|
![]() |
#4323 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Odlično da si uspio riješiti problem. Bilo bi šteta da je ošlo kvragu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4324 |
Premium
Datum registracije: Sep 2015
|
Ima netko iskustva s ovim webshopom https://www.ukimart.com/# Daju EU garanciju od dvije godine ako ne nadoplati 17,82 € |
![]() |
![]() |
![]() |
#4325 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
pozdrav,zanima me kad stigne mob vrijednosti ispod 160 eura,iz Kine,na to ide naš pdv,e sad,kako i di se to plaća,ako sve dolazi u zg na glavnu carinu,ili će meni doci na carinu u vž? (iz vž sam) zanima me da li se to mora platit osobno pa podici paket ili se može kako drugačije..
![]() |
#4326 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Plaćaš kod dostave ili u pošti ako tamo pokupiš, ne moraš ići u Zagreb, ne brini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4327 |
Premium
|
ok,zahvaljujem!
![]() |
#4328 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Nakon dugo vremena sam pogledao što ima na mobicity.uk najviše zanimajući se koliko košta LG G2 d802. Cijene za taj mobitel su niske a slike neodgovarajuće: link. Tako za crveni 32gb model stoji 66Ł uz šturi opis te slike slušalica: link. I pošaljem ja mail, pitam što ću dobiti ako to kupim, mobitel ili slušalice, (ili ciglu) i odgovore mi da cu naravno mobitel te da će slike naknadno ispraviti. Vidim da piše da je mobicity sada pod novim vođenjem, neki kinezi su to očito uzeli pa me zanima jel uzimao netko od njih nedavno. Također što mislite kako bi prošla žalba paypalu kod kupovine ovakve stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4329 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Zanimljivo kako Banggood šalje Cubot H2 iz EU skladišta. Poslano 13.5. tj "kreiran zahtjev", 17.5. Asendia/Aramex dobiva pošiljku od pošiljatelja. 19.5. pošiljka dostavljena u Njemačku, dobivam mail od Asendia o skoroj dostavi na engleskom. 21.5. Received at Operations Facility, tu prestaje tracking od Asendie. I danas mi dostavlja poštar HP-a mobitel, na njemu DHL oznaka tj. *DE kojeg nisam ni znao ali radi na ips-u. Banggood sada ima puno bolju i bržu EU dostavu. Btw što znači 2016-05-23 08:35 广州速递公司, 安检退回 Pojavila mi se oznaka upozorenja na 17tracku i ovo stoji dok je na ipsu ovo ![]()
![]() |
#4330 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
2016-05-23 08:35 广州速递公司, 安检退回 to znaci da je item vracen prodavacu jer nije prosao sigurnosnu provjeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4331 |
Premium
|
pozdrav gospodo,eto piše Retention reason : Invoice missing pa da se pripremim..kaj treba gospodi kao račun,nemam pp izvadak jer nije placeno preko njega,imam "order" sa stranice gdje je kupljen mobitel,vidi se cijena i moji podaci,i sa IB mogu poslat promet sa kartice na taj dan u pdf formatu,je to dovoljno..? hvala
![]() |
#4332 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Poslji Pay pal transakciju u pdf u |
![]() |
![]() |
![]() |
#4333 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4334 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Je omaska |
![]() |
![]() |
![]() |
#4335 |
Premium
|
![]() |
#4336 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Biti ce dosta 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#4337 |
Registered User
Datum registracije: May 2016
|
Razmišljam kupiti sljedeće: http://www.honorbuy.com/594-xiaomi-r...om-silver.html pa me zanima: 1. Je li honorbuy pouzdana stranica? 2. Plaćam li carinu ukoliko smartphone kupim preko te stranice? 3. Imate li kakav savjet u vezi kupovine (obaviti će se paypalom)? (4. ako možete preporučiti neki bolji mobitel u tom rangu cijene - go for it). Hvala na pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4338 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. da 2. ne plaćaš carinu već plaćaš pdv (25%). PDV se ne plaća ako se mobitel pošalje iz EU. Nađi trgovinu koja ima EU warehouse i riješio si problem PDV-a (prolistaj zadnjih nekoliko stranica ove teme pa ćeš ih naći). 3. koristi PP
