|
![]() |
#2011 | ||
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
ako je tako, onda nemoj kupovat ništa zasad ili kupi neku jaču grafu ako postoji nešto što bi volio odigrat a da ti trza (phenom na 4ghz je još uvijek mala zvijerka ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2012 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Sumnjam da će cijene nešto drastično pasti. U principu, samo zapikni tog phenoma onda dok ne nadješ neku 8-micu. Mada recimo možeš prodati tog phenoma/ploču još uvijek relativno dobro pa uzeti FX 4300, pa poslje i njega frknuti. U medjuvremenu neku bolju grafu uzeti, neku rabljenu 280/x a prodati tu svoju ;P To bi bio neki optimalni put, barem meni. Samo je pitanje kolko ti se da zahebavati s time ;P Ako hoćeš 2-4 godine biti miran uzmi odma FX 8300 ![]() Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 24.02.2016. u 10:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Al 4300 može na 4,4-4,5 bez muke. 4,6,-4,7 bi trebao ići sa noctuom. Jest da nije neki upgrade, al sad još uvijek može solidno prodati tog phenoma i ploču. Tak da i ima nekog smisla. Ak proda phenoma za 300, kupi 4300 za 570, poslje proda 4300 za 300 i još je u plusu ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Ok, hvala ljudi svima na odgovorima, mislim da ću onda ipak još pričekati za mijenjanjem hardvera, eventualno uložiti u neku jaču grafičku karticu ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#2019 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Bilo je nekih polupokušaja sa AM3 http://www.ebay.com/itm/ZOTAC-890GXI...gAAOSwjwlXAybE https://www.asus.com/Motherboards/M4A88TI_Deluxe/ pa su valjda vidjeli da se ne isplati, jednostavno je socket prevelik, a onda još i chipset ima i NB i SB Zadnje izmijenjeno od: segregator. 07.04.2016. u 19:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
molim pomoc, u nedoumici sam koje od navedenih ploca uzeti jer trazim nesto kvalitetnije i stabilnije znaci iskustvo oko temperatura, oc stabilnosti itd gigabyte 990fxa-ud3 rev3 asus crosshair v formula asus sabertooth 990fx r2.0 hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
uzmi gigabyte.. osobnog sam mišljenja da se ne isplati davati toliko para za CH ili sabertooth, pogotovo jer je starija platforma, a i dolazi zen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
nisu cijene tolike koliko mislis da su, uzimam polovno te su nize, fxa-ud3 i formula su tu negdje, saberica je malo skuplja no mogao bi se protegnuti do nje takodjer barem narednih 5-6-7 god ne planiram mijenjati platformu stoga me zanimaju iskustva i misljenja istih, sto odabrati, znam da je sabertooth tu najbolja no formula me nekako privlaci ali premalo informacija vezano za nju, gogle izbacuje 99% formula-Z verzije sto mi ne pomaze |
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ma sabertoth rastegni se. Isplati se svaka kuna, pogotovo znajuci tebe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
drzim fige da bude okey ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
http://www.guru3d.com/articles_pages...review,14.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Vrijeme je da zamjenim svoju ASRock 990FX, Extreme 3 (sada je na trznici) pa uzmem MBO s boljom faznom. Koja je vasa preporuka za MBO do cca 900 kn, a koja ce gurati bez problema na 4GHz AMD FX 8320? Malo sam se uzeo u refreshanje kante pa da i to rijesim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2035 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2036 | |
Premium
|
Citiraj:
Makar ne treba mi puno, cca 4GHz mi je dovoljno te mislim da bi ta ploca bila onda ok i za grijalicu od FX 8320. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
Premium
|
