|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Office 365 - office pro plus
Ljudi molim vas pomozite Toliko su zakomplicirali život da više ne znam što da kažem.. Sve se aplikacije instaliraju osim Access-a kada idem instalirat..prije sam imao office 365...i sad je ovo kao nadogradnja na pro plus minus amer i rus. U microsoft hrvatska su me prespojili u SAD ili UK..mislim svaka vam cast...kupim vas proizvod i kita od ovce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
instalacija officea click to run ima hrpu ovisnosti, npr. ne moze biti instaliran uz neku drugu verziju officea. postoje toolovi za instalaciju (https://technet.microsoft.com/en-us/.../jj219423.aspx ) i troubleshooting ali ono, ako se radi o firmi, najbolje da angaziras konzultanta koji zna sto radi jer ces se sa supportom otelit... Zadnje izmijenjeno od: ivo_k. 02.05.2016. u 15:53. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Koji Office365 paket i koja ProPlus verzija ? Access 2016 nije uključen u Office365 Business/Enterprise pretplate već se mora nabaviti posebno preko druge pretplate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Onaj office deployment tool se ne pokrece... Angažirati "konzultanta" da instalira access? Pa zar prema tome svijet ide? Ovo su napravili idioti koji sjede u uredima i smisljaju 1001 način kako "pojednostavniti" krajnjem korisniku posao, ali nevjerojatno uvijek sa suprotnim efektom, već viđeno 1001. put Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 05.05.2016. u 19:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
http://s32.postimg.org/o1d11e64l/slika2.jpg http://s32.postimg.org/sn522wvph/slika5.jpg Ma sve su sjebali... Nego, taj čovjek koji je to prodao, jel on dužan to instalirati možda? je kitu marjanovu, a nekome platiti običnu instalaciju čovječe accessa e to neće doživjet pa makar mi bilo zadnje Citiraj:
http://s32.postimg.org/mch9f6dmt/slika3.jpg Razmišljam da zbog ovog preporučim toj firmi otkazivanje ugovora kroz godinu dana kad ovo istekne i instalirati free alternativu. Zašto bi koristili proizvod koji je smeće. Kako legalno kupiti access onda? jel to ultimativno, biznisno, kućno ili home, kod ljubavnice, 365, 845, 2013 2016 2010 pro standard non standard plus minus podijeljeno? isusa ti pa ovo je za poludit. ovako su me dosad uspijeli naživcirat jedino ovi što naplaćuju parking, ali ovo je sad nova dimenzija čiste mržnje osjećam čir kako dobivam I ako mi netko može objasniti meni kao seljacini...koji je k office pro plus a koji je k office 365?ne želim čitati 10 000 stranica sa objašnjenjima koje su idioti pisali u uredima jer eto takav im je posao, da pišu, pišu i ništa važno ne napišu ali zato napišu sve ostalo. office 365 je uredno instalirao sve aplikacije(2016 verzije). a pro plus je navodno taj k access. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 05.05.2016. u 19:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
pa cekaj, otisao si online kupiti poslovni softver i onda ocekujes da ti za tu cijenu posalju konzultanta da ti dodje sloziti sve? mislim, kuzim frustraciju sto je to kod microsofta nepotrebno komplicirano i cesto se raspada, ali to je tako vec 20 godina i zato postoje partneri s ljudima koji se time bave profesionalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Moja isprika ako je ispalo da sam ja kupio, krivo sam napisao. Kupila ga je jedna firma i mene su pozvali da instaliram ![]() Poslodavac me uvjerava da je to Access jer je tako i kupljeno od strane nekog covjeka, predtavnika, konzultanta stajaznam, ali zanimljivo je sto ne pise nigdje rijecima Access na racunima samo te nebuloze 365 pro plus minus itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Najjednosavnije rečeno: Office365 je ime cloud usluge koja sadrži hrpu servisa, od Office online (ono da možeš uređivati dokumente u browseru), Outlook online, Sharepoint, Project, OneDrive for Business i ostalo, a dobiješ ono ovisno o licenci. Office ProPlus je softver, Office instalacija koja se nalazi u sklopu Office365 usluge i koja se preuzima iz Office365 (Click-to-Run instalacija) a ne na klasičan način da imaš DVD i onda napraviš instalaciju (iako i ovo postoji još uvijek postoji ali samo za Volume license). