Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.06.2016., 02:36   #4711
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Tek toliko da znate... do sada mi je dva puta (po 3-4 dana unaprijed) bio "dogovoren" sastanak s likom i BNet-a s kojim sam htio razmijeniti par riječi o cam modulima i karticama (ime namjerno neću napisati jer ne bi bilo pristojno s moje strane) i oba puta otkazan dan prije ... navodno nije mogao zbog poslovnih obaveza... nema veze, čekam da mi dogovore treći
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2016., 10:03   #4712
tomislav_sb
Premium
Moj komp

tomislav_sb's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Iz više razloga nisam htio novi router:

1. moram pola dnevne sobe odmaknuti i sve kablove rasturiti da ga otpetljam a to mi je ogromna tlaka,
2. podešen je kako ja želim, a s novim bi morao opet izgubiti popodne što mi se neda ,
3. gubiti vrijeme čekajući njihovog tehničara mi isto zvuči kao gubljenje vremena,
4. čitajući po netu, taj Technicolor se pokazao kao zadnje smeće, izuzev par sretnika, dok ovaj radi savršeno već godinama,
5. ako smo se nešto dogovorili i potpisali onda želim da to ispoštuju, a ne nakon skoro 2 mjeseca da zaključe kako zbog routera ne mogu. Neka promjene profil (meni je i dalje zakucano na 10 Mbit/s), pa ako ne bude odgovarajuća brzina, možemo se dogovoriti oko promjene.

Sad je već stvar principa, neću pristati na ucjenu. Ako se ovako ponašaju dok su bolje karte u mojim rukama, ne želim ni misliti kako će biti dok budem pod ugovornom obvezom. Nadam se da me bar netko razumije
tomislav_sb je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2016., 11:57   #4713
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Pa sto je toliki problem oko modema da bi otkazivao uslugu? Nije kao da će ti dat modem na kojeg možeš bit spojen samo žicom. Frend ima Tehnicolor, i u zgradi u kojoj ima barem 35 mreža a svaka s barem 30% signala, dobiva 30 Mbps preko dva zida i udaljenosti od 7m. Ja doma u kući imam lošiji range na ZTE koji bi kakti trebao imati bolju antenu i još je uspravan.
Moje iskustvo je skroz drukčije. Stan od tri prostorije ( na istom katu), u prvoj je Tehnicolor i brzina od 50 Mbit/s. Već u drugoj nakon jednog zida brzina pada na oko 15 Mbit/s što je još i podnošljivo i može se normalno raditi s time, ali pravi problem je u trećoj prostoriji tj. nakon dva zida gdje brzina ne može prijeći 1 Mbit/s !!! E to je već problem za ikakav rad sa takvom brzinom.
Isti stan (drugi kat) sa Thomsonom i brzinom od 15 Mbit/s u toj trećoj prostoriji uredno radi na nekih oko 5-6 Mbit/a.

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 04.06.2016. u 12:02.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2016., 11:59   #4714
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Autor tomislav_sb Pregled postova
Iz više razloga nisam htio novi router:

1. moram pola dnevne sobe odmaknuti i sve kablove rasturiti da ga otpetljam a to mi je ogromna tlaka,
2. podešen je kako ja želim, a s novim bi morao opet izgubiti popodne što mi se neda ,
3. gubiti vrijeme čekajući njihovog tehničara mi isto zvuči kao gubljenje vremena,
4. čitajući po netu, taj Technicolor se pokazao kao zadnje smeće, izuzev par sretnika, dok ovaj radi savršeno već godinama,
5. ako smo se nešto dogovorili i potpisali onda želim da to ispoštuju, a ne nakon skoro 2 mjeseca da zaključe kako zbog routera ne mogu. Neka promjene profil (meni je i dalje zakucano na 10 Mbit/s), pa ako ne bude odgovarajuća brzina, možemo se dogovoriti oko promjene.

