|
![]() |
#2522 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jedine komponente na kojima se ne isplati štediti su kejs i napajanje. Sve drugo je potrošna roba.
![]() |
#2523 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam prvi pc as in personal kompjutor dobio nešto prije srednje dakle prije jedno 18g i kronologija zamjene kejsova, naravno mimo zamjene komponenata kojih sam imao mali milijon: 1. drek neki (jel nije bilo ponude tada) kojeg sam frknuo prvom prilikom 2. aopen hq45 3. chembro gaming bomb 4. antec slk3700 4.1. antec nsk2480 koji je bio dodatni htpc ali više nije s nama 4.2. neki hp drek kao temp komp 5. trenutni corsair realno sam promijenio 3 kvalitetna kejsa u skoro 20g ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2524 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
kejs je i dalje skatula.. "isplati" se samo nama "entuzijastima".. vecini ekipe je to samo kutija koja ima samo powerbutton i uesbe utore negdje naprijed i to je to.. i takvima je to uistinu skatula na koju se ne isplati ulagat i zalman je u tom smislu cak i super ..meni bi bilo zao da sam dao vise para nego sto jesam iako zalman definitivno "nije nesto"
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2525 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
I u biti se (kao i kod mnogih drugih stvari) svodi na: ako ti nije bitno, imaš ogroman izbor praktički besplatnih kućišta (uz odgovarajuću kvalitetu, jasno) i vozi. Isto tako, ako smatraš da je bitno - opet ogroman izbor. Ne znam čemu čuđenje pojedinaca iz jednog tabora onome drugome (a često se dešava), nitko nikoga ne tjera na kupnju nečega što mu ne paše.
![]() |
#2527 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2529 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Pa na to sam i mislio, "bacati 700+ kn na kutiju.." - između redova, "niste baš pametni ako dajete tolike pare, jer ja mislim da to nema smisla". Onda lijepo kupiš kantu od 150 kn i sve pet. Ali s druge strane, i stav da ništa ispod 1500 kuna nije dovoljno dobro je .. jednako blesav ![]()
![]() |
#2531 |
..starija garda
|
Kazu svaka roba ima svog kupca.. Heh Zeni sam nedavno slagao komp i onaj mali grozni hp microtower je njoj super.. Stavio ssd na samo jedan saraf jer nema mjesta za nista drugo oa sam nasao neko mjesto i gurno ga. Cak mi je i spliter za struju trebao lol jer je i ono napajanje unutra smjesno. Gurnuo ga na mjesto i ona je super sretna. A ja brijem miran sam bar 5 godina ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 30.03.2016. u 22:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2532 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Kako kaže eladio,svaka roba ima svog kupca.Sad i kada budem slagao komp neću sigurno bacati neke masne pare na kutiju npr. ionako u performansama mi ne daje nista rađe tih 200,300 kuna dam za jaču grafu a kutija je ionako na podu.A sad opet nekom je to fetiš da gleda te svijetleće ventilatore i điđibaje na kutiji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2533 |
Moderator
|
ma dobro onda kupujte te plastične bakrače za 300kn i bacajte pare na grafičke i ine komponente koje već idući dan vrijede tih parstokn manje, kaj da vam velim. ja znam kad sam bio i srednjoškolac bez para da sam uvijek htio što kvalitetniji kejs i skupljao pare za njega i to nauštrb grafičke (ako se ne varam uzeo sam tnt2 m64 vs. full tnt2 da mi ostane za hq45)... tako da je to možda neki čudan mindset koji će me pratiti čitav život. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2534 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
A i uvijek se nađe neki čif stari za 150-200kn u oglasniku ![]()
![]() |
![]() |
#2535 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Potpis, prva stavka je svakako provjetrenost ako se ide na malo jače komponente (uz odgovarajuće filtere za prašinu) Iduće na listi mi je šta veća težina kejsa bikoz of qualitet ![]()
![]() |
#2539 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