Nisam rekao da ne mogu tj. CPU radi na 4 Ghz od prvog dana na 4 Ghz, no ipak mjenjam MBO jer 4+1 je užasno i hlađenje na ploči je jako loše izvedeno (a ne kemija mi se s custom hlađenjem). Jednostavnije i dugoročnije riješenje mi je zamjena MBO, nije da se radi o jako velikom trošku, a i dodatni plus je što organski ne podnosim ASRock. Tako da svakako mijenjam, unatoč tih 4 Ghz. P. S. Mislim da mi i pod konfom stoji @ 4Ghz pošto tako radi 24/7 od prvog dana. Opet, nije mi sve u tih 4Ghz pa ću biti mirniji s novom MBO iz dosta razloga. Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk Edit: Sutra uzimam novu MBO te odustajem od ove ASRock 990FX, Extreme 3 (previse throtlinnga). Znaci trebam MBO koja ce raditi ok u kombinaciji s AMD FX 8320 (odmah napominjem da vise ne uzimam ASRock...imao sam jeftinije, skupe...skuplje...i niti jedna na kraju nije bila ni blizu dobra kao ostali brandovi, ali ne bi ulazio u te rasprave). Malo sam googlao i suzio izbor na sljedece: Asus M5A99X EVO R2.0 Asus Sabertooth 990fx r2.0 - da, znam da dolazi r3.0, no ne mogu cekati vise ni par dana Gigabyte GA-990X-Gaming SLI, sAM3+ Gigabyte GA-990FXA-UD3 R5, sAM3+ Koja bi od tih bila najbolja u kombinaciji s FX 8320? Odmah mijenjam i CPU hladnjak te sam izbor suzio na sljedece: Noctua NH-D14 Noctua NH-D15S Noctua NH-C14S be quiet! Dark Rock TF Scythe Kama Cross 3 Primjetiti cete da sam stavio i top down coolere. Zasto? Zato jer npr. ASRock navodi bas top down za Vishere pa me zanima treba li mi top down i s novom MBO koju uzmem? Nisam nikada imao te top down hladnjake i ovo je prvi puta u zivotu da imam problema s temperaturama u kucistu pa gledam ipak i top down ako je potreban za dodatno hladenje MBO (napominjem da bi izbjegao DIY rijesenja u obliku dodatnih ventova koji pusu po VRM-ovima te zato bi ulozio vise novca u novu MBO i hladnjak, samo da izbjegnem ta DIY rijesenja i ne bi uopce ulazio u to iz cisto mojih razloga, volim sve lijepo plsozeno u kompu i izbjegao bi te dodatne ventove ako ih ne moram imati). Sta ocekujem od kompa? Rad bez throtlinnga i bez da gledam kako mi CPU skace s 3.5 GHz na 1.4 GHz, bez pregrijavanja i da sve radi stabilno. Sto se OC tice, dovoljno mi je i 4 GHz, samo da sve bude ok. Mozda bi bilo najbolje uzeti MBO s najboljim faznim te najbolje rijesenim hladenjem (znaci koja bi bila ta "najhladnija" od navedenih), a CPU hladnjak bi uzeo koji bi najbolje ohladio Visheru tj. FX 8320. Ako treba ici i dalje na top down, kao sto treba za ASRock jer i sami to navode na svojoj stranici i na novim am3+ plocama i pod supportom za Vishere, onda bi uzeo top down...ako ne treba, uzeo bi npr. NH-D15S. Po vama, koja bi od navedenih MBO i hladnjaka bila najbolja opcija i s kojom necu morati imati nocne more oko pregrijavanja? Hvala!
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 15.06.2016. u 22:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Premium
|
Nadopuna ![]() Kupljena Noctua NH-D15 i Gigabyte GA-990FX Gaming. Ploča je napravljena jako kvalitetno, ima odlično 8+2 fazno, M.2 utor (meni osobno važna stvar jer je to iduća stvar za kupovinu), USB 3.0, 3.1 (Type C), USB DAC... Onima s prozirnim bočnim stranicama će lijepo izgledati ambient led, uistinu lijepo izgleda (meni osobno totalno ne važna stvar, no prije par godina bi pridavao važnost i tim stvarima). Ono što nije najbolje izvedeno je kontroler za ventliatore tj. prvi puta se susrećem s Gigabyte MBO i njihovim BIOS-om tj. UEFI-em pa mi je onaj kontroler malo čudan (mislim da je najbolja opcija Easy Tune, ali vjerujem da se i uz slope u UEFI-u može sve složiti). Da su mogli bolje riješiti kontroler....svakako da jesu, a kako je ovo tek prvi BIOS nadam se da će u nekoj idućoj verziji staviti još neke opcije oko brzine ventilatora. Dio oko OC je opet priča za sebe i mislili su na svaku sitnicu i tu nemam baš nikakvu primjedbu kao ni na ostale stvari u UEFI-u....milina za OC. Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
Drink Vodkta play dotka
Datum registracije: Jul 2016
|
Bok ljudi, može savjet? Kupujem novu matičnu u koju ide FX 8350, ali taj CPU ide van i stavljam FX 6300 u istu. ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|