Sad je već stvar principa, neću pristati na ucjenu. Ako se ovako ponašaju dok su bolje karte u mojim rukama, ne želim ni misliti kako će biti dok budem pod ugovornom obvezom. Nadam se da me bar netko razumije

Ja te razumijem ( pročitaj post poviše), ali mi nije jasno zašto bi morao otpetljavati kabele. Novi router će ti doći na iste i ne treba ništa micati.
Staro 04.06.2016., 12:01   #4715
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Tek toliko da znate... do sada mi je dva puta (po 3-4 dana unaprijed) bio "dogovoren" sastanak s likom i BNet-a s kojim sam htio razmijeniti par riječi o cam modulima i karticama (ime namjerno neću napisati jer ne bi bilo pristojno s moje strane) i oba puta otkazan dan prije ... navodno nije mogao zbog poslovnih obaveza... nema veze, čekam da mi dogovore treći
Hvala za info . S nestrpljenjem čekam rasplet situacije i nadam se pozitivnim vijestima, iako sumnjam u njih. Bilo bi ljepo da me iznenade.
Staro 04.06.2016., 12:20   #4716
tomislav_sb
Premium
Moj komp

tomislav_sb's Avatar

Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Ja te razumijem ( pročitaj post poviše), ali mi nije jasno zašto bi morao otpetljavati kabele. Novi router će ti doći na iste i ne treba ništa micati.
Komplicirano za objasniti gdje mi stoji router....
otišli smo na nebitne stvari, poanta je da je dogovor bio jedno (da zadržim stari router, iz mojih razloga) a nakon 52 dana zovu da je to nemoguće.
Staro 04.06.2016., 12:59   #4717
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Treci puta bog pomaze
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2016., 13:25   #4718
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Mislim da ne treba trošiti živce / vrijeme na temu WiFi karakteristika jednog i drugog uređaja, eto je kolega slikovito opisao razlike.
Još jednom se pokazuje bitna razlika između unutarnjih (najčešće lata šroteks) antene(a) i kada je barem jedna iole pristojna vanjska.

Davno smo komentirali u drugim temama i zaključili kako je trenutno moda internih antena a "razloga" ima više.
Evo samo jednog, više će se prodavati dodatni extender / repeter uređaji.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2016., 19:39   #4719
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Meni stvarno nije jasno zašto toliko komplikacija samo zbog wifi karakteristika?! Zar je tako teško kupiti wifi uređaj ili strujne adaptere za drugu(e) sobe, ako već ethernet kabel nije opcija? Barem je meni najbitnija brzina neta koju dobivam do stana, za sve ostalo se lako snađem.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2016., 19:52   #4720
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Stvar je principa, pogotovo u slučaju kolege poviše.
"Snalaženje" je OK za manjinu, šta sa ostalima koji nisu tome vični ?
Radi se o tome da je jedini bitni princip ulovit te pod bilo kakvu ugovornu obavezu, a ostalo kako ispadne.
Staro 04.06.2016., 19:54   #4721
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Meni stvarno nije jasno zašto toliko komplikacija samo zbog wifi karakteristika?! Zar je tako teško kupiti wifi uređaj ili strujne adaptere za drugu(e) sobe, ako već ethernet kabel nije opcija? Barem je meni najbitnija brzina neta koju dobivam do stana, za sve ostalo se lako snađem.
Ok, ako zanemarimo trošak koji nije mali, priča je o dva routera kod B-neta od kojeg kod jednog, Thomsona, sve radi ok, kod drugoga, Tehnicolora, ne radi. Problem je da ako želiš povečavati brzinu oni daju Tehnicolora. Mislim da je njihova obaveza da osiguraju i kvalitetan router i wi-fi signal. Znam da kod svakog mjerenja brzine se gleda samo žično spajanje, ali danas smo svi sa puno uređaja na wi-fi-u i bio bi red da se i to gleda. Zato ja ne želim mijenjati router , a ni kolega tomislav_sb.
Staro 04.06.2016., 19:58   #4722
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Pretpostavih da su ljudi koji pišu po forumu upravo ta manjina kojoj nije problem zaobići lošiji wifi signal.
Staro 04.06.2016., 20:26   #4723
tomislav_sb
Premium
Moj komp

tomislav_sb's Avatar

Nije nikakav problem to napraviti, ali kako kolega nikky i stipest kažu, sad je već stvar principa. Između ostalog zašto bi išao u trošak od parsto kn za novi router? Ionako ga koristim samo za net. (bez telefona i tv-a)
Staro 04.06.2016., 21:03   #4724
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Pa zato da možeš imati 50 mbita, jer s postojećim očito ne možeš. Ali tvoj izbor u svakom slučaju, ja bi odabrao radije 50 mbita.
Staro 04.06.2016., 21:11   #4725
Conroe
Power Abuser
Moj komp

