|
![]() |
#1141 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Nakon svih mogucih kombinacija ovo moje konacno radi normalno, naravno dok se opet nesto s necim ne potuce ![]() Znaci kada je av rec ugasen, pc radi normalno u modu jednog monitora. Kada ukljucim av pc prelazi u mod prosirene radne povrsine i imam normalno zvuk preko hdmi. Kako je do toga doslo tesko je reci, probao sam instalirati nekoliko verzija grafickih drivera, tv vise nije smart posto je sve moguce iskljuceno, av isto tako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ja cu se smaknut, sad mi svaki put kad se pali baca USB update, naravno nema nista na usb, i onda mi drzi CY920 error. onda moram stisnut Setup na daljinskom da nastavi raditi receiver, ali je na displayu i dalje CY920 error. idem u trgovinu bat kupiti Robee - ne pita te, koji ti setup imas? Koji rec, zvucnici? Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 19.06.2016. u 01:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Premium
|
Bolje da sam sutio, radilo ok jedan dan i opet puca zvuk ![]() Mislim da mi nema druge nego kupiti udac3 pa sa usb na coax digitalno. Ovo sa hdmi je koma. Imam Denon x2100w, Heco 5.1, Intel nuc (pc na monitor i jos jedan koji je kao media player spojen na Denon) i Panasonic 4K led |
![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Lika u mom srcu
|
Pas mater, denonu i marantzu, ista firma. I ja sinoc napravio napredak, idem u podrum poslje pa cu vidjet jel ostalo ili ce opet bacati errore. Uspio sam skinuti firmware s neta i preko usba napravit update, proslo sve ok, uspio bez gresaka zavrsiti setup do kraja, no nije mi jasno da nije ponistilo audysey setup nakon updatea firmwarea. U biti sam samo ponovno flashao firmware koji je bio na njemu. Javim kasnije E, ali zvuk prekida i dalje. Jedino u kodiju ne prekida, sto bi me navelo da je problem u driverima kompa/grafe |
![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Premium
|
Hdmi zeza. Upalim av danas i zvuk puca, promjenim hdmi ulaz i radi, do kada tko zna. Kod kodija mi se desava da jednostavno nestane slike na par sekundi dok zvuk ostane. Nekada bude jednom u cijelom filmu a nekada svako malo. Zadnji FW samo dobio prije godinu dana i to mi smeta kod Denona, svake godine izbace novi model i jedan FW i to je kraj podrske. Denon mi odgovara po zvuku i koristim ga 10ak godina. Eh kada se sjetim da sam prije 10 godina za iste novce dobio uredjaj sa alu prednjom stranom a danas sama plastika. Ovo danas je samo hrpa problema, nista s nicim se ne slaze. Skoro sam kupio danas udac3 i gle cuda, Denon nema coax ulaz, ostavili samo optiku tako da mi i ta opcija otpada Zadnje izmijenjeno od: robee. 19.06.2016. u 21:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Lika u mom srcu
|
Moj ima milion ulaza, ali dobro i jaci je model. I ovo sto velis za update, pisalo se da ce moj 5010 dobiti podrsku za dts:x, cak ima i na prednjoj strani naljepnicu za dtsX, ali kita, 6010 i 7010 su dobili upgrade, ovaj kifla. Ma to stancanje uredjaja je pusing sa mizernim razlikama. Prije je receiver kako kazes bio komad aljminija, sa motorizirankm volume knkbom, sa velikim displayem A ovo sada, plastika, volume knob u rucinosjecaj kao da ce se svaki tren rasuti unutra plastika sve, display dva reda velicine 2cm Smijeh Pazi, i to je receiver od 6000kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
uglavnom receiver sad radi full normalno. I Internet radio, i kontrola preko mobitela, sve. Koliko mi je zivaca popio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Lika u mom srcu
|
