Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.04.2016., 10:09   #2281
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Nisam baš proučavao Ataga - kakva mu je brzina rotacija kupola, kao Myoku ili kao USN CA, Pensi i NO?

Citiraj:
Autor Smoki_Gs Pregled postova
T9 i T5 i T6 ..... Dear god,neces mi i ti valjda polomit nest na Iowi..... :/
Ovisi o tome kako ćeš igrat večeras. Ali bez pritiska.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2016., 10:14   #2282
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Nisam baš proučavao Ataga - kakva mu je brzina rotacija kupola, kao Myoku ili kao USN CA, Pensi i NO?
Brže rotira od Myoka....
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2016., 10:17   #2283
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Svaki dan naučiš nešto novo o igri, pa tako i ja danas slijedeće:

Citiraj:
Concealment Expert is not only reducing spot range but also reducing shooting penalty so all T8 cruisers with it (and concealment upgrade) can invisfire.
Što znači da NO sa CE ima opciju invisifire od negdje 15-15,1 km za bezbrižno roštiljanje BB-a. Definitivno must have na bilo kojoj T8 CA.

Staro 08.04.2016., 10:25   #2284
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Svaki dan naučiš nešto novo o igri, pa tako i ja danas slijedeće:

Što znači da NO sa CE ima opciju invisifire od negdje 15-15,1 km za bezbrižno roštiljanje BB-a. Definitivno must have na bilo kojoj T8 CA.
Treba skupit tih zadnjih 5 bodova za kapetana....pogotovo ak imaš hrpu brodova koje igraš..
Staro 08.04.2016., 10:26   #2285
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Lun bio si u pravu..ovaj Atago je multipurpose brod i zabava samo takva..ali nikako nije za početnike..imao sam sreću jer mi ostao kapetan od Mutuskija s 12 bodova a njegovi skillovi idealni za Ataga...samo da još skupim pare za conc upgrade i to će biti to...Jedina prava mana ovog broda je relativno spori rudder...Velika citadela ali sve CA u višim tierima mogu biti pobrisane ako se ne pazi tako da...jučer sam imao bliski susret s Mogamijem (nakon što sam riješio fubukija). Uglavnom ovaj juriša a ja bacim hrpu torpeda (brzih) s dometom 10km...i popije jedan i dok je izbjegavao ostala, opalim ga s AP....3 citadele...Velim bit će mi lakše kad conc upgrejd ubacim i kad mi se kapetan retraina...
Brod postaje još bolji sa Concealment expert skillom. Imat ćeš 9.1km detection, to je skoro u razini DDova, možeš stealth torpedirat BBove. Zbog heala ćeš često dobit Dreadnaught achievement. Rudder je bolji od hippera i chapayeva, gori od NO, ali meni najviše smeta na atagu sporo okretanje kupola, najsporije u tieru.

Ako se uvališ u probleme sa Atagom, npr. previše neprijatelja oko tebe ili ako gubiš duel sa drugim cruiserom, stani pucat stealthaj se, hilaj i vrati se nazad. Odličan brod.

AP koristi ako zaskočiš cruisera na 10km broadside, ako su anglani prema tebi prebacuj na HE, sa Demolition expert trebao bi imati 20% fire šanse.

Zadnje izmijenjeno od: Lun. 08.04.2016. u 10:37.
Lun je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2016., 10:36   #2286
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Ovo što Lun opisuje je zapravo T8 CA gameplay. Odnosno kako se moraju igrati da bi bio s njima uspješan - u potpunosti i maksimalno iskorištavanje concealmenta. Ja to sad vidim na NO koji sa 9,5 camo može prić drugom CA da ni ne zna da je pokazao broadside i opalit sa topovima identičnima Pensi. USN CA imaju najbolji kut probijanja s AP granatama tako da izbliza rade strahote. Njemci možda imaju najbolji AP ali slabiji kut probijanja.

