|
![]() |
#20731 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#20732 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() BTW Sezona zimskih guma prolazi za 4 dana. Nakon odvozene jedne sezone na Eskimo HP mogu reci da su gume u globalu karinaaaa. Po kisi zlo, po toplom jos vece zlo. Dimenzije 205/55 16. Sad gledam sta da kupim za ljeto. U nedoumici sam kao i svi ostali ovde. ![]() ContiPremiumContact 5 - 70 € komad Uniroyal RainSport 3 - 58€ komad Isplati se dati tih 12€ vise po komadu za continental? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20733 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20734 | ||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Svi samo misle da gluposti pišem. Bit će da to nekima obilo o glavu kad dogode tragedije. Uzmi Dunlop BluResponse i bok.
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20735 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Sad me baš živo zanima tko je, no ubrzo ćemo ionako saznati... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20736 |
Brat od Đon Vejna
|
Ekipa, mislim da je prikladna tema, ima li netko preporuku malih visokotonaca za auto, koji se montiraju na komandnu plocu ili A stup? G1 nema u tabli mjesta za normalne zvucnike, a sumnjam da ce mi u krumpirwagen dizlu zadnji biti dosta
![]() |
#20738 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Vidim da se svi žale na "potrošnju" Continentalki Premium 5, jel to stvarno tak ili obično ekipa koja ih kupuje obično malo više masakrira gume s obzirom na stil vožnje? Drugi pratioc je Nokian Line, nešto lošija na vodi, al navodno puno trajnija. Ostatak mi se niti neda gledat. Kupujem ljetne, prvi uvjet - dobra na mokrom, drugi trajnost, 185/60/14, moji nisu nikad šparali na gumama pa nebum sad ni ja ![]()
![]() |
#20739 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Sta se tice trajnosti to su mi prvo spomenuli kad san uzima conti prem 5, da se kao brze trose, istu su mi stvar rekli i za goodyear eff grip performance. Otprilike u godinu ipo napravim 40000km i tad su goodyear dale svoje, postale su losije na mokrom. Continental mi je mozda sad prisa 10000km, izvanredne i na mokrom i suhom i bez tragova trosenja, odlicna guma ima moju preporuku svakako! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20740 | |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Sent from my D5803 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#20741 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
Potrošnju odnosi na Conti Sport contact 5. Ljudi znaju mješati Sport i Premium pa im lakše spomenuti 5. Tako se širi trač. Bolje da guma troši radi držanja nego dugotrajna i plakati za sudar. Tebi će biti dovoljan Dunlop Bluresponse. Ja ću uskoro preuzeti felge, ali na žalost jer na njemu Michelin Energy Saver ( već sam pljuvao po mokrom). Baš me ta guma voli i nikako da izbjegnem. ![]() Nakon osmog mj ću Dunlop Sport Maxx RT ili Bridgestone Potenzu Re002 ili Pirelli P7 Cincurato. Dobru godinu izbjegavam zbog proizvodnje Poljska (često ih nađe) Znam da je izašao novi Dunlop Sp Maxx RT2 , GY Asm3 i Michelin PS4 ali nedostupne 205/55 R16 ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20742 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Bez atesta možeš ići col gore ili dolje unutar dimenzije (širina/visina) koji je propisao proizvođač samo moraš tražiti da ti je upišu u prometnu kod slijedeće registracije i to je free. Međutim, možeš i uz malo susretljivosti kod lika u STP (bez atesta) upisati i dimenziju koju nije propisala tvornica jer sam ja sebi za Ibizu tako uz ljetne 205/45/16 upisao zimske 185/65/14 koje nisu na popisu, ali mi je lik u STP nakon malo razgovora priznao informaciju koju daje kalkulator dimenzije guma. Dapače, kod tebe usporedba 195/55/15 na 185/60/14 (koju propisuje tvornica): ![]() daje veća odsutupanja od kombinacije 195/55/15 na 185/65/14 (koja nije propisana): ![]() ... a dimenzija 185/65/14 je puno jeftinija od 195/55/15 (ok, prva je eco, druga premium, ali za tvoje KS je to nebitno, a i samo je primjer) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20743 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
To više ne pije vodu...u knjižicu ide samo ono šta CVH javi da ide.Znam iz vlastitog primjera...Jedino ako tip u STP na svoju ruku to odradi.
