|
![]() |
#2611 |
Ronon Dex
Datum registracije: Nov 2001
|
Ima li načina da se sakrije navigation bar u igrama na Lumiji 535? OS je WM10. Na 8.1 ovaj problem nisam imao, tj. nisu ga moja djeca imala. Sad im navigation bar prekrije opcije/tipke na dnu ekrana do kojih ne mogu doći pa tako ni igrati. Hard reset nije pomogao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2612 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Production znači da ne želim više updejtat insider previewse...na taj sam način "prevario" lumiju jer sam prvo preko insidera instalirao zadnji Preview release i onda opet preko insidera rekao da ne želim više insider verzije pa me automatski bacio na oficijelnu verziju preko updejta...u biti mali trik za one kojima upgrade advisor još nije javio da je update spreman...a spreman je.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2615 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Pozdrav svima.Prvi put pisem ovdje.Molio bih ako tko moze pomoci kako najlakse prebaciti slike sa mobitela na laptop.Radi se o lumiji 640 ds windowsi 8.1,a na laptopu su windowsi 7 ultimate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2617 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Jesam probao.spojim.pronade mi mobitel.al ne vidim opciju za prebacivanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2619 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
Citiraj:
E sad, da li je do usb kabela ili nekakve kompatibilnosti s operativnim sustavom ili neš slično, ne znam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2620 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Postoji windows phone program za desktop pc .On automatski nudi sinkronizaciju slika,glazbe izmedju pc-lumije . http://www.windowsphone.com/hr-hr/ho...-windows-phone |
![]() |
![]() |
![]() |
#2621 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2622 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Cemu, na primjer, nece moci pristupiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2623 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
I tako, Microsoft je sve nas sa Snapdragon S4 procesorima ostavio na cjedilu. Telefoni za koje nema official W10M nece dobiti niti nove Insider Preview buildove. Nema veze sto je dual-core iz L920 (ili bilo kojeg Nokia WP telefona iz te genracije, cak i L520) jak priblizno kao i quad-core Cortex A7, oni su cak i dual-core A7 koji je u L435 prebacili na W10M, uz obrazlozenje da W10M lose radi na starijim uredjajima. Sta je sa L1020 npr, koji pored dobrog CPU-a ima i 2GB RAM-a? Jednostavno hoce da korisnici kupe nove uredjaje, pa ih namjerno forsiraju na upgrade. A toliko su otegli taj upgrade... Imao dugo vremena L920, W10M sasvim pristojno radio na njemu, imao krace vrijeme L630, W10M i na njemu odlicno radio (naravno ne ocekujem neki znacajan multitasking), usprkos 512MB RAM-a. I nikad ne napravise pravog nasljednika Nokia 808/L1020. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2624 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Naravno da žele da korisnici kupe nove uređaje, nove na kojima piše Microsoft. Svakoj kompaniji je to danas cilj. Ništa čudno.
![]() |
![]() |
#2625 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Problem je sto su pogazili rijec, obecali su desetku za sve Lumije sa WP8+. I jos je jadnije sto jedan HTC M8 nece dobit desetku. Kako sam citao, neko je vec hackovao device id tako da i na nepodrzanim telefonima mogu stizati insider preview nadogradnje. Mada to moze samo napravit stetu, jer OS nije za tog uredjaja, automatski znaci da nijedan problem koji se desi na tom uredjaju nece biti otklonjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2626 |
Premium
|
Meni se cini da je glavni problem implementiranja WM10 na "starijim" (citaj Nokijinim) mobitelima u tome da bi MS trebao napravit/napisat/preradit Nokijine Firmware, da WM10 uredno radi na njima. Kako su vec izjavili da novih FW za stare/nokijine mobitele nece biti, stvar je jasna: ili im se neda to radit, ili neznaju kako, ili se oce sto prije rijesit "Nokia" imena. Cak i pojedini modeli, kao npr L830 na koju sluzbeno pustaju i podrzavaju WM10, a koji na tom mobu ima gadan problem sa blackout-om ekrana, tj sa interakcijom driver-firmware, ne mogu ocekivati neko poboljsanje, jer to zahtjeva doradu Nokijinog FW-a. Ili posebne verzije WM10 OS-a za te modele.., mozes mislit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2627 |
The mighty pirate
|
Onaj tko je kupio HTC M8 očito nije pratio HTC-ovu politiku kod 8S i 8X. Podrška - 0 bodova. Fool me once, shame on you...fool me twice, shame on me... ![]() Hoće se riješiti Nokia imena na W10 što prije. Nokia ionako kreće ispočetka na drugom OS-u, sad žele da se Lumia povezuje samo s Microsoftom, a ne više Nokiom. Pitanje je i do kad će 830, 930 i 1520 dobivati nadogradnje.
