|
![]() |
#931 | ||
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Nema jeke nimalo, kad se sjedi dolje i prica totalno je razgovjetno, valjda taj debeli tepih sa jos dodatnom podlogom za izolaciju i toplinu skroz dampira prostoriju. sto se tice kompa, tako sada radi, no nekako sam tio nesto sto bi radilo 24h, sa malom potrosnjom, i torrent masinica... nije da me smeta da mi komp radi stalno, no htio sam i razdvojiti kompletno kino od kompa, keep it clean and simple, kako kazu ![]() Citiraj:
provokatoru, sto imas protiv mojih zvucnika i receivera, os batina a a a ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
I ja sam odlucio uploviti u ove "moderne" Android multimedijske vode sa Nvidiom: https://drive.google.com/file/d/0B8w...p=docslist_api PS. za sad mi je moj Dune D1 i dalje No. 1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Lika u mom srcu
|
Eeeeeeeee nju sam gledao i skoro uzeo panodustao pa opet gledao... Samo mi probaj jednu stvar molim te. Spoji na recejver i vidi da li radi passthrough DTS HD MA, znam da radi obicni DTS, ali ovinlossless formati su upitni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Premium
|
Ja ti to ne mogu, sta ces imam staru kramu :-) Dts-hd ma dekoriram eksterno preko Duna i saljem kao 7.1 lpcm na prepro. PS. ali to sto zelis Shield moze uciniti, ne kroz kodi (za sada) nego kroz integrirani player. |
![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Kroz par tjedana će biti gotova žbuka i podovi, pa smo počeli intenzivnije razmišljati o bojama. Kako "oboje" želimo bijeli dnevni boravak ( ![]() Definitivno idu zavjese na prozore, crne boje (koristit će se isključivo tokom projekcije), vjerojatno će biti roll on kako bi se što manje vidjele dok nisu u upotrebi. Ideja mi je obojati prednji projekcijski zid u crnu mat boju, te bočne zidove i strop u duljini od nekih 75cm. Osim toga će i platno ići niže nego sam originalno crtao, spustiti ću ga najniže što mogu a da ne prekrijem utičnice na zidu (struja, telefon, kućni LAN, TV antene). Moram vidjeti još točno kakve police/ladice/komodu ću dati izraditi, barem što se tiče veličine i oblika. Što se tiče drugih karakteristika: biti će ili crna ili neki tamni wenge, visina sa centralnim zvučnikom će biti taman na knap do crnog dijela platna, prostor za centralni zvučnik neću zatvoriti sa gornje strane i probati ću ostaviti ili 1. što više prostora sa bočnih strana zvučnika tako da nije previše zatvoren/nabijen na bočne ladice (želim prekriti zidne utičnice koje se tamo nalaze) ili 2. ostaviti u potpunosti prazan prostor i na bočnim stranicama, ali u tom slučaju ću morati staviti stražnju pregradu na bočne strane kako bih prekrio vizualno utičnice (ne znam kako da drugačije ovo opišem ![]() I još me zafrkava što mi zvučnici nisu crni nego su boje trešnje, a volio bih da budu zbog sveopćeg korisnog crnila tog prednjeg zida. Moram vidjeti da li mi ovaj finiš na zvučnicima dopušta bojanje sa nekim tipom crne boje. Sve skupa bi izgledalo otprilike ovako (paint ![]() ![]() Mislim da bi mi to trebalo rješiti većinu problema. Zvuči ok?
![]() |
#941 |
Flajing super šiiiip
|
Eh, nadam se ![]() Ma najradije bi da imam dedicated prostoriju za HT, onda bi moga stvarno kvaliteno to odraditi. A ovako moram raditi kompromise, ipak je to zivuci prostor koji ce glumiti HT, a ne obrnuto (na moju zalost ![]()
![]() |
#942 |
Lika u mom srcu
|
to crno oko platna ti nista nece pomoc. crno treba biti vise prema naprijed. jer je problem svjetlosti koja se odbija od platna, a ona se nece odbijati "iza" platna, vec pod kutom prema naprijed. Meni je najveca refleksija nekih metar i pol bocno naprijed od platna pa nekih metar u duzinu. ne zaboravi strop. ista prica. i pod. isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Po svemu što sam čitao online, ljudi koji su bili u sličnoj situaciji kao i ja su masu profitirali od ove izmjene. A sad...
![]() |
![]() |
#944 |
Lika u mom srcu
|
citati je jedno i necija misljenja, a stvarnost je drugo. To su sve subjektivni dojmovi. Napredak mali postoji, ali problem ce ti i dalje ostati. Napredujes super, bit ce to odlicno na kraju siguran sam. Mozes uzeti platno sa manjom refleksijom, sivo/srebrno... budem ti poslikao gdje se refleksija dogadja kod mene, a cini mi se da imamo slicne, skoro iste dimenzije prostorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Thanks!
