6,5 l/100km. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24103 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Malo mi tih "manje od 5.5l" zvuči nategnuto, jer po spritmonitoru prosjek ispada 6.3l, a meni se recimo prosjek poprilično poklapa sa spritmonitorom. Tih "manje od 5.5l" je vjerojatno samo tu i tamo poneka ruta na kojoj bi recimo 1.5TDCI trošio oko 4l, jer po spritmonitoru njemu je prosjek 4.8l, čak litra i pol manje od ecoboosta a više momenta, dakle vjerojatno nešto ugodniji za vožnju. Iako da, kako je već netko napisao, na tako malu kilometražu i uz to koliko je para "bačeno" na račun toga što je novo auto spominjanje "male" potrošnje nekako nema baš smisla. A i razlika između 5.5l i 6.5l na 10k km ispada tek nekakvih 800kn. O "zabavi" na javnim cestama neću.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24105 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#24106 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Mojih 60 KS na jednoj litri s klimom trosi po gradu 7 litara i bok. Tesko da mozes manje, a auto je olaksan za masu cijele straznje klupe i popratne skalamerije. Ali vidim da nisi iz "grada", dakle, to sto se ti provezes par kilometara jednom u nikad i ne uletis u par spica u Zagrebu ne bude ti pokazalo tocnu potrosnju, nazalost...
![]() |
![]() |
#24107 |
Guest
|
ma lik ce 8 nabrat samo tako u spici i par desetaka semafora... Sent from my MI MAX using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#24108 |
FC Bayern <3
|
@Pen evo ti moj spritmonitor. Ovi što imaju prek 6 se valjda teško kontoliraju, i meni se omakne preko 3k rpm, ali rijetko. Treba imtai kontrolu nad sobom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24109 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Odsjeko bi si ekstremitete da moram pazit da mi se ne "omakne" preko 3 hiljade. Nikad necu shvatit ljude poput tebe. Auto je tu da se vozi (ne pozivam na divljanje da me nebi krivo shvatio), a ne da se pazi na kolko cu ga zavrtit. Bitna mi je potrosnja, ali ne ocito koliko tebi i takvima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24110 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#24111 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
![]() X puta me spasila kad bi netko išao u rikverc ili krenuo unatrag na stopu i sl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24112 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#24113 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Trubu koristim bar jednom dnevno da se spasim od kamikaza koje tipkaju na mob ili ne gledaju mrtvi kut. Druga najvaznija stvar na autu nakon izuma kotača ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#24114 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
također, samo mene jebe truba jer instinktivno stišćem sredinu volana di je znak, a truba je ubiti lijevo i desno ova dva mala kurca na koja nikako naviknut http://www.citroen-eg.com/wp-content...C5-berline.jpg
![]() |
#24116 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Ne samo to, da zastitis sebe, nego i da zastitis druge. Jednom prilikom stao sam na zebri da propustim 2 klinke od cca 5-6 godina da predju na drugu stranu. Kako je jednosmjerna ulica tako je dolazio i drugi auto iza (u traci pored) mene, al taj balvan nije razmisljao zbog cega sam stao. U zadnji tren sam vidio da budala nece stat, brzo sjeo na trubu jer mi nista drugo ne preostaje, i srecom jedna od te 2 klinke je refleksno povukla ovu ispred sebe nazad. To ih je spasilo. Pa ti sad reci da truba ne treba na autu. Igrom slucaja, jedno vrijeme sam se vozio bez trube na autu. Mogu rec da nema goreg osjecaja i ne bih to ponovio nikad vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24117 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() Sent from my MI MAX using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#24118 |