Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.05.2016., 16:18   #4651
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Ajde sredi i meni jednu. Cijena po dogovoru !!!
Pa nisam ni vukao veze da dođem do lika samo radi sebe ... cilj mi je da u ponudu kao normalno uvrste cam module tako da svi (koji žele) mogu uživati u blagodati jednog daljinskog
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2016., 21:33   #4652
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Pa nisam ni vukao veze da dođem do lika samo radi sebe ... cilj mi je da u ponudu kao normalno uvrste cam module tako da svi (koji žele) mogu uživati u blagodati jednog daljinskog
Javi detaljan razvoj situacije. Ako ništa i ne bude, svaka čast na trudu .
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2016., 22:14   #4653
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor CROcodile20 Pregled postova
Ja isto imam sad opciju za produljenje ugovora. Produljiti ili ne produljiti?
veliku ulogu mi igra "multivizija" (da mogu s jednim prijemnikom gledat TV na više televizora). Kolko znam, samo Bnet ima tu opciju.
Na koju foru, sa jednim STB prijemnikom mozes gledati TV program samo na jednom TV-u, jedino ako si mislio na razdjelnik signala za vise TV-a.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2016., 22:19   #4654
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Za sad nema... no kako sam još uvijek na starom paketu (jer ne želim dati karticu, a njihova prodaja je gluha na želje korisnika), idem sporijim i zaobilaznim putem, no blizu sam da dođem do jednog od njihovih tehničkih direktora pa kad mi (određene osobe bliske njemu) dogovore kavu i kad malo popričamo... tko zna
Nazalost povlacenje kartica nije politika tehnickog direktora vec politika B.net-a (VIP-a), tako da ti drzim fige.
Staro 21.05.2016., 00:42   #4655
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Nazalost povlacenje kartica nije politika tehnickog direktora vec politika B.net-a (VIP-a), tako da ti drzim fige.
Nemam što izgubiti ako probam
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 12:40   #4656
CROcodile20
Registered User

CROcodile20's Avatar

Datum registracije: Mar 2014
Citiraj:
Na koju foru, sa jednim STB prijemnikom mozes gledati TV program samo na jednom TV-u, jedino ako si mislio na razdjelnik signala za vise TV-a.
Da, na to sam mislio. Jel ima koji ISP da to ima ?
CROcodile20 je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 12:52   #4657
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa može se i kod Bneta, jedno vrijeme su imali "akciju" / gurali više STB - a, jasno za neke nofčeke.
Mukte možeš, kolege su ranije navodili, na drugom tv uhvatit cca 8 DVB-C digitalnih ili 4 DVB-T digitalnih + cca 40 analogno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 13:08   #4658
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ovako, nov sam na bnetu, i nisam se imao vremena uopce 'poigrati' sa istim.
Pod uhvatiti dvb-c kanale valjda mislite preko stb-a? Jer kod mene je setup sljedeci, imam stb koji je spojen sa njihovim routerom. STB je pak spojen preko hdmi-a na tv.

Da li nesto radim pogresno? Imam samo osnovni tv paket, nista vise od toga.
Mileni je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 13:30   #4659
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

To je sve ok za osnovni setup tj. 1. telku, gledaš preko STB - a.
Kolega je spominjao / pitao za 2. telku, tada imaš opciju dodatnog STB (za neke nofčeke) ili šta sam gore naveo.
Mnoge nove telke imaju podršku za DVB-C pa mogu otvoriti / prikazati otključane kanale bez dodatnog STB - a.
Staro 21.05.2016., 14:41   #4660
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
To je sve ok za osnovni setup tj. 1. telku, gledaš preko STB - a.
Kolega je spominjao / pitao za 2. telku, tada imaš opciju dodatnog STB (za neke nofčeke) ili šta sam gore naveo.
Mnoge nove telke imaju podršku za DVB-C pa mogu otvoriti / prikazati otključane kanale bez dodatnog STB - a.
Tocno na drugom, trecem pa i cetvrtom TV-u u ZG se moze tako uloviti 18 digitalnih i 39 analognih TV programa (preporuka B.net-a da se signal dijeli na do 3 TV-a).