Primjer takvog igranja: zadnji koji je tako pao je jedan Myoko. Držao sam prst na okidaču sve dok nije prišao na 9,8 km - tek onda sam sve tri kupole opalio i skinuo mu preko pol HP-a. I prije nego što su granate sletile skrenuo sam prema njemu i zatvorio kut. Lik je odmah uzvratio vatru što sam očekivao, tako da sam istog trena i zakočio pa mu je prva salva sletila meni pred pramac. Dok se snašao već je moja druga bila na putu i s trećom je spavao s ribama.

Citiraj:
Treba skupit tih zadnjih 5 bodova za kapetana....pogotovo ak imaš hrpu brodova koje igraš..
Tu smo priču već prožvakali nekoliko puta.

Ja sam 3 kapetana digao na iznad 15 bodova. Fubuki i Shokaku imaju po 16, NO 15. Pensin je na 14. A NC, Koni i Taiho imaju po 13. Iskoristio sam onaj vikend sa X2 svaku borbu da s Hiryuom dignem na 15 bodova.

Staro 08.04.2016., 10:43   #2287
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Citiraj:
Ovo što Lun opisuje je zapravo T8 CA gameplay. Odnosno kako se moraju igrati da bi bio s njima uspješan - u potpunosti i maksimalno iskorištavanje concealmenta. Ja to sad vidim na NO koji sa 9,5 camo može prić drugom CA da ni ne zna da je pokazao broadside i opalit sa topovima identičnima Pensi. USN CA imaju najbolji kut probijanja s AP granatama tako da izbliza rade strahote. Njemci možda imaju najbolji AP ali slabiji kut probijanja.
Da, to je to. Samo u slučaju Ataga dodaj heal i torpeda, odmah je jasno zašto je jedan on najboljih brodova uopće. S atagom možeš bit malo bezobrazan i popit koju citadelu. Najveće greške radim na hipperu i NO kad se zaletim među protivnike i onda me citadelaju, a heala ni za lijek.

Btw, NO mi je super. Da ponovim, Pensacolini topovi sa normalnim concealmentom i armorom. Plus još radar i 5 sekunda rudder shift. F-E-N-O-M-E-N-A-L-N-O
Staro 08.04.2016., 11:02   #2288
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Lun Pregled postova
Da, to je to. Samo u slučaju Ataga dodaj heal i torpeda, odmah je jasno zašto je jedan on najboljih brodova uopće. S atagom možeš bit malo bezobrazan i popit koju citadelu. Najveće greške radim na hipperu i NO kad se zaletim među protivnike i onda me citadelaju, a heala ni za lijek.

Btw, NO mi je super. Da ponovim, Pensacolini topovi sa normalnim concealmentom i armorom. Plus još radar i 5 sekunda rudder shift. F-E-N-O-M-E-N-A-L-N-O
Fenomenalno dok ti na drugoj strani mm ne baci 6 t10 brodova
Ali slažem se, brod je dobar.
Staro 08.04.2016., 11:40   #2289
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Kupljen Balti.. sad sam jedino u dilemi da uzmem onaj modul od 3 milje za range ili 20% AA effectivness... Nekako si mislim da uzmem za range,jel je stock 15.8 :/ A s modulom bi ja mislim bio 18.3,ali opet s druge strane,kad jos uzmem 15 skill,mozda je 15.8 dovoljno :/

Ujedno prvi Balti game bez range+gunova upgrade... Od svih brodova ubio sam NC+Iowu
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	shot-16.04.08_11.53.59-0220.jpg‎
Views:	130
Size:	447.8 kB
ID:	16379  

Zadnje izmijenjeno od: Smoki_Gs. 08.04.2016. u 11:59.
Smoki_Gs je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2016., 12:27   #2290
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Dal ima range upgrade? Kakva je balistika topova naprema NO i Pensi? Ista ili više kao Clevleand aka "do mjeseca i natrag"?

