Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.05.2016., 16:01   #1
lord051
Premium

Datum registracije: Apr 2005
Obrada audio datoteka

Pozz...

imam jedan problemcic...

Ugl, radi se o zvucnim zapisima na racunalu. Ukoliko imam dva zvucna zapisa, koje su kreirale dvije razlicite osobe, znaci svaki od njih ima odredjenu "boju". Postoji li neki "filtar", nesto u tom obliku, kroz koji mogu provuci jedan od ta dva zvucna zapisa, da bi onda on poprimio zeljenu "boju" tj slicio na drugi zvucni zapis. Znaci, ideja mi je da npr 2 osobe snime svoj zvucni zapis, jedan od ta dva zapisa provucem kroz filtar, i dobijem zvucni zapis koji je isti/slican po "boji" kao drugi zapis koji nisam filtrirao.

Da jos malo pojasnim na sto tocno mislim:

Ukratko, ako npr neki Ivan Horvat osobno snimi neku zvucnu datoteku, i ja osobno snimim neku zvucnu datoteku. Na koji nacin bi izjednacili te dvije datoteke? Znaci, zvucnu datoteku koju sam ja nasnimio, provucemo kroz filtar, a ona je nakon izlaska obradjena, te onaj tko ju slusa stjece dojam da je to glas Ivana Horvata i da ju je on nasnimio. Znaci, da jednu provucemo kroz preddefinirani filtar, i da ona nakon prolaska kroz filtar slici onoj drugoj.

Eto, nesto u tom stilu... bilo sta na tragu moguceg/pribliznog rijsenja... :s:top:

(MODERATOR stavio sam temu na vise mjesta, posto se drugaciji profil ljudi okuplja na razlicitim podforumima.)
lord051 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2016., 19:48   #2
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Meni to zvuči nemoguće ako sam uopće shvatio...

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.05.2016., 21:08   #3
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Pa rekodiraj u mp3 na 48 kbsa pa ce obje zvucat jednako lose.
I mislim da nema software koji bi jednu boju tona necjeg glasa prebacio u drugi.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2016., 00:43   #4
Bodisson
Premium
Moj komp

Bodisson's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Oh, moguće je.
Postoje programi koji to mogu, ali koštaju kao tvoj lijevi bubreg...

S druge strane, netko tko radi u tonskom studiju ti može reći što se sve može postići hardverskim komponentama... koje opet koštaju da ti se mozak smrzne.

Zadnji puta sam se igrao hardverajem prije Univerzijade u Zagrebu, i već tada smo radili čuda...

Naravno, ne planiraš ništa nelegalno, zar ne?
Bodisson je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2016., 01:10   #5
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Definicija boje? Ovo je drugi forum gdje nailazim na ovo... Skratimo. Ti želiš iz pjesme izvadit nečiji vokal i ubaciti neki treći/tuđi/tvoj?

Staro 06.05.2016., 12:11   #6
lord051
Premium

Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Meni to zvuči nemoguće ako sam uopće shvatio...

nadam se da ipak nisi u pravu

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
Pa rekodiraj u mp3 na 48 kbsa pa ce obje zvucat jednako lose.
I mislim da nema software koji bi jednu boju tona necjeg glasa prebacio u drugi.
Trebam nesto sto ce na kraju ipak ispast uhu ugodno...

Citiraj:
Autor Bodisson Pregled postova
Oh, moguće je.
Postoje programi koji to mogu, ali koštaju kao tvoj lijevi bubreg...

S druge strane, netko tko radi u tonskom studiju ti može reći što se sve može postići hardverskim komponentama... koje opet koštaju da ti se mozak smrzne.

Zadnji puta sam se igrao hardverajem prije Univerzijade u Zagrebu, i već tada smo radili čuda...

Naravno, ne planiraš ništa nelegalno, zar ne?
toga sam se i bojao... da to dodje kao zlato ... valjda postoji ipak nacin... znam da sam vidjao neke aplikacije koje bi na neki nacin transformirale tvoj glas u npr glas nekog lika, ili neki smijesan glas itd...

ne zelim nista ilegalno naravno

Citiraj:
Definicija boje? Ovo je drugi forum gdje nailazim na ovo... Skratimo. Ti želiš iz pjesme izvadit nečiji vokal i ubaciti neki treći/tuđi/tvoj?

Tako je, pitao sam i na dr mjestu, pokusavam naci rijesenje.

Definicija boje? Pa nesto uhu ugodno, ali nikakvo pjevanje i slicno, Zamisli najobicniji govor, poput nekog tko cita Dnevnik. U kontroliranim uvijetima, Bez ikakve buke i smetnji.

Ne zelim ovo sa pjesmom. Evo zamisli ovako. Netko cita Dnevnik, i kaze necije ime, i sad ja npr izgovorim neko ime koje ja zelim, snimim to, obradim, i ubacim na zeljeno mjesto... tako nekao... spomenuo sam primjer sa Dnevnikom, cisto da priblizim problem, valjda sam uspio.

Staro 06.05.2016., 13:55   #7
Saint
Registered User
Moj komp

Saint's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor lord051 Pregled postova

Definicija boje? Pa nesto uhu ugodno, ali nikakvo pjevanje i slicno, Zamisli najobicniji govor, poput nekog tko cita Dnevnik. U kontroliranim uvijetima, Bez ikakve buke i smetnji.

