|
![]() |
#1891 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Uzet ću Thora za primjer s obzirom da je on najveći zagovornik Pensacole. Njegov average damage u pepsiju je 39k, moj average damage u yorcku je 49k. Znači Yorck > Pensacola. Ono što je vama zabavno kod pensacole je to što može pobrisati bilo kojeg cruisera, i to je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1893 | ||
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
Pensacolina najveća mana je BB concealment. I drastičan prijelaz sa Clevelanda odnosno promjena načina igranja koja ide s time. Zato i vidiš ekipu koja ide naprijed ko budale, miče se naprijed natrag u pokušaju da se sakrije iza otoka i slične nebuloze koje sve završavaju sa, pogađaš već... brisanjem. I još moraš kao i sa Coloradom izgurat kroz stock verziju broda. Pensacola je po meni najbolja T-7 CA. Myoko citadeliram skoro svakom salvom, čim pokaže bok da može sve kupole ispalit pliva s ribama. Hipstere sam pobrisao s Pensacolom, citadelirao od Fusa do Amagija sve IJN BB-e. Poanta priče je da ju možda 5% ekipe zna igrat jer da bi se iz nje izvukao maksimum moraš kao u DD-u bit stalno na 100% koncentracije. Postoji jako dobar razlog zašto ekipa ponovo kupuje Pensu nakon što otključaju DM. S tim brodom jednostavno imaju najviše zabave - Pensa mafia, da i to postoji. ![]() A ove priče kako neki CA ima oklop - to možeš maloj djeci prodat. Jedino Zao se može klasificirat kao oklopljena CA. ![]() Citiraj:
Isto tako pogledaj moj survival rate sa NO i Pepsi ~ 70%. EDIT: Ima ekipe koja ima preko 45 soma prosjek sa i Pepsi i NO. Ali zato imaju puno manji survival rate jer skoro svaku partiju tonu sa "all guns blazing". Ja ne volim tonut često, i zato pokušavam birat svoje bitke sa Pensom i NO. Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 03.03.2016. u 13:24. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1894 | |
Premium
|
Citiraj:
Pitanje je gdje je taj famozni damage od pensacole? Da dodam, u myokou mi je 38k average damage, torpedo hit rate 2%. Da zaključim, Pensacola ima fenomenalne topove koju mogu oneshotat ekipu i zato je zabavna, po svemu ostalome je najgori brod u svom tieru, ako ne i općenito. Hvala lijepo! ![]() P.S. Otključao Iowu, još ju nisam kupio, čekam konačne dojmove od barba Smokija ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1895 | |
DBS
|
Citiraj:
![]() Samo ću potegnut analogiju s Ibukijem kojeg jedino ti hvališ. ![]() Ako ti brod i način igranja ne odgovaraju, teško ćeš bit dobar u njemu. EDIT: Da potkrijepim gornje tvrdnje dokazima, primjer izvrsnih igrača Pepsi: http://worldofwarships.eu/en/communi...p=des_20moines - avg. dmg.: 48,9 soma / survival rate 40% Lik ima preko 90 na DM... http://worldofwarships.eu/en/communi...B/!/pvp/ships/ - avg. dmg.: 45,7 soma / survival rate 50% Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 03.03.2016. u 13:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ovak,dok ne dobijes zadnji hull je patnja jel osjecas da vozis slona sa ... vec sam zaboravio 25+ sekundi rudder shift,u prijevodu,svaki torpedo usmjeren imalo u tvom smjeru je pogodak. Bez precision upgradea zaboravi da ces nesto pogodit,hoces ali tako mizerno da ce ti Pepsi bouncat shellove ![]() Sa zadnjim hullom i svim upgradeovima,rudder shift je 15.6,AA brutalan,i zaboravi je igrat kao NC jel iz nekog razloga Iowina njuska ne voli bas tenkat,a dijelom jel ti je standard team Yamato i ekipa. S druge strane puno vise koristis zadnju kupolu jel ima puno bolji kut prema naprijed od NC. Sad sam je malo prokuzio i nakon prvih 30 partija muke i AvG DMG oko 30 k.. Stanje se popravlja,u 77 partija,46 pobjeda(60%),prezivio 40 partija,AVG dmg porastao na 65k i skidam minimalno brod po partiji.. Zadnjih partija sam AVG 90k dmg,i malo tonem. Nju igras nekako hibridno kao da spojis Colorada i NC (ni broadside,a ni njuskom naprijed),i Pepsi sustav,fire>turn da nakrenes brod da nisi full broadside ikome ![]() Njen najveci problem je Montana.... Kad uzmes Iowu,nemas se cem radovat. Thor mi je svjedok kako sam devastirao dvije Montane sa NC :/ Jest da su ih tukci vozili,ali opet.Skupio sam 5 citadela na njima.. T10 BB... Yamatu sam to isto probao i nisam se proslavio ![]() Pa ti sad vidi,ako imas para na bacanje,a,trebat ce jakooo puno,uzmi ju. Ako ne,nemas svrhe ici dalje od NC,jel je po meni NC puno bolji/zabavniji brod. Pogotov jel imas Yamata ![]() EDIT: KHM... Pa nisam ni ja daleko tim uber Pepsi vozacima :P Samo ja nemam vise Pepsi ![]()