ovo za zvuk cu rjesavati, meni su stajali errori po dispalyu i bacalo stalno usb update, itd itd. a ovo sa zvukom sam imao probleme i sa bivisim receiverom, tu je jednostavno handshake izmedju grafe i receivera i drivera i cak i softwarea s kojim playas. Budem bas probao spojiti na integriranu gradu pa da vidim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Što se tiče prekidanja zvuka, probajte druge HDMI kabele - zna biti nevjerojatno problema s njima. Drugi problem su driveri od grafičke (pogotovo integrirane intelove). Imao sam najbolja iskustva kada sam skinuo drivere sa stranica proizvođača matične. Nevjerojatno, ali istinito. Ne bih nikad rekao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Onkyo rikava samo tako zadnjih godina, pogotovo hdmi ploče. Nisu baš pouzdani što se mene tiče. Yamaha je meni top pick za receivere... Sent from my M4 Aqua |
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
aka Edo, aka Syncros
|
Naš sr606 na poslu se zagrije ko lud, svejedno kaj svira, čak i na fm-u. Yamaha doma ladna ko špricer... Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
Sent from my LG G2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Premium
|
Onyko je poznat po grijanju, cak na neke modele stave coolere. Grije se zbog tako ustrojenog pojacala. Denon, Marantz, Pioneer i Yamaha imaju drugaciji rad pojacala, pa su zbog toga samo lagano topli. Zadnje izmijenjeno od: robee. 26.06.2016. u 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Na Njušci se spominje i Harman Kardon, Pioneer, Sherwood, Kenwood osim ovih ovdje navedenih: http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl...sort=expensive Zadnje izmijenjeno od: Trbonja. 25.06.2016. u 12:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
aka Edo, aka Syncros
|
A kaj sam ja napisao nego da je CA zvukovno bolji od Japanaca... Na kraju sve ovisi slušaču, možda mu je i Roadstar bolji... Sent from my M4 Aqua |
![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Kod onkyo avr risivera je problem hdmi board koji se dosta greje.Ja imam model tx-nr5007 i zna dosta da se zagreje. Problem sam resio sa dva kulera od 20cm koji su stavljeni na zadnji deo gornjeg poklopca i kuleri su stavljeni tako da samo izvlace vruc vazduh.Kuleri su od firme cooler master i rade na malom broju obrtaja,800rpm pa ne prave buku dok rade.Pogotovo sto je stavljen adapter koji radi na 9v pa se ne vrte punom snagom.Inace avr je prava mrcina i pun snage.Tezak 25kg.Za mene dosta dobra sprava. Kazu da su od modela tx-nr5009 resili problem pregrevanja hdmi board-a i da sada hdmi ploce ne crkavaju. U sustini problem na hdmi ploci je procesor koji se previse greje a nema nikakav kuler koji bi ga ohladio pa zna da nastane problem.Ali se moze resiti dodatnim kulerima za izvlacenje vruceg vazduha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ca je obično pametno pričekati mk2 pošto su im prve verzije dosta kvarljive (ne svi modeli naravno). onkyo je imao jako puno problema sa pregrijavanjem, nemrem vjerovat da su i dalje dosljedni tome... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Premium
|
Kako sam i napisao, Onkyo ima ustrojeno pojacajalo u takvoj klasi da se grije za razliku od ostalih. Osim toga furaju se na zeleni matricni display sto je meni ruzno i taman da su najbolji, ne zelim gledati svaki dan u njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Lika u mom srcu
|
posto sam jucer prodao grafu, spojim HDMI na onboard izlaz na ploci. i pazi, za sada zvuk radi normlano, jedino sto izgleda ploca ne podrzava bitstreaming. ali prije mi je zvuk prekidao dok bi scrolao u windowsima lol, a da ne kazem random prekidanja u kodiju Edit: ispravak, radi passthrough Edit2: definitivno je zvuk sada skroz ok sa integrirane Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 06.07.2016. u 02:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
Otkako sam ju izvadio, zvuk radi BEZ GRESKE, najprije na onboard grafulji, i jucer sam stavio nvidiu GTX970 i isto bez greske, stucanja, pucketanja, icega. nadam se da je u tome bio problem i da je sada ta saga gotova. ![]() Isprobaj ili posudi drugu grafu (cak drugog proizvodjaca) pa javi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|