|
![]() |
#271 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Zar nije netko radio komadic softvera koji je imao monitoring takvog nacina brzog prepisivanja fileova online? Jer ako nema, ja imam nesto slicno (samo eventualno moram baciti oko je li to 100% proof za nove stvarcice), stavi se monitoring na n foldera koji su vam zanimljivi i ako se nesto i krene pusiti, ispusit cete mozda 5-6 fileova, a ne cijeli disk. Interesenti? Moze li mi netko poslati "najnoviju" verziju tog "softvera" koji se bavi ovakvim veseljem?
![]() |
![]() |
#272 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
nemam pojma za to, znam sam da sam vidio x alata od raznih antivirus kompanija (ili bar najave istih) koji će raditi ili već rade upravo na tom principu. A jel ti to misliš automatski zaustaviti prepisivanje fajlova? Ako da, kako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Fakat bi trebao kickstarter od toga napraviti. Meni se ideja cini fantasticna, a s obzirom na razmjere ove pošasti mislim da bi bila i jako uspješna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Onda je stvar izbora implementacije hoce li se PID odmah ubiti, korisnik upozoriti, napraviti prisilni shutdown ili nesto pedeseto. Edit: ja bih napravio a vi se Kikstartajte ili objasnite kako funkcionira PayPal donate button u Hrvatskoj i javite mi kolko smo para uboli pa cemo podijeliti. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
E Pluribus UNIX
|
Eto, ovim putem pozivam jos jednom sve koji su imali gorka iskustva da mi se jave na PM ili mail (budete ga lako nasli ![]() Iskustva, primjeri simpaticnih softvera i slicno su i vise nego dobrodosli. ![]()
![]() |
![]() |
#280 | ||
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Ovo je već mjera gašenja požara, za prevenciju ima drugih koraka da do toga ne dođe, ali bolje popušiti fajl-2 i po changelogu vidjeti što je fasovalo nego sve popušiti. Jasno imati još negdje barem dnevni backup svega za svaki slučaj i sve 5 ![]() Zadnje izmijenjeno od: potemkin.hr. 09.03.2016. u 13:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Skoro da si moraš instalirati keylogger da popratiš ovo sranje kad krene ![]() Što se ransomwarea tiče, stigli su i na OSX: http://researchcenter.paloaltonetwor...ent-installer/ Ne zna se još kako, ali vjerojatno su hackirali stranicu najpopularnijeg OSX torrent klijenta i ubacili rekompajliranu verziju s ransomwareom.
![]() |
![]() |
#282 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja planiram složiti jedan PC koji neće imati svoje diskove sherane nego će on raditi backup (versioning) drugih računala (diskova, foldera) u mreži. Mislim da je to jedino sigurnije rješenje od gore navedenoga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Ali kako to već biva to je u međuvremenu postao i torrent stroj i multimedija stroj i storage stroj, pa je od šeme da nema share ni mapiranih uređaja postao PC koji ima 20 sharova i pristupaju mu osin ukućana i susjedi valjda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
To je qrac od ovce... našao je fajlove uz napomenu Unrecoverable. Rekao sam vlasnici sljedeće - oću joj instalirat nove windozere i sve uništiti ili ostaviti as-is i čekati bolje sutra... izjasnit će se tokom večeri ![]() Da ju utješim, rekao sam joj "smatrajte da vam je krepao disk". |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Torrent freek
|
Ne bi ja tek tako odustaja... nek kupi novi disk da je laptop funkcionalan, nisi neki novci da boli glava, a s ovim nek kemijanje otpočne ![]()
![]() |
#287 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Posto Brko to neradi sebi, kada se u obzir uzme vrijeme svog tog kemijanja koje moze trajati mjesecima ili cak godinama (valjda bi on sa svakim novim alatom trebao isrobati srecu), novog diska i reinstalacije, cifra ce biti daleko veca od trazene otkupnine. Takoder unlock keyevi se brisu nakon odredenog perioda (barem tako napisu) pa nakon nekog vremena mozda stvarno vise nece biti povratka.
![]() |
![]() |
#290 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
pa koliko para je traže da vrate podatke? Jer evo ja sam prije par godina popušio podatke (cca 20GB slika, period od jedno 5-6 godina) i sad da mi netko kaže da im dam 600-700 dolara za to, sigurno bih to napravio. Ne znam koliko je sad para u pitanju ali neka još razmisli, poslije će joj biti žao. Jebeš pare, tu su uspomene u pitanju i vrijedi razmisliti dva puta o sljedećem koraku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Disk ubijen za "fill zeros" i nanovo particioniran te dignut Win10. U njenom slučaju je 1000 USD. Za mene/nju je ovo gotova priča. Svaka škola i svaka pamet košta. A veli da ima po familiji dvdova i razvijenih slika pa će to opet sve skupit kaj joj je bitno... tako sa eto. Ali svejedno, kupila je danas externi hdd. Iskreno, radije bi te pare dao nekom labu da mi to vrati nego tim izrodima, mulju, talogu, gnjoju, đubru i kompostu ljudskog roda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 | ||
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
možeš proć samo još gore sa hrpetinom poluisprafnih fajla. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
1000USD? Rastu cijene, kriza je ![]() Brko- inače, i platit lovu je rizik, dosta ljudi je platilo i nije uspjelo vratiti podatke. Backup i samo backup.
![]() |
#296 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Za svaki slučaj ja bih joj rekao i da snima na DVDove, ako je zdimi nova zaraza dok je disk priključen opet bi moglo biti tuge i žalosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Torrent freek
|
![]() |
#298 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
...Our most recent test results predict the lifetime of the MAM Gold Archive DVD-R to be 116 years. link |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|