![]() |
#1897 | |
Premium
|
Citiraj:
Yorcka nisam igrao kao što igram recimo ataga ili ibukija. Bilo je partija kada sam pokušao od Yorcka napraviti ataga pa sam završio potopljen. Uzmem li obzir navedene partije, i 3 ili 4 partije gdje me pobrisalo u startu (bubnit ću napamet - sve skupa 10 partija od 62) da sam ih odigrao kao što sam trebao average dmg bi mi bio iznad 50k. S yorckom što duže ploviš, više pališ vatre i dmg ide gore. Logično. Vidio sam da ti pensacolu igraš slično kao što sam igrao yorcka, i jednostavno nevidim gdje je taj fenomenalan pensacolin dmg. Jedino što vidim da po pitanju yorcka, 2km veći fire range i 3 km manji detection ga čine boljim brodom od pensacole. Iako, da pensacoli povećaju range i smanje concealment na recimo 13km, sa ovim topovima bi bio OP brod. Analogiju sa ibukijem ne shvaćam. Nisam znao da je opće prihvaćena činjenica da je ibuki sranje? Edit: @Thor Flamu ima 60% survivability u pensacoli i veći damage od obojice koje si linka, nekužim što hoćeš reći? Edit2: @Smoki Znači isti vrag kao Izumo. Mislim da ću pričekat sa kupovinom, neda mi se opet isto proživljavat ![]() Zadnje izmijenjeno od: Lun. 03.03.2016. u 14:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1898 | |
DBS
|
Citiraj:
Pensu limitira to što moraš bit strpljiv i čekat svoju priliku kad si okružen BB-ima. Ovo sa paljenjem vatre je primarni razlog zašto imaš veći dmg sa Yorckom od mene. Isto tako Smoki je češće koristio HE od mene koji stavljam HE u cijevi samo kad vidim DD-a. Dropsiq recimo koristi DE skill na USN CA i zato ima preko 45 soma sa svojom Pensom i ostalim CA iz iste linije. Ja preferiram AP granate i imam AFT za bolji AA. A ovo za Ibukija vrijedi isključivo radi AFT / Mogami combo koji je satran zadnjim patchem. Ekipa se zadržala na 155 topovima i onda nema izbora nego koristiti 203mm na Ibukiju - isti razlog zašto kenjaju po Ibukiju nakon Mogami kao i po Pensi nakon Clevelanda. Cijela USN CA linija ovisi koje granate koristiš u kojem trenutku. IJN ima najbolje HE, njemci najbolje AP. USN je između. Ako je meta nagnuta nećeš puno postići sa AP, niti sa HE ako je bok otvoren. I moraš imat dobar nišan jer sve ovisi o granatama kad nemaš torpeda. Flamu ima preko 50 soma i na Pensi i na NO. I 70 soma na Atagu. Sve skupa brutala, nema sumnje. Ali ni on nema najbolji rezultat. Zaboravio sam lika kako se zove, ima oko 55 soma na Pensi. Dropsiq ga je spomenuo negdje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1899 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1902 |
DBS
|
Yup, Koni i Kamikaza su savršeni seal clubberi. ![]() Malo kopao po stranici, i rekorderi po avg dmg i za Yorck i za Pensu imaju oko 70 soma. Skoro mi oči nisu ispale: PENSA: http://worldofwarships.eu/en/communi...Ship=pensacola YORCK: http://worldofwarships.eu/en/communi...tShip=murmansk Nitko ovdje ne zna igrat. Dok nemaš 70 soma avg na Pensi ili Yorcku možemo se sakrit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Pošten trgovac : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11 , 12 , 13 , 14, 15, 16 . …but it is better to learn wisdom late than never to learn it at all. Arthur Conan Doyle Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 03.03.2016. u 16:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Mislim da je Hipper prvi T8 brod kojega ću zadržat. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1907 |
Premium
|