A skoro možeš ![]() EDIT: I taj Zalman može poslužit, da drži robu na okupu. Onaj dio koji tebi nije bitan a o kojem Syss priča je robusnost i neki fićuri koje jeftina kućišta jednostavno nemaju. S tim da kućište možeš ostavit za svaki sljedeći build ako sad daš više, odn. kupiš kvalitetnije. Probaj malo kroz ruke provući tog zalmana, ovog coolermastera i onda si uzet u ruke nekog skupljeg Corsaira, LianLia, il prastarog Chiefetec Dragona ![]()
![]() |
#2542 |
..starija garda
|
imam zalmana, i svako malo nesto vadim i stavljam unutra.. ponajvise grafulje.. iako sam mjenjao i napajanje i cpu cooler, dodavao diskovlja , promjenio amd na intel platformu itd... ![]() ![]() ![]() ..i iako treba reci da nije nesto, nema potrebe sumnjati da drzi komp na okupu ..lol
![]() |
![]() |
![]() |
#2543 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Pa to i ja kažem odrađuje svoj posao.Šta sad da te zovu za prvi april i kažu ti dobio si nagradu zvanu "upgrade računala-staro za novo" i pitaju te oćeš li dati svoju grafu za 300 400 kuna bolju ili svoju kutiju za kutiju sa pola centimetra debljim limom i na njoj tri naljepnice Miomira Žužula. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2544 |
Moderator
|
sad sam tek vidio da je pupo editirao gore post... pročitaj još jednom sa razumijevanjem. recimo ja na svom obsidianu imam sljedeći fičr: ![]() da mi netko kaže - hoćeš isti ovakav kejs za 300kn bez tog fičra ili za 1300 sa tim fičrom ja bi dao soma razlike samo zbog toga iz jednostavnog razloga što mi em donosi novac i isplatilo se već par puta em je komfor level 1000. to je samo jedna sitnica u moru raznih pametnih rješenja koje imaju (obično) skuplja kućišta... evo recimo sa ove slike već vidiš da gore ide 2 x 120mm, 2 x 140mm ili 1 x 200mm i već tu je winner jer imaš puno kombinacija, nutra da ne spominjem modularne kaveze za diskovlje, mogućnosti ventova, filtere za prašine, vrlo elegantan fan kontroler koji je ispod ovih vratašca etc. usput baci pogled malo na lim koji je tu korišten i pogotovo frontu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2546 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Imao sam od jeftinjak do skupih kucista, i iskreno, neke velike novce zaista nema smisla davati u case. Pod uvjetom naravno da mozes strpati sve svoje komponente unutra i dobiti pristojan propuh, a to danas valjda svaki case vec ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Otkad je kvaliteta lima bitna za išta? Mounting holes ok, to je funkcionalno, i modularni kavezi mogu biti zgodni za prilagoditi unutrašnjost radi airflowa i sve to. Fan controller nije skup za nabaviti odvojeno, ali ga je zgodno imati. Međutim od debljeg lima, osim vizualnog efekta ako ga ima, ne vidim koristi. Eventualno da manje vibrira ako je fan na njemu (a to je samo na bočnim stranicama koje nisu prozirne). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2548 |
..starija garda
|
neki eco mode se ipak u svakom od nas probudi kad slaze komp npr. za zenu ![]() ![]() ALI da sebi kupujem "nasao" bi ja razloge zasto je ovo ili ono bitno ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2549 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Moj cca 300kn plaćeni Raidmax Scorpio je malo gricnula hrđa na par mista iznutra ![]() Nit sam u njega "meća" AIO vodurinu, niti je vlažno u stanu, k tome je Raidmax kao neki brand name (ili je barem tada bio) - malo ga godine prigazile, ali da sam tada ima za nekog poštenog Chiefteca teškog 12-20kg srca bi se odvojija od njega ![]() Ovako je Raidmax odletija u podrum da istrune do kraja, a u zamjenu doša gabaritniji provjetreni usisavač za prašinu CM690 -.-
![]() |
#2550 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
ugasi ventove i miran si ![]() Nego ekipa, što mislite o antec gx505 ? Još sam snimio fractal define S al vodeno ću stavljat nikad... pa ne znam dal bacam pare ili ne. Bang for buck mi se čini zalman z3 pljus ili cm k350 ? nakraju ću popizdit i dat 1000+ kuna za kejs... ![]()
![]() |
|
|