![]() |
#4340 |
Antimićanin
|
Valjda PDV majku mu... carina i PDV nisu jedno te isto. Carina na mobitele i informatičku opremu je 0%, i ne plaća se čak i da sa Marsa dolazi. Plaća se PDV 25% na pošiljke van EU + naknada 30kn za troškove pošte. Carine NEMA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4341 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
S tim da su od nedavno troškovi pošte narasli s 30 na 60 kn... Sent from my Jiayu S3 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4342 |
Registered User
Datum registracije: May 2016
|
Zahvaljujem na informacijama. Puno ste pomogli. Jedno posljednje pitanje. Znate li radi li Xiaomi Redmi Note 3 smartphone na Tomatovoj/VIPovoj mreži? Ne znam pomaže li ali ovo su specifikacije mobitela: 4G FDD-LTE B1/B3/B7(1800/2100/2600MHz) , TDD-LTE (B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz) 3G: WCDMA 850/900/1900/ 2100MHz TD-SCDMA B34/B39 2G: GSM 900/1800/1900MHz Ispričavam se na bedastim pitanjima ali laik sam pa eto... da se nepotrebno ne opečem - pitam! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4343 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
radi na hrvatskim mrežama, jedini nema frekvenciju 800 za 4G, ali to nije značajno |
![]() |
![]() |
![]() |
#4344 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ako kupim mobač u Kini, konkretno TopOne s Aliexpressa i krepa u garantnom roku, šalje se valjda u Kinu. Kako onda natrag, još je uvijek ona fora s carinom da bi trebalo kao privremeni izvoz? Čitao sam negdje da navodno neki selleri daju mogućnost doplate za garanciju u nekom EU servisnom centru, mislim da je bila Španjolska u pitanju, ima netko svježijih iskustava? Ja prvi i zadnji povrat u Kinu radio pred više od 2 g ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4345 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Aliexpress sad uvodi neku doplatu za jamstvo, ne znam dokle su stigli. Vjerojatno će bit i nešto u EU. Kupi kod xiaomiforsale ili pandawill ili netko treći s EU jamstvom, pošalješ do servisnog centra i to je to. Slanje u Kinu se ne isplati za jeftinije uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4348 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Kupil sam Vernee Thor sa Giztop stranice, i poslali mi broj za praćenje i vidim da su mi majstori poslali mob, ali iz Singapura.Sad sam ih kontaktiral i pital u svezi PDV-a,jer na njihov je stranici jasno napisano "no custom TAX&VAT" i odgovorili mi da kao dal bi meni smetalo da mi naplate carinu(LOL) i kolko iznosi, te da ako mi naplate da mi budu djelomično vratili naknadu.Sad sam im odgovoril da ako mi ne pokriju pune troškove PDV-a da se budem žalil na paypal-u da mi vrate novce. Ako mi ne vrate puni iznos ovi iz giztopa,jel mogu otvoriti case na paypalu?i kad da ga otvorim,već sad ili da čekam da vidim ako mi budu vratili novce pa tek onda?jel ne bude kasno,ako ga otvorim poslije plaćanja PDV-a i njihovog odbijanja vraćanja punog iznosa koji su mi naplatili sa carine? edit:ili sam pogriješil temu pa da pitam u paypal temi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4349 |
Beerman
|
Ako primiš paket i to je provjerljivo i što se Paypala tiče sve je ok i ne možeš ništa. Kad stigne u HR i ako ti požele naplatiti davanja imaš opciju ili ništa ne napraviti i pustiti da se pošiljka vrati i onda tražiti povrat, ili kad ti carina ispostavi račun tražiti likove kompenzaciju pa ako daju platiš ako ne ignoriraš i pustiš da se vrati i tražiš povrat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4350 |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Nebuš platil niš jer paket ide prek frncuske i tam se prepakira ili kaj već i onda šalje k nama chronopostom.. Čitaj malo unatrag kaj je ekipa pisala, treba ti 5 min.. ;-)
![]() |
|
|