![]() |
#2628 |
Premium
|
Americke L830 koje su na AT&T mrezi ce ih sigurno dobijati. Njihovi korisnici su digli ogromnu galamu na MS i AT&T kad im je Denim (GDR2) nadogradnja kasnila skoro godinu dana za svim ostalim provajderima. Rezultat te galame je da su dobili GDR2 sa zakasnjenjem i nakon sto je izasao WM10 dobili su i novi FW za svoje modele. Medjutim, da bi instalirali taj FW morali su se vratit pomocu WDRT-a na 8,1 u kojem je sadrzan novi FW i onda opet OTA upgrade na WM10... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2629 |
The mighty pirate
|
Pusti ti Amerikance. Kod njih se prepaid praktički ne koristi, a ovisno o geografskom položaju, ograničeni su na određene operatere. AT&T praktički drži monopol jer pokriva veći dio zemlje, daleko više nego bilo koji drugi operater. Veća je šteta kad imaš i mali broj nezadovoljnih pretplatnika, nego brdo prepaid korisnika koji se prebace na drugu mrežu u roku 24 sata.
![]() |
#2630 |
Premium
|
Htio sam samo napomeut da ako ih pritisne dovoljan broj nezadovoljnih korisnika, onda ce oni uspjet MS prisilit da naprave ispravke. Kako i u Europi ima isto dovoljan broj nezadovoljnih korisnika L830, sunjam da ce ikad uspjet organizirat pritisak na MS kakav su organizirali ameri; dakle 0 bodova za popravljeni FW ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2631 |
The mighty pirate
|
Ma teško, ovdje je praksa da se mobiteli mijenjaju svake 2 godine, a i češće. Dok korisnici pritisnu operatera, a operater proizvođača, prođe taman toliko vremena da svi promjene uređaje i zaborave na cijelu priču.
![]() |
#2632 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2633 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
w10 prvi dojam... - baterija nekih 20% brže curne (nije neki problem na 640 jer ima super bateriju) - Performanse - mob malo, malo sporiji, jedva zamjetno...nije problem na ovoj platformi...Možda čak i umišljam haha Zahtjevnija igra s dobrom grafikom tipa Traffic Rider mi je 2 puta kratko zapela...ali nakon updejta je ok...bumo vidjeli kako će dalje. Ostalo ok. - sučelje - puno bolje, preglednije, ljepše - Internet - Edge je puno bolji od starog IE...puno - notifikacije mi sve sada rade....sad vidim i neke korisne app koje nisu bile na 8.1 To je to za sada... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2634 |
Premium
|
Netocno, samo laik moze ovak nesto napisat ![]() Za pdf se treba na svim windows platformama instalirat neki dodatni program za pdf. Dobrih besplatnih ima nekoliko na izbor. I za WM10 ima nekoliko besplatnih .pdf aplikacija, medju ostalim i Foxit MobilePDF. Sad nabroji ostalu polovicu stvari koje ima na telefonu i kojima nece moci pristupiti nakon instalacije desetke, ako mozes/znas, ili samo izmisljas kao i za pdf? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2635 | |
Banned
|
Citiraj:
Kao prvo nemas pojma o cem pricam ... pricam o tome kako s telefona prekopirat pdf filove na komp. Imao sam pun telefon pdf-a u odredjenim folderima koje sam primio preko aplikacija I interneta.... kad sam spojio sa kompom na telefonu se su se mogle samo vidjet slike I muzika ... I ti neki odredjeni folder ... od silnih pdf-a nista ... kad sam upgradao na wm10 sasvim duruga prica ... sinkronizacija sa PC-ejm radi bas onako kako bi trebala ... sve je postalo dostupno ... nema veze sa ACR I aplikacijama na mobitelu za citanje PDF-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2636 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Bez obzira na verziju OS-a, navigacija je ostala identična. Ako si nešto primio preko interneta, onda je u Downloads, ako imaš spremljenu ili fotkanu sliku, onda je pod Pictures, ako imaš glazbu, pod Music je, dokumenti su pod Documents itd. Nije problem sustava što se ne znaš koristiti osnovnom navigacijom i pročitati što piše na pojedinom folderu. S druge strane, ako ne znaš koristiti ni search opciju u Windows Exploreru, onda imaš još jedan problem. Ništa nije skriveno...
![]() |
![]() |
#2637 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2638 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo, prvi Insider Update (Fast Ring) koji mi nije najbolje sjeo. Store se ne otvara (otvorio se nakon sto sam izvadio SD karticu). Appove ne zeli nove instalirati sa store-a, samo update-a postojece. WhatsApp crash-a cim se pokrene... po prvi put u 6 mjeseci da cu napravit hard reset nakon update-a pa vidit kako radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2639 |
Premium
|
To si stavio ovu 14295 verziju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2640 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Da. Evo nakon hard reseta sve leti. Store je snappy as fuck, WhatsApp radi i pali se dosta brze nego prije (Loading... se pojavi na pola sekunde). Lagano vracam sve appove. Uglavnom, nakon sto sam mislio da ce bit recovery pa nazad na build iz slow ring-a, super ispalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|