A o najamu dodatnog STB-a:
http://i.imgur.com/iEXg8SA.jpg

Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 21.05.2016. u 14:49.
Staro 21.05.2016., 15:03   #4661
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

O tome i ja pricam. Moj TV podrzava dvb-c, no kad tako trazim, ne nadjem nista. No antena od tv-a je spojena direkt u zid, tj. u zajednicku antenu od zgrade. Zato i pitam, da li nesto pogresno radim?
Staro 21.05.2016., 15:04   #4662
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
baš nedavno sam ih zvao i pitao za dodatni prijamnik al san jako brzo odusta kad san čuo cijenu...samo san reka "ne, hvala"
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 15:22   #4663
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
O tome i ja pricam. Moj TV podrzava dvb-c, no kad tako trazim, ne nadjem nista. No antena od tv-a je spojena direkt u zid, tj. u zajednicku antenu od zgrade. Zato i pitam, da li nesto pogresno radim?
Mislim da ti zato i ne fercera .. meni je spojena na njihov kabel (antenski ulaz) . Obzirom da Tv nema dvb-C , imam samo analogne kanale na njoj.
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 15:32   #4664
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Dali je u tu uticnicu koju spominjes spojen B.net ili za B.net imas doveden drugi antenski kabel u stan.
Postojeci STB takodjer mora biti spojen na B.netov antenski kabel. Ako imas ugovoren samo Osnovni digitalni paket onda ti STB samo njega i ulovi.
Staro 21.05.2016., 15:32   #4665
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Staro 21.05.2016., 15:34   #4666
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Citiraj:
Dali je u tu uticnicu koju spominjes spojen B.net ili za B.net imas doveden drugi antenski kabel u stan.
2 kabela. Nova zgrada, sve od ranije ugradjeno. Imam u zidu utor za bnet/kabelsku, kao i utor za tv. Utor za tv je ocekivano od antene koju dijelim sa cijelom zgradom.
Staro 21.05.2016., 15:35   #4667
CROcodile20
Registered User

CROcodile20's Avatar

Datum registracije: Mar 2014
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa može se i kod Bneta, jedno vrijeme su imali "akciju" / gurali više STB - a, jasno za neke nofčeke.
Mukte možeš, kolege su ranije navodili, na drugom tv uhvatit cca 8 DVB-C digitalnih ili 4 DVB-T digitalnih + cca 40 analogno.
ne ne, pitao sam jel ima još koji ISP da to isto ili slično nudi.
CROcodile20 je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 15:36   #4668
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Antena od TV-a mora ići u njihov razdjelnik

Staro 21.05.2016., 15:38   #4669
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

@Stipest
I mislio sam... Ali onda nista od interneta. Osim ako ne mislim modem premjestiti na totalno drugu lokaciju, sto je za sad nemoguce. Steta, nadao sam se uloviti barem domace programe za vrijeme EP-a u Francuskoj. Ovako slika nije bas bajna. A pretpostavljam da bi izgubio vecinu programa ako bi maknuo stb od televizije
Staro 21.05.2016., 15:53   #4670
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
2 kabela. Nova zgrada, sve od ranije ugradjeno. Imam u zidu utor za bnet/kabelsku, kao i utor za tv. Utor za tv je ocekivano od antene koju dijelim sa cijelom zgradom.
Ako ova od B.net-a izgleda ovako, onda moras na lijevi prikljucak (TV) staviti razdjelnik za 2 TV-a i jedan kabel spojiti na postojeci STB a drugi kabel na taj drugi TV.
Sa internetom bi sve trebalo ostati ok jer je on spojen preko treceg prikljucka na gornjem dijelu B.netove uticnice.
Staro 21.05.2016., 18:45   #4671
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
@Stipest
I mislio sam... Ali onda nista od interneta. Osim ako ne mislim modem premjestiti na totalno drugu lokaciju, sto je za sad nemoguce. Steta, nadao sam se uloviti barem domace programe za vrijeme EP-a u Francuskoj. Ovako slika nije bas bajna. A pretpostavljam da bi izgubio vecinu programa ako bi maknuo stb od televizije