Staro 08.04.2016., 12:51   #2291
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Sa range upgrade je 15.8 tek. Balistika mi pase,izmedju NO i Clevelanda,moze preletit manji otok,i dosta brz shell,sad mi je disperzija 148m sa range upgrade(stavio sam),stock disperzija je bila 132,ali stock su topovi,vidjet cu kad upgrade stavim... Ugl sad sam skinuo squadron TB hakuryu u preletu... Tako da mislim da mi nije potreban 20% effectivness

Zadnje izmijenjeno od: Smoki_Gs. 08.04.2016. u 12:59.
Smoki_Gs je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2016., 13:50   #2292
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Na kraju svi odoše u te najzabavnije t10 partije..
Staro 08.04.2016., 13:54   #2293
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Evo,6 partija odigrano,2 pobjede,4 poraza. Ali,zanimljivo je sto sam zadovoljan i s ta 4 poraza ... Uvijek ubio najmanje brod,prosjecno 2,cirka 40k dmg,main battery hit ratio 32%(sto je nebitno na 6 partija),i prezivio 4 runde... Uvijek prvi/drugi ... Vise je Clevelandski nego NO/Pepsi stil,and i like it... Cak sam prezivio broadside od NC I 4 citadele na ZAO,ona famozna,maks conc,i full broadside mu u bok sa 11 km He shellovi po salvi na NC cu uzet za primjer,4-6k dmg .. So far so good,upravo stavio gun upgrade,jos nisam testirao
Staro 08.04.2016., 13:56   #2294
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Koliko čitam po forumu, definitivno range upgrade. Plus concealment i možeš isto stealth fire sa nekih 15 km radit.

Citiraj:
Na kraju svi odoše u te najzabavnije t10 partije..
Bio si i ti pa si se vratio. Meni je poanta T9+ jedino igrat s ekipom. Više kao eksluziva. Pravi gušt je u T8. Sada kada postoji radar DM je navodno sex, a govori se o pravom nerfu torpedo wall-a uskoro. Još ako smo sreće da spuste troškove...

Staro 08.04.2016., 14:28   #2295
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Bio si i ti pa si se vratio. Meni je poanta T9+ jedino igrat s ekipom. Više kao eksluziva. Pravi gušt je u T8. Sada kada postoji radar DM je navodno sex, a govori se o pravom nerfu torpedo wall-a uskoro. Još ako smo sreće da spuste troškove...
Probao sam i skužio da je sranje. Bar većina partija. Igra je zabavnija u nižim tierovima..Rekao bih sve od t5 do t8 je ok...
Staro 08.04.2016., 14:36   #2296
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Sranje jer je iz nekog razloga ekipa tamo zaboravila igrati ili jednostavno ne želi. No, ima i dobrih strana. Već sam dosadan sebi a kamoli drugima sa Des Moines i radarom.

Malo novosti:

https://www.reddit.com/r/WorldOfWars...ms_08042016_1/
http://forum.worldofwarships.eu/inde...page__st__2080

- buffaju se RU DD
- manja šansa za gubljenje kupola na DD-ima
- cca 2 sekunde delay kad se netko otkrije (recimo vi koji ste koristili radar, treba oko 2 sekunde da se meta pojavi) bug se istražuje
- sl. tjedan obavijest o odluci kako će izgledati nerf torpedo zidova
- njemački BB su definitivno sl. na redu i aktivno se radi na njima

Staro 08.04.2016., 14:57   #2297
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Citiraj:
- buffaju se RU DD
Tashkent je u katastrofalnom stanju u odnosu na ostale DDove. Prevelik je, ima najgori rudder shift, najgora torpeda, najgori concealment, topove između bensona i fubukija, najbolji health pool.

Protiv fubukija sa CE nemožeš ništa, osim ako je glup kao stup. Spota te, dok te njegovi cruiseri nabuše, a tashkenta je iznimno lako pogodit s obzirom na veličinu. Ako smokeaš, fubuki će ti poslat torpeda u smoke, tako da moraš bježat.

Benson isto lako spota Tashkenta (imam CE na kapetanu), no s obzirom na RoF i okretanje kupola, te puno bolju manevrabilnost, bensona jedva da možeš pogodit.

Tashentu treba health pool i AP shell buff da bi uopće bio u konkurentan drugim T8 DDovima.

Tashkent mi je full istražen, još 110k do udaloija, tako da će ovo potrajat.
Staro 08.04.2016., 15:07   #2298
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Da, za Tašku još trebam čuti pozitivan komentar. Mitra skoro nije ispalio s njom.