Ne zelim ovo sa pjesmom. Evo zamisli ovako. Netko cita Dnevnik, i kaze necije ime, i sad ja npr izgovorim neko ime koje ja zelim, snimim to, obradim, i ubacim na zeljeno mjesto... tako nekao... spomenuo sam primjer sa Dnevnikom, cisto da priblizim problem, valjda sam uspio.

Iskreno to nikada nećeš moći napraviti a da ti zvuči identično (nemaš ni znanja ni novaca za to, osim ako ti nije lako doć i do jednog i do drugog ). Nikada nečeš moći učiniti glas od dvije različite osobe da zvuče isto, jedino uz uvjet da imaju vrlo vrlo slične glasove i da je to što želiš izmjeniti izgovoreno u sličnim uvijetima i istom dinamikom. Teoretski je moguće ali praksa je druga stvar. Ako se želiš igrati ovo je softwer sa kojim se možeš poigrati, naravno košta: https://www.izotope.com/en/products/audio-repair/rx/
Staro 08.05.2016., 17:35   #8
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Da takav soft postoji i to bez obzira na cijenu, netko bi to imao i bilo bi mynipuliranja time. Npr. Obama bi rekao da sve muslimane treba potamaniti jer oni zapocinju 3.sv.rat- pogadate, to bi reko neko drugi a softwyre bi to promijenio u boju glasa bilo kojeg poznatog politicara....
Neizvedivo.
Cak i kad imas ISTOG govornika i ides izvlaciti njegove rijeci kako bi spojio drugaciju recenicu, cuju se razlike u izgovoru i sintaxi...
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2016., 09:42   #9
lord051
Premium

OK... ne moguca misija, tj ne moguca misija s mojim sredstvima i znanjem

Onda ovako, druga kombinacija.

Snimim tekstualnu datoteku odredjenog sadrzaja. Koristenjem nekog "text to speech" mehanizma netko od vas napravi jednu svoju datoteku. Da li je sada moguce da te dvije datoteke budu "iste" po "boji" itd? Znaci taj "text to speech" bude "isprogramiran/konfiguriran" na taj nacin da "boja" datoteke koja se kreirala odgovara svojstvima datoteke koju sam ja nasnimo. Da li je u ovom slucaju lakse dobiti nesto zadovoljavajuce kvalitete.

Sto se tice "text to speech" tehnologije znam da je daleko od idealne, i da ne zvuci prirodno. Da li je netko imao iskustva sa "text to speech" tehnologijom, kakvi su dojmovi, tj najbolja iskustva? Takodjer, sto je sa cijenom i slicno?

Meni je potrebno samo kroz "text to speech" provuci jednu rijec, znaci vi bi napisali samo jednu rijec koja bi se onda obradila sa "text to speech" mehanizmom. Ukoliko bi zahtjev bio da to obvezno bude ime, da li text to speech sam "prepoznaje" imena, pa ih u tom slucaju onda i bolje/prirodnije "izgovara"? Znam naravno, da "text to speech" paket mora biti lokaliziran, takodjer i zbog imena...

Eto, puno pitanja...
Staro 10.05.2016., 19:38   #10
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Po meni pitas opet isto...

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2016., 12:03   #11
lord051
Premium

Citiraj:
Po meni pitas opet isto...

Isto? Ne bih rekao... al razumijem, vidim sta je dovelo do zabune, moj bed...

Ideja je bila, da se glas "text to speech" mehanizna prilagodi boji glasa datoteke koju sam ja vec unaprijed nasnimo. Recimo da je datoteka koju sam vec prije nasnimio fiksna, jedino sta se mijenja je "text to speech" input.

Pa kad se radi/programira/konfigurira "text to speech" mehanizam, pa tamo se isto na neki nacin bira/podesava neka "boja" glasa. E pa onda je moguce namjestit da je ta "boja" jednaka boji glasa vec unaprijed snimljene datoteke, u ovom slucaju mom glasu.

Znam da ne moze bit idealno, ali nesto sto ce dat priblizno rijesnje. Tada kada dobijem "text to speech" priblizno dobre kvalitete, onda mogu i nasnimljenu moju zvucnu datoteku digitalno obradit, da se jos priblizim "text to speech" boji. Bitno je samo da je sto slicnije...

Znaci, u principu, sto me zanima, da li je, tj kako je moguce napraviti/iskonfigurirat "text to speech" mehanizam na neku zeljenu "boju", npr na nesto sta je priblizno mom glasu... kako doc do toga?!

Staro 11.05.2016., 12:31   #12
Saint
Registered User
Moj komp

Saint's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor lord051 Pregled postova
Znaci, u principu, sto me zanima, da li je, tj kako je moguce napraviti/iskonfigurirat "text to speech" mehanizam na neku zeljenu "boju", npr na nesto sta je priblizno mom glasu... kako doc do toga?!

Kratak odgovor, nikako. Zato sam ti i predložio da se poigraš u onom programu da vidiš da to što želiš je moguće samo u filmovima. Za koju godinu če možda i to što želiš biti moguće napraviti
Staro 16.05.2016., 10:57   #13
lord051
Premium

Citiraj:
Autor Saint Pregled postova
Kratak odgovor, nikako. Zato sam ti i predložio da se poigraš u onom programu da vidiš da to što želiš je moguće samo u filmovima. Za koju godinu če možda i to što želiš biti moguće napraviti
a jbg... nista, moram smislit drugo rijesenje...

thx!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno