|
![]() |
#1111 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
jel imas ti spojen mozda monitor na PC i receiver? jedan od razloga zasto sam isao na 5010 jer ima 2 HDMI out-a pokusavam otkriti kako ili sto moram promijeniti jer mi se dogadja sljedece: imam spojen PC na monitor i na receiver, te onda imam iz receivera hdmi natrag u monitor i na projektor. Ovo imam tako da mogu na monitoru upalit playstation ili tv (koji su spojeni u receiver), da ne moram za sve paliti projektor, odnosno da imam mogucnost koristenja monitora sa PC-a, a da projektor koristim za tv. no sto se dogadja.. ako na monitoru prebacim ulaz na HDMI2 (na koji je spojen PC direktno) na projektoru gubim sliku, javlja no signal, a cim vratim na monitoru ulaz na HDMI1 (na koji je spojen receiver) slika se i na projektoru vrati? ono, wtf? ispada da ne mogu imati upaljen komp koji ce slati sliku na monitor direktno jer mi onda receiver iz nekog razloga onda gasi prikaz na projektoru iako nema veze jedno s drugim. znam da zvuci komplicirano, al ebga ![]() i sto sam primijetio kod 5010, je da cim upalim projektor, receiver se automatski pali? nisam vidio da je neka opcija upaljena, ja sigirno nisam tako nesto postavio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Lika u mom srcu
|
HDMI 1 OUT na receiveru spojen na lrojektor, HDMI 2 na monitor. Ako na monitoru prebacim ulaz na HDMI na koji je spojen PC direktno, na projektoru gubim sliku. Kako da objasnim. Budem nabacio skicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Lika u mom srcu
|
a zanimljivo je da ako ugasim monitor, slike na projektoru se i dalje pokazuje. ali ako promijenim na drugi ulaz na monitoru, slika se na projektoru gasi. mislim, debilizam na kvadrat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja sam oduševljen s tim ![]() Debilana... Na žalost ne mogu ti pomoći sa tim stvarima jer ja imam samo spojen projektor na receiver i to je to.
![]() |
#1117 |
Lika u mom srcu
|
ma sa ovim 5010 samo problemi, onaj 5008 mi radio dobro. a ovaj za sada, krepala HDMI ploca, problemi sa mrezom, nece da mi uopce prihvaca komande sa aplikacije s mobitela, tako da prakticki ne mogu paliti Internet radio... onda ovo sa monitorom.. mislim, kao da sam baksuz pa se svi problemi bas dogadjaju sa ovim uredjajem. ali ne cudi me, mene elktronika ne voli, to je i zena vec primijetila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Lika u mom srcu
|
Nekako mi to smrdi na Hdmi handshake problem a za koji lijeka nema bas, dell monitor tu nesto prca jer mi mijenjanje ulaza na monitoru prekida sliku na projektoru i obrnuto. Receiver salje dva identicna signala sa svoja 2 hdmi izlaza. Isto tako komp mi je podesen kao "clone" ne extended. Kao da se kolju signali, a ne bi trebalo imati |
![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Sve je to sa vecinom novih tech igracaka isto. Do nedavno sam imao Dell FHD monitor i plazmu spojeno na Denon AV. Sada je umjesto plazme 4K TV i vise nista nema veze s vezom, totalni cirkus, sve se medjusobno ne slaze. TV je ugasen kao i AV, comp radi i saljem signal na monitor preko DP (na AV je spojen sa HDMI). Ugaseni AV registrira rad compa i prosljedjuje na ugaseni TV prosirenu radnu povrsinu, pa comp ima niz cudnih ponasanja posto TV ima vecu rezoluciju. Ista stvar je i ako ukljucim AV. Dobro je jedino ako comp podesim da ne dijeli radnu povrsinu ALI onda nema zvuka na AV preko HDMI. Cesto se desava da zvuk bude isprekidan i jedino pomaze resetiranje compa. Ima jos nis blesavih kombinacija i zezanja. Uglavnom nista ne radi normalno i uz isprobavanje svega jednostavno nema pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1121 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
isus ti mater koji cirkus ![]() ja imam 10g staru plazmu, win7 identičnu instalaciju na kojoj sam 2008-e podesio i apgrejdao wmc, logitech univerzalac kojem svi gumbi baš ne rade, ali dosta da imam macro za gledanje telke i slušanje muzike, 2 odvojena sistema (stereo i 5.1 zasebno) i ne moram dizat dupe lijeno iz kreveta da bi išta trablšutao u radu... možda restart tu i tamo, ali i to prek daljinca obavim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
Premium
|
Radilo je i meni relativno sve ok dok sam imao plaznu 720p ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Moderator
|
ma ta hdmi veza kompa i risivera i cijela ta priča mi je toliko žalosna da je još uvijek zelena da ti nemre radit normalno i da boluje od ono najbazičnijih dječjih bolesti. ja imam hdmi-hdmi na telku, zasebno analogni stereo na stereo sistem i spdif na logitech z5500 s tim da svičam između njih dvoje također sa daljinskim. kad čitam kako ljudi ulupaju novce u sve novo i super (ne ide ovo tebe naravno) i onda dobiju kiflu i još više problema, sve mi žao... a što je najgore većina tih smart tv-ova, novih konekcija i šta ti ja znam su puuuuuno mušićavije i gore od ovog mog sistema koji sada broji 8 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1124 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
i onda jos, ako upalim projektor sam, automatski mi se upali receiver, wtf. uzet cu ga i bacit kroz izlog trgovine i traziti zamjenu za novi jer otkako su stavili novu HDMI plocu se ovo dogadja. ali bitno je da stancaju svaku godinu "novi" model sa jos dodatnih featurea, a ove osnove ne rade vise. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Premium
|
4K mi osobno uopce nije bitan niti mi treba. Imao sam dobru priliku za prodaju plazme i kupovinu novog tv-a, pa sam gledao da ima hevc podrsku i uz to da je Panasonic cisto zbog navike na daljinac i jednostavnosti rukovanja. Sve te ''smart'' gluposti mi ne trebaju niti ih koristim posto je to na razini prvog androida ![]() Nevezano za to, totalno mi je glupo da u danasnje vrijeme ne mozes normalno spojiti nekoliko uredjaja da rade bez problema. Hdmi sa compa na av mi je najjednostavniji nacin za digitalni zvuk (da ne radim pretvorbe posto i tako av ima dac), slika mi nije potreba na tv-u sa compa ali to nije moguce tako jednostavno podesiti. U ovom slucaju comp je audio player. Ono sto donekle radi dobro je media player, naravno dok kodi ne poludi a u zadnjih nekoliko verzija nije bas sav svoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1126 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
Moderator
|
kako je car na audiofil.net-u postao sliku je riješio problem sa djecom i zvučnicima - jednostavno je nabavio manju ogradu i stavio je ispred cijelog hi-fi racka i zvučnika ![]() Zadnje izmijenjeno od: syss. 17.06.2016. u 13:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Pa nije baš da nema prašine ali se na ovim bojama namještaja i poda manje kuži. U stanu smo u šlapama a i za goste damo šlape jer mala puže već i zna sliniti po podu. Žena jednom tjedno prebriše podove a i pripazimo malo jer oboje volimo urednost mada čak i kad se friško očisti mala nakon puzanja ima prašnjava koljena tako da ipak nije baš tako sterilno više uredno. Naravno i voli dirat po kompu, hi-fiju i ostalim stvarima koje nisu igračke ali ju nastojim spriječiti kad stignem ![]()
![]() |
#1133 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() |
#1135 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
ja kad kod nekoga dodjem pa vidim neurednu kucu, prasinu svuda i nered, to mi dovoljno govori o tim ljudima. sad da opet pitam, uzeo sam Polk Audio PSW125 sub, na probu, i sad mi zapravo fali "sredine" u zvuku, na receiveru sa postavio najnize sto moze (80hz) za LFE, no sada mi je zvuk zapravo tanak, sve dok ne dodje bas neka ekstremno niska frekvencija, ono tipa, rokne bomba. vise mi se svidjalo samo sa floorstanderima, ali mi je falilo malo te ekstenzije i dubine u basu. Sub je 12" promjera. dosta ga hvale online. nije to neka klasa, ali je neka sredina, najjaci model od polka u toj psw seriji. Iskreno nema mi razlike u zvuku od starog Polka 15 godina od 8" nesto ne stima tu, samo sto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Lika u mom srcu
|
budem probao, woofer sam postavio kako pise, cross na njemu ide na maks, a onda receiver salje LFE koliko treba. Glasnocu sam stavio na pola. No ako stavim jos vislje crossover, onda ce mi zvuk biti jos "tanji". samo pospajao, nisam jos odradio kalibraciju audyseyy jer me sve strah ponovno pokrenut, a i nikako da ostanem sam u kuci na miru. No neovisno o kalibraciji, sub mora raditi. Rucno sam podesio udaljenosti. Stvar je da sam zbog ovoga isao kupiti novi sub, jer se stari ovako ponasao isto... ili zaista LFE salje samo odredjeni jako niski spektar na sub? Doslovno ne znas da je sub u sobi dok zaista ne treba nesto bas duboko odsvirat. Ali mi fali punoce u zvuku, onih mid kanala mi fali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Lika u mom srcu
|
ma ok, nego uzao sam onaj kalibracijski bluray, i cak ni na njemu jedva da sub radi a tada mu goni do 20hz signal, zapravo, nije nista razlika izmedju tog signala kada ga pusta na prednje floorstandere, i na sub. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|