Jesam, jer imaju low risk high reward gameplay, skycancer ![]() Rijec je bila o cruiserima. I neznam sta ekipa pljuje po Ibuki, tj, pljuju po svakom brodu a pojma nemaju igrat, puni su ih forumi. U duelu za svoj tier, mozda pepsi ima prednost radi "nerealnih" topova sta cuda buse. To sta moze u istom tieru lakse/teze ubit drugi brod svog tiera ne znaci ama bas nista u timskoj igri. Plus su topovi, minus je katastrofalan detection range. Zadnje izmijenjeno od: BladeRy. 03.03.2016. u 18:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1908 |
DBS
|
Suma današnje rasprave: Pepsi je idalna za Random, i to primarno radi MM-a koji T-7 dobiva (protiv T-5 je sealclubbing). U Ranked nema što tražiti. --- Fubuki otključan do razine koju trenutno mislim vozit (stock torpeda, Hull B i svi gun upgrade-i). Nemam problema sa dobivanjem partija, 6/8 dobivenih. Ali imam problema sa preživljavanjem 3/8. Hatsuharu je spor, ali ovo čudo je još sporije sa 35 čvorova. Znači ako nisi dobro procjenio situaciju, nema povratka. S tim da ako je Benson u blizini, doviđenja. Gotov si u 5-10 sekundi s njegovim luđačkim ROF-om. Na njemu je trenutno najviši kapetan sa 16 bodova i imam 5,5 km detection. Čudi me da dosta fubukija to nema na T-8 pa ih lako out-spotam kad smo u capu. Topovi se malo brže okreću nego na Harekrišni, i još ima 6 cijevi. U prvoj partiji poderao 2 Fubukija samo s topovima. Kakve su preporuke Buky vozača ovdje? Jel preživljavate partije više ili manje od prethodnih IJN DD-a? Jel netko koristi 15 km torpeda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1909 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Znaš da nisam neki DD igrač, ali 15km imaju svoje prednosti, pogotovo za njubare poput mene, a to je da se često desi da pogodiš nešto čemu se nisi nadao...ili nisi ni gađao ![]() Dobra su za prepade, pogotovo ako nema aviona okolo koji će spotat tvoja torpeda, a nitko ih ne očekuje s te udaljenosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1910 |
Premium
|
Nisam igrao japanske DDove skoro dva mjeseca, pa sam odlučio uzeti fubukija sa B hullom i torpedo upgradeom. Kapetan ima skillove - Situational awareness - Last stand - Torpedo acceleration - Survival expert ( onaj HP skill, valjda se tako zove) - Concealment expert. U jednoj partiji me benson podsjetio, da ako te kao japanskog DD uhvati američki/ruski DD gotovo je, pobjeć nemožeš. Do sada sam više brodova ubio topovima nego torpedima i mislim se uzet osnovna torpeda, čisto radi brzine, domet i nije neki problem sa 5.5km detectionom. Stvar je što neznam ostat skriven. Svaki put sam prvi detectao drugog DDa i umjesto da ga držim spotanog, da ga moji cruiseri riješe, idem pucat pa na*ebem. Doduše u dvije partije sam spotao njihovog fubukija, pa nitko nije shella uputio prema njemu. Čak sam naletio na Ryuja koji me spotao dobar dio partije i tu sam bio iznimno beskoristan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1911 | |
DBS
|
Citiraj:
![]() Benson je ludilo ako se nađeš s njim na manje od 4-5 km. Ali na 9-10 ima takve parabole da se lako izbjegava - problem je što si ti brutalno spor naprema njemu. Ja nisam uzeo Torpedo Acceleration, već Superintendant radi 4 speed boosta jer je krmača spora. Odlučio jednu partiju pred spavanje odigrat, naš tim ima 2 x NC u diviziji, a drugi 2 x Iowa. I imaju Bensona. Reko idem pokrivat naše NC-e i zasmokat kad i ako bude potrebno. Mapa North, 4 baze, idemo Hatsu i ja na A. Vidim pol flote i Iowe tamo idu a naši NC-i pametni udarili petama vjetra. U debilani okretanja (pratio sam kamerom svoja torpeda tukac) ne vidjeh bensonova i poberem jedno i u startu partije ostanem na 4000 HP-a. Super. Benson brzo rješava jadnog Hatsuharua ali klekne od nekog trećeg (valjda neki CA suicid/kamikaza samo da njega rješi). I tako odlučim capat srednje baze jer tu nema nikoga. Reko neće valjda - i hoće, u prolaz ulazi jedna Iowa. One shot kill sa 5 torpeda, a ostalo je povijest. Pobrisali jači tim i sad idem spavat sretan. ![]() Poanta priče, više igrat sačekuše sa Bukyem nego srlit i ganjat limit otkrivanja. Puno se više isplati ostat skriven, koliko god dobre topove imaš. --- Za laku noć, dve slike nestajanja Akransass Bete ranije danas s Kamikazom: ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1912 |
Premium
|