Conroe's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Jel taj Tehnicolor obavezan i ako želiš gledati HD programe? Jer na tv-u od 55 inča na ništa manje ne pristajem
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2016., 21:37   #4726
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Srećom pa nije, TV ide preko Set-Top Boxa, na stranu sada dodatno spajanje preko mreže.
Staro 04.06.2016., 22:16   #4727
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor Conroe Pregled postova
Jel taj Tehnicolor obavezan i ako želiš gledati HD programe? Jer na tv-u od 55 inča na ništa manje ne pristajem
Ali nazalost taj kabelski HD prijemnik Kaon 1200 kojeg dijeli B.net bas i nije neka srecica.
Staro 04.06.2016., 23:10   #4728
Conroe
Power Abuser
Moj komp

Conroe's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pa vidim imaju još TTC i Albis, Albis me dobro služi na maxtvu
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2016., 23:15   #4729
tomislav_sb
Premium
Moj komp

tomislav_sb's Avatar

Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Pa zato da možeš imati 50 mbita, jer s postojećim očito ne možeš. Ali tvoj izbor u svakom slučaju, ja bi odabrao radije 50 mbita.
Čitaj od početka, uzeo sam paket od 20 Mbita i s postojećim je moguće dobiti tu brzinu.
Staro 05.06.2016., 01:11   #4730
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Autor Conroe Pregled postova
pa vidim imaju još TTC i Albis, Albis me dobro služi na maxtvu
TTC nema već godinama ( osim kod kolege Cilima ), a ni Albisa skoro više nema. Možda još i ima 8100, ali 9300 jako teško . Ako uzimaš novi paket ili išta mijenjaš obavezno ide Kaon V1200.
Staro 05.06.2016., 11:58   #4731
smokljan
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
Može li se na Kaon-u VM1200 ikako sortirati postojeće programe? Tražio po izbrniku (i skinuo sam upute za korištenje u kojima nema ništa) i ne mogu naći gdje se to radi. Vidim da ima favorite, ali to nije isto, trebao bih baš sortirati postojeće programe. Hvala!
smokljan je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2016., 13:36   #4732
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Autor smokljan Pregled postova
Može li se na Kaon-u VM1200 ikako sortirati postojeće programe? Tražio po izbrniku (i skinuo sam upute za korištenje u kojima nema ništa) i ne mogu naći gdje se to radi. Vidim da ima favorite, ali to nije isto, trebao bih baš sortirati postojeće programe. Hvala!
Ne može. Kako si i rekao ima samo favorite. Zaobilazni način je da postaviš jednu listu favorita i u nju ubaciš sve programe koje te zanimaju. U biti je to ista stvar. Kad upališ Kaona on će odmah biti na toj listi favorita, a svi kanali će biti na brojevima koji tebi odgovaraju.
Staro 05.06.2016., 19:50   #4733
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Sad, kad pogledam što se zadnjih dana događa na našoj prekrasnoj političkoj sceni mislim da neću tako skoro doći do lika i BNeta
Staro 06.06.2016., 15:38   #4734
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
TTC nema već godinama ( osim kod kolege Cilima ), a ni Albisa skoro više nema. Možda još i ima 8100, ali 9300 jako teško . Ako uzimaš novi paket ili išta mijenjaš obavezno ide Kaon V1200.
Sva sreca sto imam sa B.net-a samo TV programe a internet preko Amisa (optika 100/100 mbps) tako da nemoram traziti povecanje brzine interneta od B.net-a.
Staro 06.06.2016., 16:05   #4735
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ima nas još sa starim ttejcem (TTC)
Staro 06.06.2016., 17:32   #4736
tomislav_sb
Premium
Moj komp

tomislav_sb's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Tokarev TT?

Update moje situacije, odjednom je Thomson sasvim ok router:
Staro 06.06.2016., 20:07   #4737
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Blago vama !!!
Staro 06.06.2016., 20:08   #4738
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Autor tomislav_sb Pregled postova
Tokarev TT?

Update moje situacije, odjednom je Thomson sasvim ok router:
Je li to znaći da su uspio podignuti brzinu i ostaviti stari router, napokon?
Staro 06.06.2016., 21:28   #4739
tomislav_sb
Premium
Moj komp

tomislav_sb's Avatar

Da, i u znak isprike što sam toliko čekao, sljedeća dva mjeseca će umanjiti račun 50%.
Staro 06.06.2016., 21:56   #4740
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Imam i ja još doma TT C251 samo što ga ne koristim već par godina jer sam izludio s daljinskim upravljačima (promijenio sam ih valjda 4-5 komada) i preporodio se kupnjom CAM modula
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na