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala na odgovoru Pokrenuo sam click to run sa komandnom linijom...vidim da downloada nesto..javim progress Da nadodam samo opet... Office 365 je instalirao sve aplikacije osim accessa. i word i outlook, i powerpoint i sve...tako da to ne može biti cloud? Dam se kladit da većina njihovih zaposlenika ne zna razliku, znaju samo onako šprancu ponovit što su pročitali na netu.. Između ostalog koji je njima k? Što da PC na koji se to treba instalirat nema net??Kako onda?? Evo ja ga instaliram za firmu na komp koji ima 10kb/sk vezu koja puca. Ma zaboli glava edit : nakon 5 min skinuo je 37kb zasad ![]() To je tak kad ideš mijenjati nešto što je funkcioniralo dobro do sad. Uvijek se zasere. Što je falilo autentikaciji sa ključem? Pa mislim ak već izmišljavaš nešto novo pa daj onda napravi to da radi bez problema i da bude jednostavno. Ja sad da moram ukucavat u command prompt naredbe za office da se instalira? Svašta.. mislim pazi ovo step 2 : Step 2. Edit the Configuration.xml file: Open the configuration.xml file in a word editor. You will see the XML data: <Configuration> <!– <Add SourcePath="\\Server\Share\Office" OfficeClientEdition="32" > <Product ID="O365ProPlusRetail”> <Language ID="en-us" /> </Product> <Product ID=”VisioProRetail”> <Language ID=”en-us” /> </Product> </Add> –> <!– <Updates Enabled="TRUE" UpdatePath="\\Server\Share\Office\" /> –> <!– <Display Level="None" AcceptEULA="TRUE" /> –> <!– <Logging Name="OfficeSetup.txt" Path="%temp%" /> –> <!– <Property Name="AUTOACTIVATE" Value="1" /> –> </Configuration> Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 06.05.2016. u 12:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Što nisu kupili Office 2016 i sve OK.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Jebat ga nemam pojma, ja sam došao na ovo, to su kao nekakve pretplate na office od godinu dana.. edit : evo microsoft tehnologija na djelu..mislim da odustajem ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 06.05.2016. u 12:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Uspoređivati Office365 i običan Office nema smisla niti se može na taj način gledati. Koju uopće Office365 varijantu imaju? E1?
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Mislim da ne znaju...oni su samo htjeli office legalno i to je to. kupili..i sad to ispada 150 dolara po godini?ili tak nesto, po pc-u (3pc-a)...nisu se savjetovali samnom nego sam dosao na gotovo. edit : evo ako možeš meni kao seljačini objasnit pa onda ja njima objasnim? ![]() Ograničenja? Pa valjda dužina trajanja licence(godinu dana). Drugo ograničenje je što ne dobiješ sve aplikacije, npr. nema accessa. Treće ograničenje je kita marjanova od instalacije Prednosti?85% toga moze napraviti i krajnji korisnik, samo ode na web i klikne nakon sto se ulogira : instaliraj ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 06.05.2016. u 12:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Neka vide gdje su i kako kupili pa neka mijenjaju ako mogu, tj. ako im se ovo ne sviđa.
![]() |
#16 |
Premium
|
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa evo meni zajebalo onedrive prostor i gledam ponudu za dodatnih xyz tb uz godinu dana free 365... svaka iduća 99$ uz tak jasno da će mi oduzet prostor ako ne produžim. dakle pričam sada sa aspekta privatne/soho osobe - 2 godine 365 je ~1300kn, retail office home 1000kn 4life. pa ko je tu lud? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
znači razlika je u "prostoru na web-u" koji se plaća. po meni bezveze, najbolje shared folder kreirat i tam sve drzat joj kako ne volim te onedrive/cloud p*z*****. sta ako internet pukne? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Dobar dan, kupim, instaliram - sve pet, n godina sam miran. O365 Home je druga ideja, pet računala, tableta, ovog onog... Ima smisla, ako stvarno tako što trebaš. No personal mi nema baš smisla iako je nešto jeftiniji. Sad je samo pitanje što ti treba, kako, trebaš li u firmi kolaboraciju i slično. No kupovina "na brzinu" kao u ovom slučaju... brrrrrr...