Spominjao se buff RU DD općenito, navodno pogotovo na nižim tierima jer su tamo jako teški za igrati. I specifično buff Kievu.

Od kad imaš Bensona?

Staro 08.04.2016., 15:19   #2299
mitra
Premium

mitra's Avatar

Da krasna je bio Tašken....solo igranje nije dolazilo u obzir. Brod sam prešao tako sto sam igrao s cijenjenim kolegama forumašima i tako združenim snagama mogao sam zasjati u njemu
Staro 08.04.2016., 16:01   #2300
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Citiraj:
Od kad imaš Bensona?
Ma nemam bensona, to su samo moja zapažanja iz Tashkenta. Još nekih 70k XPa do Bensona.
Staro 08.04.2016., 17:38   #2301
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Sad sam skuzio i ja te 2 sekunde delaya za radar... Shima mi se smokao na 8.5 km,ja u Baltiju,puf radar,i vidio sam ga tek nakon par sekundi...
Staro 08.04.2016., 22:02   #2302
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Taiho & Baltimore je killer combo. Nitko nije htio na snipe ić protiv mene. 4 pobjede za redom, i Taiho je prešao u pozitivni WR.

Isječak, odnosno pogled odozgo iz jedne partije u trenutku kada je Smoki radarom iznenadio dva DD-a u dimu:

Staro 08.04.2016., 23:23   #2303
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

A 15 k dmg sa Balti na Amagija neces spomenuti ..... :P cccc .... I oneshotanje hipera.... ccc..... Al dobro je,ni ti ni Mitra mi necete cackat po Iowi,i ja happy
Staro 08.04.2016., 23:42   #2304
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Moram nešto i tebi ostaviti.

Da nisam bio u partiji gdje si skinuo 15k Amagiju s Baltijem - ne bih vjerovao. Ono brisanje full HP Hippera je bilo školski.

Od dvije partije koje smo izgubili cijelu večer, prva je bila na capanje pa to ni ne računam jer smo prošli po boku samo tako. Jedino zadnju gdje nam je tim bio osim onog lika u Atagu bzvz.

Staro 09.04.2016., 00:42   #2305
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Uglavnom,falio nam je taman netko od ekipe da nas je 3,to bi bilo hebenica Ali fascinantno je da te nijedan game nisu ni pokusali snipat,ali nisu ni prisli,a, bilo je strike CVa... Cim vide da smo u diviziji i zakljuce da je bolje probat nesto ubit nego ostat bez svih aviona
Kako god,Balti mi je na prvu sjeo... Pogotovo sa 9.7 km concealment ,i range 18.4 km .... Negdje na 15.1+ mi je stealth fire
Staro 09.04.2016., 09:53   #2306
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Ja iz dosade kupio Ibuki i rekoh, idem prema Zao-u. Prva igra, 146k dmga.... zacudilo vise mene nego ikoga. Naravno poraz Jucer izgrindao i hull B i pazario, sa 24m na 3 u roku odma. Nije los brod, al nekako mi je cudan arc shelova.
O well, 238k do Zaoa.

BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2016., 12:42   #2307
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Moram nešto i tebi ostaviti.

Da nisam bio u partiji gdje si skinuo 15k Amagiju s Baltijem - ne bih vjerovao. Ono brisanje full HP Hippera je bilo školski.

Nemojte se ljutiti ali slavite brisanje brodova koji su tier ili dva niže
Staro 09.04.2016., 12:46   #2308
Smoki_Gs
Premium
Moj komp

Smoki_Gs's Avatar

Svako brisanje je dobro brisanje.... (i nije bio Balti,neg NC...) hahaha
Staro 09.04.2016., 13:00   #2309
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Balti je tier iznad Amagija, još k tome CA. A Hipster je pobrisan Carolinom.

Sent using Tapatalk.

Staro 09.04.2016., 14:22   #2310
Lun
Premium
Moj komp

Lun's Avatar

Citiraj:
Ma to je Thorovo maslo. Osobno sam bio prisutan u partiji i na TSu dok je likovao brišući jadne ARP kongoe sa hiryuom.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na