|
![]() |
#5491 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pozdrav svima. Htjeo bi nadograditi komp iz "moj komp". Sad koliko ja to vidim trebao bi zamijeniti cpu i grafu. Buđet mi je ajmo reći 5 tisuca kn, al uvijek se za koju kunu moze podići ako bas fali al u globalu 5 tisuća. Pa može pomoć jer za hardware sam ipak amater, recite mi svoje mišljenje sa čim bi postigao najbolji učinak za te novce. Puno vam hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5492 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Grafu gtx 1070 (cca 3700kn najjeftinije), a cpu recimo i7 3770 (to moraš polovno vrebati) 1300kn nije dovoljno za takav polovan cpu, ali tih par sto kn ćeš lako skupiti prodajom svoje i5-ice (cca bar 700kn možeš dobiti) i grafe (bar 1000kn) U protivnom imaš za izbor gtx 1060 (cca 2600kn) i RX 480 8gb (cca 2500kn) i RX 480 4gb (cca 2200kn). Prvu ćeš najlakše naći |
![]() |
![]() |
![]() |
#5496 |
Premium
|
SSD imam, a ako bude potrebno mogu se još provuć za napajanje bolje, barem na rate ![]() ![]() Ova trenutna grafa mi jeu kućištu baš "na knap" pa ako je ova duža onda ću pogledat i novo kućište al dobro njih se i može naći pojeftino. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5497 |
Premium
|
Onda gledaj gtx 1060 ili rx 480 4gb, pa ćeš imati za napajanje Ispod fortron hypera 500/600w nebih gledao, idu za male novce, a 5 god. garancije. Ako želiš nešto posebno računaj cca 800kn (rm650x i sl.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5498 | |
Premium
|
Citiraj:
https://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=gtx+1070&superId= Imam mogućnost jeftinije ih dobit pa bi ostalo sigurno 800 kn za napajanje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5503 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Ne buš našao to u trgovini.... a u oglasu isto jako teško... Kupi za početak novu grafu, novo napajanje i nnovo kućište ako ti treba. Pa vidi kako će se ovaj i5 ponašati sa tom grafom. A onda lijepo sve prebaci na Skylake, S.1151. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5504 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma rasprodaj ovo svoje i nađi 1150 + i7 naklokan, brijem da bi ti to bilo kljuć za ključ negdje u sh-u i boli te briga (nije baš ni to lako naći). dalje samo nadograđuj grafu i sretan si idućih 10g. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5505 |
Premium
|
Dečki hvala svima, razmislit ću o vašim prijedlozima. Nekako sam najbliže da se totalno rastegnem za novu matičnu, gore navedenu grafu i neki polovni i7 pa da neko vrijeme mogu biti miran. S tim da kad prodam dio komponenti mogu skupit jos nešto keša za nove komponente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5507 |
Moderator
|
pa to velim... ne trebaš davat bogatstvo za cpu/mbo pogotovo ako nemaš neke naročite prednosti od novijeg čipseta pošto su sve to zvijeri od cpu-ova, a 1150 i7 na 4.5 zrak ti može dignut od susjedovog bratića mali sa 3 klika i miran si brate deceniju. ukoliko su igre imperativ, samo lupaj grafu i adekvatno napajanje, ostalo sve na stranu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5508 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5509 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2016
|
Ekipa ovo sam nasao na njuškalu, sad da nisam na moru ovo bi odma kupio. http://www.njuskalo.hr/procesori/int...oglas-19925612 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5510 |
Premium
|
Meh. Ako ćeš mjenjati platformu možeš jeftinije proćini sa novim (non OC konfa) https://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=e3+1231+v3 https://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=b85+pro3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5512 |
Registered User
|
Lijep pozdrav svima! Nov sam ovdje pa nemojte zamjeriti ako što zafrknem :P Htio sam zamoliti nekog iskusnog i voljnog da me posavjetuje - nadogradnja ili zamjena pojedinih komponenata.. Voljan sam potrošiti do 3,500 kuna, ne znam da li da uzimam samo novu grafičku ili i matičnu, grafičku i procesor. Ispunio sam sve specifikacije vezane uz komp, ali ne vidim gdje je link do istog. Vjerujem da vi iskusni već sve znate ![]() Ukoliko treba opširniji opis, nema problema. Btw, poanta cijele nabave komponenata je da mogu igrati najnovije igre, tipa novi CoD i novi Hitman B) Zahvaljujem!
![]() |
#5514 |
Registered User
|
Obzirom da sam noob po pitanju komponenata, strahujem, i ako uzmem neku odvratno jaku grafičku, da će procesor svejedno umanjivati sveukupan "rad" kompa..(?) Može kakva preporuka za grafičku onda (do 2,000kn), a da je kompatabilna s ovim mojim smećem? ![]() Hvala
![]() |
#5515 | ||
Premium
|
Citiraj:
Jedino ako oće mbo za rezervu ![]() Citiraj:
1. mjenjati cpu, mbo i grafu 2. stavit cpu na tvoju mbo + grafu. Problem je što ti je matična teški low end, ali podržava 95w FX-eve, pa možeš ovako: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fx+8300 http://www.nabava.net/search.php?tp=...tro+rx+470+4gb Ako nemaš aftermaket cooler http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lc-cc-120 Nebi bilo loše baciti cpu undervolt (ima velikog potencijala tu) to ti je obrnuto od overclocka, samo ne smanjuješ takt nego voltažu potrebnu za isti (snižavaš potrošnju i zagrijavanje) Velika promjena i ispod budžeta si. Skuplja opcija - prodaj cpu, mbo i gpu naravno Uzmeš istu onu grafu, i5 4460 (cca do 1400kn) + as rock b85m pro3 (cca 430kn) i ostaviš svoje ddr3 rame |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5517 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5518 |
Registered User
|
Hej, do-pitanje ![]() Uspoređujem Intelove i5-4590 i i5-4460 i čini mi se da je potonji ipak bolji (sudeći po nekim online usporedbama). Što vi znalci mislite? ![]()
![]() |
#5519 |
Registered User
|
Što mislite o sljedećem kombu: Procesor: INTEL Core i5-4590 Grafička: ASUS Strix GTX 960 DirectCU2 OC 4GB Matična: ASROCK B85M Pro3
![]() |
#5520 |
Premium
|
Pa ivy i sandy su 1155 socket ![]() Nadam se da pričamo o sa20 forumašu @Nehebkau Ne. i5 4460 + RX 470 Razliku između tih i5-ica nećeš osjetit, isti su u gamingu, dakle bacaš novce. RX 470 je poprilično bolja grafa od gtx 960 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|