![]() |
![]() |
#20744 |
Premium
|
Brko, nazovi CVH i traži da ti izdiktiraju sve dimenzije u 15" iz njihove baze, koje idu na tvoj auto. Nekad se zna pogodit da oni imaju još neke dimenzije, koje legalno možeš upisat u knjižicu. Ak ih upisuješ za vrijeme tehničkog, onda je džabe, a ak ideš ovak onda je 105 kuna. Niš te ne košta pitat.
![]() |
#20746 |
Premium
|
Ne znam koga sad quotaš, ali tako sam ja upisao 195/50/15 prošle godine, također u 5. mjesecu. Prvo sam kontaktirao Renault zastupništvo koje me tak razveselilo da sam dobio proljev, s dimenzijama 185/55/15. Zovem CVH, dam sve podatke i veli frajer ide 195/50/15 i ak slučajno vele na STP da ne ide, nek nazovu nas (stare baze na STP i to). Tak je i bilo ![]()
![]() |
#20747 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma i meni su greškom upisali, ali evo ovo nisam znao... to je stvarno pobjeda za sve vlasnike klija (kojih nema malo) i koji su zapeli na toj najdebilnijoj dimenziji sa alu koje su bolesno skupe za 15ice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20748 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...62#post2805662 Nemaš sreće :/
![]() |
![]() |
#20749 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Isproban jučer PS4 na skroz novoj, serpentinastoj cesti i pri temperaturi od 7-8C. Drže bolje nego što ja imam muda vozit se. ![]() Sad ostaje pitanje dal puknutu zadnju oprugu zamijeniti sa H&R/Eibach i spustiti auto ili staviti stock... Ne mogu se nikako odluciti. Nema puno body rolla ni sa stock oprugama, a bojim se da bi bio prenizak sa sportskima za everyday use / penjanje prednjeg nosa na rinzol. Otkako su mi BB ubacili tu bubu u uho, auto mi izgleda visok kao koza kad ga gledam... Da se razumijemo, ne ludujem po cestama, gradu, naseljima i slično... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20750 | |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
25tkm godišnje i "neću mijenjati gume svake godine" kod mene ne prolazi. 25tkm je apsolutni plafon sa izmjenom prednjih i zadnjih iako to osobno ne radim. Tvoja matematika mi nije jasna. U istom postu kažeš kako radiš 25 tkm godišnje a onda da ti gume u treću sezonu ulaze sa preko 20 000km? Valjda preko 50tkm? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20751 | |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
Eskimo su za snijeg i ništa više. Al za snijeg su stvarno dobre. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20752 | |
Premium
|
Citiraj:
Onda ništa... ili ostaje opcija atesta koji je bio oko 200 kn i s potvrdom ti moraju upisati i legalno je. PS. Kod atesta je bilo najvažnije da guma ne izlazi iz blatobrana i da ima xy mjesta do gornjeg dijela amortizera, no možda i je i to sad drugačije. ![]() PPS. Što se tiče ludih dimenzija, mislim da će najsretniji biti vlasnici novog Senica ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20753 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() potvrđeno 1000 puta. edit: @bertone... eto ako laže on, lažem i ja, ali eto dovoljno je kaje gore kolega reko za klija |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20754 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
![]() Meni isto pol ljudi ne vjeruje da 15ice toliko koštaju,yokohame za ibizu 1.4 sam platio debelo preko 600kn komad |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20755 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20756 | ||
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
Conti je dobra guma, ali ne opravdava cijenu u omjeru kilometraže potrošnje za nekog manjeg budžeta. Ne spremaju se svi svaki dan na Nordschleife. Eskimo je dobar kad ima snijega. Kad nastupi kiša, prljavština istrošenog asfalta onda ide sasvim druga pjesma.
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20758 |
Premium
|
@syss, nije mi bilo ni na kraj pameti da muljaš i petljaš već sam samo rekao da se ne bih čudio da je sad to tako. Na kraju, i ove (manje) dimenzije koje ja imam upisane mi prve godine nije htio upisati, slijedeće me nije htio pustiti na tehničkom jer je rekao da su mi xenoni aftermarket nakon čega smo malo popričali i lik nije znao da su se na Ibizu tog godišta tvornički ugrađivali xenoni... i onda smo još malo ćaskali i uspio sam ga uvjeriti da mi treba upisati i tu manju dimenziju (bez atesta) jer po kalkulatoru dimenzije ima manja odstupanja od tvornički predviđene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20759 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20760 |
Moderator
|
pa velim sve te super reforme, eu, pravila i ine 3.14zde materine su dovele do toga da imam "ilegalnu" dimenziju upisano, stock te legalnu nemam, a ispada da je i ta ilegalna legalna. to bi bio neki summary normalnosti kod nas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|