Ajmo ispočetka. Bnet je ušao sa svojim koaksijalcem u tvoj stan. Na kraju njega je stavljen razdjelnika kao na slici poviše . Iz razdjelnika jedan kabel ide u modem ,a ostali jedan u STB,a drugi direktno u drugi tv. Na jednom TV-u gledaš sve preko STB spojenog HDMI kabelom na TV. Gledaš paket koji plačaš. Na drugom TV-u imaš naših 8 u digitali (ako TV ima DVB-C tuner,a danas skoro svi imaju) i oko 40 analognih kanala sa dosta lošom slikom. Koliko god spojio TV-a ovako ništa se ne dešava sa internetom. On radi normalno. Druga je stvar koliko je tebi to zgodno po kući provući tj. na kojim lokacijama su ti te TV i modem. Ja sam ti napisao koji je sistem. Ovo zadnje da bi izgubio većinu programa ako bi maknuo STB od TV mi nije jasno što si mislio.

EDIT:
Evo slika kako to izgleda u mene.

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 21.05.2016. u 20:48.
Staro 21.05.2016., 19:56   #4672
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Cisco EPC2425 gubi internet preko WiFi-a

Kolega koji ima doticni router na B.net-u ima cudan problem: router uredno radi, wifi ima full signal ali svakih 5-6 dana izgubi internet preko wifi-a. Kad mu se to desi, onda udje u router (preko wifi-a jer Lan uopce ne koristi) i promjeni wifi kanal, nakon cega iternet opet uredno radi 5-6 dana, a onda opet ista igra...

Zove me za pomoc, ali uopce nemam ideju kako rijesit takav problem, na sto obratit paznju i sto provjerit/promjenit u podesavanjima tog routera?

PS, radi se o zgradi sa stanovima i dosta je velika guzva u eteru, tako da svaki put prije promjene kanala skenira cijelo podrucje i izabere kanal sa trenutno najmanje "smetnji".

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 21.05.2016. u 20:01.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 20:53   #4673
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Staro 21.05.2016., 22:05   #4674
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Evo koga zanima kako zvuče SK HD kanali preko Kaona.

https://www.youtube.com/watch?v=BrC-...ature=youtu.be

Užas. Ne prođe niti jedna utakmica da se to ne desi u trajnaju od 5-6 minuta dok se vrati u normalu.
Staro 21.05.2016., 22:21   #4675
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Citiraj:
Ovo zadnje da bi izgubio većinu programa ako bi maknuo STB od TV mi nije jasno što si mislio.
Mislio sam da bih ostao bez programa ako maknem STB sa te lokacije? Jer cemu onda uopce STB ako mogu direkt u zid?

Nemam 2 TV-a, vec samo jedan. Ali i jedan utor u zidu za kabelski tv. U taj utor ide iz stb-a kabel. Jos jedan iz STB-a u router. A TV je povezan preko hdmi-a u stb.

Ali mislim da sam shvatio sta si ti napravio. Ovaj razdjelnik si spojio u zid, tj u utor gdje je za kabelski tv od bnet-a. I onda tv + stb u razdjelnik, pa ti time sve funkcionira. Ako sam negde pogrijesio, ispravi me.

Meni je problem sto sam se nedavno preselio, i sve sam lijepo uredio. Svi kabeli idu kroz zid, mjesta vise jednostavno nema. No ako mogu postici ovo o cemu vi pricate, napravit cu mjesta sigurno.

Iz tog razloga ne mogu trenutacno ni provjeriti kako kod mene situacija izgleda. Zena i djeca su za tv-om, a cijeli ormar bih morao pomaknuti da vidim prikljucke. Obavim to prvog prigodom kad budem sam u stanu

U svakom slucaju, hvala tebi na pomoci, kao i @Cilim -u. Javim se prvom prigodom ovdje kako je sve proslo

Staro 21.05.2016., 23:24   #4676
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Mislio sam da bih ostao bez programa ako maknem STB sa te lokacije? Jer cemu onda uopce STB ako mogu direkt u zid?

Nemam 2 TV-a, vec samo jedan. Ali i jedan utor u zidu za kabelski tv. U taj utor ide iz stb-a kabel. Jos jedan iz STB-a u router. A TV je povezan preko hdmi-a u stb.