![]() |
![]() |
#946 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Šta se tiče refleksija nemoj se zamarat s time previše. Gledaj samo da ti je što više površina "mat", pogotovo ovo najbliže platnu kao komoda recimo. Ideja za crne zavjese ti je dobra, dosta to pomogne. Na ovaj lijevi zid mozda neka polica...Uglavnom važno da ti je raspored takav kakav je, lako za pola godine uvjeriš ženu da je crna u trendu😀 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Ma pala mi je još ideja na pamet da stavim crne zavjese koje bi se navlačile po punoj visini i do nekih 2/3 dužine zida. To bi bio još puno bolji efekt. Pa dok god ne gledam projekciju stoje skupljene u kutovima prostorije. Moram još malo to sve mozgati... Eh, nisam baš imao dojam da je to tako. Koliko te to realno smeta pri gledanju filmova? Tu vjerojatno odlično uskaču one baršunaste/baršun like zavjese što dosta često viđam po HT setup-ima. Ali imao sam dojam da tamnije sive boje (ako se već ne ide na crnu) isto odrade posao, hm hm. Poslan broj na PM ![]()
![]() |
![]() |
#950 |
Flajing super šiiiip
|
Evo gotova žbuka, provukao sam kroz bužire kabele za zvučnike i postavio utičnicu za projektor ![]() Kroz 2 tjedna su gotove pločice pa onda ide bojanje zidova, pa nakon neka 3 tjedna parketi. Parketi bi trebali biti gotovi unutar tjedan dana. Dakle još nekih (u mojoj glavi vječnih) mjesec ipo dana prije postavljanja projektora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Radim jednu kombinaciju i postoji mogućnost da će mi doći projektor idući tjedan već jer mi se nenadano dogodio kombo koji sam morao iskoristiti. Uhvatio sam sony hw65 na odličnoj akciji u njemačkom web shopu, i onda sam još iskoristio voucher za sony projektor (15%) i uzeo preko firme (odmah ti naplate bez njihovog poreza od 19%, bez potrebe naknadnog povrata). Ispalo me okruglo 15 000kn, sad ih nekako moram smisliti do petka kad mi ističe ponuda ![]()
![]() |
#951 | |
Premium
|
Citiraj:
Vjerujem da ćeš biti itekako zadovoljan. Zapravo trebao si prije ovoga posjedovati nekolicinu projektora da znaš cijeniti sliku koju će ti ovaj monstrum pružiti ![]() Baš mi je drago vidjeti kada netko shvati ove korake kako si ih ti shvatio, vjerujem da ćeš uživati u filmovima/serijama i opuštanju navečer kao mali pjcek. A nama slike. Prostor izgleda potencijalno odlično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#953 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Znam da nije ni približno referentni video ili zvuk ali za prvi video koji ću pogledati sam kupio remasteranu blu ray verziju terminatora 2. To sam sam sebi obećao prije x godina. Eto, kad sam imao par godina sam plakao kao godina na kraju fima (zna se koja scena) a sad ću na početku ![]() Probat ću srediti prostor koliko god mogu a da ide pod ruku sa gledanjem na projektoru, vidjet ćemo kako će to ispasti u praksi. E da, tu ide ful tanka "strašno moderna" plafonjera ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#954 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#955 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Ali 90% da ću se snaći i uzeti ga prije isteka ponude. Citiraj:
Nisam stigao istražiti, je li prime support jamstvo mogu kupiti i u nekom kraćem periodu od kupovine ili ga moram platiti pri kupovini uređaja?
![]() |
![]() |
#956 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Može se znat tko ste to Vi tj. gdje to radiš? A usput me zanima i od čega se sastojala ta instalacija? ...
![]() |
![]() |
#957 |
aka Edo, aka Syncros
|
Sony Prime Support od 3 godine dobiješ uz kupovinu tog projektora. U slučaju popravka Sony ti šalje dostavu za pokupiti projektor na servis i vraća ti ga nazad. Znači pitaj tamo gdje bi ga uzeo da li projektor dolazi sa Prime Supportom, ima ti kartica u kutiji od projektora za to sa uputama za registraciju...jedino ako oni to ne uzmu sebi a tebi hoće prodati produženo jamstvo... @Imagine posladoh ti na PM Zadnje izmijenjeno od: 9800pro. 17.03.2016. u 10:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Projektor naručen, sad se samo nadam da mi neće doći do naknadnih problema tipa ipak smo vam poslali nemogući predračun - ne može voucher ići na već akcijsku cijenu i sl. Držite fige ![]()
![]() |
![]() |
#959 |
aka Edo, aka Syncros
|
A gle, ako je kutija tvornički zatvorena možda je kartica unutra. Nemoj im to spominjati da je ne izvade van i kažu onda da je nema 😉 |
![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Flajing super šiiiip
|
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 18.03.2016. u 15:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|