@Lun - Pitao si za Iowu.. Evo gle ti primjer gdje ownas i razvaljujes,pobijedis... ![]() EDIT: I evo partija gdje odigras solidno,72k DMG,ne krepas,ostao sam na 45% HPa,pobijedis... i u minusu si... I ak nekog kao mene zivcira mijenjanje iz HRV u ENG tipkovnicu sa ALT+SHIFT,evo kako se tog rijesiti ![]()
http://forum.pcekspert.com/faq.php Zadnje izmijenjeno od: Smoki_Gs. 04.03.2016. u 02:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1913 |
DBS
|
Za Smokija, Luna i ostale CV igrače - odličan CV guide (ne sjećam se dal sam to stavio ovdje već): http://forum.worldofwarships.eu/inde...carrier-guide/ Uglavnom lik objašnjava zašto ne igrati AS nikad pa ni onda. Samo Ryujo i Hakuryu imaju tu mogućnost, ali bolje ne. Guide je za 0.5.2 pa dio sa skillovima nije up to date. Na trećem redu obavezno Torpedo Acceleration. Pogotovo za japance. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Zato će meni Udaloy/Khabarovsk ostati jedini brod iznad t8....ekonomija je sramota u t9/t10...a da ću dovijeka plaćati premium harač - neću.. Što se tiće DDova...sweet spot za njih je t5-t7....Kad dođu radari, u višim tierovima neće više biti pucaj torpeda i čekaj....pa ni (uvijek) pucanja iz dima neometano...jel kad te detektaju (i u dimu) na 9km, npr. DM koji ima conc negdje malo preko 10km, onda si jebo ježa... Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 04.03.2016. u 10:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1915 |
DBS
|
DD sweetspot je uvijek i bio T-5 ... T-7. Već na T-8 potonuće u Fubukiju plaćaš 100 soma. Ako si bio beskoristan, tough! Ekipa cendra po službenom forumu da to nisu istine, primarno i skoro isključivo DD vozači, jedan lik ima 3000 partija samo u DD-ima. Nakon svih buffova u zadnjim patchevima. Ovo je primarno buff USN CA koji je već dugo bio potreban. I to samo na T-8+ gdje DD-i vladaju bez premca, odmah iza njih su BB-i (CV ne računam jer su navodno liste čekanja za partiju duge = malo ih igra). S ovime će pametan CA imat mogućnost da štiti BB od DD-a. New Orleans će mi imat 9,8km concealment s premium camo, može past do 9,5 ako stavim onaj za -3%. Domet radara 9 km. Dali su DD-ima mogućnost pucanja iz dima, osim ako se nisi zaletio u dim sa hydro tu je teško bilo ičega za kontru toj akciji. Sa radarom sad postoji konačno nešto takvo. Ako se ne varam, najbolji concealment vs. domet radara imat će Baltimore, odnosno radar ima veći domet od detection range ako je složen na max. I bolje, jer je Balti najgori high tier CA trenutno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
Sremium
|
PA da...svjesno su i išli na radar za t8+ CA (doduše samo ameri i rusi) da kontriraju poplavi happy camper DDova koji samo siju torpeda i pucaju iz dima kao da imaju spellove...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1917 |
DBS
|
Najjači mi je komentar da će to samo utjecat na gunboat DD-e, odnosno ruse i amere, dok će IJN i dalje spamat torpeda sa preko 10 km. To može reć netko tko nikad nije igrao IJN DD. Da, imaš tu mogućnost, no IJN DD imaju najbolji concealment (Kagero 5,4; Fubuki 5,5 - Shima mislim oko 6 najbolji). I najbolje šanse za pogodak su ti na granici otkrivanja. Obično si oko 7-9 km od neprijatelja i čekaš povoljan trenutak za lansiranje. Evo neki dan kad sam potopljen od Shime u NO, jer mi ga je CV ispred mene prestao spotat. Unutar minute bio mi je na boku i lansirao torpeda koja (pretpostavljam da je imao Torpedo Acceleration) nemaš nikakve šanse za izbjeći. Sve to vrijeme bio je dobro unutar tih 9 km. Da sam imao radar totalno bi se drukčije proveo. Jedina kontra high tier DD-ima su drugi DD-i, te povremeno CV koji zna što radi. Sve ostalo su mete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1919 |
Sremium
|
Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 04.03.2016. u 12:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
DBS
|
Kraken Crew je trenutno 154. tim na listi: http://worldofwarships.eu/en/community/accounts/teams/ http://forum.worldofwarships.eu/inde...e-leaderboard/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|