Ali mislim da sam shvatio sta si ti napravio. Ovaj razdjelnik si spojio u zid, tj u utor gdje je za kabelski tv od bnet-a. I onda tv + stb u razdjelnik, pa ti time sve funkcionira. Ako sam negde pogrijesio, ispravi me.

Meni je problem sto sam se nedavno preselio, i sve sam lijepo uredio. Svi kabeli idu kroz zid, mjesta vise jednostavno nema. No ako mogu postici ovo o cemu vi pricate, napravit cu mjesta sigurno.

Iz tog razloga ne mogu trenutacno ni provjeriti kako kod mene situacija izgleda. Zena i djeca su za tv-om, a cijeli ormar bih morao pomaknuti da vidim prikljucke. Obavim to prvog prigodom kad budem sam u stanu

U svakom slucaju, hvala tebi na pomoci, kao i @Cilim -u. Javim se prvom prigodom ovdje kako je sve proslo

Nemam ja u zidu ništa od B-neta. Ovoj lijevi spoj na kojem piše B-net je koksijalac povučen po stanu kanalicama do tv-a (tako oni inaće rade). Ne zna samo o čemu pričamo kad imaš samo jedan tv i na njemu spojen STB. Gdje bi micao STB kad nemaš drugi TV? Ništa od ovoga što smo opisivali ti onda ne treba.
Za pomoć, nema problema. Tu smo da pomognemo ako možemo,a ti samo pitaj.
Staro 21.05.2016., 23:26   #4677
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Citiraj:
Nemam ja u zidu ništa od B-neta. Ovoj lijevi spoj na kojem piše B-net je koksijalac povučen po stanu kanalicama do tv-a (tako oni inaće rade). Ne zna samo o čemu pričamo kad imaš samo jedan tv i na njemu spojen STB. Gdje bi micao STB kad nemaš drugi TV? Ništa od ovoga što smo opisivali ti onda ne treba.
Zato i mislim da se nismo sporazumjeli.
Ne zelim micati STB. No ako sam dobro skuzio, ekipa pretrazuje kanale bez STB-a direkt iz TV sucelja. Naravno, ako TV podrzava DVB-C. Moj podrzava.

Zelio sam to napraviti cisto kako bih imao barem domace kanale instalirane, pa kad sam palim tv da ne koristim njihovo uzasno sucelje.
Staro 21.05.2016., 23:55   #4678
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pa za probu privremeno spoji ant. izlaz iz STB u TV (makni sa Routera) i pretraži kanale.
Ako budeš zadovoljan dobivenim onda je lako dodati jedan ant. razdjelnik ...
Staro 22.05.2016., 01:12   #4679
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Citiraj:
Zato i mislim da se nismo sporazumjeli.
Ne zelim micati STB. No ako sam dobro skuzio, ekipa pretrazuje kanale bez STB-a direkt iz TV sucelja. Naravno, ako TV podrzava DVB-C. Moj podrzava.

Zelio sam to napraviti cisto kako bih imao barem domace kanale instalirane, pa kad sam palim tv da ne koristim njihovo uzasno sucelje.
Možeš i to tako da iz STB-a povučeš antenu u TV. STB služi samo kao prolaz i to radi provjereno. Kod mene je tako i ja ne palim Kaona kad gledam naše kanale. Znaći iz zida u STB na cable IN, a iz STB-a loop OUT direktno u tv i to je to. Kabel je obični koaksijalac muško ženski.
Ovako izgleda na Kaonu.

Staro 22.05.2016., 01:13   #4680
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Citiraj:
Možeš i to tako da iz STB-a povučeš antenu u TV. STB služi samo kao prolaz i to radi provjereno. Kod mene je tako i ja ne palim Kaona kad gledam naše kanale. Znaći iz zida u STB na cable IN, a iz STB-a loop OUT direktno u tv i to je to. Kabel je obični koaksijalac muško ženski.
Ovako izgleda na Kaonu.

Odlicno. Vec u ponedjeljak cu isprobati, prvo kabel moram kupiti kako viska nemam

Hvala jos jednom

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na