![]() |
![]() |
#22 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ili ako hoces pojednostaviti za svaku aktivaciju moras imati poseban msn account, umislili su si da su google pa da stvarno netko zeli imati njihov account. One drive ne vidim neku korist od toga, zadnji put kad sam probao transfer filova je bio capan na 5mbita, tako da eventualno za dokumente moze posluziti da ih podijelis s Microsoftom i ostalim sluzbama. ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Syss Jebiga, sve ovisi sta ti treba. Exchange mi je super stvar, ko je na o365 olakša mi život svakodnevno. Sharepoint je premoćna stvar. Stvar je samo hoće to netko koristit il neće, a većina neće il nezna. Za običnog korisnika nema smisla većina tih licenci, al opet, jedna Kiosk licenca je smješno jeftina. Za autora teme, nemožeš mješat kruške i jabuke, bez obzira što se isto zovu ![]() Da se jos malo vratim na Exchange, ljepo se logiram na admin portal, vidim di mi je svaki mail završio, ako uopće postoji. Ozvučem si usere, statistike, sve sta hocu. Nema više "poslala sam al nije stiglo", poslala sam prije 15h a nije., itd itd.
![]() |
#24 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
==== Osobno sam zadovoljan sa Office365 uslugom u poslovnom okruženju, od managementa na dalje. Doduše, jedinu zamjerku imam na OneDrive for Business aplikaciju koja se previše glupira. Zato je ne preporučam svojim korisnicima bez obzira na prostor. Navodno uskoro dolazi poboljšana verzija aplikacije. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Mislim sve sam moguće stvari ispokliko i pročitao dost tog na netu, ne znam više što da mislim. Kao što ste vidjeli screenshotove, to je legalno sve i to je skroz cool, ali što se dobilo sa tim ne znam, access sigurno nije, a plaćeno je koliko se sjećam 150 dolara/god x2PC-a, a od prije postoji licenca 365 business međutim ima sve osim access-a. Mislim čemu to kompliciranje, zar je budućnost j se u mozak zbog svake aplikacije posebno? Isto tako ako je kupljeno sve onda bar napiši na računu koja aplikacija je kupljena, a ne samo office pro plus skroz debilno čovjek ne zna ni što je kupio. Microsoft sam zvao jednom nula bodova, mislim pitam čovjeka da provjeri račun i što je kupljeno on se sav zbuni i prebaci me na international support ![]() Za sad problem riješen "privremeno", a ovo ću još malo istražiti, ili sam ja fulao ili je krivo kupljeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Je, onedrive zna zajebavati. Pogotovo dok je bilo debilno ogranicenje broja datoteka. @Demon Krivo su kupili i sad ti to nemozes izmjesat. Umjesto "perkova" za o365 su kupovali standalone aplikaciju. I to nemozes pomjesat. Krivo su kupili, odn il nisu rekli svu situaciju tome sto prodaje il taj lik nezna sto prodaje.
![]() |
#27 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
vec kad smo kod toga, ako nije problem, moze preporuka gdje se moze najjeftinije kupiti key za office 2016 (ako je vazno, home student ili pro plus, x64, hr)? ne zanimaju me nikakve besplatne inacice tipa libreoffice i slicno. gledao sam po netu, osim reddita mi se cini da ne cu nac bolje. hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Da ne otvaram novu temu: Ima li i kako Office uvid u račun. Naime preko fakulteta (i aaiedu računa) sam se spojio na Office portal, skinuo Office 2016 kako kažu (iako je 365), prilikom instalacije me nikada nije pitao za licencu, kod ikakav i to radi već mjesecima. Kada kliknem na "Upravljanje računom" samo me preusmjeri na stranicu za prijavu, ali ne znam je li to i kako povezano. Da li mi je ovo onda dovijeka odnosno zna li moje korisničke podatke ova aplikacija. Nigdje nisam pronašao podatke o licenci i isteku. ![]() (dijeljenje datoteka i onedrive jedino ne radi jer me za to pita prijavu, ostalo sve normalno)
![]() |
#30 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Pa nije te pitao kad si skinuo instalaciju sa stranica i to traje neko vrijeme. Onda će te pitat za login, ništa se ne brini ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|